Προς το περιεχόμενο

Windows 10 σε παλιό laptop - Πρόβλημα εκκίνησης/boot


teo20net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

μόλις πέρασα τα win 10 (clean install) και αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ όλα δουλεύουν καλά, αν το κλείσω και το ανοίξω, κολλάει στο σημείο που κανονικά εμφανίζει το όνομα του ιδιοκτήτη του υπολογιστή και το logo των Windows. Κολλάει πριν την οθόνη των Win 10 δηλαδή πριν δείξει την επιφάνεια εργασίας. Στο σημείο αυτό μαυρίζει η οθόνη και βλέπω μόνο τον mouse cursor ο οποίος αποκρίνεται κανονικά. Επίσης όταν κάνω Ctrl+Alt+Delete δείχνει ότι το σύστημα αποκρίνεται απλά δεν δείχνει η οθόνη την επιφάνεια εργασίας.

 

Το laptop είναι αυτό:

 

Acer TravelMate 5514Wlmi

http://www.cnet.com/products/acer-travelmate-5514wlmi-15-4-turion-64-x2-tl-56-vista-home-premium-1-gb-ram-160-gb-hdd-series/specs/

 

...αλλά με 2 Gb Ram.

 

Αμέσως μετά αναγκάζομαι να κρατήσω πατημένο το power button για να το κλείσω και να το ξανανοίξω οπότε και ανοίγει κανονικά (αλλά όχι πάντα).

Αν στο σημείο που κολλάει πατήσω μόνο μία φορά το power button, ξαφνικά στιγμιαία δείχνει όλη την επιφάνεια εργασίας κανονικά (απο εκεί που είχε back screen) και εν συνεχεία κλείνει.

 

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα αυτό κάτι μου φέρνει σε πρόβλημα με drivers (αρκετά παλιό laptop χωρίς 100% συμβατότητα με τα 10άρια). Έχω βρει αρκετά topics σε άλλα (ξενόγλωσσα) forums που αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα (μαύρη οθόνη μετά από είσοδο στα windows και να φαίνεται μόνο το mouse). Σχεδόν σε όλα το πρόβλημα είχε να κάνει με drivers κάρτας γραφικών AMD!
Προσπάθησε να κάνεις ένα update τους drivers. Κι ακόμα κάτι... έβαλες 32bit ή 64bit Windows?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 bit Windows έβαλα λόγω 2gb Ram και επίσης γιατί το laptop θα χρησιμοποιηθεί απο τελίως αρχάριο για πολύ light πράγματα. Drivers για την κάρτα γραφικών μου όντως δεν υπάρχουν και με ενέσεις κατάφερα να βάλω έναν συμβατό με Vista. 

 

Παρόλα αυτά, για την ιστορία, κατάφερα να το λύσω προς το παρόν το πρόβλημα απενεργοποιώντας το Fast Boot των Windows και βγάζοντας την μπαταρία απο το laptop. Αυτά βρήκα με την αναζήτηση που έκανα και φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...