Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γιατί μένει στο εξωτερικό;! :)

Δεν τον έχω ρωτήσει.αλλά φαντάζομαι δεν άντεχε άλλο την ελλάδα με το αυτό το κράτος και τις άθλιες οικονομικές παροχες που έχει στους πολίτες της

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ίσως να το λένε επειδή είναι αλήθεια, you know?

Εγώ το ένιωσα στο πετσί μου όχι όταν ήρθα για να μείνω αλλά πριν χρόνια που ήμουν ένα χρόνο φοιτητής.

Αν εσύ το "(έρχεσαι σε επαφή με άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες -- τα ευκόλως εννοούμενα), ανοίγει το μυαλό σου, αναπτύσσεσαι σαν άνθρωπος" το διαβάζεις ως "είσαι υποανάπτυκτος".... βγάλε το συμπέρασμα.

αν εχεις το μυαλο να αναπτυχθεις σαν ανθρωπος θα το κανεις..  δεν εχουν την ικανοτητα αυτη μονο στο εξωτερικο..

επισης σας πιανει μια ταση μεγαλομανιας... τυπου "πλεον ειμαι εξωτερικο ειμαι πιο ανοιχτομυαλος πιο ετσι πιο αλλιως απο τους ποταπους χωριατες της ελλαδας... 

ειναι αρκετοι αυτη που καλοβολευονται στο εξωτερικο και μετα μενει μονο να κατακρινουν τα παρταλια εδω στην ελλαδα

Το εξωτερικού προκύπτουν από γενική κοινή γνώση. Το εσωτερικού, από εμπειρική παρατήρηση. Όπως εσύ λες για τον κύκλο σου, κάτι αντίστοιχο.

Επίσης, κάπου πρόσφατα διάβαζα (για κάτι πιο γενικό και όχι "κύκλου" ) ότι επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν.

φυσικα και ψαχνουν..  αλλα οχι για δουλεια...  για μ@λ@κ@... να κανεις τα παντα και να σου δινουν χαρτζιλικι 300-350 ευρο

φιλος φυσικοθεραπευτης "ενας πιτσιρικας απο το χωριο" πληρωθηκε 1200 ευρο για 6 μηνες σε ιδιωτικη κλινικη... για κανονικοτατο ωραριο... με αργιες-κτλ..

τον φιλοξενησα εγω...  δεν πληρωσε τιποτα...

ουτε το φαι του δεν εβγαλε.. ειλικρινα.. την ανοιξη φευγει για Ουτρεχτη..

λες να βγαλει παρομοια???? λες να του πουν κατσε για 300 ευρο χωρις ενσημα?

Δημοσ.

Οχι groot εχεις δικιο.. Ντροπη μου που πηγα στην Αθηνα αναζητωντας δουλεια και ντροπη μου που πινω καπουτσινο !! Ασε που μου προσφερουν δουλεια με 500 ευρω και κυκλικο ωραριο , απληρωτες νυχτες και εγω ξυνιζω τα μουτρα μου απο πανω!!Ου να μου χαθω και να χανομαι!!Φτου μου !

• Like 5
Δημοσ.

Έχει πλάκα που τα βάζετε κάτω και υπολογίζετε τα έξοδα του μήνα για να σας βγουν στα 500 ευρώ.

Νοίκι, σούπερμάρκετ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τσουπ, 350, σου μένουν άλλα 150 να παρτάρεις ρε αχάριστε.

Δεν ξέρω αν ζει κανείς σας μόνος του με 500ε, εγώ το κάνω με λίγα παραπάνω 10 χρόνια τώρα, και σας έχω μερικές εκπλήξεις.

Τα ψυγεία καμιά φορά χαλάνε. Κάνε οικονομία 14 μήνες όπως τους υπολογίσατε για να τα αλλάξετε.

Επίσης καμιά φορά χαλάνε και τα δόντια μας, αλλά στην στοματική σας υγιεινή κουμάντο δε θα κάνω.

Αν τύχει και είστε και κανένας που έχει εν έτη 2015 μεταφορικό μέσο, αυτή την αιχμή της τεχνολογίας και της άνεσης που κανονικά μόνο οι εύποροι Αμερικάνοι θα έπρεπε να έχουν, τέλη-ασφάλειες-σέρβις-ζημιές, κλάφτα Χαραλάμπη..

Και δεν πιστεύω να θες να κάνεις και διακοπές, ανόητε εργατάκο.

Ή κάνα ταξιδάκι. Αυτά δεν είναι για ανθρώπους. Μόνο για Σουηδούς.

Δεν προλαβαίνεις άλλωστε, αργίες - άδειες κλπ. αναβάλλονται μέχρι να έρθει η ανάπτυξις.

Το πραγματικά τραγικό της υπόθεσης, είναι πως οι περισσότεροι που γράφετε τέτοιες πίπες, δεν είστε γκόλντεν μπόιζ που καθαρίζετε 10 χιλιάρικα το μήνα και νομίζετε πως πιάσατε τον παπά από τα αρχίδια.

Απλά έχετε φάει την παραμύθα πως μια μέρα θα γίνετε, γιατί σας έλεγαν από μικρά πως όλοι οι καλοί προκόβουν σε τούτη την ζωή.

Καλή τύχη και επιτυχημένη προσγείωση σας εύχομαι. Και αν ξεμείνετε από ψάθα στα γεράματα, να πείτε στα παιδιά σας που δεν θα έχετε κάνει (γιατί παιδιά κάνουν μόνο οι Σουηδοί), να σας φέρει μία.

Γενικά λες σωστά πράγματα, όμως κατα τόπους τα χαλάμε.

1. Αν επι 10 χρόνια είσαι με 600 ευρώ τότε σίγουρα δε φταίει μόνο το οικονομικό περιβάλλον γι' αυτή τη στασιμότητα.

2. Δε χρειάζεται να έχεις κόκες και πουτάνες κάθε ΣΚ για να αισθάνεσαι πως κάτι καταφέρνεις στη ζωή. Εμένα μου αρκεί που μπορώ να στηρίζω οικονομικά την οικογένειά μου, να προσφέρω στα παιδιά μου μια καλή ποιότητα ζωής και όχι γονείς βλέπουμε μόνο κάθε Κυριακή, και να πηγαίνω ταξίδι κάθε όποτε αποφασίσω εγώ όχι όποτε γεμίσει ο κουμπαράς. Φτάνουν και λιγότερα από 10Κ για κάτι τέτοιο.

αν εχεις το μυαλο να αναπτυχθεις σαν ανθρωπος θα το κανεις..  δεν εχουν την ικανοτητα αυτη μονο στο εξωτερικο..

Μήπως δεν καταλαβαινόμαστε;

Την ικανότητα να αναπτυχθείς σαν άνθρωπος φυσικά δεν τη μοιράζουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή κατοικίας. Είναι κάτι που καλλιεργείται εσωτερικά στον καθένα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται.

Το point μου είναι: όποιος πάει έξω δέχεται πολύ περισσότερα και διαφορετικά ερεθίσματα, οπότε έχει και πολύ περισσότερες "ευκαιρίες" να αναπτυχθεί. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες που πάνε έξω, και για τους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα. Και για όποιον άλλο φύγει από τη γειτονιά που μεγάλωσε και πάει σε νέους τόπους.

FWIW τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι καθημερινά εδώ είναι όλοι τους μετανάστες (υπάρχει κι ένας ακόμα Έλληνας ανάμεσά τους) και ένας Γερμανός ο οποίος όμως έζησε χρόνια USA. Τώρα, όλοι αυτοί έχω διαπιστώσει πως είναι άτομα σκεπτόμενα με ανοιχτό μυαλό. Τυχαίο; Δε νομίζω. (Βέβαια, ξεκινάνε με bonus μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες: ο κολλημένος ελληνάρας ή γερμαναράς ή οτιθεςπες δε θα μεταναστεύσει εξαρχής).

Και από την άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν είναι επίσης τυχαίο ότι σε συντριπτικό ποσοστό (αλλά όχι βέβαια 100%!) τα μεγαλύτερα γίδια που έχω γνωρίσει ήταν στην κατηγορία 20 χρονών το πιο πολυπολιτισμικό μέρος που έχω πάει είναι η Καβάλα.

επισης σας πιανει μια ταση μεγαλομανιας... τυπου "πλεον ειμαι εξωτερικο ειμαι πιο ανοιχτομυαλος πιο ετσι πιο αλλιως απο τους ποταπους χωριατες της ελλαδας... 

ειναι αρκετοι αυτη που καλοβολευονται στο εξωτερικο και μετα μενει μονο να κατακρινουν τα παρταλια εδω στην ελλαδα

Τσουβάλιασμα και δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Μεγαλομανία πιάνει και κάποιους από αυτούς που έβγαλαν μια κάποια σχολή ή που έβγαλαν κάπως λεφτά και νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα @@. So fucking what? Θα πούμε όλους τους πτυχιούχους βρωμοελιτιστές και τους οικονομικά επιτυχημένους βλαχονεόπλουτους;

• Like 1
Δημοσ.

Οχι groot εχεις δικιο.. Ντροπη μου που πηγα στην Αθηνα αναζητωντας δουλεια και ντροπη μου που πινω καπουτσινο !! Ασε που μου προσφερουν δουλεια με 500 ευρω και κυκλικο ωραριο , απληρωτες νυχτες και εγω ξυνιζω τα μουτρα μου απο πανω!!Ου να μου χαθω και να χανομαι!!Φτου μου !

Παντα υπαρχει και η επιλογη αναζητησης εργασιας στο εξωτερικο , θα ειναι λιγο ζορι η προσαρμογη στην αρχη , αλλα θα ζεις σαν ανθρωπος

• Like 1
Δημοσ.

Τσουβάλιασμα και δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

δεν ηταν η προθεση μου.. μιλουσα γι αυτους που μενουν εξω και την βλεπουν καπως... 

φυσικα και δεν ειναι ολοι ετσι...

Δημοσ.

Ειπαμε να υπερβαλουμε αλλα το εκαψες..

Δε νομιζω αδερφε...εχω γνωστους σε τετοια σκηνικα,συγνωμη.Αν σου πω αλλα σκηνικα σε επιπεδο δημοτικων συμβουλων και δημαρχων θα κυρηξουμε τριημερο πενθος.Δεν υπερβαλλω καθολου,δεν ισχυουν για την πλειονότητα αυτα τα ποσα αλλα για αυτους που εχουν το σωστο "βυσμα".

Δημοσ.

β) Δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του "είμαι άνεργη και παίρνω καφέ από καφετέρια αντί να το φτιάξω μόνη μου" με το "ντροπή σου που πίνεις καφέ" 

με την ανεργια που υπαρχει επρεπε εξω να ειναι νεκρα τωρα.. συμφωνα με αυτα που λες..

καλυτερα να πεσουμε να πεθανουμε... δουλειες υπαρχουν... αλλα μην ειμαστε και πλεονεκτες.. ας πληρωνουν και με 2 φρατζολες ψωμι.. 

"ασχετο...

πτυχιο χρηματοικονομικων με μεταπτυχιακο κατω απο 24 με 10ωρη δουλεια 5μερη εργασια, ΟΧΙ βοηθος με πολλες ευθυνες μαλιστα στα πλαισια πρακτικης "την διετια για να μπορεις να παρεις δικαιωμα υπογραφης" ποσο λες να δινουν

Υ.Γ οποιος ακουσε ξερει με πανω 400 το μηνα ειναι ψευτης..

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή, από τα post εσύ κατάλαβες αυτά που γράφεις;

Ξέρεις... εκτός του ότι είναι αρκετά υποτιμητική πρακτική (για αυτόν που το κάνει) να διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του άλλου, δείχνει πράγματα σχετικά με την κατανόηση των γραφόμενων.

