mtzs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα. Εχω ενα λαπτοπ Ζ580 I5-3210m +Nvidia 635M + 6GB μνημης αγορασμενο απο Κωτσο προ 3ετιας http://www.insomnia.gr/topic/469232-lenovo-z580-i56g1tbgt635m-599-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CF%89%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82/page-1?hl=+z580 Εχει αρχισει και τρωει ενα περιεργο κολλημα: Στο boot αργει υπερβολικα να ξεκινησει (κανει τριπλασιο χρονο). Στις εφαρμογες αργει να τις εκκινησει και να αλλαξει παραθυρα. Γενικως συμπεριφερεται σα να δουλευει σε μονοπυρηνο mode η να αργει να διαβασει απο τον σκληρο. Ετρεξα ενα diagnostic tool της Intel για τον επεξεργαστη και δεν εβγαλε error. Το ιδιο εκανα και για της μνημες με το memory diagnostic tool των windows. To HDD sentinel μου βγαζει υγεια δισκου 96% Εκανα φορματ και setup απο την αρχη αλλα παλι τα ιδια με το setup να παιρνει υπερβολικα πολυ ωρα σε σχεση με παλαιοτερα που γινοταν γρηγορα. Καμια ιδεα για το τι μπορει να ειναι η καποιο αλλο tool να τρεξω ωστε να δω ακριβως τι γινεται;
olimpiakos 7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Ακομα και στο format που λες οτι κανει δεκα ωρες κανει μπαμ ο σκληρος!Σιγουρα ο ενοχος ειναι ο σκληρος(Δοκιμασε εναν αλλο αν εχεις)..Απο θερμοκρασιες πως εισαι;Περιμενε και αλλες απαντησεις!
mtzs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρα η θερμοκρασια 35-41 βαθμους max ο σκληρος. 65 εχω δει στην cpu και ουτε δειχνει να θερμαίνεται καπου στο σασι και γω τον σκληρο σκεφτηκα πρωτα αλλα το HDD sentinel δε μου δειξε κατι ιδιαιτερο. (εκτος αν δεν το δειχνει) Μετα σκεφτηκα οτι κολλαει ομως και σε διεργασιες που δεν απαιτουνε τοσο πολυ τον σκληρο. Οπως το να αλλαξει παραθυρα απο multitasking, η να ανοιξει τα windows αφου τα εχει ηδη φορτωσει. Επισης δεν ξερω ποια ειναι τα καλα read/write values των παλιων σκληρων και ποιο προγραμμα χρησιμοποιουν ωστε αν ειναι να τρεξω ενα διαγνωστικο εδω και να ποσταρω αποτελεσματα. εχω να δοκιμασω εναν αλλο 500αρη SATA αλλα βαριεμαι το ανοιγμα πριν τουλαχιστο εξαντλησω τις αλλες πιιθανοτητες. Επισης να λαβουμε υποψη οτι το laptop δεν ειναι φορτωμενο, ειναι μονο με clean windows install και εχω αφαιρεσει ολο το bloatware Ενα αλλο θεμα που παρουσιαζει ειναι οτι οταν φορτωσει τα windows μετα απο κανα 7λεπτο οταν μπει μεσα (8.1 εκδοση) αυτοματως εναλλάσσει το desktop με την μπλε οθονη των windows gadgets και το κανει αυτο συνεχεια μεχρι να το κλεισω για να επανελθει 1
SPANK Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Όπως το περιγράφεις εμενα για δίσκο μου κάνει αλλα αν λες οτι το hd sentinel σου δείχνει 96 % .. σου λεει για τιποτα αλλα σφάλματα απο κάτω τιποτα κατεστραμένουν τομείς κτλπ ? 2
mtzs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δεν εχω ελεγξει τομεις να πω την αληθεια. Και δε ξερω αν πρεπει να το κανω γιατι ισως μου κανει repair καιμου πεταξει εξω το κρυμμενο partition του setup (μικρο βεβαια το προβλημα) οπως και να εχει θα το δοκιμασω και αυτο και θα αναφερω.
pikaros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 ακομα και 100% να διχνει το hdd sentinel δν σημενει οτι ο δισκος ειναι οκ. δοκιμασε το διαγνωστικο της κατασκευαστριας εταιριας του δισκου (πχ seagate, western digital, etc) 2
mtzs Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Καθησα το Σ/Κ και ασχοληθηκα. Ελαβα υποψη τα λεγομενα σας περι δισκων. Τον αλλαξα και εβαλα ενα απλο και απ οτι φαινεται πηρε μπροστα το μηχανακι Εβαλα clean install windows 8 απο usb και θα παω με επισημα updates μεχρι windows 10 Το θεμα μου ειναι τωρα το εξης: Ο παλιος σκληρος ειναι 1Τ. Εχει σε hidden partition το recovery των windows και του αρχικου setup (προφανως με το official key) Μπορω αυτο το hidden partition να το μεταφερω στον καινουριο 500αρη με καποιο τροπο η clone προγραμμα; Επισης να ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας
mphxths Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Καθησα το Σ/Κ και ασχοληθηκα. Ελαβα υποψη τα λεγομενα σας περι δισκων. Τον αλλαξα και εβαλα ενα απλο και απ οτι φαινεται πηρε μπροστα το μηχανακι Εβαλα clean install windows 8 απο usb και θα παω με επισημα updates μεχρι windows 10 Το θεμα μου ειναι τωρα το εξης: Ο παλιος σκληρος ειναι 1Τ. Εχει σε hidden partition το recovery των windows και του αρχικου setup (προφανως με το official key) Μπορω αυτο το hidden partition να το μεταφερω στον καινουριο 500αρη με καποιο τροπο η clone προγραμμα; Επισης να ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας αν εξαρχης ειχε 8αρια και το θεμα σου ειναι το κλειδι , αν δεν εχει αυτοκολλητακι το φορητο (το πιο πιθανο) τοτε το κλειδι ειναι ενσωματωμενο στο BIOS και λογικα θα ενεργοποιηθουν αυτοματα τα παραθυρα και απο κει και περα συνεχιζεις μεχρι τα 10αρια Αν ειχε 7αρια..θα ειχε αυτοκολλητο , οποτε εχεις ετοιμο το κλειδι. Αν αυτο που σε καιει ειναι το αρχικο setup και τα προγραμματα της lenovo η απαντηση ειναι.... σοβαρα μιλαμε τωρα?? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα