Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ουρανοξύστες στην Αθήνα είναι γιατί κάποιοι ηλίθιοι διάσημοι Έλληνες αρχιτέκτονες του '50 φοβόντουσαν να μην κρύβεται η Ακρόπολη και πιέσαν για νομοθεσία που να απαγορεύει κτήρια πάνω από τα 27 μέτρα.

Καλο ειναι αυτο.

Παιδες, το κακο με το αθενς, ειναι η δομη. Και το χειροτερο ειναι η αδιαφορια της ακτογραμμης.

Εκει που εχω βαλει κοκκινες γραμμες, μονο εκει μπορεις να περπατησεις σα ανθρωπος και να χαζεψεις την θαλασσα. Τραγικο

post-216584-0-66541600-1450176880_thumb.png

• Like 5
Δημοσ.

πάντως θα προτιμούσα η Αθήνα να είχε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους παρα ουρανοξύστες. Αλλά δεν ειναι μόνο η Αθήνα σχεδόν όλες οι ελληνικές πόλεις έτσι ειναι. Πρόσφατα πήγα για πρώτη φορά  στη Λαμία, κακεκτυπο της Αθήνας

• Like 3
Δημοσ.

Καλο ειναι αυτο.

Παιδες, το κακο με το αθενς, ειναι η δομη. Και το χειροτερο ειναι η αδιαφορια της ακτογραμμης.

Εκει που εχω βαλει κοκκινες γραμμες, μονο εκει μπορεις να περπατησεις σα ανθρωπος και να χαζεψεις την θαλασσα. Τραγικο

Ακριβώς.

Πάρε για παράδειγμα και την ακτογραμμή εκεί στο Μικρολίμανο. Να θες να περπατήσεις και να ΜΗΝ μπορείς γιατί ΟΛΑ τα μαγαζιά είναι χτισμένα πάνω στην άκρη! Λες και θά'ταν τόσο παράλογο πια να υπήρχε πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος δίπλα στην θάλασσα και μετά να ξεκινούν τα μαγαζιά.

Δεν έχω ελπίδες πια ότι θα φτιαχτεί η πόλη μας...είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.

• Like 4
Δημοσ.

Οι πλουσιοι των αλλων χωρων επιδεικνυουν τον πλουτο τους φτιαχνοντας ουρανοξυστες.

Nice, εχεις το δακτυλο επανω στον παλμο της μοντερνας αρχιτεκτονικης και ανθρωπολογιας ταυτοχρονα.

• Like 1
Δημοσ.

Nice, εχεις το δακτυλο επανω στον παλμο της μοντερνας αρχιτεκτονικης και ανθρωπολογιας ταυτοχρονα.

και μηχανικής εν γένει... γιατί, ως γνωστόν, η διαφορά ενός μολυβιού με έναν αρχιτέκτονα είναι ότι το μολύβι το λες και μηχανικό.

Δημοσ.

Εγω προτιμω την Αθηνα απο τις πολεις που εβαλες.Μια χαρα κτιρια εχει.Η γραφικη Πλακα,η μοντερνα Γλυφαδα,η παραμυθενια Κηφισια,το ιστορικο κεντρο,το χλιδατο Κολωνακι κ.α. Απλα δεν υπαρχουν ουρανοξυστες.Και γιατι να υπαρχουν με τους σεισμους που εχουμε;

γτπ ειναι η Αθηνα και το ξερεις. ενα τσιμεντενιο εκτρωμα με αναρχη δομηση, βρωμια, γκραφιτι και πρασινο με το τουφεκι. αντιθετα, εχουμε πολυ ωραιες επαρχιακες πολεις, με το πρασινο τους, τις λιμνες τους, τα παραδοσιακα σπιτια..εκει ναι, θα προτιμουσα να ζησω

Για αυτό άλλωστε και η Ιαπωνία δεν έχει ούτε ένα ψηλό κτήριο. :rolleyes:

χαχαχαχ σωστος..

Δημοσ.

γτπ ειναι η Αθηνα και το ξερεις. ενα τσιμεντενιο εκτρωμα με αναρχη δομηση, βρωμια, γκραφιτι και πρασινο με το τουφεκι. αντιθετα, εχουμε πολυ ωραιες επαρχιακες πολεις, με το πρασινο τους, τις λιμνες τους, τα παραδοσιακα σπιτια..εκει ναι, θα προτιμουσα να ζησω

χαχαχαχ σωστος..

ποιες ειναι αυτές;

Δημοσ.

πάντως θα προτιμούσα η Αθήνα να είχε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους παρα ουρανοξύστες.

Μα... αν θελεις "περισσοτερο πρασινο / ελευθερους χωρους", τοτε ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ "ουρανοξυστες"*!

* ωστε να μην μετατρεψουμε ακτιστο χωρο σε κτιστο

Δημοσ.

πάντως θα προτιμούσα η Αθήνα να είχε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους παρα ουρανοξύστες. Αλλά δεν ειναι μόνο η Αθήνα σχεδόν όλες οι ελληνικές πόλεις έτσι ειναι. Πρόσφατα πήγα για πρώτη φορά  στη Λαμία, κακεκτυπο της Αθήνας

Πολύ άσχημη πόλη η Λαμία,ευτυχώς ήταν μόνο μια φορά που πέρασα από εκεί(για μια ορκωμοσία).

Από την άλλη στην "έμορφη" Θήβα το είδα από κοντά το τοπίο...

Δημοσ.

Όχι ότι ψάχνω δικαιολογίες για την πανέμορφη πατρίδα μου (/sarcasm), αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν έχει παρουσιάσει την ίδια ανάπτυξη με άλλες πόλεις. Καταρχάς οι φωτογραφίες που συγκρίνουν όλες τις άλλες πόλεις είναι λίγο άστοχες γιατί είναι επεξεργασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν την ομορφιά του τώρα. Που θα τη δεις όμως την ομορφιά αν κυκλοφορήσεις ανάμεσα στους ουρανοξύστες; Ούτε χρώματα από φώτα θα μπορείς να δεις, ούτε καν τον ήλιο.

Δε θα το ρίξω στην κρίση ούτε στις ανούσιες σπατάλες στο παρελθόν. Η Αθήνα είναι μια πόλη που είναι χτισμένη πάνω σ' ένα βράχο ο οποίος περιβάλλεται από γη με πολύ περίεργη μορφολογία. Είναι υπερβολικά πυκνοκατοικημένη με αποτέλεσμα να χτίζονται πολυκατοικίες και όχι ουρανοξύστες. Ουσιαστικά αυτή είναι η διαφορά, δεν έχουμε τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες με φώτα και οθόνες γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτιστούν. Τα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πάνω κάτω το ίδιο χαοτικά, απλά δεν έχουν το θέμα της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας και ριμοτομίας που ευθύνεται στη μορφολογία του εδάφους. Αυτό που λείπει είναι το πράσινο, το οποίο λείπει σχεδόν παντού.

Τη χαοτική μας τσιμεντούπολη είτε θα την αγαπήσεις είτε θα τη μισήσεις, δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Εμένα πάντως μου έχει λείψει.

Δημοσ.

Γιάννενα, Καστοριά, Βόλος, Ναύπακτος, Αμφιλοχία έτσι πρόχειρα είναι ωραίες πόλεις κατά τη γνώμη μου :)

edit, η Αμφιλοχία δεν ξέρω αν θεωρείται πόλη, είναι μικρή!

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης μερικές που μ'αρέσουν [κωμοπόλεις&πόλεις]: Γαλαξίδι, Αράχωβα, Τρίκαλα, Ρόδος, Δημητσάνα, Βυτίνα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...