Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν τελειωσα το λυκειο το 2009, σοβαροι οικογενειακοι λογοι δεν μου επετρεψαν να "δωσω" πανελληνιες (ο πατερας μου ειχε καρκινο), σημερα στα 25, προς 26, πηρα την αποφαση να δοκιμασω την τυχη μου και να δωσω πανελληνιες με σκοπο την εισοδο σε καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ, το 2016.

Ειμαι αποφοιτος ΕΠΑ.Λ, με την ειδικοτητα "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ). Το απολυτηριο το πηρα με 16, και το πτυχιο της ειδικοτητας με 17.

Απο τοτε εχω παει σε δημοσιο ΙΕΚ και εχω τελειωσει 2 ειδικοτητες , στις οποιες εχω πιστοποιηθει απο τον ΕΟΠΠΕΠ.

Απλα το θεμα ειναι οτι ειμαι λιγο ασχετος με το ολο θεμα, και αν και εχω στειλει 2 mail στο υπουργειο παιδειας για βοηθεια κανεις δεν εχει απαντησει.

Λοιπον, ας περασουμε στο ψητο.

Η σχολη που με ενδιαφερει ειναι αυτη των Μηχανικων Η/Υ (τει Αθηνας/Πειραια, ισως και Πατρας αλλα και Πανεπιστημιο Αθηνων).

1.Η διαφορα ΕΠΑ.Λ ομαδα Α και ΕΠΑ.Λ ομαδα Β ποια ειναι? Εγω σε ποια ομαδα ανηκω?

2. Πως μπορω να μαθω σε ποιο επιστημονικο πεδειο ανηκει η ειδικοτητα που με ενδιαφερει?

3. Που μπορω να βρω σε ποια μαθηματα θα πρεπει να γραψω, αλλα και την υλη που θα πρεπει να διαβασω?

4. Πως, ποτε και που δηλωνω συμμετοχη?

σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

1.Η διαφορα ΕΠΑ.Λ ομαδα Α και ΕΠΑ.Λ ομαδα Β ποια ειναι? Εγω σε ποια ομαδα ανηκω?

2. Πως μπορω να μαθω σε ποιο επιστημονικο πεδειο ανηκει η ειδικοτητα που με ενδιαφερει?

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο

3. Που μπορω να βρω σε ποια μαθηματα θα πρεπει να γραψω, αλλα και την υλη που θα πρεπει να διαβασω?

επειδη εισαι επαλ, ρωτα στο επαλ καλυτερα :P αλλιως αν ησουν ΓΕΛ , θα μπορουσα να σου απαντησω...

Στο σχολειο τον φεβρουαριο. ειναι ενα χαρτι που συμπληρωνει ο αρμοδιος καθηγητης ..

σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Απαντώ με πάσα επιφυλαξη

δες αυτο

http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/plhrofories-panellhnies/panelladikes-epal-epas/545-panelladikes-epal-eisagwgh-tritovathmia-ekpaidevsh-omada-a.html

και αυτο

http://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=48139

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

^ Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου, ευχομαι σε ολους καλη χρονια να εχετε και να σας πανε ολα καλα!

Στο θεμα μας τωρα.

Εαν καταλαβα καλα απο το link που ποσταρε ο φιλος, η ομαδες Α και Β χωριζονται αναλογα με την σχολη που σε ενδιαφερει?

Εαν ναι τοτε ειμαι κομπλε απο αυτο το θεμα.

Τωρα ενα μπορει καποιος να με βοηθησε σχετικα με αυτα -

Σασ ευχαριστω και παλι φιλοι μου!

Δημοσ.

Πως : πας στο σχολειο και το λες στον υπευθυνο καθηγητη/διευθυντρια οτι θες να δωσεις
Ποτε: Αρχες προς μέσα Φλεβάρη ,τσέκαρε τα νέα [px www.in.gr] θα δημοσιευσουν καποια στιγμη ακριβως το ποτε

που: στο σχολειο ο υπευθυνος καθηγητης σε ρωταει τι και πως και συμπληρωνει την αιτηση στο χρεποpc του σχολειου την οποια δινει σε εσενα ενα αντιγραφο -αν θυμαμαι καλα-

Οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ της ομάδας Α΄ που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων (βλ. Κεφ.3) και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού εξετάζονται στα μαθήματα γενικής παιδείας "Μαθηματικά Ι" και "Νεοελληνική Γλώσσα"και σε δύο μαθήματα ειδικότητας ανάλογα με την ειδικότητα και τον τομέα αποφοίτησής τους. Τα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ είναι αυτά που αναφέρονται στο συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ Ι.

το λεει στα link που σου εδωσα :)

Δημοσ.

Νομιζω φιλε μου πως το καλυτερο που εχεις να κανεις για να λυθουν ολες οι αποριες σου ειναι να πας στο σχολειο της περιοχης σου και να ρωτησεις

Δημοσ.

Πως : πας στο σχολειο και το λες στον υπευθυνο καθηγητη/διευθυντρια οτι θες να δωσεις

Ποτε: Αρχες προς μέσα Φλεβάρη ,τσέκαρε τα νέα [px www.in.gr] θα δημοσιευσουν καποια στιγμη ακριβως το ποτε

που: στο σχολειο ο υπευθυνος καθηγητης σε ρωταει τι και πως και συμπληρωνει την αιτηση στο χρεποpc του σχολειου την οποια δινει σε εσενα ενα αντιγραφο -αν θυμαμαι καλα-

Οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ της ομάδας Α΄ που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων (βλ. Κεφ.3) και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού εξετάζονται στα μαθήματα γενικής παιδείας "Μαθηματικά Ι" και "Νεοελληνική Γλώσσα"και σε δύο μαθήματα ειδικότητας ανάλογα με την ειδικότητα και τον τομέα αποφοίτησής τους. Τα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ είναι αυτά που αναφέρονται στο συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ Ι.

το λεει στα link που σου εδωσα :)

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου, η βοηθεια σου μου εχει λυσει πολλες αποριες!

Νομιζω φιλε μου πως το καλυτερο που εχεις να κανεις για να λυθουν ολες οι αποριες σου ειναι να πας στο σχολειο της περιοχης σου και να ρωτησεις

Χρονια πολλα και καλη χρονια φιλε μου!

Εχεις δικιο, το εχω σκεφτει και εγω αυτο, αλλα το θεμα ειναι οτι τα πρωινα εργαζομαι. Τελος παντω, θα δω μηπως μπορεσω να παρω κανα ρεπο :D και να παω!

Σε ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

να σαι καλα χαιρομαι που σε βοηθησα ! σου ευχομαι την επιτυχια που θελεις ..! αν δεν μπορεις να παρεις ρεπο,εστω μια δυο ωρες σου φτανουν εκτος αν εχει κοσμο απο παιδια που δηλωνουν κ εκεινα..τεσπα καλη δυναμη!

Δημοσ.

Τα παιδιά που ξανά δίνουν σε ενιαίο κάνουν χαρτιά Φεβρουάριο, νομίζω και ΕΠΑΛ. Με κάθε εκτίμηση επειδή είναι ή δουλειά μου επέτρεψε μου μια παρατήρηση ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ προετοιμασία με βοήθεια από επαγγελματίες. Ξέρω ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα, χρόνο κανείς δεν εχει αλλά ΨΑΞΟΥ καλά. Έχει γκρουπακια έχει λύσεις καλές.

Δημοσ.

Πηγαινα κι εγω ΕΠΑΛ οποτε θυμαμαι καποια πραγματα. Κατ'αρχας αν εισαι Ομαδα Α δεν μπορεις να περασεις σε πανεπιστημιο. Στην Ομαδα Α δινεις μονο 4 μαθηματα (Νεοελληνικη Γλωσσα, Μαθηματικα και 2 ειδικοτητας) και περνας σε ΤΕΙ, καποιες στρατιωτικες, αστυφυλακων και εμπορικο ναυτικο. Απ'την Ομαδα Β μπορεις να πας πανεπιστημιο αλλα πιστευω ειναι δυσκολο εκτος κι αν κανεις ιδιαιτερα. Εδω δειχνει αν διαλεξεις Ομαδα Β ποια μαθηματα πρεπει να δωσεις αναλογως το επιστημονικο πεδιο (που μαλλον εισαι στο 4ο) http://users.sch.gr/grasy-epal-elven/omasa_b.html
Αλλά επειδή αλλάζουν συνέχεια οι νομοθεσίες και να μην σε πάρουμε στον λαιμό μας, το καλύτερο είναι να πας να ρωτήσεις στο ΕΠΑΛ σου και αν μπορείς να κάνεις εκεί μαθήματα. Έτσι έκαναν κάποιοι μαθητές σε μας που ξαναέδιναν Πανελλήνιες.

Δημοσ.

Πηγαινα κι εγω ΕΠΑΛ οποτε θυμαμαι καποια πραγματα. Κατ'αρχας αν εισαι Ομαδα Α δεν μπορεις να περασεις σε πανεπιστημιο. Στην Ομαδα Α δινεις μονο 4 μαθηματα (Νεοελληνικη Γλωσσα, Μαθηματικα και 2 ειδικοτητας) και περνας σε ΤΕΙ, καποιες στρατιωτικες, αστυφυλακων και εμπορικο ναυτικο. Απ'την Ομαδα Β μπορεις να πας πανεπιστημιο αλλα πιστευω ειναι δυσκολο εκτος κι αν κανεις ιδιαιτερα. Εδω δειχνει αν διαλεξεις Ομαδα Β ποια μαθηματα πρεπει να δωσεις αναλογως το επιστημονικο πεδιο (που μαλλον εισαι στο 4ο) http://users.sch.gr/grasy-epal-elven/omasa_b.html

Αλλά επειδή αλλάζουν συνέχεια οι νομοθεσίες και να μην σε πάρουμε στον λαιμό μας, το καλύτερο είναι να πας να ρωτήσεις στο ΕΠΑΛ σου και αν μπορείς να κάνεις εκεί μαθήματα. Έτσι έκαναν κάποιοι μαθητές σε μας που ξαναέδιναν Πανελλήνιες.

