Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ Όταν άρχισα να λέω πως θα φύγω έξω οι περισσότεροι μου έλεγαν "Μα που πας? Πολέμησε, μείνε εδώ, ήλιος" και άλλα τέτοια σοβαρά επιχειρήματα. Όταν τους έλεγα "οκ θα μείνω αλλά τάιζε με", ξαφνικά σταματούσαν να μιλάνε.

My point is, το να λες σε κάποιον "κοίτα για εξωτερικό ενώ ακούγεται εύκολο, δεν είναι.. Είναι πιο δύσκολο να χτίσεις τη ζωή σου από το απόλυτο 0 παρά να συνεχίσει να μένει Ελλάδα..

• Like 7
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν και η καταντια μας εχει πολιτικη χροια δεν θα ηθελα να πολιτικοποιηθει η συζητηση αλλα να ανταλλαξουμε εμπειριες μονο...και να πουμε τον πονο μας! 

Και να πεις τον πόνο σου δεν αλλάζει και τίποτα.Το ζήτημα ΕΙΝΑΙ πολιτικό και έχεις ξεκάθαρες επιλογές. Η αντιστέκεσαι η κάθεσαι στα αυγά σου.Το πως θα αντισταθείς, θα βρεις τον τρόπο αλλά πονάει.

Στα παραμύθια ότι έξω είναι καλά, μην τα παίρνεις μετρητής.

Παντού έρχεται  η φτωχοποίηση.

Σιγά-σιγά σε μερικές χώρες ,σαν  χείμαρρος σε άλλες,.Καμία δεν θα ξεφύγει.

Διάβασα πριν λίγο στις ειδήσεις του insomnia για την Τoshiba και τις απολύσεις.Πως να επιζήσει μια εταιρεία άμα έχει να αντιμετωπίσει τις κινέζικες εταιρείες με τους εργαζόμενους δούλους? Απλοϊκό παράδειγμα. 

Εκεί πάει το πράγμα παγκόσμια.

Αν και η παραγωγή είναι τόση πια, που μπορούν όλοι να ζουν σαν πασάδες, το πολιτικοοικονομικό σύστημα ταβάνωσε και απέτυχε.

Χαιρέκακα θέλω να ζήσω και να δω την πτώση του και όλα τα λαμόγια να πονέσουν και ας ματώσω πρώτος εγώ η τελευταία σκατούλα.

• Like 3
Δημοσ.

Η δύναμη της συνήθειας (comfort zone) ευθύνεται για πολλά κακά... το να συνεχίσεις στην παρούσα κατάσταση σίγουρα φαίνεται εύκολο/γνώριμο/οικείο.

Είναι σαν να φοβάται κάποιος να την πέσει σε γυναίκα μην τυχόν και φάει χυλόπιτα. Ο φόβος αντιμετωπίζεται μόνο αν τον αντικρύσεις κατάματα, ξανά και ξανά... και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα.

Πάντα με λογικές απαιτήσεις φυσικά, γιατί αν περιμένεις να σου κάτσει η Scarlett Johansson ή να φύγεις μετανάστης για Λονδίνο χωρίς υπάρχουν τα απαραίτητα προσόντα για τόσο υψηλούς στόχους, η χυλόπιτα/σφαλιάρα της σκληρής πραγματικότητας είναι σχεδόν σίγουρη. Ξεκινάς πρώτα από εκεί που μπορείς και ανεβαίνεις σκαλί-σκαλί...

1) Διάβασα πριν λίγο στις ειδήσεις του insomnia για την Τoshiba και τις απολύσεις.Πως να επιζήσει μια εταιρεία άμα έχει να αντιμετωπίσει τις κινέζικες εταιρείες με τους εργαζόμενους δούλους? Απλοϊκό παράδειγμα. 

2) Αν και η παραγωγή είναι τόση πια, που μπορούν όλοι να ζουν σαν πασάδες, το πολιτικοοικονομικό σύστημα ταβάνωσε και απέτυχε.

1) Δεν φταίει η Κίνα για την πτώση των PC, τα (κωλο)tablets φταίνε.

Λογικό κι επόμενο όταν πέφτει μια τεχνολογία, να έρχονται περικοπές. Το ίδιο έκανε και η Sony με την Optiarc πριν χρόνια, ακριβώς γιατί έπεσαν τα οπτικά μέσα.

2) Να ζούνε σαν πασάδες με 3 iPhone, 2 PS4 και μια Mercedes, όχι. Να ζούνε ανθρώπινα (δηλαδή με τα βασικά), ναι.

Υπολόγισε ότι αν 7 δις άνθρωποι ζούσαν σαν τους Αμερικάνους θα χρειαζόμασταν 2 πλανήτες σαν την Γη, ενώ για την Δανία η αναλογία είναι 4 πλανήτες. Υπάρχει σχετική έρευνα.

Συνήθως μου έρχεται και λιγότερο ^_^ ν'αρχίσω να βγάζω φωτό τους λογαριασμούς μου;;; 1 άτομο πόση κατανάλωση να κάνω πια;! [Για θέρμανση το πετρέλαιο περιλαμβάνεται στα κοινόχρηστα, δεν καίω αερόθερμα κλπ.]

Είναι όντως πολύ λίγο, αλλά εξαρτάται από το που μένεις, για πόσα τμ μιλάμε, τι κατανάλωση κάνεις, αν είναι μονοφασικό/τριφασικό, αν έχεις νυχτερινό/κοινωνικό τιμολόγιο κλπ.

• Like 4
Δημοσ.

My point is, το να λες σε κάποιον "κοίτα για εξωτερικό ενώ ακούγεται εύκολο, δεν είναι.. Είναι πιο δύσκολο να χτίσεις τη ζωή σου από το απόλυτο 0 παρά να συνεχίσει να μένει Ελλάδα..

αν εχεις ενα πτυχιο ειναι ευκολο..  πολυ μαλιστα..

δυστηχως εφυγαν εξωτερικο πολλα ατομα απο την παρεα μου. "οι πολυ φιλοι μου.. οχι απλα οι γνωστοι"

στην γερμανια υπαρχουν σχολες που εγγυωνται οτι θα σου μαθουν γερμανικα σε 6 μηνες..

και σιγα το απολυτο 0...

λιγο δυσκολα στην αρχη ειναι.. μετα μαθαινεις.. αρκει να θελεις ή να το εχεις αναγκη

το δυσκολο ειναι να μεινεις ελλαδα και να χρειαστει σε μια φαση να ξαναβρεις δουλεια..

φιλαρακι με πτυχιο ηλεκτρονικου μεταπτυχιακα και δεν συμαζευεται κοντευε να βαλει τα κλαματα οταν εφαγε ακυρο απο υποκαταστημα Vodafone.. ανεργος 3 χρονια στα 30.. 

πλεον δουλευει σε περιοδικο στην γερμανια.. σε 1,5 χρονο μεσα... μενει την γερμανιδα κοπελα του και το καλοκαιρι γυρισε την ευρωπη..

τετοια δυσκολια μακαρι να ειχα..

οποιος μπορει παιδες να την κανει οσο πιο γρηγορα γινεται..  το καραβι βουλιαζει.. και θα βουλιαξει,,, οποιος προλαβει να φυγει ειναι.. τα χειροτερα ερχονται...

• Like 3
Δημοσ.

αν εχεις ενα πτυχιο ειναι ευκολο.. πολυ μαλιστα..

δυστηχως εφυγαν εξωτερικο πολλα ατομα απο την παρεα μου. "οι πολυ φιλοι μου.. οχι απλα οι γνωστοι"

στην γερμανια υπαρχουν σχολες που εγγυωνται οτι θα σου μαθουν γερμανικα σε 6 μηνες..

και σιγα το απολυτο 0...

λιγο δυσκολα στην αρχη ειναι.. μετα μαθαινεις.. αρκει να θελεις ή να το εχεις αναγκη

το δυσκολο ειναι να μεινεις ελλαδα και να χρειαστει σε μια φαση να ξαναβρεις δουλεια..

φιλαρακι με πτυχιο ηλεκτρονικου μεταπτυχιακα και δεν συμαζευεται κοντευε να βαλει τα κλαματα οταν εφαγε ακυρο απο υποκαταστημα Vodafone.. ανεργος 3 χρονια στα 30..

πλεον δουλευει σε περιοδικο στην γερμανια.. σε 1,5 χρονο μεσα... μενει την γερμανιδα κοπελα του και το καλοκαιρι γυρισε την ευρωπη..

τετοια δυσκολια μακαρι να ειχα..

οποιος μπορει παιδες να την κανει οσο πιο γρηγορα γινεται.. το καραβι βουλιαζει.. και θα βουλιαξει,,, οποιος προλαβει να φυγει ειναι.. τα χειροτερα ερχονται...

Στα περισσότερα έχεις δίκιο, αλλά για πολλούς είναι το απόλυτο μηδέν η αρχή. Μόνο και μόνο που πρέπει να συμβαδίζεις με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της εκάστοτε χώρας, σε κάποιον μπορεί να φανεί βουνό, σε κάποιον άλλο όχι. Το έχω ξαναπεί εξάλλου, δεν μπορούν όλοι να φύγουν, είτε λόγω ισχυρών δεσμών με Ελλάδα, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή δεν έχουν δυνατά χαρτιά, όλα παίζουν.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΞΩ

.+- 

όσοι φύγανε και κάναν την ζωή τους στην άλλη άκρη της γης μόνοι τους ξέρουμε. 

• Like 3
Δημοσ.

Η δύναμη της συνήθειας (comfort zone) ευθύνεται για πολλά κακά... το να συνεχίσεις στην παρούσα κατάσταση σίγουρα φαίνεται εύκολο/γνώριμο/οικείο.

Είναι σαν να φοβάται κάποιος να την πέσει σε γυναίκα μην τυχόν και φάει χυλόπιτα. Ο φόβος αντιμετωπίζεται μόνο αν τον αντικρύσεις κατάματα, ξανά και ξανά... και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα.

Πάντα με λογικές απαιτήσεις φυσικά, γιατί αν περιμένεις να σου κάτσει η Scarlett Johansson ή να φύγεις μετανάστης για Λονδίνο χωρίς υπάρχουν τα απαραίτητα προσόντα για τόσο υψηλούς στόχους, η χυλόπιτα/σφαλιάρα της σκληρής πραγματικότητας είναι σχεδόν σίγουρη. Ξεκινάς πρώτα από εκεί που μπορείς και ανεβαίνεις σκαλί-σκαλί...

Τα ειπες ολα σε 6 γραμμες κειμενο. Στην παρουσα κατασταση, για την πλειοψηφια εκει εξω, για να πεις οτι καταφερνεις κατι πρεπει να βγεις απο το comfort zone.

Ολοι λενε "θα σηκωθω να φυγω" και κανεις δεν κανει το βημα να φτιαξει βιογραφικο, να στειλει mail να περασει εστω απο μια σκαιπ συνεντευξη. Μιλαω για το χωρο της υγειας αλλα ξερω οτι παρομοια κατασταση επικρατει παντου. Αποτελεσμα? Δουλευεις 12ωρα για να σου μενουν ψιχουλα στην ακρη καθε μηνα, με την ελπιδα οτι "θα φτιαξουν τα πραγματα".

Δε λεω οτι το εξω ειναι ευκολο. Ειδικα ο πρωτος καιρος ειναι ενα καθημερινο σοκ. Αλλα ειναι προτιμοτερο (κατα την ταπεινη μου γνωμη) απο τη μιζερια του "να βγει οικονομικα ο μηνας".

• Like 1
Δημοσ.

Στα περισσότερα έχεις δίκιο, αλλά για πολλούς είναι το απόλυτο μηδέν η αρχή. Μόνο και μόνο που πρέπει να συμβαδίζεις με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της εκάστοτε χώρας, σε κάποιον μπορεί να φανεί βουνό, σε κάποιον άλλο όχι. Το έχω ξαναπεί εξάλλου, δεν μπορούν όλοι να φύγουν, είτε λόγω ισχυρών δεσμών με Ελλάδα, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή δεν έχουν δυνατά χαρτιά, όλα παίζουν.

καλά, εξαρτάται και που θα πας βέβαια, δεν ταιριάζουν όλες οι χώρες/πόλεις σε όλους. Πρέπει και να νοιώθεις ότι έχεις και κάτι κοινό με την εκει κουλτούρα γιατι αν σου είναι όλα αδιαφορα τότε απλά θα ζεις στην μέρα της μαρμότας...

• Like 4
Δημοσ.

Αμα έχεις θέληση,δε χρειάζεται να έχεις 5 πτυχία και 2 διδακτορικά για να δουλέψεις στο εξωτερικό.Μπορεί και ένας που έχει τελειώσει μόνο γυμνασιο/λύκειο να ζήσει στο εξωτερικό.οποιος καταλαβε καταλαβε

Δημοσ.

Στα περισσότερα έχεις δίκιο, αλλά για πολλούς είναι το απόλυτο μηδέν η αρχή. Μόνο και μόνο που πρέπει να συμβαδίζεις με τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της εκάστοτε χώρας

οπως ειπα ειναι θεμα συνηθειας...

παω μαλιστα και στοιχημα οτι θα βρεις πιο δυσκολο εσυ να ζησεις σε χωριο με 500 κατοικους...

παρα καποιος που θα παει να πιασει δουλεια εξωτερικο

βασικα δεν ξερω καποιο ατομο που να του πηρε πανω απο μηνα "και παλι πολυ λεω" να προσαρμοστει..

το πιο προσφατο ειναι κοπελα "ξαδερφη 23 ετων" που πηγε μονιμα πλεον αγγλια.. "μεσα σεπτεβρη πηγε"

την επιανε κατι φορες να βγει για ποτο στις 23 και εξω ειχε νεκρα..

σε bar πηρε 8πλο ουισκι "δεν πινει κιολας.. απο τα ατομα που την βγαζουν με ενα ποτο ολο το βραδυ ειναι"

καπου στον μηνα "ισως λιγοτερο" εμαθε τα κατατοπια γνωρισε αλλα 2 ατομα αρχισε να ποσταρει fb και στα αγγλικα....

λεει και τα γνωστα κουλα που ολοι λενε οταν πηγαινουν μονιμα εξω το εχω παρατηρησει σε ολους μα σε ολους  "εξω ανοιγει το μυαλο σου, αναπτυσσεσαι σαν ανθρωπος"

της λεμε ευχαριστω για το κοπλιμεντο και της ευχομαστε να αφησει τους υπαναπτυκτους ελληνες πισω..

• Like 2
Δημοσ.

^ Όταν άρχισα να λέω πως θα φύγω έξω οι περισσότεροι μου έλεγαν "Μα που πας? Πολέμησε, μείνε εδώ, ήλιος" και άλλα τέτοια σοβαρά επιχειρήματα. Όταν τους έλεγα "οκ θα μείνω αλλά τάιζε με", ξαφνικά σταματούσαν να μιλάνε.

Εντάξει τύπισσα δεν θα φτιάξουμε εμεις το μέλλον του καθενος :D μια απλή συμβουλη μπορει να δώσει ο καθενας που ομως μπορει να αποδειχθει χρησιμη αν το ψάξεις.

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι, το τρομακτικό ποσοστό ανεργίας έχει κάνει τους περισσότερους από τους εργαζόμενους δουλοπρεπείς και με σύνδρομο της Στοκχόλμης. Οι εργοδότες πληρώνουν ψιχουλα, κάποια στιγμή κλείνουν την εταιρεία αφήνοντας τον κόσμο απλήρωτο επειδή δήθεν δεν έχουν λεφτά και μετά από λίγο ανοίγουν νέα επιχείρηση προσλαμβάνοντας νέα κοροιδα. Ο νόμος τους το επιτρέπει και δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας και όχι ή εξαίρεση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...