Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αλλα να μην οφειλεται σε ιατρικα αιτια ομπβ

Ενταξει, τοτε να κανω απλως τον -επιβεβαιωμενο απο πληθος μελετων- συσχετισμο μεταξυ μαυρου δερματος και χαμηλης ευφυιας...

Τα πρώτα μηνύματα που παίρνω εγώ, είναι οι εκφράσεις του προσώπου, οι γκριμάτσες, το βλέμμα των ματιών.

Ποτέ από χαρακτηριστικά όπως μύτη, αυτιά κλπ.

Μια μαυρη και πεπλατισμενη μυτη -επιβεβαιωμενα, απο πληθος μελετων- υποδηλωνει χαμηλη ευφυια...

Υ.Γ. συζητουμε, οσο μπορουμε, επιστημονικα - αν τυχον η επιστημη καταρριπτει παγιωμενες πολιτικο-κοινωνικες πεποιθησεις... τα παραπονα μας/σας στην επιστημη!

Δημοσ.

Ενταξει, τοτε να κανω απλως τον -επιβεβαιωμενο απο πληθος μελετων- συσχετισμο μεταξυ μαυρου δερματος και χαμηλης ευφυιας...

Μια μαυρη και πεπλατισμενη μυτη -επιβεβαιωμενα, απο πληθος μελετων- υποδηλωνει χαμηλη ευφυια...

Υ.Γ. συζητουμε, οσο μπορουμε, επιστημονικα - αν τυχον η επιστημη καταρριπτει παγιωμενες πολιτικο-κοινωνικες πεποιθησεις... τα παραπονα μας/σας στην επιστημη!

ποιες μελετες? καποιο λινκ πλζ?

Δημοσ.

Απλη αναζητηση εικονων ανθρωπων με συνδρομο Down (μογγολισμο).

Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο "μοτίβο" με το "46 χρωμοσώματα με DNA 4 αζωτούχων βάσεων".

Αν αναφέρεσαι στη συμπεριφορά ενός ατόμου με σύνδρομο Down δε, πέραν του ότι είναι πολύ πιο ντετερμινιστικό το πλαίσιο λόγω της δεδομένης, πρακτικής παθολογίας, και πάλι δεν είναι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Δημοσ.

ποιες μελετες? καποιο λινκ πλζ?

Θέλω να τις δω και εγώ αυτές τις έρευνες...

Προχειρα (μα ενδεικτικα): https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve- περιεχει παραπομπες σε πληθος μελετων

Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο "μοτίβο" με το "46 χρωμοσώματα με DNA 4 αζωτούχων βάσεων".

Αν αναφέρεσαι στη συμπεριφορά ενός ατόμου με σύνδρομο Down δε, πέραν του ότι είναι πολύ πιο ντετερμινιστικό το πλαίσιο λόγω της δεδομένης, πρακτικής παθολογίας, και πάλι δεν είναι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Ε... αν απαιτησουμε να αναφερομαστε σε μονοζυγωτικους/κλωνους... τοτε να το κλεισουμε το θεμα, μην σπαταλαμε και το bandwidth του server...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση midenmidenefta. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται ήδη στη λίστα μου για παραγγελία και με ενδιαφέρει πάρα πολύ. 

Δεν μπορώ να κρίνω ακόμη το τι έχουν πει αλλά να σημειώσω ότι στο βιβλίο που διαβάζω τώρα(Το Σύνδρομο του Κοινωνικού Στάτους) έχει αρκετό υλικό που δείχνει το πόσο πολύ επηρεάζει το περιβάλλον(γονείς, κοινωνική δομή κλπ) την ανάπτυξη των ανθρώπων οπότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το IQ και την φυλή. Ρίξτου μία ματιά, πιστεύω ότι μπορεί να σου αρέσει. 

Δημοσ.

Μου θυμίζει το "κανένας μαύρος δεν υπήρξε σοβαρός σκακιστής".

Επιφυλάσσομαι, υπάρχει σύνδεση του Dna με το IQ με αποδεδειγμένη επιστημονική μελέτη;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση midenmidenefta. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται ήδη στη λίστα μου για παραγγελία και με ενδιαφέρει πάρα πολύ. 

Δεν μπορώ να κρίνω ακόμη το τι έχουν πει αλλά να σημειώσω ότι στο βιβλίο που διαβάζω τώρα(Το Σύνδρομο του Κοινωνικού Στάτους) έχει αρκετό υλικό που δείχνει το πόσο πολύ επηρεάζει το περιβάλλον(γονείς, κοινωνική δομή κλπ) την ανάπτυξη των ανθρώπων οπότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το IQ και την φυλή. Ρίξτου μία ματιά, πιστεύω ότι μπορεί να σου αρέσει. 

Διαβασα την προταση/κριτικη σου για το "συνδρομο του κοινωνικου στατους" ηδη χθες στο θεμα "τι διαβαζετε" (και ειναι στα υποψην... αν και δεν ειμαι τοσο "διαβαστερος"...)!

Θεωρω πως το "the bell curve" εχει -με καποιον τροπο- παρεμφερη θεματολογια (περα απο τις παραπομπες στις "επιμαχες" μελετες, λογο για τον οποιο το προτεινα εδω) - υποψην πως, περα απο βιολογικες αιτιες για την φυλετικη διαφοροποιηση, εντοπιζει και κοινωνικες, και επισης, περα απο "μοιραιες" κληρονομικες επιρροες για αυτες, αποδεχετε και αλλες επικτητες (π.χ., διατροφη).

Χαιρομαι που αντιμετωπιζεις το θεμα με την δεουσα σοβαροτητα (και "γενναιοτητα" - ειναι ενδιαφερουσα και η ιστορια των δυο συγγραφεων του "the bell curve" απο την στιγμη της δημοσιευσης του... η επιστημη υπο διωγμο...)

Μου θυμίζει το "κανένας μαύρος δεν υπήρξε σοβαρός σκακιστής".

Επιφυλάσσομαι, υπάρχει σύνδεση του Dna με το IQ με αποδεδειγμένη επιστημονική μελέτη;

Ναι, υπαρχει πληθος σοβαροτατων μελετων με ΕΜΜΕΣΗ συνδεση DNA-IQ (εμμεση λογω: 1- αδυναμιας -ακομη;- εντοπισμου συγκεκριμενων "γονιδιων ευφυιας", αρα -"ρατσιστικη"- χρηση ομαδων ανθρωπων για εξαγωγη συμπερασματων 2- αδυναμια ΑΜΕΣΗΣ επιστημονικης μελετης λογω ακαδημαικων διωξεων... η ιστορια της επιστημης υπο διωγμον...).

Λαβε υποψην πως υπαρχει σοβαροτατη μελετη με ΑΜΕΣΗ συνδεση DNA (και παραγωγης ορμονων) με... τον χαρακτηρα (που ΕΜΜΕΣΑ στηριζει τις παρατηρησεις περι υψηλης εγκληματικοτητας και χαμηλης ευφυιας μιας συγκεκριμενης φυλης...), ομως... "η επιστημη υπο διωγμον."...

• Like 1
Δημοσ.

δε μιλάω για ατομα που ξεχωριζουν λογω πχ κάποιας παθολογιας αλλά λόγω κάποιων ιδιαίτερων επιμέρους χαρακτηριστικών.

Οτιδήποτε παραπάνω αφορά ρατσισμο, μαύρους κλπ δεν εχει καμια απολυτως επιστημονικη βάση και δεν αφορά το θέμα.

Ξεκαθαρίζω οτι δε θα μπω σε τέτοια συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

απόσπασμα απο φασιστοβιβλίο

soma.png

soma2.png

Ποιο βιβλίο λες; Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι από το Bell Curve πάντως γιατί έριξα μία ματιά στην ψηφιακή του μορφή και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Μήπως τα έχεις μπερδέψει;;;

Δημοσ.

Ποιο βιβλίο λες; Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι από το Bell Curve πάντως γιατί έριξα μία ματιά στην ψηφιακή του μορφή και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Μήπως τα έχεις μπερδέψει;;;

δεν είναι το Bell Curve  είναι ομώς σχετικά παρόμοιο σε κάποια σημεία.Το βιβλίο λέγεται  '' Εισαγωγή στη Βιοπολιτική''

Το Bell Curve δε νομίζω καν να υπάρχει στα ελληνικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...