Δεν μπορω γιατι τα πρωινα εργαζομαι, παντως σε ευχαριστω για τον κοπο που εκανες για να με βοηθησεις!!!

Καλη χρονια να εχεις!

Τα παιδιά που ξανά δίνουν σε ενιαίο κάνουν χαρτιά Φεβρουάριο, νομίζω και ΕΠΑΛ. Με κάθε εκτίμηση επειδή είναι ή δουλειά μου επέτρεψε μου μια παρατήρηση ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ προετοιμασία με βοήθεια από επαγγελματίες. Ξέρω ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα, χρόνο κανείς δεν εχει αλλά ΨΑΞΟΥ καλά. Έχει γκρουπακια έχει λύσεις καλές.

Τα μαθηματα ειδικοτητας δεν ειναι δυσκολα διοτι τα εκανα και στο Δ.Ι.Ε.Κ, τωρα ισως να χρειαζομαι μια βοηθεια στα μαθηματικα!

Παντως , σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

http://www.ipaideia.gr/eidhseis/protasi-gia-katargisi-ton-panellinion-pos-tha-ginetai-i-eisagogi-stin-tritovathmia.htm

Σκεπτονται να τις καταργησουν λεει

Ενα πραγμα δεν καταλαβα ποτε στην Ελλαδα

Γιατι δεν παιρνουμε ενα συστημα που υπαρχει σε αλλες προηγμενες χωρες να το εφαρμοσουμε στην παιδεια υγεια οικονομια κλπ ?

Ειμαστε σε καποιο απομονωμενο πλανητη και ισχουν αλλα μετρα και σταθμα εδω?

Δημοσ.

http://www.ipaideia.gr/eidhseis/protasi-gia-katargisi-ton-panellinion-pos-tha-ginetai-i-eisagogi-stin-tritovathmia.htm

Γιατι δεν παιρνουμε ενα συστημα που υπαρχει σε αλλες προηγμενες χωρες να το εφαρμοσουμε στην παιδεια υγεια οικονομια κλπ ?

Δεν έχουν όλες οι προηγμένες χώρες το ίδιο σύστημα π.χ η Ιαπωνία ακολουθεί ένα παρόμοιο με το δικό μας (Πανιαπωνικές).

Αυτό αντίστοιχα ισχύει και για τους άλλους τομείς, οικονομία, υγεία κοκ

Δημοσ.

Γιατί έχεις την εντύπωση οτι εστω οτι πάίρνουν και εφαρμόζουν π.χ το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας υπάρχει περίπτωση να δουλεψει όπως στην Αγγλία ή θα είναι μια σκατίθρα και μισή?Τώρα αυτό που κάνουν θα φέρει και άλλους ανθρώπους στην ανεργία γιατί τα φροντιστήρια θα κλέίσουν τα περισσότερα οπότε όσοι δούλευαν σε αυτά απλά θα μείνουν χωρίς δουλειά ρίχνοντας στην αγορά επιπλέον ανέργους.

Υ.Γ δώσ τους ιδέες να μιμηθούν κάνα αμερικανικό σύστημα και μετά για να σπουδάσεις να θέλεις κάνα 30.000+ δάνεια να το πληρώνεις.

Δημοσ.

Γιατί έχεις την εντύπωση οτι εστω οτι πάίρνουν και εφαρμόζουν π.χ το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας υπάρχει περίπτωση να δουλεψει όπως στην Αγγλία ή θα είναι μια σκατίθρα και μισή?Τώρα αυτό που κάνουν θα φέρει και άλλους ανθρώπους στην ανεργία γιατί τα φροντιστήρια θα κλέίσουν τα περισσότερα οπότε όσοι δούλευαν σε αυτά απλά θα μείνουν χωρίς δουλειά ρίχνοντας στην αγορά επιπλέον ανέργους.

Καλά και στην Αγγλία μην νομίζεις κάθε χρόνο και χειρότερα πάνε στα A Levels :S

Υ.Γ δώσ τους ιδέες να μιμηθούν κάνα αμερικανικό σύστημα και μετά για να σπουδάσεις να θέλεις κάνα 30.000+ δάνεια να το πληρώνεις.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το εξεταστικό τους σύστημα και την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Όσο χάλια και αν είναι ο θεσμός των πανελληνίων, είναι ίσως η πιο αξιοκρατική διαδικασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Και γω θα ήθελα κάτι διαφορετικό, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για οποιοδήποτε νέο μοντέλο κατεβάσει η κούτρα του εκάστοτε υπουργού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...