Porg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν άλλα 10 εκατομμύρια έλληνες που ονειρεύονται να έχουν καφε μπαρ, αμάξι των 100,000 και να μη κολλάνε ένσημα στους σερβιτόρους 4
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 δουλευουν γνωστοι και φιλοι σε μαγαζια καφε-μπαρ και μερικοι σε πολυ πολυ γνωστα στην θεσνικη.. υπαρχουν 2-3-4 αφεντικα στο ενα με αυτοκινητα 100.000-200.000 Ευρο ο καθενας και οι σερβιτοροι-ρες δεν παιρνουν ουτε ενσημα και αυτο που εχετε να πειτε εσεις ειναι *αμα θελουν.. αμα δεν θελουν να παν αλλου??????? χαμενοι απο χερι ειμαστε.. 400 χρονια μνημονιο θελουμε για να βαλουμε μυαλο και μερικοι ακομα θα κοιμουντε ορθιοι Θέλουν καταγγελια αυτοι φιλε για να στρώσουν εκει που σε έχει και δουλευεις ετσι παρε ενα τηλεφωνακι να σκάσουν τα λαγωνικα να του κατσουνε ενα καλο προστιμο να βαλει μυαλο.Ανωνυμη καταγγελια που θα σε καταλαβει? θα πάρεις και εκδικηση. Τι κάνουν οι φιλοι σου? λενε αστον δεν πειράζει? μεροκαματιάρης ειναι??!!
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι εργαζομενοι στην σημερινη Ελλαδα δεν ειναι μονο το υψος των μισθων.. ειναι και το οτι οι τιμες γενικα που υπαρχουν ειναι βαση μισθων 40% επανω οπως ηταν αυτοι πριν το 2009 ειναι το οτι οι εργοδοτες δεν δινουν Χ λεφτα για την Ψ εργασια.. αλλα θελουν να δωσουν Χ λεφτα για πανω απο μία Ψ εργασια.. με λιγα λογια να μην δωσουν υπερωριες να μην δωσουν αργιες να μην δωσουν δωρο να σου λενε παρε τοσα υπεγραψε για παραπανω.. να σου λενε οτι δεν θα παρεις αδεια φετος γιατι εχει δουλεια αλλα δεν εχει λεφτα οποτε ουτε θα την πληρωθεις να μην βαλω και το δωρο εορτων που βαζουν παντου γιατι θα κλαψουν μερικοι απο ποτε αυτα εγιναν λογικα και εχει δικαιωμα να σου πει ο αλλος ετσι ειναι και αν γουσταρεις? και το κρατος τι κανει? σαν εργαζομενο εμενα δεν με προστατευει κανενας??? δουλευουν γνωστοι και φιλοι σε μαγαζια καφε-μπαρ και μερικοι σε πολυ πολυ γνωστα στην θεσνικη.. υπαρχουν 2-3-4 αφεντικα στο ενα με αυτοκινητα 100.000-200.000 Ευρο ο καθενας και οι σερβιτοροι-ρες δεν παιρνουν ουτε ενσημα και αυτο που εχετε να πειτε εσεις ειναι *αμα θελουν.. αμα δεν θελουν να παν αλλου??????? χαμενοι απο χερι ειμαστε.. 400 χρονια μνημονιο θελουμε για να βαλουμε μυαλο και μερικοι ακομα θα κοιμουντε ορθιοι Εκ του ασφαλους κανουν αυτου του ειδους την κριτικη. Μονο για παξιμαδια αλα Θηβαιου δεν ακουσαμε απο μερικους..και αμα μας αρεσει. Τι να πω ? Λεμε και ευχαριστω για την κατρακυλα που μας προσφερουν.
Alithinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Κατάντια...για φυλακή! Ας έχουν χάρη που ήμουν μικρός τότε. Άσε το τι πέρασα... Η παιδική μου ηλικία ήταν χάλια. Ο καημένος ο πατέρας μου ζούσε με μηχανική υποστήριξη και στο σπίτι και πήγαινε, κάθε τόσο στο νοσοκομείο, ταλαιπωριόταν. Να κλείνει η γ@@@@η η ΔΕΗ το ρεύμα στο σπίτι γιατί έκανε απεργία (τις θυμάστε τις απεργίες εκείνες πριν 10-15 χρόνια?) και να έχω άνθρωπο που τον κρατάν μηχανήματα στη ζωή... Τα πόσα άντεξε ο κακόμοιρος, ήταν θαύμα που επέζησε από πάρα πολλά... Τέσπα συγχωρέστε με για το φορτισμένο της απάντησης μου. Που είναι οφ τόπικ. 6
Anastazio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Και το δικό σου post επικά ανούσιο μου φαίνεται. Και τι είμαστε δηλαδή για να κάνουμε ισολογισμό επιχείρησης; Λογιστές; Αν δεν έχει να πληρώνει ο εργοδότης κάποια χρήματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο άλλος αναλόγως της κατάστασής του να μην κάνει πρόσληψη και να κάτσει μόνος του να βγάλει την δουλειά. Η καραμέλα με τους φόρους και τα έξοδα των επιχειρήσεων κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει, γιατί καταντάει και δικαιολογία για όσους έχουνε φράγκα να εκμεταλλεύονται κόσμο. Φιλε εισαι εκτος πραγματικοτητας,ελπιζω να μας γραφεις εστω απο αλλη ηπειρο.
Alithinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο που γνωριζω ειναι οτι οταν δεν υπαρχει κρεβατι στην εντατικη πχ σε μια επαρχια που διαθετει μονο ενα νοσοκομειο , ο γιατρος κανει τα παντα ωστε να βρεθει κρεβατι πανελλαδικα και να γινει εισαγωγη.Το περιστατικο φευγει airbulance διασωληνωμενο για οπου βρεθει. Αυτο με το ιδιωτικο δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια . Αυτο που λες ομως οτι ο νοσηλευτης βαρδιας θα πει δεν εχουμε κρεβατι επειδη βαριεται..δεν υπαρχει! Ακομα και τετοιο τερας να ειναι,δεν ειναι μονος του στην κλινικη ή την μοναδα. Καλή μου, απ' την εμπειρία μου, σου λέω παρακάλα να μη σου τύχει. Να μη σου τύχει να χρειάζεσαι και να εξαρτάσαι από άλλους. Άμα σου τύχει... 1
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Καλή μου, απ' την εμπειρία μου, σου λέω παρακάλα να μη σου τύχει. Να μη σου τύχει να χρειάζεσαι και να εξαρτάσαι από άλλους. Άμα σου τύχει... Ξερω ποσο νοσει το ΕΣΥ ... πιστεψε με το εχω βιωσει και ως εργαζομενη και με τον πατερα μου. Εχεις απολυτο δικιο δεν το συζητω καν!Η ενσταση μου ηταν στον νοσηλευτη που βαριεται να κανει την εισαγωγη..δεν το λεω για να καλυψω τυχον κακες συμπεριφορες ή μαλακιες με συγχωρεις για την εκφραση. Απλα δεν γινεται αυτο.
doctorkostis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Το έχω ναι. Συγκεκριμένα για το συγχωρεμένο το πατέρα μου... Και άκου να δεις πως το ανακάλυψα: Έψαξα και βρήκα μια εγκύκλιο που είναι καλά κρυμμένη και δε στη λεν ποτέ στα νοσοκομεία. Σημείωσε το γιατί μπορεί να σωθεί κάποια ζωή. Αν είναι έκτακτο ένα περιστατικό όπως αυτό που ανέφερα, και δεν μπορεί το νοσοκομείο να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα (όπως στη περίπτωση του να μην έχει πράγματι διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής) δικαιούσε να ζητήσεις έγγραφη βεβαίωση από το νοσοκομείο, και με αυτή μετά πας σε οποιοδήποτε ιδιωτικό, και τα έξοδα καλύπτονται από το ΙΚΑ. Όταν το μάθαμε αυτό, και ζητήσαμε το έγγραφο, αμέσως και ξαφνικά βρέθηκε κρεβάτι εντατικής ελεύθερο (!) Sorry για το οφτοπικ, αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Τα διαθεσιμα κρεβατια εντατικης, τα διαχειριζεται το ΕΚΑΒ. Καποια απο αυτα τα νοικιαζει και απο ιδιωτικα θεραπευτηρια. Με τα εξοδα εννοειται καλυμμενα απο το ταμειο του ασθενους. Δεν πληρωνει το ΙΚΑ (πχ) αν δεν εχει κρεβατια μοναδας το ΕΚΑΒ ωστε ο αρρωστος να παει στο Υγεια η στο Ιασω ξερωγω. Η διαχειριση των κρεβατιων λοιπον γινεται απο το γιατρο συντονιστη του ΕΚΑΒ. Υπαρχει σαφως διαλογη περιστατικων, ο 20χρονος με το τροχαιο προηγειται του 70αρη με καρκινο. ΚΑταλαβαινω την αγωνια των συγγενων, αλλα οταν οι θεσεις ειναι περιορισμενες, προηγουνται οι ανθρωποι με καλυτερο προσδοκιμο επιβιωσης (ηλικια, αλλες ασθενειες κλπ). Απο τη στιγμη που μπαινει ενας διασωληνωμενος αρρωστος στη λιστα, ψαχνει το ΕΚΑΒ για θεση. Καθε θεση μοναδας που αδειαζει δινεται στο ΕΚΑΒ, εκτος αν υπαρχει εκεινη τη στιγμη διασωληνωμενος ασθενης στο ιδιο νοσοκομειο με καλο προσδοκιμο επιβιωσης. Εχω δουλεψει αρκετο καιρο σε μοναδα και στα λεω αυτα. Το χρεος του γιατρου της κλινικης ειναι να δωσει τον ασθενη στο ΕΚΑΒ για να μπει στη λιστα και οταν βρεθει κρεβατι να ενημερωσει το γιατρο της μοναδας για την κατασταση. Δεν παρεμβαινει σε κανενα αλλο σημειο. Υπαρχει πραγματι τεραστια ελλειψη πανελλαδικα, αλλα οχι γιατι βαριουνται οι νοσηλευτες και οι γιατροι να δουλεψουν, το αντιθετο. Η μεγιστη αναλογια που επιτρεπεται πανευρωπαικα, ειναι 1 νοσηλευτρια το πολυ ανα δυο αρρωστους εντατικης, σε πολλες χωρες η αναλογια ειναι 1/1. Στην Ελλαδα ειμαστε στο 1/2. Και πιστεψε με, οταν μιλαμε για αρρωστο μοναδας, η συγκεκριμενη νοσηλευτρια (ή νοσηλευτης) ζήτημα να κανει 10 λεπτα διαλειμμα στο 8ωρο. Οταν λοιπον υπαρχουν σε μια μοναδα 10 κρεβατια αλλα 3 νοσηλευτριες σε καθε βαρδια, τοτε αναγκαστικα τα 4 κρεβατια θα μεινουν κλειστα. Πιστευω οτι εννοεις κατι τετοιο. Ξανα συγνωμη για το οφτοπικ 4
bill999r Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Προτιμούσα να μην επεμβω αλλα ορισμένες απόψεις ειναι απογοητευτικες. Σε ποιο όνειρο είδατε εργοδότη που σου δίνει αρχικο μισθό 500 να στον αυξάνει επειδη βελτιώνεσαι; Μήπως δν έχετε δουλέψει ποτέ; Και μαλιστα στη μπανανία που έχουν εξαφανίσει καθε εργασιακό δικαίωμα; και που ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να απολύεις με ελάχιστη αποζημιωση; Καλα δουλέψτε πρώτα να σας πιουν λιγο το αίμα κ μετα ζητήστε αύξηση... Ξέρω απο τωρα τι θα πάρετε... 4
Donalhioy Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 καθιστε πισω απο κανα ταμειο,καντε καναν ισολογισμο μιας πραγματικης επιχειρησης συγνωμη γιατι δεν καταλαβα κατι.. αυτο που λες ειναι οτι καλα κανουν και τους εκμεταλευοντε?
Alithinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Sorry για το οφτοπικ, αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Τα διαθεσιμα κρεβατια εντατικης, τα διαχειριζεται το ΕΚΑΒ. Καποια απο αυτα τα νοικιαζει και απο ιδιωτικα θεραπευτηρια. Με τα εξοδα εννοειται καλυμμενα απο το ταμειο του ασθενους. Δεν πληρωνει το ΙΚΑ (πχ) αν δεν εχει κρεβατια μοναδας το ΕΚΑΒ ωστε ο αρρωστος να παει στο Υγεια η στο Ιασω ξερωγω. Η διαχειριση των κρεβατιων λοιπον γινεται απο το γιατρο συντονιστη του ΕΚΑΒ. Υπαρχει σαφως διαλογη περιστατικων, ο 20χρονος με το τροχαιο προηγειται του 70αρη με καρκινο. ΚΑταλαβαινω την αγωνια των συγγενων, αλλα οταν οι θεσεις ειναι περιορισμενες, προηγουνται οι ανθρωποι με καλυτερο προσδοκιμο επιβιωσης (ηλικια, αλλες ασθενειες κλπ). Απο τη στιγμη που μπαινει ενας διασωληνωμενος αρρωστος στη λιστα, ψαχνει το ΕΚΑΒ για θεση. Καθε θεση μοναδας που αδειαζει δινεται στο ΕΚΑΒ, εκτος αν υπαρχει εκεινη τη στιγμη διασωληνωμενος ασθενης στο ιδιο νοσοκομειο με καλο προσδοκιμο επιβιωσης. Εχω δουλεψει αρκετο καιρο σε μοναδα και στα λεω αυτα. Το χρεος του γιατρου της κλινικης ειναι να δωσει τον ασθενη στο ΕΚΑΒ για να μπει στη λιστα και οταν βρεθει κρεβατι να ενημερωσει το γιατρο της μοναδας για την κατασταση. Δεν παρεμβαινει σε κανενα αλλο σημειο. Υπαρχει πραγματι τεραστια ελλειψη πανελλαδικα, αλλα οχι γιατι βαριουνται οι νοσηλευτες και οι γιατροι να δουλεψουν, το αντιθετο. Η μεγιστη αναλογια που επιτρεπεται πανευρωπαικα, ειναι 1 νοσηλευτρια το πολυ ανα δυο αρρωστους εντατικης, σε πολλες χωρες η αναλογια ειναι 1/1. Στην Ελλαδα ειμαστε στο 1/2. Και πιστεψε με, οταν μιλαμε για αρρωστο μοναδας, η συγκεκριμενη νοσηλευτρια (ή νοσηλευτης) ζήτημα να κανει 10 λεπτα διαλειμμα στο 8ωρο. Οταν λοιπον υπαρχουν σε μια μοναδα 10 κρεβατια αλλα 3 νοσηλευτριες σε καθε βαρδια, τοτε αναγκαστικα τα 4 κρεβατια θα μεινουν κλειστα. Πιστευω οτι εννοεις κατι τετοιο. Ξανα συγνωμη για το οφτοπικ Τι να πω. Έχουν περάσει και πάνω από 10 χρόνια από τότε. Θυμάμαι να λεν στο νοσοκομείο που τον πήγαν ότι δεν έχει κρεβάτια εντατικής, και τον παράτησαν σε ένα ράντσο να σβήσει χωρίς να πουν τίποτα για το ότι αφού δεν είχε κρεβάτια μπορούσαμε να πάμε αλλού με ένα χαρτί υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν είχαν. Και μόλις το ζητήσαμε, αμέσως βρέθηκε κρεβάτι. Δεν θα έπρεπε να μας το πει αυτό κάποιος απ το νοσοκομείο ; υ.γ. τώρα θυμήθηκα και περιστατικό που έγινε φέτος με εμένα, στο ίδιο νοσοκομείο. Το Σωτηρία. Με πήγε εκάβ, ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό σαν αυτό του πατέρα μου, και πέρασα λόγο εκάβ μπροστά από την ουρά. με το ζόρι μπορούσα να μιλήσω λόγο αναπνευστικού. μου λέει η γιατρίνα τι έχεις και λέει καλά θα σε δω σε λίγο και με βαλε να κάτσω σε ένα κρεβάτι. μετά μίλησε στο τηλέφωνο για 5 περίπου λεπτά όσο περίμενα και είπε ότι ετοιμαζόταν να φύγει γιατί όπου να ναι τελείωνε η βάρδια. βάζω τη δύναμη μου και πάω και κάθομαι στη καρέκλα ακριβώς μπροστά από το γραφείο, και μου λέει "τι θέλετε εσείς ?" με είχε ξεχάσει ήδη. της λέω ότι έχω πρόβλημα και μου λέει σε 10 τελειώνει η εφημερία και θα φύγω. και βάζω τα δυνατά μου να μιλήσω και της λέω μα δε μπορώ να αναπνεύσω, και τι να κάνω τώρα ? και μου λέει "δεν ξέρω, τι να σας πω.." με παίρνει η μητέρα μου να πάμε έξω, που ήταν κάποια ασθενοφόρα αραγμένα και εκαβατζήδες, μαζί και αυτός που με έφερε, και του πε το και το, να μας παν σε άλλο νοσοκομείο γιατί η γιατρός ήθελε να φύγει, και έλεγε ότι δε μπορούσε και έπρεπε να πάρουμε 166 και να περιμένουμε πάλι κάνα μισάωρο πότε θα στείλουν από κει. τελικά πέρναγε ταξί που έβγαινε απ το νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή και το πήραμε και με πήγε στο Αλεξάνδρα.
Porg Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Σαυτό θα πάρω το μέρος της γιατρέσσας. Μου έχει τύχει να μπαίνουν στο μαγαζί δέκα λεπτά πριν κλείσω και να χαζοκοιτάνε αριστερά δεξιά. Δεν είναι ωραίο παιδιά, just dont do it 2
TriLoBiTe Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ρε defacer εκει που μιλας ελληνικα γιατι πετας ολο αγγλικα? ;S Γιατί μπορεί.
*nenya* Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 <p>edit: τώρα διαπίστωσα το '<strong>που</strong>'.</p> <p>Στη 'Σωτηρία'.</p> Ερώτηση και ας βγαίνουμε off topic: Γνωρίζεις πώς οι λίγοι εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν τη δουλειά σ'ένα πραγματικά τεράστιο νοσοκομείο όπως το Σωτηρία; Έχεις δει από κοντά τους γιατρούς και τα χειρουργεία τους που έχουν απίστευτες ελλείψεις σε εξοπλισμό; Έχεις δει από κοντά νοσοκόμες να τρέχουν σαν τρελές για εξυπηρέτηση εκατοντάδων ασθενών ενώ και αυτές θα έπρεπε να είναι οι πενταπλάσιες; Έχεις δει τα δωμάτια στα οποία πέφτουν τα ταβάνια και στο Υπουργείο Υγείας να μην ιδρώνει τ'αυτί τους; Πού να βάλουν τους έξτρα ασθενείς; Στον κήπο μαζί με τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που παρατανε αρκετοί στο Σωτηρία; Έχεις δει δημόσιους υπαλλήλους (Ω ναι, αναφέρομαι στους θρασείς τεμπέληδες που έλεγες!!) να αφήνουν τις οικογένειες τους σε διακοπές, εορταστικές περιόδους, άδειες κλπ και να τρέχουν να σβήνουν τις φωτιές στο Σωτηρία ενώ δεν είναι πυροσβέστες; Και να προσπαθούν να ανοιξουν δρόμους από κλινική σε κλινική όταν γίνεται χαμός απ'τα χιόνια; Αυτοί οι άνθρωποι που σου λέω ΔΕΝ αφήνουν έτσι απλά τον κόσμο να πεθάνει όπως είπες σε προηγούμενο μήνυμά σου! Το κράτος έχει εγκαταλείψει το Ε.Σ.Υ. και χέστηκε αν ασθενείς πεθαίνουν πριν καν τους δοθεί ευκαιρία να νοσηλευτουν! Οι ευθύνες καλό θα ήταν να αποδίδονται στους πραγματικούς εγκληματίες λοιπόν. Και όχι σε υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν το χάος να λειτουργήσει. Σορρυ για το κατεβατό, δεν άντεξα. Το Σωτηρία το ζω μια ζωή και έχω δει όλα τα προβλήματα από μέσα και θυμάμαι και διοικητές που ενώ ήταν η δουλειά τους, παρ'ολ'αυτά δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διεκδικήσουν τα καλύτερα για το νοσοκομείο τους. Πλήρης αδιαφορία. 3
Alithinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Σαυτό θα πάρω το μέρος της γιατρέσσας. Μου έχει τύχει να μπαίνουν στο μαγαζί δέκα λεπτά πριν κλείσω και να χαζοκοιτάνε αριστερά δεξιά. Δεν είναι ωραίο παιδιά, just dont do it Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ε άμα σου έρθει έκτακτο περιστατικό, δεν το παρατάς έτσι βρε... Είναι η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος τέτοια, που ενώ σε άλλο επάγγελμα θα μπορούσες να κάνεις κάτι και να μη χαρακτηριστείς κάπως, σε αυτό, επειδή εμπλέκονται η υγεία και οι ζωές άλλων ανθρώπων, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά... Τι να πω. υ.γ. δε θέλω σε καμία περίπτωση να φανεί πως είμαι μηδενιστής. φυσικά υπάρχουν και πολλοί καλοί στο κλάδο και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα, υπεύθηνοι, συνεπείς, σώστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις