stavi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 σκατα ρε γαμώτο!! και το θέμα δεν είναι να είναι μόνο η πάρτυ μας καλά, το θέμα είναι να είναι και όλοι γύρω μας καλά...μόνο τότε μπορείς κι εσύ να απολαύσεις τη δική σου επιτυχία... για παράδειγμα εγώ τώρα είμαι σε μια σχετικά καλή φάση αλλά τι να το κάνω αν οι φίλοι μου και ο φιλος μου είναι ανεργοι; με ποιον να χαρώ; μονη μου; 3
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Τα νούμερα αυτά προκύπτουν από κάπου; Γιατί όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κύκλο μου, τυχαίνει είτε να μένουν άνεργοι, είτε να δέχονται σταθερά μειώσεις στον μισθό τους. Και γάμησέ τον τον κύκλο μου, είναι όλοι παρτάλια σαν εμένα, τα κάνουν λάθος και έχουν αράξει. Το 50% ανεργία στους νέους σου λέει κάτι; Το επίσημο 25% στους υπόλοιπους (που αν βάλεις μέσα εποχιακούς - part time - κακοπληρωμένους ανεπίσημα διπλασιάζεται) επίσης δεν μαρτυράει τίποτα; Τι φάση. Ανεπρόκοποι όλοι; Το εξωτερικού προκύπτουν από γενική κοινή γνώση. Το εσωτερικού, από εμπειρική παρατήρηση. Όπως εσύ λες για τον κύκλο σου, κάτι αντίστοιχο. Επίσης, κάπου πρόσφατα διάβαζα (για κάτι πιο γενικό και όχι "κύκλου" ) ότι επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν.
thomasG4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Άλλος ένας λόγος να τη κάνει κάποιος απο εδώ είναι να ξεφύγει απο τη μιζέρια, όχι μόνο τη δική του αλλά και τη γενική που επικρατεί σε όλο το κύκλο του. 2
liopyr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Να πάει στην Ισπανία που τα επίπεδα ανεργίας είναι καλύτερα. Oh wait. 1
thomasG4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Να πάει στην Ισπανία που τα επίπεδα ανεργίας είναι καλύτερα. Oh wait. ή να πάει στη Γερμανία που έχει 5% ανεργία. Oh wait. 1
liopyr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 To point είναι πως η μιζέρια, η ανεργία και η αναξιοπρέπεια δεν είναι χαρακτηριστικό ενός λαού ή ενός κύκλου ανθρώπων. Αλλά άμα θέλουμε να κοροϊδευόμαστε, μπορούμε μερικές σελίδες ακόμα. 3
bilya Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το εξωτερικού προκύπτουν από γενική κοινή γνώση. Το εσωτερικού, από εμπειρική παρατήρηση. Όπως εσύ λες για τον κύκλο σου, κάτι αντίστοιχο. Επίσης, κάπου πρόσφατα διάβαζα (για κάτι πιο γενικό και όχι "κύκλου" ) ότι επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν. εσυ θα πηγαινες για 300 ευρω???? Γιατι αυτες που δεν βρίσκουν τοσα δίνουν. 600 για να βρεις πρέπει να σε τυχαιρος μισθολογικα πλεον δεν ανεβαινεις γιατι δεν υπαρχει νομικό πλαίσιο. 1
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 εσυ θα πηγαινες για 300 ευρω???? Γιατι αυτες που δεν βρίσκουν τοσα δίνουν. 600 για να βρεις πρέπει να σε τυχαιρος μισθολογικα πλεον δεν ανεβαινεις γιατι δεν υπαρχει νομικό πλαίσιο. Μάλλον έχω επαφές με άλλο σύμπαν.. αυτά που ακούω είναι 4 φορές πάνω από αυτά που λες.
liopyr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ε ποιοι είναι αυτοί ρε μαν. Θα πάω εγώ σήμερα. 1
Apoll Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Λονδίνο να φανταστώ...? Προφανός. Γιατί εκεί (Λονδίνο) χρειάζεσαι 2-3 φορές τον μισθό σε σχέση με την υπόλοιπη Βρετανία για να ζήσεις αξιοπρεπώς. Εξ ού και οι Βρετανοί πιάνουν την φτηνή επαρχία*, που οι μισθοί είναι ίδιοι, και αφήνουν το Λονδίνο για τους μετανάστες, όπου τους αρμέγουν ως αγελάδες και δουλοπάρικους. (*και αναφέρομαι στις πόλεις με 1-2μύρια κατοίκους και αεροδρόμια, και όχι "highlands") Βέβαια και στα χωράφια του Lincolnshire που βρίσκονται κάποιοι από εμάς , ζουν σε 6 υπνοδωμάτια σπίτι βίλα μόνοι τους (ενοώ χωρίς να χρειάζεται συγκάτικος/κάποιος να μοιράζεται τους λογαριασμούς) με το στεγαστικό να είναι £880 το μήνα (τα £267 οι τόκοι μόνο) και μία ώρα μακρυά από Sheffield, Leeds, Nottingham. Και να το βάλω σε αντιστοιχία, £1400-£2000 χρειάζεσαι κάποιος για ένα δωμάτιο να νοικιάσει στο Λονδίνο.
zio10 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Απο έναν γνωστό μου ,ο οποίος έχει τελειώσει μόνο λύκειο και ζει στο εξωτερικό και δουλέυει απο το σπίτι του απο το ιντερνετ Και γιατί μένει στο εξωτερικό;! Μικρή παρένθεση.. Υπάρχει πρωτεύουσα στην Ευρώπη (σε αναπτυγμένο κράτος με ένα από τα καλύτερα "κοινωνικά κράτη" και παροχές προς τους πολίτες) όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κτιστεί κάτι νέο. Ό,τι υπάρχει μόνο. Φανταστείτε τα ενοίκια πόσο πάνε. Ποια πόλη είναι αυτή;
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον έχω επαφές με άλλο σύμπαν.. αυτά που ακούω είναι 4 φορές πάνω από αυτά που λες. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..εδω ερχεσαι μονο για να κατηγορησεις..κατι ηξερε ο maus..Καλεσε σε μας λοιπον στο συμπαν σου,δωσε σε πμ δουλειες που προσφερουν τα 4 φορες πανω που λες..Αν και χτες μας ελεγες αλλα..Οτι και τα 300-500 μια χαρα μας ειναι και γιατι τολμαμε να πινουμε καφε,,δεν την ΜΠαλευεις...! Το θρεντ ανοιχτηκε για να συζητησουμε τι συμβαινει στην αγορα εργασιας,ουτε κλαψα,ουτε τιποτα...Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι επικροτειτε την κατασταση που επικρατει . 3
DDevil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..εδω ερχεσαι μονο για να κατηγορησεις..κατι ηξερε ο maus..Καλεσε σε μας λοιπον στο συμπαν σου,δωσε σε πμ δουλειες που προσφερουν τα 4 φορες πανω που λες..Αν και χτες μας ελεγες αλλα..Οτι και τα 300-500 μια χαρα μας ειναι και γιατι τολμαμε να πινουμε καφε,,δεν την ΜΠαλευεις...! Το θρεντ ανοιχτηκε για να συζητησουμε τι συμβαινει στην αγορα εργασιας,ουτε κλαψα,ουτε τιποτα...Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι επικροτειτε την κατασταση που επικρατει . Λες να ειναι απο τους τύπους που ψάχνουν αφορμές να κατηγορήσουν ??? και δεν φαινοταν για τέτοιος :S Μάλλον έχω επαφές με άλλο σύμπαν.. αυτά που ακούω είναι 4 φορές πάνω από αυτά που λες. Με ποιο σύμπαν έχεις επαφες φιλε με το φανταστικό ? Άλλος ένας λόγος να τη κάνει κάποιος απο εδώ είναι να ξεφύγει απο τη μιζέρια, όχι μόνο τη δική του αλλά και τη γενική που επικρατεί σε όλο το κύκλο του. Να ξεφυγει και απο τους ανθρώπους που κολλανε το συστημα φιλε σημαντικο και αυτο. Λενε ολοι δυσκολη η ζωη δυσκολες οι συγκυριες και εγω βλεπω οτι τελικα το μονο δυσκολο ειναι οι δυσκολοι που συνανταμε τα στραβοξυλα με λιγα λογια που πιάνονται για να σου κάνουν τη ζωη δυσκολη. 2
thomasG4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 To point είναι πως η μιζέρια, η ανεργία και η αναξιοπρέπεια δεν είναι χαρακτηριστικό ενός λαού ή ενός κύκλου ανθρώπων. Αλλά άμα θέλουμε να κοροϊδευόμαστε, μπορούμε μερικές σελίδες ακόμα. Ποιος είπε ότι ειναι χαρακτηριστικό ενος λαού; Απλά είναι η δεδομένη κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες σαφώς. Μερικοί γουστάρουν μιζέρια, άλλοι πάλι όχι. Για μένα προσωπικά, το υγιές εργασιακό περιβάλλον (χωρίς μόνιμο φόβο για απόλυση ή φούντο της επιχείρησης) και το περιθώριο εξέλιξης είναι πολύ σημαντικό για να μην είναι κάποιος μίζερος στη ζωή του. Δεν είναι τα μοναδικά βέβαια που κάνουν κάποιον πιο ευτυχισμένο, αλλά επειδή μιλάμε για τα εργασιακά σε αυτό το θέμα είναι απο τα κυριότερα.
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..εδω ερχεσαι μονο για να κατηγορησεις..κατι ηξερε ο maus..Καλεσε σε μας λοιπον στο συμπαν σου,δωσε σε πμ δουλειες που προσφερουν τα 4 φορες πανω που λες..Αν και χτες μας ελεγες αλλα..Οτι και τα 300-500 μια χαρα μας ειναι και γιατι τολμαμε να πινουμε καφε,,δεν την ΜΠαλευεις...! Το θρεντ ανοιχτηκε για να συζητησουμε τι συμβαινει στην αγορα εργασιας,ουτε κλαψα,ουτε τιποτα...Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι επικροτειτε την κατασταση που επικρατει . Μάιστα... Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτό που σου λένε μερικοί (εκτός από εμένα) και κάποιες σελίδες πίσω και το γεγονός πως το "πίνω φρέντο από καφετέρια κάθε μέρα αλλά δεν έχω δουλειά" είναι κάπως και ΔΕΝ σημαίνει "μην πίνεις καφέ", τότε τι να πω... Καλούς καφέδες στις καφετέριες και καλή συνέχεια στην κλάψα που δεν θες να παραδεχθείς ότι είναι όντως τέτοια. (Να μην αναφέρω πως αυτό που αναφέρθηκε είναι το γεγονός πως ενώ είσαι άνεργη, πας σε νέα πόλη, νέο κύκλο και απαιτείς 800+ μισθό με το καλημέρα, αλλιώς "κοιτάξτε την κατάντια της Ελλάδας", είναι κάπως αταίριαστο) Όσο για τους άλλους... Οι δουλειές που αναφέρω είναι για ειδικευμένο προσωπικό και στον ΙΤ τομέα. Τα ποσά που αναφέρω είναι για μερικές junior θέσεις (που όμως ψάχνουν πρώτα άτομο που να ξέρουν ότι είναι καλό παιδί και να ταιριάζει στην ομάδα) και μετά για senior (στις αρχές) dev θέσεις. Με εξαίρεση του junior, τα άλλα δεν είναι τόσο καλοπληρωμένα. Οπότε, κάπου εδώ, λέτε "αααα... εγώ νόμιζα για ανειδίκευτους". Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω... αλλά επειδή λέμε για συγκεκριμένες εταιρίες (σε κάπως στενό τομέα ΙΤ) δεν θα ήθελα να πω παραπάνω. Υ.Γ. Και επειδή όλο και κάποιος θα πει "καλά ρε μαν, λες για γενικά θέματα αλλά μετά το γυρίζεις σε συγκεκριμένες εταιρίες", δεν είναι μόνο οι Χ που τυχαίνει να γνωρίζω. Ειδικευμένος κόσμος βρίσκει δουλειά και με ΟΚ χρήματα. Ανειδίκευτοι θα πρέπει να ειδικευθούνε αλλιώς να αποδείξουν ότι είναι καλοί στη δουλειά τους. Κανένας (σχεδόν, εκτός και εάν είναι τυχερός) δεν ξεκινάει από 1000+ τον μήνα. Όλοι από κάπου αρχίζουν. Όλοι στις αρχές θα κάτσουν σπίτι αντί να βγούνε έξω, θα πάρουνε τον καφέ σε θερμό αντί να αγοράσουν στη δουλειά, θα πάνε βόλτα για περπάτημα αντί να κάτσουν στην καφετέρια να πιούνε φρέντο (όπως η αγαπημένη μας anwnymh29 που αν και άνεργη, η καφετέρια δεν της λείπει), θα κοιτάξουν τι θα πάρουν στο s market, θα συγκατοικήσουν εάν δεν βγαίνουν κτλ. Από διευθυντής δεν ξεκίνησε κανείς. Και εάν τα παραπάνω φαίνονται παράλογα, μία βόλτα για περπάτημα θα αποκαλύψει πόσος κόσμος κάθετε στις καφετέριες. Μία κουβέντα μαζί τους, θα δείξει πόσοι είναι άνεργοι ή δουλεύουν με 400€ και τα υπόλοιπα (για καφέδες, γυαλιά, εμφάνιση κτλ) τα δίνουν οι δικοί τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις