ryungarr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Ισως λιγο ακυρο συμειο του φορουμ...Αλλα...Ειμαι πρωταρης. Συγχωρεστε με. Καπου προς το 2013 ξεκινησε ο γολγοθας. δυσπνοιες, αδυναμιες, ταχηκαρδιες ολα τα καλα.Πλεον το χω παρει χαμπαρι. Ειναι κρισης πανικου. Ομως πλεον με εμποδιζουν στην ποιοτητα ζωης μου. Δεν μπορω ουτε να βγαινω.Ακυρωσα ραντεβου στον ψυχολογο διοτι επαθα μια κριση στον δρομο. Με εχει κουρασει παντελος και δεν ξερω τι να κανω πλεον. Ειχε κανεις σας κατι παρομοιο? Και αν ναι πως το ξεπερασατε?Ευχαριστω για τον χρονο σας....
mylo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 το να έρθει ο γιατρος σε εσένα αφου εσυ δε μπορεις να πας δε παίζει σα λύση?
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Xanax αραξε ενα 15 λεπτο και σκεψου οτι δεν προκειτε να παθεις τιποτα απο αυτο και θα εισαι καλυτερα guaranteed..
HALF EVIL Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Και το Xanax που θα το βρει συντροφε; Στη μαύρη αγορά;
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Θα το γραψει ο γιατρος αφου επιβεβαιωσει τις κρισεις πανικου.. 1
HALF EVIL Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Α γεια σου. Αρα προηγείται ο ειδικός γιατρός. 1
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Ε προφανως αφου ειπε οτι θα παει στο πρωτο post..
xpapias Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Ναι. Συχνα οι ψυχίατροι δίνουν κάποιο αντικαταθλιπτικό μαζί με αγχολυτικό. Το 1ο για αγωγή κάποιων μηνών. Το δεύτερο για λίγες (3-4) εβδομάδες με συγκεκριμένες οδηγίες για σταδιακή διακοπή με το δεδομένο ότι τα αγχολυτικά μπορούν να δημιουργήσουν εξάρτηση. Με την αγωγή αυτή, οι περισσότεροι πανε καλά. Μετά απο κάποιους μήνες, γίνεται δοκιμή διακοπής της αγωγής. Αν ξανα-προκύψουν κρίσεις συνεχίζουν την αγωγή. Ολα αυτά με παρακολούθηση γιατρού γιατι τα πάντα έχουν ανεπιθυμητες ενέργειες. Είτε τα αντικαταθλιπτικά (πχ στην αρχή της αγωγής) είτε τα αγχολυτικά . Εννοείται καλο είναι να συνεχίσεις με τον ψυχολόγο σου, που μπορεί να σου προτείνει συμπεριφορές / τρόπους να προσπερνάς οτι σου δημιουργεί τις κρίσεις. 4
NikosKallithea Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Α γεια σου. Αρα προηγείται ο ειδικός γιατρός. Προηγείται πάντα το insomnia, αν δεν κανουμε εδω διάγνωση αστα οι γιατροι θα τα βρουν σκούρα 4
isspro98 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 απο μικρη ηλικια ασχολουμαι με το μυαλο του ανθρωπου και τις λειτουργιες του. δεν το σπουδασα βεβαια ποτε διοτι δεν ειχα κατι να μαθω επειδη εχω εξαντλησει ολα τα περιθωρια γνωσεων. τι εχω καταλαβει μετα απο απειρες ωρες ερευνας τα τελευταια 15 χρονια. ο φοβος δεν προυπαρχει στο ανθρωπινο dna. αν υπηρχε τροπος να εκτυπωσεις καπου τις λειτουργιες του εγκεφαλου θα εβλεπες οτι ο ανθρωπος δεν φοβαται τιποτα. μιλαμε παντα για εμβρυικη κατασταση. υπαρχει μονο ο τρομος του ηχου. δηλαδη οταν κρουει η ακουμε μια συχνοτητα που μας ενοχλει τρομαζουμε. διοτι ο ηχος ειναι κυμματα και τα κυμματα αυτα επηρεαζουν την κυτταρικη μας δομη και αυτοματα τον εγκεφαλο. για να μην σε μπερδευω ολες οι φοβιες σου δημιουργηθηκαν και δεν προυπηρχαν μεσα σου. απο μικρη ηλικια η οικογενεια σου, οι γυρω σου, η κοινωνια ολη σε βομβαρδιζει με φοβο. μικρος δεν εχεις αμυνες και τα δεχεσαι ολα και χτιζεις χαρακτηρα με αυτα που σου βαζουν στο μυαλο. ενω κανονικα θα επρεπε να εισαι ΕΣΥ και οχι αυτο που θελουν να σε κανουν οι αλλοι. παραδειγμα. οταν εισουν πολυ μικρος οι γονεις σου οταν εβλεπαν μια κατσαριδα εκαναν σαν τρελοι για να τιν σκοτωσουν τοτε μεσα σου αποτυπωθηκε αυτη η εικονα σαν φοβος. οποτε καταλαβαινεις οτι δεν ηταν δικη σου ποτε, δεν σου ανηκε, σου φυτεψαν αυτην την φοβια. οποτε για αρχη αρχισε να γινεσαι αυτο που θελεις και οχι αυτο που δεν θελεις. μεσα σου, η καρδια σου και το μυαλο σου δεν θελουν να σου συμβαινουν κρισεις πανικου και τα σχετικα. οποτε προσπαθησε να μην επιτρεπεις σε οποιαδηποτε σκεψη να σου χαλαει την υγεια σου. αφου δεν το θελεις γιατι να σου συμβαινει? ενας αλλος τροπος ειναι να δεχθεις φιλικα τις οποιες αρνητικες σκεψεις και να πεις οκ δεν με ενδιαφερει τι γινεται στο κεφαλι μου, θα μου φυγει σε λιγο. (δεν γινεται να βρεχει παντα, καποτε θα βγει και ο ηλιος) κανε κατι πρακτικο μετα να σου περασει..μην κολας δηλαδη στο μυαλο σου συνεχεια. o καθε ανθρωπος θελει την δικη του μεταχειριση ωστε να νιωσει ομορφα και υγιης...σιγα σιγα θα βρεις και εσυ τον δικο σου...μην ανησυχεις. παιζει και η ηλικια ρολο. οσο μεγαλωνεις ο πανικος και οι φοβιες εξαφανιζονται επειδη το μυαλο αποκταει ενα ποιο πυκνο φασμα εντολων. για να τελειωνω, προσπαθησε να ασχολεισαι με πραγματικα που σε κανουν χαρουμενο ανθρωπο και αποφυγε καταστασεις αρνητικες. εγω ειχα παλιοτερα τετοια φαινομενα και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο...αλλα επειδη με κουρασαν, δεν τα ηθελα, εκατσα και ασχοληθηκα τοσο πολυ με τις λυσεις που τελικα ηταν μπροστα στα ματια μου.....θυμηθηκα ποιος πραγματικα ειμαι...και τελικα τι ειμαι? ο,τι ειμαστε ολοι και το εχουμε ξεχασει....ειμαστε παιδια , ελευθερα, φωτεινα, που θελουμε την αγαπη...και προσπαθουνε να μας κανουν να τα ξεχασουμε, η κοινωνια, οι γυρω μας, ακομα και οι γονεις μας αθελα τους, επειδη ετσι χειραγωγηθηκαν και εκεινοι...αγαπα τον εαυτο σου φιλε μου και ολα θα πανε καλα! 1
black_field Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά πάθαινε μια φίλη μου κρίσεις πανικού. Έκανε ψυχοθεραπεία, στην αρχή ατομική και κατόπιν ομαδική για κάμποσο καιρό, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, ίσως γύρω στα 2 χρόνια. Παράλληλα την παρακολουθούσε ψυχίατρος, τον οποίο της σύστησε η ψυχολόγος της, και έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και κάποιο αγχολυτικό νομίζω. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας δεν έχει ξαναπάθει κρίση πανικού. Η ψυχοθεραπεία βέβαια τη βοήθησε και σε άλλους τομείς που υπήρχε πρόβλημα, όπως π.χ. να γίνει πιο συνεπής και αξιόπιστη στη δουλειά της. Κλείσε ξανά ραντεβού με τον ψυχολόγο και προσπάθησε να πας. Δεν υπάρχει λόγος να υποφέρεις έτσι. Υπάρχει λύση για το πρόβλημά σου. 1
kfoynt Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Καλά κάνεις και ανησυχείς, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αντιδράσεις. Ξεπερνιέται με διάβασμα, γνώση και την βοήθεια ειδικού. Πάρε και ένα λινκ, αν και υπάρχει άπειρη πληροφορία online. Αλλά σαν τον καλό γιατρό, δεν έχει. Όπως είπε και ο από πάνω, με την βοήθεια ειδικού θα λύσεις και άλλα προβλήματα στην ζωή σου που δεν είχες συνειδητοποιήσει ή αγνόησες και μάλλον σε οδήγησαν στις κρίσεις πανικού. http://kriseis-panikou.pblogs.gr 1
Big Boss Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 υπάρχουν πολλοί γιατροί που έρχονται στα σπίτια δε χρειάζεται να βγεις έξω αν δε μπορείς βέβαια θα πάρει παραπάνω λεφτά αλλα τι να κάνεις.
johnbond Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Ψυχίατρος λογικά θα βοηθήσει,αλλά πιθανώς να καταλήξεις εξαρτημένος απο καποιο φάρμακο. Οπότε πήγαινε στον ψυχίατρο αλλά μην αρκεστείς σε αυτό. Βελτίωσε και τον τρόπο ζωής σου. Προτείνω επίσκεψη σε διατροφολόγο για βελτίωση της διατροφής και έναρξη ελαφριάς άσκησης,όπως και βελτίωση των ωραρίων του ύπνου. Επίσης συμπλήρωμα μαγνησίου μπορει να σε βοηθήσει. Είναι ένα πρόβλημα που θα έχεις για πολλά χρόνια ή δεκαετίες.Μην περιμένεις να βρεις μια μαγική λύση. Θέλει πολλές αλλαγές στη ζωή σου για να βελτιωθεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις