Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δόση eurobank πιστωτικής, το ΑΦΜ βγάζει οφειλη Τελ.εκκ. και έχει ένα πόσο ας πούμε 25€ από κάτω, λεει ελάχιστη καταβολή και έχει άλλο ας πούμε 10€.

Εγώ έβαλα τα 25 που είναι μέχρι 17/12.

Γράφει επίσης σημερινή οφειλή και είναι 60. Είχα βάλει 25€ δόση πριν κάνα μήνα και μετά έβαλα άλλα 45. Αυτά, θα πρέπει να τα δίνω από τον άλλο μήνα έτσι; Μην κάνω καμία γκάφα μιας και λογαριασμός δεν έχει έρθει ακόμα.

Δημοσ.

Ότι γράφει ως τελική οφειλή πρέπει να πληρώσεις για να μην τοκιστεί.

Αλλά και παραπάνω λεφτά να βάλεις δε χάνονται, πάνε στον επόμενο μήνα.

Δηλαδή αν είναι να πληρώσεις 60 ευρώ και βάλεις 65, τον άλλο μήνα ξεκινάνε οι οφειλές σου απ'το -5.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα μια γρήγορη ερώτηση. Αν με μια πιστωτική κάνω αγορές πχ 100 ευρώ μέσα στον μήνα . Στο τέλος του μήνα που θα έρθει ο λογαριασμός για να πληρώσω , αν πληρώσω στην ώρα μου πληρώνω μόνο τα 100 ευρώ? η και τον τόκο που αντιστοιχεί στον έναν μήνα ?

Επεξ/σία από ababapanos
Δημοσ.

Τα 100 ευρώ.

Τόκους αρχίζεις να πληρώνεις όταν ξεπεράσεις την ημερομηνία που πρέπει να εξοφλήσεις (μερικώς ή ολικώς) τον λογαριασμό.

Δημοσ.

Ευχαριςτω για την απαντηςη, δηλαδή δίνει η τράπεζα μια περίοδο χαριτος πχ 10-20 ημέρες μέχρι να ξεκινήσει να χρεώνει τους τόκους αν κατάλαβα καλά απο την ημερομηνία αγοράς...

Και κάτι τελευταίο, πχ αγοράζω κάτι με 1000 ευρώ σε 12 δοςεις , μπορώ πχ στον 3ο μήνα αν εχω τα χρήματα να αποπλήρωσω όλες τις υπόλοιπα δόσεις για να γλύτωσε τους τόκους αν οι δόσεις μου δεν είναι άτοκες?

Δημοσ.

Ευχαριςτω για την απαντηςη, δηλαδή δίνει η τράπεζα μια περίοδο χαριτος πχ 10-20 ημέρες μέχρι να ξεκινήσει να χρεώνει τους τόκους αν κατάλαβα καλά απο την ημερομηνία αγοράς...

Ναι. Στην ουσία εξαρτάται από την ημερομηνία αγοράς.

Ας πούμε εκδίδεται ο λογαριασμός της πιστωτικής κάθε 20 του μήνα, με όριο πληρωμής τις 20 μέρες (δηλαδή πρέπει να πας να τον πληρώσεις μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα).

Αν πάρεις κάτι την τελευταία μέρα (19 του μήνα), θα έχεις 21 μέρες περιθώριο να το πληρώσεις χωρίς τόκους

Αν πάρεις κάτι την πρώτη μέρα (20 του μήνα που μηδενίζει ο χρόνος και ξεκινάει ο άλλος μήνας), θα έχεις 40 μέρες περιθώριο.

Και κάτι τελευταίο, πχ αγοράζω κάτι με 1000 ευρώ σε 12 δοςεις , μπορώ πχ στον 3ο μήνα αν εχω τα χρήματα να αποπλήρωσω όλες τις υπόλοιπα δόσεις για να γλύτωσε τους τόκους αν οι δόσεις μου δεν είναι άτοκες?

Όχι.

Ούτε στις έντοκες, ούτε στις άτοκες μπορείς να πληρώσεις το υπόλοιπο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις αν έχεις τα λεφτά και ανησυχείς μήπως τα ξοδέψεις είναι να πληρώσεις παραπάνω από το υπόλοιπο.

Δηλαδή αν έχεις να πληρώσεις 130 ευρώ, βάζεις 200 και τον επόμενο μήνα ξεκινάς από το -70

Δημοσ.

Όχι.

Ούτε στις έντοκες, ούτε στις άτοκες μπορείς να πληρώσεις το υπόλοιπο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις αν έχεις τα λεφτά και ανησυχείς μήπως τα ξοδέψεις είναι να πληρώσεις παραπάνω από το υπόλοιπο.

Δηλαδή αν έχεις να πληρώσεις 130 ευρώ, βάζεις 200 και τον επόμενο μήνα ξεκινάς από το -70

Αν δηλαδή έχω 500 ευρώ σε δόσεις με μηνιαία δόση πχ 50 ευρώ τον μήνα , μπορώ όταν μου έρθει ο λογαριασμός του μήνα , για να βάλω τα 50 ευρώ , αντί για 50 , να βάλω 450 ευρώ; Και κάθε μήνα να τραβάει από εκεί μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις; Κατάλαβα καλά;

Δημοσ.

Αν δηλαδή έχω 500 ευρώ σε δόσεις με μηνιαία δόση πχ 50 ευρώ τον μήνα , μπορώ όταν μου έρθει ο λογαριασμός του μήνα , για να βάλω τα 50 ευρώ , αντί για 50 , να βάλω 450 ευρώ; Και κάθε μήνα να τραβάει από εκεί μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις; Κατάλαβα καλά;

Γιες.

Αν πχ δεν πάρεις τίποτα άλλο, τον άλλο μήνα θα σου έρθει -400€ ο λογαριασμός, μετά -350€ κτλ

Δημοσ.

αλλη μια ερωτηση θελω να κανω παρακαλω....,

Αν το οριο της πιστωτικης μου ειναι 500 ευρω πχ , και εγω θελω να αγορασω κατι που κανει πχ 1000 ευρω απο καταστημα που κανει ατοκες δόσεις , γινεται να ολοκληρωθει η αγορα? Πχ με 10χ100 ευρω το μηνα , θεωρητικα δεν ξεπερνα η καρτα το οριο των 500 ευρω αν δεν εχω κανει αλλες αγορες αφου η δοση μου θα ειναι 100 , αλλα δεν παύει η συννολικη αξια να ειναι 1000 ευρω δηλαδη πανω απο το οριο της πιστωτικης. Σε αυτην την περιπτωση τι γινεται?  υπαρχει περιπτωση να περασει η συνναλαγη και μετα να δωσει η τραπεζα πεναλντι για κακη χρηση του οριου της καρτας?

Δημοσ.

αλλη μια ερωτηση θελω να κανω παρακαλω....,

Αν το οριο της πιστωτικης μου ειναι 500 ευρω πχ , και εγω θελω να αγορασω κατι που κανει πχ 1000 ευρω απο καταστημα που κανει ατοκες δόσεις , γινεται να ολοκληρωθει η αγορα? Πχ με 10χ100 ευρω το μηνα , θεωρητικα δεν ξεπερνα η καρτα το οριο των 500 ευρω αν δεν εχω κανει αλλες αγορες αφου η δοση μου θα ειναι 100 , αλλα δεν παύει η συννολικη αξια να ειναι 1000 ευρω δηλαδη πανω απο το οριο της πιστωτικης. Σε αυτην την περιπτωση τι γινεται?  υπαρχει περιπτωση να περασει η συνναλαγη και μετα να δωσει η τραπεζα πεναλντι για κακη χρηση του οριου της καρτας?

Δε γίνεται.

Είτε πάρεις κάτι χωρίς δόσεις, είτε με δόσεις, θα πρέπει τη στιγμή της αγοράς/χρέωσης να υπάρχει διαθέσιμο όλο το ποσό ως υπόλοιπο στην κάρτα.

Δηλαδή αν θες να πάρεις κάτι που κάνει 600 ευρώ σε 6 δόσεις, θα πρέπει τη στιγμή που το αγοράζεις να έχεις τουλάχιστο 600 ευρώ διαθέσιμο στην κάρτα, ανεξάρτητα απ'το γεγονός ότι η πρώτη δόση θα είναι μόνο 100 ευρώ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έβαλα 65€ από τα 61.66 που ήταν πληρωτεα έως τις 21/12 στις 13/12 μέσω ΑΤΜ.

Σήμερα που έκανα μέσω ΑΤΜ ανάλυση, γράφει 13/12 πληρωμή αλλά στο άλλο χαρτάκι γράφει

Τελ. Εκκαθάριση 27/11/2015

Οφειλή Τελ. Εκκ. 61.66

Ελάχιστη καταβολή 15.00

Πληρωτέα έως 21/12/2015

Είμαι εντάξει;

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα μια γρήγορη ερώτηση. Αν με μια πιστωτική κάνω αγορές πχ 100 ευρώ μέσα στον μήνα . Στο τέλος του μήνα που θα έρθει ο λογαριασμός για να πληρώσω , αν πληρώσω στην ώρα μου πληρώνω μόνο τα 100 ευρώ? η και τον τόκο που αντιστοιχεί στον έναν μήνα ?

Τα 100 ευρώ.

Τόκους αρχίζεις να πληρώνεις όταν ξεπεράσεις την ημερομηνία που πρέπει να εξοφλήσεις (μερικώς ή ολικώς) τον λογαριασμό.

Ετσι ακριβως και ειναι κατι που δεν το θελουν οι Τραπεζες εστω και αν δεν το λενε . Παλια με μια νομιζω American express εδινε ποντους και καποιος πληρωνε ολη την οφειλη στην ληξη της και επειδη πληρωνε τα παντα με καρτα κερδιζε ταξιδια κλπ .Στο τελος εμαθα οτι του εκλεισαν την καρτα.Ηταν "ζημια" ο πελατης για την τραπεζα.

Δημοσ.

Δεν βγάζεις άκρη με τις τράπεζες, δυστυχώς. Ακόμα δεν έχω λάβει λογαριασμό σπίτι για αυτό και ρωταω εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...