Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον κρυφό φωτισμό και ταινίες Led!

α) στο σαλόνι έχω περίπου 12 μέτρα κρυφό φωτισμό με μια γωνία! Κάνει δηλαδη το σχήμα γαμμα!

Β) στην κουζίνα έχω περίπου 8 μέτρα κρυφό φωτισμό με 4 γωνίες, τετράγωνο σχήμα!

Μπορεί να μου πει κάποιος αναλυτικά τι υλικά χρειάζομαι?

Ενισχυτές,τροφοδοτικα, πόσο μέτρα ταινία Led χρειάζομαι και ποια? , στις γωνίες χρειάζεται να αγοράσω κάτι? ,Επίσης θέλω να αλλάζει χρώματα(λογικά αυτό είναι το rgb σωστά?)

Τα remote θέλω να είναι ασύρματα όχι οπτικά! Αυτά τα λίγα! Έχετε κάποια πρόταση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

1) σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι;  2) θα τα περάσεις εσύ; 3) στο σαλόνι έχεις γυψοσανίδα; 4) μπάτζετ;

Τις ταινίες συνήθως τις πουλάνε 5μετρες εκτός άν έχεις  γνωστό στη γειτονιά να σου δώσει ακριβώς όσα χρειάζεσαι. Όσο για τις γωνίες μπορείς απλά να στρίψεις την ταινία εκεί, είναι ευέλικτες, διαφορετικά θα κάνεις κόλληση με δυο καλωδιάκια(για μονόχρωμη) τέσσερα για rgb,σκέψου αυτά των ηχείων ή τέλος μπορείς να βάλεις κάτι Link.png Site: τέτοιο (Στην κουζίνα θα σου πρότεινα αδιάβροχη ταινία.)Θα διαλέξεις πόσο φωτεινές θές να είναι πόσα watt/m όσο για τα χρώματα ναι rgb θα χρειαστείς.Δύο μεγάλα τροφοδοτικά ένα για σαλόνι ένα για κουζίνα αναλόγως και τις απαιτήσεις των ταινιών. Όσο για τα χειριστήρια ασύρματα είναι και συνδέεις ανάμεσα σε ταινία και τροφοδοτικό.

για κουζίνα Link.png Site: ταινία θέλεις 2x5m

Link.png Site: χειριστήριο

Link.png Site: τροφοδοτικό

Το μαγαζί και τα προιόντα είναι εντελώς τυχαία και  γιαυτό ρώτησα που βρίσκεσαι.

(Ο φωτισμός 14,4 είναι πολύ δυνατός, ιδανικό για 'μένα 7,2)

Δημοσ.

Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης μπορώ να ψωνίσω από ίντερνετ ακόμα και από ebay. Τα τροφοδοτικά που μου έδειξες είναι αρκετά ώστε να αντέχει και ταινίες μήκους 12 μέτρων αν δηλαδή ενώσω τις 5μετρες?

Δημοσ.

ebay εννοείται βρίσκεις καλύτερες τιμές. Οι ταινίες ενώνονται και κόβονται. Το τροφοδοτικό θα το επιλέξεις μετά την επιλογή ταινίας. πχ στα 7.2 watt/m x 8m που έχεις θα χρειαστείς λίγο παραπάνω απο 60watt αυτό που σου έδωσα παραπάνω είναι 150άρι γιατί η ταινία ήταν 14.4w/m. Ένα τροφοδοτικό σου έδωσα. Το άλλο που έγραψα είναι το dimmer-controller.

Για το σαλόνι θέλεις τρεις 5μετρες θα κόψεις και θα χρειαστείς ένα 120άρι τροφοδοτικό μπορεί να βρείς και μεγαλύτερο σε καλύτερη τιμή μικρότερο να μην είναι. Τ' άλλα ίδια άν και μπορείς να γλιτώσεις λίγα ευρώ βάζοντας μή αδιάβροχη.

άν τα περάσεις εσύ συμβουλή που σου δίνω γιατί είναι και rgb, πρόσεχε τις πολικότητες γιατί θα πατάς κόκκινο και θα βγαίνει πράσινο.

Δημοσ.

1) σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι; 2) θα τα περάσεις εσύ; 3) στο σαλόνι έχεις γυψοσανίδα; 4) μπάτζετ;

Τις ταινίες συνήθως τις πουλάνε 5μετρες εκτός άν έχεις γνωστό στη γειτονιά να σου δώσει ακριβώς όσα χρειάζεσαι. Όσο για τις γωνίες μπορείς απλά να στρίψεις την ταινία εκεί, είναι ευέλικτες, διαφορετικά θα κάνεις κόλληση με δυο καλωδιάκια(για μονόχρωμη) τέσσερα για rgb,σκέψου αυτά των ηχείων ή τέλος μπορείς να βάλεις κάτι Link.png Site: http://www.ledopolis.gr/rgb-gonia-12v-tainias-5050-rgb.html">τέτοιο (Στην κουζίνα θα σου πρότεινα αδιάβροχη ταινία.)Θα διαλέξεις πόσο φωτεινές θές να είναι πόσα watt/m όσο για τα χρώματα ναι rgb θα χρειαστείς.Δύο μεγάλα τροφοδοτικά ένα για σαλόνι ένα για κουζίνα αναλόγως και τις απαιτήσεις των ταινιών. Όσο για τα χειριστήρια ασύρματα είναι και συνδέεις ανάμεσα σε ταινία και τροφοδοτικό.

για κουζίνα Link.png Site: http://www.ledopolis.gr/14-watt-dimmable-rgb-led-60-led-smd-5050-3.html">ταινία θέλεις 2x5m

Link.png Site: http://www.ledopolis.gr/asirmato-rgb-controller-44-key-led-tainies.html">χειριστήριο

Link.png Site: http://www.ledopolis.gr/150-watt-trofodotiko-led-tainia-12v.html">τροφοδοτικό

Το μαγαζί και τα προιόντα είναι εντελώς τυχαία και γιαυτό ρώτησα που βρίσκεσαι.

(Ο φωτισμός 14,4 είναι πολύ δυνατός, ιδανικό για 'μένα 7,2)

Φίλος μια βοήθεια και για μένα; μόνο για σαλόνι θέλω και μια 5μετρη με φτάνει.για Θεσσαλονίκη.θέλω πολύχρωμη ταινία , ψυχρό να βγάζει.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα κάνω αγορά μέσω ebay και ο θεός βοηθός! Ελπίζω να μην είναι τάπα η δουλειά.

Αααα με ρώτησες πριν αν είναι γυψοσανιδα,ναι είναι και στην κουζίνα και στο σαλόνι έχει καμία ιδιετεροτητα?

Στην ένωση των 5μετρων θα χρειαστώ κάτι να τα ενώσω?

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα κάνω αγορά μέσω ebay και ο θεός βοηθός! Ελπίζω να μην είναι τάπα η δουλειά.

Αααα με ρώτησες πριν αν είναι γυψοσανιδα,ναι είναι και στην κουζίνα και στο σαλόνι έχει καμία ιδιετεροτητα?

Στην ένωση των 5μετρων θα χρειαστώ κάτι να τα ενώσω?

Πάρ'τα και μετά με κάποιον γνωστό σου που ξέρει ή μόνος σου θα κάνεις με τα καλωδιάκια που σου είπα τη σύνδεση. Αλλιώς έχει και ίσιους συνδέσμους όπως αυτά που σου έδειξα με γωνία στο πρώτο μήνυμα. Κοίτα μόνο να λένε rgb connectors δηλαδή θα έχουν τέσσερις υποδοχές. Δές πχ Link.png Site: εδώ Αυτά έχουν το πλεονέκτημα τσάκα τσάκα να συνδεθούν αλλα μειονέκτημα με την πάροδο του χρόνου να φθαρούν και να μήν πατάνε καλά. Η καλύτερη λύση είναι καλάι. Όσο για τη γυψοσανίδα που σου είπα όπως και στην κουζίνα μην επαναπαυτείς με την διπλής όψεως που έχουν πάνω τους. Εσύ πέρνα ανα ένα μέτρο ή και λιγότερο και ένα κομματάκι ταινία διάφανη αφού τις τοποθετήσεις απο πάνω για να μην ξεκολλήσει με τπτ.

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ.έχουν καμία διαφορά το πακέτο τροφοδοτικό και χειριστήριο με τα ξεχωριστά;

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ.έχουν καμία διαφορά το πακέτο τροφοδοτικό και χειριστήριο με τα ξεχωριστά;

Το ένα πλαστικό το άλλο μεταλλικό! Πάρε όποιο σε βολεύει για να το κρύψεις κιόλας.

Άν έχεις παιδιά διαόλια πάρε το πλαστικό καλύτερα. :-)

Επίσης στο controller εκτός της τροφοδοσίας έχει ακόμα ένα καλώδιο (ας το πούμε δέκτη)   το οποίο πρέπει να είναι διακριτικά σε ένα εμφανές σημείο για να το πιάνει το χειριστήριο (ας το πούμε πομπό)

Δημοσ.

το τροφοδοτικό θα τροφοδοτεί την μια ταινία που θα είναι σε σειρά ή θα πρέπει κάθε 5 μετρα να έρχεται μαζί και άλλο καλώδιο ρεύματος ,επίσης  έχεις δει μήπως πως αλλάζουν χρώμα ανάλογα την μουσική ? ( μπαίνει κάποιο τσιπάκι επιπλέον ...)

Δημοσ.

το τροφοδοτικό θα τροφοδοτεί την μια ταινία που θα είναι σε σειρά ή θα πρέπει κάθε 5 μετρα να έρχεται μαζί και άλλο καλώδιο ρεύματος ,επίσης  έχεις δει μήπως πως αλλάζουν χρώμα ανάλογα την μουσική ? ( μπαίνει κάποιο τσιπάκι επιπλέον ...)

δέν χρειάζεσαι επιπλέον καλωδιο. Μπορείς όμως να τραβήξεις δεύτερο και τρίτο όπως λές άν σε δυσκολεύει η τοποθέτηση αλλα θα πάρεις το μεταλλικό για να κάνεις εύκολα τις συνδέσεις. Δηλαδή άν δεν θες να είναι μονοκόματο. Για τη μουσική όσο ξέρω πάμε ακριβά

http://www.leditnow.gr/rgb-led-music-controller-whith-sound-control.html

εγώ πχ τράβηξα στην κουζίνα καλώδιο απο μποάτ. σύνδεσα τροφοδοτικό. ένα καλώδιο έφυγε δεξιά απορροφητήρα και ένα αριστερά του.

Δημοσ.

αυτο συνδέεται με pc ? 

με αντάπτορα γιατί όχι? Δεν το έχω ψάξει όμως.

βασικά τι έννοείς να συνδέεται? μπερδεύτηκα.

δεν χρειάζεται, ότι ακούει στο βγάζει σε φωτεινότητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...