Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Ξεκίνησα κι εγώ κολύμβηση σιγά-σιγά, σήμερα πήγα τέταρτη φορά. Θέλω να ρωτήσω το εξής για όσους γνωρίζουν, για το πρόσθιο (breaststroke) πρέπει να παίρνω αναπνοή κάθε φορά; Έχω δει βίντεο φυσικά, όμως μου φαίνεται κάπως δύσκολο. Αν πρέπει να παίρνω κάθε φορά αναπνοή, θα πρέπει να βγάζω το οξυγόνο στο νερό αναγκαστικά, αλλά το θέμα είναι ότι γίνεται αυτό πολύ γρήγορα. Μήπως πρέπει να παίρνω μικρή ανάσα για να βγάζω τον αέρα πιο γρήγορα; Θεωρώ πως την τεχνική την έχω, μόνο η αναπνοή είναι το θέμα.

Δημοσ.

μια παίρνεις αναπνοή, μια γλιστράς στο νερό και τη βγάζεις

αυτό που φαίνεται είναι οτι τα κάνεις πολύ γρήγορα, δε θέλει τόση ταχύτητα το πρόσθιο, δύναμη θέλει για να γλιστράς αρκετά

Δημοσ.

δεν είναι ότι το κάνω γρήγορα, είναι ότι δεν μπορώ να παίρνω κάθε φορά αναπνοή, όπως λες μια να παίρνω ανάσα και μια να τη βγάζω στο νερό. Παίρνω πχ αναπνοή και μετά από δυο-τρεις φορές βγάζω το κεφάλι να πάρω άλλη. Οπότε απ'ό,τ καταλαβαίνω κάθε φορά πρέπει. Θα πρέπει μάλλον να δω κι άλλα βίντεο.

Δημοσ.

Υπάρχει κανόνας στους αθλητές κάθε πότε πέφτει η ανάσα; Ή όποτε μπορεί ο καθένας;

Δημοσ.

αν δε βγαζεις ολο τον αερα με το κεφαλι μεσα, δεν κολυμπας σωστα !

οσο πιο πολυ μαζεψεις χερια ποδια, τοσο πιο ψηλα θα σηκωθει το σωμα + θα παρεις την καταλληλη εισπνοη...

μπαινοντας, εκπνεις σα να φυσας και προχωρας με φορα για να βγεις...

σιγα σιγα θα πιασεις το νοημα που ειναι η αναπνοη και πως χερια ποδια συντονιζουν για να σηκωσεις στο σωστο σημειο το σωμα χωρις να το τραυματισεις & αργοτερα αν σε ενδιαφερει καποιος χρονος !

Δημοσ.

Επισης μπορεις να φτιαξεις σιγα σιγα την τεχνικη σου, να κανεις αρχικα πχ ποδια κανονικα και μονο χερια προσθιο κι οταν νιωσεις οτι το χεις , να προχωρησεις

Παντως προκειται για απαιτητικο ειδος, το οποιο δε συνισταται και για ατομα με θεμα στα γονατα (απλα το αναφερω). 4 φορες εχεις παει ολες κι ολες εχεις μελλον ακομα

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Ξεκίνησα κι εγώ κολύμβηση σιγά-σιγά, σήμερα πήγα τέταρτη φορά. Θέλω να ρωτήσω το εξής για όσους γνωρίζουν, για το πρόσθιο (breaststroke) πρέπει να παίρνω αναπνοή κάθε φορά; Έχω δει βίντεο φυσικά, όμως μου φαίνεται κάπως δύσκολο. Αν πρέπει να παίρνω κάθε φορά αναπνοή, θα πρέπει να βγάζω το οξυγόνο στο νερό αναγκαστικά, αλλά το θέμα είναι ότι γίνεται αυτό πολύ γρήγορα. Μήπως πρέπει να παίρνω μικρή ανάσα για να βγάζω τον αέρα πιο γρήγορα; Θεωρώ πως την τεχνική την έχω, μόνο η αναπνοή είναι το θέμα.

και γω αρχησα σιγα σιγα σημερα.  Μεχρι τη τεταρτη μερα θα σταματησω να κανω μπουρμπουληθρες η να κανω πιο γρηγορα; :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα και σημερα στο κολυμβητήριο, τελικά είναι θέμα συγχρονισμού. Δεν κατάφερα πολλά. Μου φαίνεται πολύ λίγος ο χρόνος αφότου πάρεις ανάσα, πρέπει άμεσα να βγάλεις τον αέρα και μετά να ξαναπάρεις ανάσα, όλα αυτά μεσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Είναι κάπως δύσκολο είναι η αλήθεια.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ας πει καποιος που ξέρει, στο κρόουλ όταν βγάζω την ανάσα ανα τρία μετά από λίγο τα φτύνω. Οταν τη βγάζω ανά δύο είναι πλύ σύντομα. Υπάρχει κάποιο στάνταρ ή όπου του κάτσει του καθενού;

Δημοσ.

ανα 3 είναι το στάνταρ

υπαρχει στανταρ ;

δεν παει με την αποσταση ; πχ τις ιδιες αναπνοες βγαζει ο πρωταθλητης στα 50μ και ο αλλος στα 200μ ;

Δημοσ.

Στο πρόσθιο είναι πιο δύσκολο να βγάλεις αποστάσεις γιατί κουράζει πολύ ποδια-γόνατα.

Για αρχάριο ίσως είναι καλύτερα να επικεντρωθείς στο ελεύθερο.

υπαρχει στανταρ ;

δεν παει με την αποσταση ; πχ τις ιδιες αναπνοες βγαζει ο πρωταθλητης στα 50μ και ο αλλος στα 200μ ;

Ο πρωταθλητής τα 50 τα βγάζεί με 2 αναπνοές.

Γενικά οι τουμπανοκολυμβητές που θέλουν ταχύτητα μπορεί να παίρνουν ανάσα και ανα 7.

Οι υπόλοιποι που θέλουν απλά να βγάλουν αρκετή ώρα βοηθάει το ανά 2 ή 3.

Δημοσ.

Στο πρόσθιο είναι πιο δύσκολο να βγάλεις αποστάσεις γιατί κουράζει πολύ ποδια-γόνατα.

Για αρχάριο ίσως είναι καλύτερα να επικεντρωθείς στο ελεύθερο.

Ο πρωταθλητής τα 50 τα βγάζεί με 2 αναπνοές.

Γενικά οι τουμπανοκολυμβητές που θέλουν ταχύτητα μπορεί να παίρνουν ανάσα και ανα 7.

Οι υπόλοιποι που θέλουν απλά να βγάλουν αρκετή ώρα βοηθάει το ανά 2 ή 3.

κολυμπουσα σε επιπεδο πρωταθλητισμου καποτε...

οποτε δεν εχει νοημα να λετε στο παληκαρι πως να παιρνει αναπνοες ενω ειναι σε επιπεδο ασχετου..

εγω οταν ξεκινησα πηγαινα 1-1 αναπνοες, ουτε καν 2 ή 3..!!!

Δημοσ.

ΟΚ κατάλαβα, ευχαριστώ. Συνεχίζω όπως μπορώ, με 2 προς 3, ανάλογα την απόσταση και ταχύτητα που θέλω να πιάσω. Δεν ειμαι τόσο νιουμπάς, απλά το κάνω ερασιτεχνικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...