Π.χ., λες "ντροπη μου που πίνω καπουτσίνο". Πέρα από το γεγονός ότι αναφέρθηκε ο "φρέντο εσπρέσο", αυτό που αναφέρθηκε δεν είναι ότι κάνεις κακώς που πίνεις αυτό το καφέ αλλά το γεγονός ότι παρότι άνεργη (και βάσει των όσων ΕΣΥ γράφεις) κάθε μέρα παίρνεις καφέ από καφετέρια. Οπότε, με το να σχολιάζεις εσύ κατά αυτό το τρόπο δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του "είμαι άνεργη και παίρνω καφέ από καφετέρια αντί να το φτιάξω μόνη μου" με το "ντροπή σου που πίνεις καφέ" (κάθε είδους). Αυτό από μόνο του μπορεί να δείξει αρκετά πράγματα αφενός για εσένα προσωπικά και αφετέρου για το τι κατάσταση επικρατεί εκεί έξω. Πόσο μάλλον δε, από την στιγμή που αυτή σου η πρακτική (άνεργη αλλά η καφετέρια, καφετέρια και κάθε μέρα) είναι αρκετά διαδεδομένη.

Το ίδιο και για όλο το υπόλοιπο post σου. Όμως, δεδομένου του ότι κόλλησες στον καφέ μη καταλαβαίνοντας τι γράφεται ενώ διαστρεβλώνεις το τι λέω και του ότι έχω αρκετά καλύτερα πράγματα να κάνω, δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω. Πόσο μάλλον δε, όταν και ακριβώς επειδή κόλλησες στον "καφέ", κάθε κόπος για ανταλλαγή απόψεων θα καταλήξει από μεριάς σου να γράφεις τέτοια λυπητερά (αναφορικά με το τι θα μπορούσε κανείς κακόβουλος να πει για εσένα) μηνύματα.

με την ανεργια που υπαρχει επρεπε εξω να ειναι νεκρα τωρα.. συμφωνα με αυτα που λες..

Μα βρε αδερφέ... θεωρείς φυσιολογικό το να λέει κανείς "είμαι άνεργη" και από την άλλη "κάθε μέρα παίρνω καφέ από καφετέρια";

Hint. Δώσε έμφαση στο "κάθε μέρα" και στο "άνεργη".

Δημοσ.

Ποιος ανεφερε οτι παιρνει καφε καθε μερα? Για ποιο λογο επιτιθεσαι με αυτον τον τροπο,για ποιο λογο υποβαθμιζεις ετσι την συζητηση που γινεται , για ποιο λογο ξαναποσταρεις ενα μηνυμα που σου εσβησε η διαχειριση? Αν εχεις νευρα και απωθημενα κανε κατι αλλο καλυτερα.

Δημοσ.

Hint. Δώσε έμφαση στο "κάθε μέρα" και στο "άνεργη".

το καθε μερα ειναι λογου χαρην... τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω..

αλλα ακομα και κυριολεκτικα να το ειπε.. βγαινεις το πρωι για τον οαεδ... πας και σε 2 συνεντευξεις.. ενα καφε θα παρεις.. απο take away 1 ευρο κανει.. 

δινεις πολυ εμφαση σε ανουσια λεπτομερεια.. 

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος ανεφερε οτι παιρνει καφε καθε μερα? Για ποιο λογο επιτιθεσαι με αυτον τον τροπο,για ποιο λογο υποβαθμιζεις ετσι την συζητηση που γινεται , για ποιο λογο ξαναποσταρεις ενα μηνυμα που σου εσβησε η διαχειριση? Αν εχεις νευρα και απωθημενα κανε κατι αλλο καλυτερα.

Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα όσα γράφω.

Επίσης, άλλο post έσβησε η διαχείριση και άλλο βλέπεις εσύ. Επίσης επιβεβαιώνεις τα όσα γράφω. :)

Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω ΕΣΥ γιατί επιτίθεσαι με αυτό το τρόπο (και σε αυτό το μήνυμα και σε προηγούμενα) και πως μπορείς και καταλαβαίνεις εάν επιτίθεμαι ή όχι; Δηλαδή, εάν δεν συμφωνώ με αυτά που λες και εάν πω την άποψή μου χωρίς να την κάνω ευκολόπιοτη επιτίθεμαι; Επειδή αυτά που γράφω δεν σου αρέσουν;

Δημοσ.

Μα δεν προκειται περι διαφωνιας κανεις προσωπικη επιθεση .εχεις κανει ενα νημα ανω κατω με βλακειες..! Εγω δεν εχω αναγκη να επιβεβαιωθω για κατι αλλα οταν θα μιλας για την ηθικη μου και την προσωπικοτητα μου την οποια δεν γνωριζεις θα εισαι παρα πολυ προσεκτικος.

Δημοσ.

το καθε μερα ειναι λογου χαρην... τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω..

αλλα ακομα και κυριολεκτικα να το ειπε.. βγαινεις το πρωι για τον οαεδ... πας και σε 2 συνεντευξεις.. ενα καφε θα παρεις.. απο take away 1 ευρο κανει.. 

δινεις πολυ εμφαση σε ανουσια λεπτομερεια..

Δεν απάντησες όμως. Το θεωρείς λογικό; Άνεργος και να καταναλώνεις τόσο;

Τέλος, ανούσια σύμφωνα με σε εσένα. Αλλά, αρκετοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) πιστεύουν ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Όταν ο τρόπος ζωής σου θέλει ένα μηνιάτικό σου για να γίνει και το καθημερινό σου ντύσιμό αξίζει 3 μηνιάτικά σου, τότε κάτι πάει στραβά.

Μπορεί το μέλος anwrymh29 (ή όπως γράφεται, δεν θα το ψάξω κιόλας) να θεωρεί ότι τις επιτίθεμαι (λες και με νοιάζει η συγκεκριμένη για να κάτσω να ασχοληθώ, πόσο μάλλον να επιτεθώ), αλλά μέσα από τα γραφόμενά της μπορεί κανείς να διακρίνει την όλη αντιμετώπιση που συμβαίνει.

Από την μία "δεν έχω λεφτά, είμαι άνεργη, ψάχνω για δουλειά" και από την άλλη "καφέ μόνο από καφετέρια" και "σιγά μην πάω να δουλέψω, ΕΓΩ αξίζω περισσότερα χρήματα".

Όλα αυτά μαζί, εσένα, σου ακούγονται λογικά; Τα βρίσκεις να είναι προϊόντα λογικής σκέψης;

Δημοσ.

Ρε παίδες.... αυτό με την δυσκολία που το είδατε; Μήπως δεν σας δυσκόλεψε το εξωτερικό αλλά το ότι (και επιτέλους για τις ηλικίες σας) μένετε χωρίς τους γονείς σας;

Και να έλεγα ότι είστε σε κάποια χώρα που δεν μιλάνε κάποια mainstream (=Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) γλώσσα ως κύρια, να πω "πάει και έρχεται". Αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση.

Οπότε, τι δυσκολίες λέτε; Πού τα είδατε; Κ Α Μ Ι Α δυσκολία. Τι να μένεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ στην Ελλάδα, τι στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι δεν ξέρεις τις στάσεις του λεωφορείου είναι το δύσκολο; Ή ότι δεν ξέρεις τους δρόμους; Γιατί και για τα δύο, υπάρχει το google maps. Χώρια ότι σίγουρα δεν έχετε θέμα κλίματος (= κρύο, ηλιοφάνεια κτλ).

P.S. Παράδειγμα κρύου: MO θερμοκρασίας χειμώνα = -4 (mean όλων των μηνών, στα μέτρια κρύα max temp -15, στα καλά -20)

P.S.2 Παράδειγμα ηλιοφάνειας το χειμώνα: daylight duration = 5 hrs.

Όταν και αν καταφέριεις να ζήσεις στο εξωτερικό, έλα ξαναπες μου όλα αυτά που έγραψες.

Φιλικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...