pournaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα μιλήσω για τις άλλες πόλλες (άσχετα που έχω πάει πολλές φορές στην καθεμία από αυτές), αλλά επειδή στο Μόναχο έχω περάσει 5.5 χρόνια της ζωής μου, μπορώ να σου πω ότι: α) Έχει περίπου όσους ουρανοξύστες όσους και η Αθήνα και ο λόγος είναι και παρεμφερής, δηλαδή να μην κυριαρχούνε στο Skyline σε σχέση με την Frauenkirche που είναι και το αναγνωριστικό μνημείο της πόλης. β) Τα περισσότερα από τα κτίρια που δείχνει το link δεν είναι αληθινά, εκτός από 2-3 (τον πύργο της Ο2, τα κεντρικά της BMW, τους διπλούς πύργους και κάνα δύο άλλα κτίρια). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το θέμα μας δεν είναι η έλλειψη ουρανοξυστών είναι όντως η κακή αισθητική πολλών κτιρίων, η έλλειψη πρασίνου και άλλα θέματα. Αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την οικονομική ανάπτυξη. Το ότι περπατάς στην Αιόλου και πάει να σε πατήσει ο κάφρος που οδηγεί το μηχανάκι του στο πεζόδρομο ή ότι είναι παντού πεταμένα σκουπίδια είναι απόρροια του ότι είμαστε γυφταριά και τίποτα άλλο. Η πιο σωστή παρατήρηση που γράφτηκε για μένα είναι η ασυνέχεια του παραλιακού μετώπου. Ενώ θα έπρεπε να μπορείς να περπατήσεις από τον Πειραιά στη Γλυφάδα χωρίς διακοπή, δεν υπάρχουν τέτοιες διαδρομές, παρά μόνο στην Πειραική και σε ένα μικρό κομμάτι στο Φάληρο. Το θεμα ειναι οτι εστιαζουμε απο λαθος οπτικη τη σκεψη του OP. Η δημιουργια ενος μεγαλου κτιριου (ειτε ειναι ουρανοξυστης, ειτε χαμηλοτερο αλλα ας πουμε μεγαλο σε εκταση), ειναι κατι που θα γινει λογω αναγκης να στεγαστει καποια μεγαλη εταιρια. Δεν ειναι κατι που αποφασισα εγω χτες και λεω "αφου εχω τα λεφτα δε σηκωνω καμμια κατοστη οροφους ετσι για να εχουμε;" Ουτε ειναι αναγκη στεγασης λογω υπερπληθυσμου σε καποια περιοχη. Αρα κατα τη σκεψη του OP, η μη υπαρξη αυτων των κτιριων, σημαινει οτι δεν υπαρχει αναγκη, δεν υπαρουν δηλαδη οι μεγαλες εταιριες που θα δραστηριοποιηθουν στη χωρα μας, με αποτελεσμα την υπαρξη εργασιακων θεσεων αρα και αναπτυξης. Αυτο λοιπον δειχνουν και οι φωτογραφιες. Σε καποιες χωρες το ειδος αυτης της αναπτυξης ειναι τεραστιο, και σε καποιες αλλες (συμπεριλαμβανομενης και της δικης μας), μηδενικο.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Το θεμα ειναι οτι εστιαζουμε απο λαθος οπτικη τη σκεψη του OP. Η δημιουργια ενος μεγαλου κτιριου (ειτε ειναι ουρανοξυστης, ειτε χαμηλοτερο αλλα ας πουμε μεγαλο σε εκταση), ειναι κατι που θα γινει λογω αναγκης να στεγαστει καποια μεγαλη εταιρια. Δεν ειναι κατι που αποφασισα εγω χτες και λεω "αφου εχω τα λεφτα δε σηκωνω καμμια κατοστη οροφους ετσι για να εχουμε;" Ουτε ειναι αναγκη στεγασης λογω υπερπληθυσμου σε καποια περιοχη. Αρα κατα τη σκεψη του OP, η μη υπαρξη αυτων των κτιριων, σημαινει οτι δεν υπαρχει αναγκη, δεν υπαρουν δηλαδη οι μεγαλες εταιριες που θα δραστηριοποιηθουν στη χωρα μας, με αποτελεσμα την υπαρξη εργασιακων θεσεων αρα και αναπτυξης. Αυτο λοιπον δειχνουν και οι φωτογραφιες. Σε καποιες χωρες το ειδος αυτης της αναπτυξης ειναι τεραστιο, και σε καποιες αλλες (συμπεριλαμβανομενης και της δικης μας), μηδενικο. Στο Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία έχουν μαζευτεί όλες οι Αμερικανικές startup αλλά και μεγάλα corporations. Παίζει και οι δύο χώρες να μήν έχουν ούτε καν κτίριο σαν τον πύργο Αθηνών. To Silicon Valley επίσης δεν είναι ξακουστό για τους ουρανοξύστες του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα