dioskouros88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση.. Εχω το EVGA SuperNOVA 750w G2, αυτο το ups που ειναι 720w το σηκωνει το evga δηλαδη σε μια διακοπη ρευματος θα αντεξει ή θα κλεισει κανονικα το pc σαν να μην ειχα καν ups? Ρωταω γτ γενικα γνωριζω οτι πχ και 750w να ειναι το τροφοδοτικο, ο υπολογιστης μπορει να χρησιμοποιει μονο τα 500-600w απο αυτα. Ευχαριστω πολυ και αν θελετε να κανετε καποια προταση για τετοιο budget με οριο τα 70ε ευχαριστως, αλλιως μπορει να κοιταξω για κανεναν μεταχειρισμενο.
Sheogorath Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση.. Εχω το EVGA SuperNOVA 750w G2, αυτο το ups που ειναι 720w το σηκωνει το evga δηλαδη σε μια διακοπη ρευματος θα αντεξει ή θα κλεισει κανονικα το pc σαν να μην ειχα καν ups? Ρωταω γτ γενικα γνωριζω οτι πχ και 750w να ειναι το τροφοδοτικο, ο υπολογιστης μπορει να χρησιμοποιει μονο τα 500-600w απο αυτα. Ευχαριστω πολυ και αν θελετε να κανετε καποια προταση για τετοιο budget με οριο τα 70ε ευχαριστως, αλλιως μπορει να κοιταξω για κανεναν μεταχειρισμενο. Λάθος ξέρεις και θα ήθελα να λιθοβολήσω αυτόν που το είπε αυτό, γιατί έχει πάρει κόσμο στον λαιμό του! Θα το σηκώσει χωρίς θέμα αν είναι 720watt αν και στην είσοδο το τροφοδοτικό για 750 είναι ~850-890 αφού μιλάμε για GOLD. Εχει Power Factor ~0.99 οπότε 1200VA είναι ~1190 Watt για 0.99 power factor. Τα 720 είναι του λώκου τα εννιάμερα για τροφοδοτικά της πλάκας με passive PFC δηλαδή ~0.7 PF. Aν και η μάρκα δεν με εντυπωσίασε... 1
dioskouros88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Λάθος ξέρεις και θα ήθελα να λιθοβολήσω αυτόν που το είπε αυτό, γιατί έχει πάρει κόσμο στον λαιμό του! Θα το σηκώσει χωρίς θέμα αν είναι 720watt αν και στην είσοδο το τροφοδοτικό για 750 είναι ~850-890 αφού μιλάμε για GOLD. Εχει Power Factor ~0.99 οπότε 1200VA είναι ~1190 Watt για 0.99 power factor. Τα 720 είναι του λώκου τα εννιάμερα για τροφοδοτικά της πλάκας με passive PFC δηλαδή ~0.7 PF. Aν και η μάρκα δεν με εντυπωσίασε... Χαχα η αληθεια ειναι οτι καπου σε forum θυμαμαι τα λεγανε αυτα ισως και εδω καπου σε καποιο θεμα, και απλα το πιστεψα γτ φαινοταν να το κατεχουν τα παλικαρια. Ε καλα σιγουρα η μαρκα ειναι πολυ ''κλαιν'' απλα δεν θελω να δωσω τοσα λεφτα, τουλαχιστον ακομα, για καποιο καλο που απο οτι θυμαμαι οι τιμες ειναι 120+... γιουρος. Και λεω μηπως αυτο για καποιον καιρο μου εκανε δουλεια.
GtiGeorge Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, αυτό δεν είναι ups, είναι σταθεροποιητής τάσης δεν έχει μπαταρίες. για ups κοίτα για ή για line interactive (είναι τα απλά γυρίζει στις μπαταρίες μόνο όταν πέσει το ρεύμα) ή τα online (σου δίνουν ρεύμα πάντα από τις μπαταρίες). Για το σπίτι εάν δεν έχεις θέμα με το ρεύμα θα σου κάνει δουλειά και το line interactive. 2
dioskouros88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, αυτό δεν είναι ups, είναι σταθεροποιητής τάσης δεν έχει μπαταρίες. για ups κοίτα για ή για line interactive (είναι τα απλά γυρίζει στις μπαταρίες μόνο όταν πέσει το ρεύμα) ή τα online (σου δίνουν ρεύμα πάντα από τις μπαταρίες). Για το σπίτι εάν δεν έχεις θέμα με το ρεύμα θα σου κάνει δουλειά και το line interactive. Κατι τετοιο εννοεις? Ty για την απαντηση. http://www.skroutz.gr/s/7566977/Tecnoware-Era-Plus-1100.html
GtiGeorge Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, η μάρκα είναι λίγο κουκουρούκου αλλά θα σου κάνει δουλειά.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Λάθος ξέρεις και θα ήθελα να λιθοβολήσω αυτόν που το είπε αυτό, γιατί έχει πάρει κόσμο στον λαιμό του! Θα το σηκώσει χωρίς θέμα αν είναι 720watt αν και στην είσοδο το τροφοδοτικό για 750 είναι ~850-890 αφού μιλάμε για GOLD. Εχει Power Factor ~0.99 οπότε 1200VA είναι ~1190 Watt για 0.99 power factor. Τα 720 είναι του λώκου τα εννιάμερα για τροφοδοτικά της πλάκας με passive PFC δηλαδή ~0.7 PF. Aν και η μάρκα δεν με εντυπωσίασε... Σωστός φίλε και γελάω μαζί σου γιατί φαντάζομαι ότι πραγματικά τράβαγες τα μαλλιά σου όταν το διάβασες αν κρίνω την γραφή σου Εγκυκλοπαιδικά να προσθεσω ότι το efficiency του τροφοδοτικού είναι κάπου στο 92 % σε 50 % load . Το efficiency αλλάζει ανάλογα το load . Δεν μιλάμε για σπουδαία διαφορά αλλά γενικά κάποιες εταιρίες δίνουν την καμπύλη efficiency - load . Έχω μια απορία λογικά πρέπει να ξέρεις . Αν ένα ups βγάζει τετραγωνική τάση αυτό είναι κακό για το psu ; Γιατί διαβάζω πάρα πολλές απόψεις και άκρη δεν βγάζω . Καλησπερα παιδια, μια γρηγορη ερωτηση.. Εχω το EVGA SuperNOVA 750w G2, αυτο το ups που ειναι 720w το σηκωνει το evga δηλαδη σε μια διακοπη ρευματος θα αντεξει ή θα κλεισει κανονικα το pc σαν να μην ειχα καν ups? Ρωταω γτ γενικα γνωριζω οτι πχ και 750w να ειναι το τροφοδοτικο, ο υπολογιστης μπορει να χρησιμοποιει μονο τα 500-600w απο αυτα. Ευχαριστω πολυ και αν θελετε να κανετε καποια προταση για τετοιο budget με οριο τα 70ε ευχαριστως, αλλιως μπορει να κοιταξω για κανεναν μεταχειρισμενο. Αν θες να προστατέψεις το pc τότε άστο στην άκρη το ups και πάρε εναν καλό σταθεροποιητή τάσης. Αν είναι σημαντικό να μην χάσεις την εργασία που κάνεις στο pc σε περίπτωση διακοπής ρεύματος τότε θες ups . Γνώμη μου πάντα μονο επώνυμο ups οτιδήποτε άλλο δεν αντέχει στο χρόνο και τα ups γενικά είναι ακριβά και οι μπαταρίες τους επίσης . Οπότε αναλογα τι θες να πετύχεις επιλεγεις ups ή σταθεροποιητή . 2
Sheogorath Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Έχω μια απορία λογικά πρέπει να ξέρεις . Αν ένα ups βγάζει τετραγωνική τάση αυτό είναι κακό για το psu ; Γιατί διαβάζω πάρα πολλές απόψεις και άκρη δεν βγάζω . Θεωριτικά δεν έχει διαφορά, έτσι όπως λειτουργούν τα ολοκληρωμένα και οι δίοδοι στα παλιότερα δεν τα επηρεάζει. Μην σου πω θα έχει και καθαρότερη έξοδο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω τις ανοχές του κάθε τροφοδοτικού. Κατα 99% είναι καλύτερα με τετράγωνη. Οσο για την μάρκα σε UPS, έχω ένα Lamtech (τότε δεν γνώριζα) 1200VA και έχω αλλάξει σε 6 χρόνια μια φορά μπαταρίες πέρυσι. Ακόμα και την μπρίζα να βγάλω,(το έχω κάνει) δουλεύει κανονικότατα. Καλή κυμματομορφή μπορεί να μην βγάζει αλλά καλύτερα απο την ΔΕΗ είναι μακράν 2
dioskouros88 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Να ρωτησω κατι που ειμαι και ασχετος χαχα? Γινεται να βαλεις και σταθεροποιητη τασης και ups, ή ηταν εντελως ufo απορια? χαχα thanks
Sheogorath Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Να ρωτησω κατι που ειμαι και ασχετος χαχα? Γινεται να βαλεις και σταθεροποιητη τασης και ups, ή ηταν εντελως ufo απορια? χαχα thanks To UPS έχει σταθεροποιητή τάσης μέσα οπότε δεν έχει νόημα. Αν θες βάλε πριν το ups surge protection με 10 ευρώ της APC για να την φάει την σφαλιάρα αυτό σε κεραυνό και όχι το UPS 1
MrLifeguard Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα.Θέλω και εγώ να αγοράσω ένα ups αλλά δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου...Λοιπόν,πρόκειται για το σύστημα της υπογραφής (να συμπεριληφθούν και τα studio monitors) + μια Samsung 32" .Επίσης,έχω ένα πολυπριζο της apc που κάποια τυπικη προστασία έχει. Ρωταω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Ξέρω ότι φτηνό και καλό δεν πανε μαζί συνήθως,απλά ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό εάν γίνεται. Επίσης,μάλλον κάποιο θέμα έχω σπίτι με το ρεύμα και μου κάνει κάτι κουλα κάποιες φορές...Όπως π.χ.,μόλις βάλω "on" τα studio monitors,γίνεται ένα αναβοσβησμα της οθόνης ή σαν να αλλάζει χρώματα η οθονη (στιγμιαία όλα αυτά).
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα.Θέλω και εγώ να αγοράσω ένα ups αλλά δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου...Λοιπόν,πρόκειται για το σύστημα της υπογραφής (να συμπεριληφθούν και τα studio monitors) + μια Samsung 32" .Επίσης,έχω ένα πολυπριζο της apc που κάποια τυπικη προστασία έχει. Ρωταω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Ξέρω ότι φτηνό και καλό δεν πανε μαζί συνήθως,απλά ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό εάν γίνεται. Επίσης,μάλλον κάποιο θέμα έχω σπίτι με το ρεύμα και μου κάνει κάτι κουλα κάποιες φορές...Όπως π.χ.,μόλις βάλω "on" τα studio monitors,γίνεται ένα αναβοσβησμα της οθόνης ή σαν να αλλάζει χρώματα η οθονη (στιγμιαία όλα αυτά). Aν θες προστασία των συσκευών σου πας σε σταθεροποιητή τάσης . Αν σε ενδιαφέρει ΚΑΙ η αυτονομία των συσκευών πας σε UPS . Οπότε τι ακριβώς θες να κάνεις; Υπόψιν σταθεροποιητή παίρνεις κορυφαίο με τα μισά λεφτά (και πιο κάτω) απο όσο κάνει ένα πολύ καλο UPS και φυσικά γλιτώνεις και την αλλαγή των μπαταριών που είναι ένα έξοδο σημαντικό
MrLifeguard Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Θέλω να προστατεψω τα μηχανήματα μου και μόνο!Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος απ'το οτιδήποτε να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει κάποια ζημιά σε οτιδήποτε. Αν εννοεις αυτονομία με την έννοια ότι σε πιθανή διακοπή ρεύματος να με ενδιαφέρει να μείνει σε λειτουργεία κάποιο hardware τότε όχι!
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Θέλω να προστατεψω τα μηχανήματα μου και μόνο!Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος απ'το οτιδήποτε να ξέρω ότι δεν θα προκαλέσει κάποια ζημιά σε οτιδήποτε. Αν εννοεις αυτονομία με την έννοια ότι σε πιθανή διακοπή ρεύματος να με ενδιαφέρει να μείνει σε λειτουργεία κάποιο hardware τότε όχι! Nαι αυτό εννοώ αυτονομία. Τότε σύμφωνα με τις; ανάγκες σου να κοιτάξεις σταθεροποιητή τάσης επώνυμο . Τώρα τί τύπου relay ή servo κάθε τύπος έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα . Θα τα αναλύσω το βράδυ γιατί και γω ήμουν στο ψάξιμο για σταθεροποιητή . Για μάρκες γενικά APC , KEBO , AMARAD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα