defacer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Διάβασα πριν λίγο στις ειδήσεις του insomnia για την Τoshiba και τις απολύσεις.Πως να επιζήσει μια εταιρεία άμα έχει να αντιμετωπίσει τις κινέζικες εταιρείες με τους εργαζόμενους δούλους? Απλοϊκό παράδειγμα. Κατ' αρχήν το συμπέρασμά σου είναι υπερβολικά απλοϊκό και σαν αποτέλεσμα δε στέκει, αλλά για τις ανάγκες της συζήτησης ας πούμε ότι είναι έτσι. Λοιπόν το έχουμε υπόψη ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις ε; Τις κινέζικες εταιρίες πολλοί εμίσησαν, την τούμπανη κινεζιά κινητό με 200 ευρώ ουδείς. Δε γίνεται μονά ζυγά δικά μας. δε φτάνει που ήμασταν όλοι κακομοίρηδες με την ψυχολογία στο πάτωμα, μερικοί σχεδόν ετοιμοθάνατοι,, και οι νοσοκόμες, ακόμα και οι γιατροι, μόνο που δε μας βρίζαν εμένα στα παπάρια μου, μετά απο λίγο συνήλθα, αλλά τους υπόλοιπους τους λυπήθηκα. Όταν έφτασα μ'άρχισε στο κήρυγμα γιατί πήρα μόνη μου αντιβίωση, εντωμεταξύ εγώ να νιώθω ότι πρήζονται τα σωθικά μου και πιέζεται η καρδιά μου, κι αυτός να λέει, θα υποστείς τώρα τις συνέπειες.... Σε καμία περίπτωση δε θέλω να το γενικεύσω, αλλά συγκεκριμένα για τη δική σου εμπειρία, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι α) άσχετα από το πως αισθανόσουν, είχες μια τελείως λάθος αντίληψη της κατάστασής σου σε αντίθεση με τους γιατρούς β) το 99% όσων πάνε μέσα αισθάνονται επίσης εσφαλμένα ότι η περίπτωσή τους είναι σούπερ επείγουσα γ) καλά σου είπε ότι φταις εσύ, αυταπόδεικτο γιατί μόνη σου δήλωσες ότι έτσι σε έκανε να δεις το θέμα πιο σοβαρά => success My point is: είναι ανθρώπινο να σχηματίζουμε άποψη για μια κατάσταση βάσει των συναισθημάτων μας, αλλά συχνά είναι επίσης λάθος. λεει και τα γνωστα κουλα που ολοι λενε οταν πηγαινουν μονιμα εξω το εχω παρατηρησει σε ολους μα σε ολους "εξω ανοιγει το μυαλο σου, αναπτυσσεσαι σαν ανθρωπος" της λεμε ευχαριστω για το κοπλιμεντο και της ευχομαστε να αφησει τους υπαναπτυκτους ελληνες πισω.. Ίσως να το λένε επειδή είναι αλήθεια, you know? Εγώ το ένιωσα στο πετσί μου όχι όταν ήρθα για να μείνω αλλά πριν χρόνια που ήμουν ένα χρόνο φοιτητής. Αν εσύ το "(έρχεσαι σε επαφή με άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες -- τα ευκόλως εννοούμενα), ανοίγει το μυαλό σου, αναπτύσσεσαι σαν άνθρωπος" το διαβάζεις ως "είσαι υποανάπτυκτος".... βγάλε το συμπέρασμα. 2
LongTom Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 @OP,καλή τύχη εάν μείνεις Ελλάδα,δυστυχώς είναι η μόνη περιοχή στην Ευρώπη που τα πράγματα πάνε χειρότερα,όχι καλύτερα. Όχι θα ήταν πολύ καλύτερα να ζούσαμε όλοι σε όμορφα μεγάλα σπίτια μόνοι μας! (δεν το λέω ειρωνικά). Αλλά αν συμβαίνει σε καλύτερες οικονομίες από μας είναι κάπως περίεργο να μη συμβαίνει εδώ... Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη για πολύ "καλούς" λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την οικονομία,αλλά με άλλα παρατράγουδα που έχουν να κάμουν με την επιρροή κάποιων εταιρειών-ιδιοκτητών(και λοιπών παρατρεχάμενων) και το πόσο εκείνοι θέλουν να πάνε τα νοίκια.Αυτό από τα 90s που άρχισε η μεγάλη άνοδος των ενοικίων ανά τας Ευρώπας και τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις ακίνητων περιουσιών. Εάν χτιστούν περισσότερα σπίτια στα προάστια μια χαρά θα πέσουν οι τιμές (σχεδόν) παντού,δεν θα βρίσκεις τζάμπα σπίτι downtown Μόναχο,αλλά θα μπορείς να ζεις με χαμηλό νοίκι σε μια αξιοπρεπή περιοχή δίπλα στην πόλη. 2
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μικρή παρένθεση.. Υπάρχει πρωτεύουσα στην Ευρώπη (σε αναπτυγμένο κράτος με ένα από τα καλύτερα "κοινωνικά κράτη" και παροχές προς τους πολίτες) όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κτιστεί κάτι νέο. Ό,τι υπάρχει μόνο. Φανταστείτε τα ενοίκια πόσο πάνε. 1
stavi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 ^ Όταν άρχισα να λέω πως θα φύγω έξω οι περισσότεροι μου έλεγαν "Μα που πας? Πολέμησε, μείνε εδώ, ήλιος" και άλλα τέτοια σοβαρά επιχειρήματα. Όταν τους έλεγα "οκ θα μείνω αλλά τάιζε με", ξαφνικά σταματούσαν να μιλάνε. My point is, το να λες σε κάποιον "κοίτα για εξωτερικό ενώ ακούγεται εύκολο, δεν είναι.. Είναι πιο δύσκολο να χτίσεις τη ζωή σου από το απόλυτο 0 παρά να συνεχίσει να μένει Ελλάδα.. βρήκες τελικά άκρη στο εξωτερικό; ένας φίλος έφυγε πρόσφατα βερολίνο, πτυχιουχος, εντάξει θεολογίας μεν, αλλά το παιδί ουτως ή άλλως έψαχνε εδώ και 10 χρόνια οποιαδήποτε δουλειά στη Θεσσαλονίκη.. περιστασιακά είχε εργαστεί σε φρουτάδικο και φυλλάδια... πήγε Γερμανία και βρήκε αμέσως δουλειά ως βοηθός μαγειρα και "καθαριστρια" αλλά πάλι... τα χρήματα τσίμα τσίμα... Το σπίτι κουστίζει και περισσότερο εκεί.. και αναρωτιέμαι, αν το πάλευε και εδω πέρα περισσότερο, αν επέστρεφε Αθήνα απο όπου και κατάγεται (αυτός επέμενε να μένει Θεσσαλονίκη γιατί εκεί είχε σπουδάσει και δεν έλεγε να πάει στο πατρικο του), δε θα έβρισκε μια χαμοδουλειά όπως βρήκε και στη Γερμανία και απο εκεί σιγα σιγά να ανέβει; Πλέον το να "ανεβεις" ισοδυναμεί για μένα με το να φτιάξεις κάτι δικό του, στην Ελλάδα της κρίσης, μονο με έμπνευση, πείσμα, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα θα κάνεις τη διαφορά. Το χρειαζόμαστε και επιβάλλεται. Το δημόσιο για τους πιο τυχερούς και το ανοιγω ένα δικό μου κατάστημα μας, τελείωσαν... Σίγουρα δε βοηθάει το κράτος αλλά κι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για παράδειγμα εγώ ήθελα πάντα να φτιάξω κόμικ.. θα το κάνω, γιατί πάντα πρήζω τους άλλους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Λεφτα πολλά δε θα βγάλω απο αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι εξέλιξη μπορεί να έχει.
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το δημόσιο για τους πιο τυχερούς και το ανοιγω ένα δικό μου κατάστημα μας, τελείωσαν... Ba dum tssss Όλη η θλίψη των νέων στην Ελλάδα, που θέλουν να δημιουργήσουν και να κάνουν καριέρα.
Iris_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 βρήκες τελικά άκρη στο εξωτερικό; ένας φίλος έφυγε πρόσφατα βερολίνο, πτυχιουχος, εντάξει θεολογίας μεν, αλλά το παιδί ουτως ή άλλως έψαχνε εδώ και 10 χρόνια οποιαδήποτε δουλειά στη Θεσσαλονίκη.. περιστασιακά είχε εργαστεί σε φρουτάδικο και φυλλάδια... πήγε Γερμανία και βρήκε αμέσως δουλειά ως βοηθός μαγειρα και "καθαριστρια" αλλά πάλι... τα χρήματα τσίμα τσίμα... Το σπίτι κουστίζει και περισσότερο εκεί.. και αναρωτιέμαι, αν το πάλευε και εδω πέρα περισσότερο, αν επέστρεφε Αθήνα απο όπου και κατάγεται (αυτός επέμενε να μένει Θεσσαλονίκη γιατί εκεί είχε σπουδάσει και δεν έλεγε να πάει στο πατρικο του), δε θα έβρισκε μια χαμοδουλειά όπως βρήκε και στη Γερμανία και απο εκεί σιγα σιγά να ανέβει; Πλέον το να "ανεβεις" ισοδυναμεί για μένα με το να φτιάξεις κάτι δικό του, στην Ελλάδα της κρίσης, μονο με έμπνευση, πείσμα, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα θα κάνεις τη διαφορά. Το χρειαζόμαστε και επιβάλλεται. Το δημόσιο για τους πιο τυχερούς και το ανοιγω ένα δικό μου κατάστημα μας, τελείωσαν... Σίγουρα δε βοηθάει το κράτος αλλά κι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για παράδειγμα εγώ ήθελα πάντα να φτιάξω κόμικ.. θα το κάνω, γιατί πάντα πρήζω τους άλλους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Λεφτα πολλά δε θα βγάλω απο αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι εξέλιξη μπορεί να έχει. Βρήκα ναι. Το πάλεψα μαζί με τον άντρα από τέλη Ιούλη από Ελλάδα να στέλνουμε cv και μέσα Οκτώβρη βρήκε δουλειά. Άπειρα ξενύχτια στο να ενημερώνομαι καθώς εκείνος δούλευε ακόμα, να προσπαθούμε συνέχεια μέχρι που άκρη βρέθηκε και είμαστε στην Οξφόρδη πλέον.
stavi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Βρήκα ναι. Το πάλεψα μαζί με τον άντρα από τέλη Ιούλη από Ελλάδα να στέλνουμε cv και μέσα Οκτώβρη βρήκε δουλειά. Άπειρα ξενύχτια στο να ενημερώνομαι καθώς εκείνος δούλευε ακόμα, να προσπαθούμε συνέχεια μέχρι που άκρη βρέθηκε και είμαστε στην Οξφόρδη πλέον. απλά αυτό ρε παιδί μου... μήπως όταν πάμε εξωτερικό προσπαθούμε περισσότερο; το έχω και σαν προσωπική απορία... διοτι και με μένα το ίδιο συμβαίνει, έχω μεινει κατά διαστήματα στο εξωτερικό και πάντα περνούσα υπέροχα, έκανα καινουργιες γνωριμίες, φίλους και τα σχετικά, ενώ στην Ελλάδα είμαι πάντα σε sleep mode... όταν όμως είμαι στο εξωτερικό πάντα θα βγω και θα αρχίσω τις δραστηριότητες... ενώ εδώ κλείνομαι μέσα.. Ίσως είναι το κίνητρο διαφορετικό..... λες τουλάχιστον εκεί μπορεί να προσπαθησω πολύ αλλά θα έχω αποτέλεσμα, στην Ελλάδα όσο και να προσπαθήσω στα ίδια θα είμαι. Πάντως η μετανάστευση προς το παρόν είναι η μόνη λύση και το μόνο που ενδέχεται να μας ξεμπλοκάρει... γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι αδιέξοδος.. Γι'αυτό δεν κατανοώ και αυτούς που σιχτιρίζουν την Ευρωπαϊκή ένωση... ρε φιλε δε λες πάλι καλά που έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο εξωτερικό; επίσης ευτυχώς που υπάρχους και κάποιες χώρες που έχουν ανάπτυξη και έχουν ανάγκη απο δυναμικό, φαντάζεσαι να ήταν ολες Αλβανιες;
φραμπάλα Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ ακόμη ψάχνω αυτή την χώρα που έχει τόση ανάγκη εμάς τους Έλληνες με τα πλούσια προσόντα για να πάμε για δουλειά εκεί. 1
Iris_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 απλά αυτό ρε παιδί μου... μήπως όταν πάμε εξωτερικό προσπαθούμε περισσότερο; το έχω και σαν προσωπική απορία... διοτι και με μένα το ίδιο συμβαίνει, έχω μεινει κατά διαστήματα στο εξωτερικό και πάντα περνούσα υπέροχα, έκανα καινουργιες γνωριμίες, φίλους και τα σχετικά, ενώ στην Ελλάδα είμαι πάντα σε sleep mode... όταν όμως είμαι στο εξωτερικό πάντα θα βγω και θα αρχίσω τις δραστηριότητες... ενώ εδώ κλείνομαι μέσα.. Ίσως είναι το κίνητρο διαφορετικό..... λες τουλάχιστον εκεί μπορεί να προσπαθησω πολύ αλλά θα έχω αποτέλεσμα, στην Ελλάδα όσο και να προσπαθήσω στα ίδια θα είμαι. Πάντως η μετανάστευση προς το παρόν είναι η μόνη λύση και το μόνο που ενδέχεται να μας ξεμπλοκάρει... γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι αδιέξοδος.. Γι'αυτό δεν κατανοώ και αυτούς που σιχτιρίζουν την Ευρωπαϊκή ένωση... ρε φιλε δε λες πάλι καλά που έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο εξωτερικό; επίσης ευτυχώς που υπάρχους και κάποιες χώρες που έχουν ανάπτυξη και έχουν ανάγκη απο δυναμικό, φαντάζεσαι να ήταν ολες Αλβανιες; Για να φύγρι κάποιος έξω, δε χρειάζεται μόνο χρήματα. Θέλει απίστευτα γερό στομάχι, αποφασιστικότητα κ συνεχόμενη, στνεχόμενη προσπάθεια. Στεναχωριέμαι που άφησα πίσω τους γονείς μου, αλλά όταν βλέπουν πως είμαι ευτυχισμένη πλέον, είναι κι αυτοί. Απλά θέλει θέληση, τρομερή. Τα υπόλοιπα... βρίσκονται.
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Για να φύγρι κάποιος έξω, δε χρειάζεται μόνο χρήματα. Θέλει απίστευτα γερό στομάχι, αποφασιστικότητα κ συνεχόμενη, στνεχόμενη προσπάθεια. Στεναχωριέμαι που άφησα πίσω τους γονείς μου, αλλά όταν βλέπουν πως είμαι ευτυχισμένη πλέον, είναι κι αυτοί. Απλά θέλει θέληση, τρομερή. Τα υπόλοιπα... βρίσκονται. Ρε παίδες.... αυτό με την δυσκολία που το είδατε; Μήπως δεν σας δυσκόλεψε το εξωτερικό αλλά το ότι (και επιτέλους για τις ηλικίες σας) μένετε χωρίς τους γονείς σας; Και να έλεγα ότι είστε σε κάποια χώρα που δεν μιλάνε κάποια mainstream (=Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) γλώσσα ως κύρια, να πω "πάει και έρχεται". Αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση. Οπότε, τι δυσκολίες λέτε; Πού τα είδατε; Κ Α Μ Ι Α δυσκολία. Τι να μένεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ στην Ελλάδα, τι στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι δεν ξέρεις τις στάσεις του λεωφορείου είναι το δύσκολο; Ή ότι δεν ξέρεις τους δρόμους; Γιατί και για τα δύο, υπάρχει το google maps. Χώρια ότι σίγουρα δεν έχετε θέμα κλίματος (= κρύο, ηλιοφάνεια κτλ). P.S. Παράδειγμα κρύου: MO θερμοκρασίας χειμώνα = -4 (mean όλων των μηνών, στα μέτρια κρύα max temp -15, στα καλά -20) P.S.2 Παράδειγμα ηλιοφάνειας το χειμώνα: daylight duration = 5 hrs. 1
liopyr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Έχει πλάκα που τα βάζετε κάτω και υπολογίζετε τα έξοδα του μήνα για να σας βγουν στα 500 ευρώ. Νοίκι, σούπερμάρκετ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τσουπ, 350, σου μένουν άλλα 150 να παρτάρεις ρε αχάριστε. Δεν ξέρω αν ζει κανείς σας μόνος του με 500ε, εγώ το κάνω με λίγα παραπάνω 10 χρόνια τώρα, και σας έχω μερικές εκπλήξεις. Τα ψυγεία καμιά φορά χαλάνε. Κάνε οικονομία 14 μήνες όπως τους υπολογίσατε για να τα αλλάξετε. Επίσης καμιά φορά χαλάνε και τα δόντια μας, αλλά στην στοματική σας υγιεινή κουμάντο δε θα κάνω. Αν τύχει και είστε και κανένας που έχει εν έτη 2015 μεταφορικό μέσο, αυτή την αιχμή της τεχνολογίας και της άνεσης που κανονικά μόνο οι εύποροι Αμερικάνοι θα έπρεπε να έχουν, τέλη-ασφάλειες-σέρβις-ζημιές, κλάφτα Χαραλάμπη.. Και δεν πιστεύω να θες να κάνεις και διακοπές, ανόητε εργατάκο. Ή κάνα ταξιδάκι. Αυτά δεν είναι για ανθρώπους. Μόνο για Σουηδούς. Δεν προλαβαίνεις άλλωστε, αργίες - άδειες κλπ. αναβάλλονται μέχρι να έρθει η ανάπτυξις. Το πραγματικά τραγικό της υπόθεσης, είναι πως οι περισσότεροι που γράφετε τέτοιες πίπες, δεν είστε γκόλντεν μπόιζ που καθαρίζετε 10 χιλιάρικα το μήνα και νομίζετε πως πιάσατε τον παπά από τα αρχίδια. Απλά έχετε φάει την παραμύθα πως μια μέρα θα γίνετε, γιατί σας έλεγαν από μικρά πως όλοι οι καλοί προκόβουν σε τούτη την ζωή. Καλή τύχη και επιτυχημένη προσγείωση σας εύχομαι. Και αν ξεμείνετε από ψάθα στα γεράματα, να πείτε στα παιδιά σας που δεν θα έχετε κάνει (γιατί παιδιά κάνουν μόνο οι Σουηδοί), να σας φέρει μία. 20
Muchacho Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 το εφαπαξ των 500χιλιαδων της ειναι αχρηστο μιας και ακομα παιρνει 2500ρικα συνταξη επειδη στα νιατα της ηταν γραμματεας στη δεη.Χρονια πολλα! Ειπαμε να υπερβαλουμε αλλα το εκαψες.. 2
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αδερφέ liopyr... εάν μετά από 4 - 5 χρόνια εργασίας είσαι ακόμα στα 500€, τότε κάτι κάνεις στραβά ή σου φτάνουν τα 500€ και έχεις αράξει εκεί. Στο εξωτερικό θα έλεγε μετά από 3 - 4 χρόνια εργασίας...
DDevil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Έχει πλάκα που τα βάζετε κάτω και υπολογίζετε τα έξοδα του μήνα για να σας βγουν στα 500 ευρώ. Νοίκι, σούπερμάρκετ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τσουπ, 350, σου μένουν άλλα 150 να παρτάρεις ρε αχάριστε. Δεν ξέρω αν ζει κανείς σας μόνος του με 500ε, εγώ το κάνω με λίγα παραπάνω 10 χρόνια τώρα, και σας έχω μερικές εκπλήξεις. Τα ψυγεία καμιά φορά χαλάνε. Κάνε οικονομία 14 μήνες όπως τους υπολογίσατε για να τα αλλάξετε. Επίσης καμιά φορά χαλάνε και τα δόντια μας, αλλά στην στοματική σας υγιεινή κουμάντο δε θα κάνω. Αν τύχει και είστε και κανένας που έχει εν έτη 2015 μεταφορικό μέσο, αυτή την αιχμή της τεχνολογίας και της άνεσης που κανονικά μόνο οι εύποροι Αμερικάνοι θα έπρεπε να έχουν, τέλη-ασφάλειες-σέρβις-ζημιές, κλάφτα Χαραλάμπη.. Και δεν πιστεύω να θες να κάνεις και διακοπές, ανόητε εργατάκο. Ή κάνα ταξιδάκι. Αυτά δεν είναι για ανθρώπους. Μόνο για Σουηδούς. Δεν προλαβαίνεις άλλωστε, αργίες - άδειες κλπ. αναβάλλονται μέχρι να έρθει η ανάπτυξις. Το πραγματικά τραγικό της υπόθεσης, είναι πως οι περισσότεροι που γράφετε τέτοιες πίπες, δεν είστε γκόλντεν μπόιζ που καθαρίζετε 10 χιλιάρικα το μήνα και νομίζετε πως πιάσατε τον παπά από τα αρχίδια. Απλά έχετε φάει την παραμύθα πως μια μέρα θα γίνετε, γιατί σας έλεγαν από μικρά πως όλοι οι καλοί προκόβουν σε τούτη την ζωή. Καλή τύχη και επιτυχημένη προσγείωση σας εύχομαι. Και αν ξεμείνετε από ψάθα στα γεράματα, να πείτε στα παιδιά σας που δεν θα έχετε κάνει (γιατί παιδιά κάνουν μόνο οι Σουηδοί), να σας φέρει μία. Πολυ σωστο ποστ. Βασικα λαθος τοποθέτηση δεν ειμαι επιθεωρητής να σε κρινω αλλα ειναι πολυ κοντα στην πραγματικοτητα.... ειδικα τα έξτρα εξοδα-καζικια που τυχαινουν καθε μηνα ειναι κατι πολυ συνηθισμενο πχ χαλασε το αμαξι ή πχ χαλασε το δοντι κτλπ Αδερφέ liopyr... εάν μετά από 4 - 5 χρόνια εργασίας είσαι ακόμα στα 500€, τότε κάτι κάνεις στραβά ή σου φτάνουν τα 500€ και έχεις αράξει εκεί. Στο εξωτερικό θα έλεγε μετά από 3 - 4 χρόνια εργασίας... Εσυ μένεις μονος σου ή με τους γονεις σου? ΥΓ Απο το πουθενα εμφανιστηκε ζημιά στο αμαξι 400 ευρώ και σήκωσα απο την πιστωτική να φανταστεις λιοπυρ.
liopyr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αδερφέ liopyr... εάν μετά από 4 - 5 χρόνια εργασίας είσαι ακόμα στα 500€, τότε κάτι κάνεις στραβά ή σου φτάνουν τα 500€ και έχεις αράξει εκεί. Στο εξωτερικό θα έλεγε μετά από 3 - 4 χρόνια εργασίας... Τα νούμερα αυτά προκύπτουν από κάπου; Γιατί όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κύκλο μου, τυχαίνει είτε να μένουν άνεργοι, είτε να δέχονται σταθερά μειώσεις στον μισθό τους. Και γάμησέ τον τον κύκλο μου, είναι όλοι παρτάλια σαν εμένα, τα κάνουν λάθος και έχουν αράξει. Το 50% ανεργία στους νέους σου λέει κάτι; Το επίσημο 25% στους υπόλοιπους (που αν βάλεις μέσα εποχιακούς - part time - κακοπληρωμένους ανεπίσημα διπλασιάζεται) επίσης δεν μαρτυράει τίποτα; Τι φάση. Ανεπρόκοποι όλοι; 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις