Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μιας που αναφερθήκατε πριν για τα 500 ευρώ, να αναφέρω ότι δύσκολα πλέον ένας (νέος) περνάει με τόσα. Ειδικά με τις τιμές προϊόντων στην χώρα μας. Τωρα βέβαια ανάλογα και τις ανάγκες του καθένα. Αλλα και πάλι τσίμα τσίμα. Το χειρότερο πράγμα να μην ζεις όπως θες.
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μιας που αναφερθήκατε πριν για τα 500 ευρώ, μα αναφέρω ότι δύσκολα χεο ένας (νέος) με τόσα. Ειδικά με τις τιμές προϊόντων στην χώρα μας. Τωρα βέβαια ανάλογα και τις ανάγκες του καθένα. Αλλα και πάλι τσίμα τσίμα. Το χειρότερο πράγμα να μην ζεις όπως θες. Μα δεν μιλαμε για μασα,ποτο και μπουζουκια..μιλαμε δεν μπορεις πλεον να δημιουργησεις μια οικογενεια,ουτε να σταθεις στα ποδια σου..
ikaruga24 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οποιος λέει ότι είναι εύκολο να ζήσει στο εξωτερικό ας το σκεφτεί καλύτερα. Είναι αλήθεια αν (και μόνο αν) πας εκεί κατευθυνόμενος σε κάποια δουλειά ή αν έχεις σχεδόν μηδενικά δεσμά με το σπίτι σου και τον κύκλο σου και είσαι έτσι και αλλιώς στα χαμένα οπότε ένα ξένο μέρος δεν θα έχει και ιδιαίτερη διαφορά από το να είσαι σπίτι σου. Κάποιος είπε πολύ σωστά ότι είναι δυσκολότερο να ζήσεις εδώ Ελλάδα σε ένα μικρό χωριό (σαν παιδί της πόλης) παρά να βγεις και να παλέψεις έξω. Σωστό επίσης ότι όταν βγαίνεις έξω μόνος σου χωρίς τίποτα το παλεύεις περισσότερο και το βλέπεις εντελώς διαφορετικά γιατί μόλις ξεβολεύτηκες. Το βόλεμα πράγματι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει ο καθένας και λόγο οικογένειας για τους περισσότερους/ες δεν τους αφήνει να το παλέψουν λίγο μόνοι τους.
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οποιος λέει ότι είναι εύκολο να ζήσει στο εξωτερικό ας το σκεφτεί καλύτερα. Είναι αλήθεια αν (και μόνο αν) πας εκεί κατευθυνόμενος σε κάποια δουλειά ή αν έχεις σχεδόν μηδενικά δεσμά με το σπίτι σου και τον κύκλο σου και είσαι έτσι και αλλιώς στα χαμένα οπότε ένα ξένο μέρος δεν θα έχει και ιδιαίτερη διαφορά από το να είσαι σπίτι σου. Κάποιος είπε πολύ σωστά ότι είναι δυσκολότερο να ζήσεις εδώ Ελλάδα σε ένα μικρό χωριό (σαν παιδί της πόλης) παρά να βγεις και να παλέψεις έξω. Σωστό επίσης ότι όταν βγαίνεις έξω μόνος σου χωρίς τίποτα το παλεύεις περισσότερο και το βλέπεις εντελώς διαφορετικά γιατί μόλις ξεβολεύτηκες. Το βόλεμα πράγματι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει ο καθένας και λόγο οικογένειας για τους περισσότερους/ες δεν τους αφήνει να το παλέψουν λίγο μόνοι τους. Θες και καποια χρηματα... Εγω ειπα εξαρχης οτι ειναι εξισου δυσκολο το να μεινει καποιος εδω ή να παει εξω.. Πολλοι πηγαν και επεστρεψαν πισω γιατι πηγαν στα τυφλα.
Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μα δεν μιλαμε για μασα,ποτο και μπουζουκια..μιλαμε δεν μπορεις πλεον να δημιουργησεις μια οικογενεια,ουτε να σταθεις στα ποδια σου.. Σαφώς. Ψίχουλα ειναι. Ειδικά αν θες οικογένεια
ikaruga24 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Εννοείται ότι θες και κάποια χρήματα αλλά μην φανταστείς ότι θες και καμιά περιουσία, με καμιά 5 χιλιάρικα βγάζεις άνετα γεμάτο δίμηνο "διακοπές" οπότε βρίσκεις με άνεση δουλειά σύντομα. Πάντως όσοι βγήκαν έξω και επέστρεψαν απλά δεν το δούλεψαν σωστά στο μυαλό τους πριν την κάνουν. Αν ξέρεις γιατί φεύγεις και τι έχεις πάρει απόφαση να κάνεις αντέχεις πολλά. Δεν έχει σημασία αν έφυγες έτσι στην τύφλα ή αν είσαι κατευθυνόμενος, αποφασισμένος πρέπει να φύγεις.
DDevil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καλυτερα να έχεις βρει δουλεια απο πριν , πας στο εξωτερικο παιδια. Οποτε με το που ξεκινησει ο μηνας θα κάνεις loading το μισθο σου στα εξοδα σου. Και εφοσον έχεις βρει ανθρωπους σοβαρους με τους οποιους μπορεις να συνενοηθεις τοτε αν γινεται να σου δώσουν κάποια χρηματα (απο το μισθο εννοειται πιο μπροστα) να πληρώσεις την εγγυηση του ενοικιου θα τους το εξηγησεις αυτο ή θα εξηγησεις στο σπιτονοικοκυρη οτι θα του τα δωσεις μετα αφου εχεις υποράψει συμβολαιο για το σπιτι και εχεις και σοβαρο ιδιοκτητη εννοειται. Γενικα με οσο πιο σοβαρους ανθρωπους συναναστρεφεσαι και ταυτοχρονα εισαι και εσυ λογικος τοσες λιγοτερες φασαριες θα έχεις και σκοτουρες.
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 5000 δεν τα διαθετουν πολλοι.. αυτο που ηθελα να πω ή μαλλον αυτο που πιστευω ειναι οτι δεν ειναι ευκολα ουτε εξω και οταν πας με γνωμονα το " εξω υπαρχουν δουλειες - ειναι ευκολοτερα" νομιζω θα απογοητευτεις. Το εχω δει απο φιλους μου. 1
Donalhioy Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Όταν και αν καταφέριεις να ζήσεις στο εξωτερικό, έλα ξαναπες μου όλα αυτά που έγραψες. Φιλικά εγω καταφερνω και ζω ελλαδα.. οχι σε αντικειμενο που σπουδασα.. οχι στο δημοσιο... σχεδον συντηρω την οικογενεια μου.. μονο 2 απο τα 3 αδερφια μου δουλευουν... μενω με την ανεργη εδω και 4 μηνες κοπελα μου.. φιλοξενω τον αδερφο μου.. νοικιαζω εχω αμαξι, μηχανη, θερμανση ιντερνετ και ολα αυτα σε μια χωρα με 580 ευρο βασικο μισθο και 56% ανεργια στους νεους καθε χρονο ο μισθος πεφτει, τρωμε τογκες απο το κρατος σε καθημερινη κλιμακα.... και η φορολογια αλλαζει καθε 6μηνο.. πληρωνω τις μεγαλυτερες εισφορες στην ευρωπη.. και τα νοσοκομεια... και ακομα δεν εχω υποδομες.. μην νομιζεις οτι το δυσκολο ειναι βγω και να προσαρμοστω εξω... εγω και ο καθενας εδω περα το δυσκολο ειναι να συνεχισω να καθομαι ελλαδα.. Τα λεω αυτα ωστε να γινει κατανοητο οτι η ευκολη αποφαση για καποιον ειναι να βγει εξω "ακομα και χωρις πτυχιο".. τοσο χαλια ειναι το μεσα.. 1
bedazzled Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 το γεγονός ότι παρότι άνεργη (και βάσει των όσων ΕΣΥ γράφεις) κάθε μέρα παίρνεις καφέ από καφετέρια. Οπότε, με το να σχολιάζεις εσύ κατά αυτό το τρόπο δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του "είμαι άνεργη και παίρνω καφέ από καφετέρια αντί να το φτιάξω μόνη μου" με το "ντροπή σου που πίνεις καφέ" (κάθε είδους). Αυτό από μόνο του μπορεί να δείξει αρκετά πράγματα αφενός για εσένα προσωπικά και αφετέρου για το τι κατάσταση επικρατεί εκεί έξω. Πόσο μάλλον δε, από την στιγμή που αυτή σου η πρακτική (άνεργη αλλά η καφετέρια, καφετέρια και κάθε μέρα) είναι αρκετά διαδεδομένη. Μα βρε αδερφέ... θεωρείς φυσιολογικό το να λέει κανείς "είμαι άνεργη" και από την άλλη "κάθε μέρα παίρνω καφέ από καφετέρια"; Hint. Δώσε έμφαση στο "κάθε μέρα" και στο "άνεργη". Επειδή το λες και το ξαναλές, που ακριβώς έγραψε «κάθε μέρα παίρνω καφέ από καφετέρια»; http://www.insomnia.gr/topic/593144-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/page-8?do=findComment&comment=54516405 Δεν βρίσκω άλλο μήνυμα... Τεσπά, IMHO δεν χρειάζονται προσωπικές επιθέσεις, ούτε επιθετικό υφάκι γενικότερα. Το κάνεις γενικότερα σε διάφορα θέματα (με κάτι εκφράσεις του στυλ παραμυθολάγνοι). Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει συζήτηση με επιχειρήματα και όχι χαρακτηρισμοί και passive aggressive υφάκι. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων είμαστε. Χαλαρώστε. -- Σχετικά με την μετανάστευση, παρατηρηρώ ότι υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα στο πως αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα... και εξηγούμαι ευθύς αμέσως: Αν κάποιος είναι καπνιστής, τότε η Ελλάδα (με την αναρχία που επικρατεί και την μη-τήρηση νόμων) είναι λογικό να του φαίνεται «παράδεισος» για ευνόητους λόγους και το εξωτερικό (μιλάω για πολιτισμένες δυτικές χώρες με μηδενική ανοχή στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους) «κόλαση». Και ερωτώ εγώ τώρα: είναι σωστό αυτός ο καπνιστής να λέει στον μη-καπνιστή φίλο του ότι δεν αξίζει το εξωτερικό, επειδή στο δικό του μυαλό και στην δική του υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας, είναι «κακό» πράγμα η αυστηρή τήρηση των νόμων αναφορικά με το κάπνισμα (και όχι μόνο); Για μένα το σωστό θα ήταν να πει «για μένα δεν αξίζει, για σένα όμως μπορεί να ισχύει το αντίθετο». Άλλο παράδειγμα είναι το φαγητό... αν κάποιος έχει καλομάθει στο μαμαδίστικο φαγητό ή είναι μαμάκιας και δεν αντέχει να φύγει λίγο μακριά από τους γονείς του, πάλι είναι «λογικό» (στην δικιά του υποκειμενική αντίληψη) να θεωρεί το εξωτερικό «κόλαση». Όσοι έχουν πάει στρατό και άντεξαν και το φαγητό (το οποίο δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε κάποιοι) και να μείνουν καμιά βδομάδα χωρίς να πάρουν τηλ τους δικούς τους, τότε δεν νομίζω να τους ξενίσει το εξωτερικό. Οι υπόλοιποι που κάθε μέρα ήταν με delivery για σουβλάκια (κάτι kebab κλπ. είναι πολύ πιο ακριβά έξω) και κάθε μέρα τηλέφωνα, θα τους φαίνεται «κόλαση» να φύγουν έξω. Άλλος μπορεί να λέει ότι δεν αντέχει το κλίμα, αλλά και στο καλό κλίμα της Ελλάδας να ζεις, τι να το κάνεις αν είσαι κλεισμένος σπίτι λόγω αφραγκίας; Τουλάχιστον στο εξωτερικό θα έχεις και καλύτερη θέρμανση... TL;DR: Μήπως θα πρέπει όταν κάποιος λέει ότι (δεν) αξίζει το εξωτερικό, να αναφέρει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και τους λόγους για αυτή του την άποψη; Λέω εγώ τώρα... Σχετικά με την ανεργία, ξέρω άνεργους που προτιμούν αμάξι αντί για ΜΜΜ (δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν που μου έλεγε ότι «φοβάται» να μπει σε ΜΜΜ, λες και θα τον φάει η ISIS ξέρω γω) και θέρμανση με πετρέλαιο όλη μέρα, για να κυκλοφορούν με το φανελάκι σπίτι. Θέλω να πω ότι αν είσαι άνεργος και ΜΜΜ θα πάρεις για να μετακινηθείς και ηλεκτρική κουβερτούλα/ζεστά ρουχαλάκια θα βάλεις αντί για πετρέλαιο και τις προσφορές θα κυνηγάς στο supermarket. Πενία τέχνας κατεργάζεται. 1
groot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Όταν και αν καταφέριεις να ζήσεις στο εξωτερικό, έλα ξαναπες μου όλα αυτά που έγραψες. Φιλικά Αυτά που γράφω είναι true story. Όταν ΕΣΥ πας σε χώρα που όντως έχει χειμώνα και όντως έχει θέμα με το κλίμα και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατάσταση ζωής, τότε έλα εσύ και πες μου. Μέχρι τότε, άσε με να ξέρω καλύτερα σαν κάποιος που και εκεί που είσαι έζησε και αλλού συν ότι πες πότε έφυγες από το σπίτι των γονιών σου; Μήπως πριν φύγεις για εξωτερικό; Οποιος λέει ότι είναι εύκολο να ζήσει στο εξωτερικό ας το σκεφτεί καλύτερα. Είναι αλήθεια αν (και μόνο αν) πας εκεί κατευθυνόμενος σε κάποια δουλειά ή αν έχεις σχεδόν μηδενικά δεσμά με το σπίτι σου και τον κύκλο σου και είσαι έτσι και αλλιώς στα χαμένα οπότε ένα ξένο μέρος δεν θα έχει και ιδιαίτερη διαφορά από το να είσαι σπίτι σου. Κάποιος είπε πολύ σωστά ότι είναι δυσκολότερο να ζήσεις εδώ Ελλάδα σε ένα μικρό χωριό (σαν παιδί της πόλης) παρά να βγεις και να παλέψεις έξω. Σωστό επίσης ότι όταν βγαίνεις έξω μόνος σου χωρίς τίποτα το παλεύεις περισσότερο και το βλέπεις εντελώς διαφορετικά γιατί μόλις ξεβολεύτηκες. Το βόλεμα πράγματι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει ο καθένας και λόγο οικογένειας για τους περισσότερους/ες δεν τους αφήνει να το παλέψουν λίγο μόνοι τους. Και "κατευθυνόμενος" και όχι σε δουλειά, εάν πας σε χώρα που μιλάνε Αγγλικά ή/και Γαλλικά ή (σε κάποιο extend) Γερμανικά, τότε δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και ξαναρωτάω, γιατί απάντηση δεν πήρα. Ποιο είναι το δύσκολο part; Να βρίσκεις τις στάσεις λεωφορείου; Να βρίσκεις τις οδούς; Ή το ότι δεν καπνίζουν μέσα πουθενά; Ή το ότι έχουν διαφορετική κουλτούρα και πρέπει να συμβιβαστείς με άλλα έθιμα; Τι είναι το δύσκολο; Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω, οπότε τι είναι το δύσκολο; Και ξαναλέω... σε χώρα που μιλάνε αγγλικά και δεν έχει θέμα με χειμώνα και με ηλιοφάνεια.
Iris_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Εμείς πάντως πως το κάναμε..Ψάχναμε από εδώ, δε θα φεύγαμε αν δεν είχε "έτοιμη" δουλειά και μετά απλά να ψαχνόμαστε. Τον κάλεσαν για την τελική (με δικά τους έξοδα), του έστειλαν μετά το συμβόλαιο, του ξεκίνησαν από εκεί dbs, κλείσαμε σπίτι από Ελλάδα, μαζέψαμε λεφτά και απλά φύγαμε. Απλά θέλει τρομερή, τρομερή οργάνωση και λίγη τύχη.
bedazzled Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μα δεν μιλαμε για μασα,ποτο και μπουζουκια..μιλαμε δεν μπορεις πλεον να δημιουργησεις μια οικογενεια,ουτε να σταθεις στα ποδια σου.. Για να κάνεις οικογένεια σίγουρα δεν φτάνουν τα €500/μήνα, εκτός αν τσοντάρουν γονείς/παππούδες. Για να ζεις μόνος φτάνουν, με ζόρι και στερήσεις βέβαια. Γενικότερα σκέψεις όπως «θα κάνω οικογένεια» ή «θα πάρω σύνταξη» δεν υπάρχουν στο μυαλό των νέων ανθρώπων έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα. 2
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή το λες και το ξαναλές, που ακριβώς έγραψε «κάθε μέρα παίρνω καφέ από καφετέρια»; http://www.insomnia.gr/topic/593144-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/page-8?do=findComment&comment=54516405 Δεν βρίσκω άλλο μήνυμα... Τεσπά, IMHO δεν χρειάζονται προσωπικές επιθέσεις, ούτε επιθετικό υφάκι γενικότερα. Το κάνεις γενικότερα σε διάφορα θέματα (με κάτι εκφράσεις του στυλ παραμυθολάγνοι). Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει συζήτηση με επιχειρήματα και όχι χαρακτηρισμοί και passive aggressive υφάκι. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων είμαστε. Χαλαρώστε. -- Σχετικά με την μετανάστευση, παρατηρηρώ ότι υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα στο πως αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα... και εξηγούμαι ευθύς αμέσως: Αν κάποιος είναι καπνιστής, τότε η Ελλάδα (με την αναρχία που επικρατεί και την μη-τήρηση νόμων) είναι λογικό να του φαίνεται «παράδεισος» για ευνόητους λόγους και το εξωτερικό (μιλάω για πολιτισμένες δυτικές χώρες με μηδενική ανοχή στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους) «κόλαση». Και ερωτώ εγώ τώρα: είναι σωστό αυτός ο καπνιστής να λέει στον μη-καπνιστή φίλο του ότι δεν αξίζει το εξωτερικό, επειδή στο δικό του μυαλό και στην δική του υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας, είναι «κακό» πράγμα η αυστηρή τήρηση των νόμων αναφορικά με το κάπνισμα (και όχι μόνο); Για μένα το σωστό θα ήταν να πει «για μένα δεν αξίζει, για σένα όμως μπορεί να ισχύει το αντίθετο». Άλλο παράδειγμα είναι το φαγητό... αν κάποιος έχει καλομάθει στο μαμαδίστικο φαγητό ή είναι μαμάκιας και δεν αντέχει να φύγει λίγο μακριά από τους γονείς του, πάλι είναι «λογικό» (στην δικιά του υποκειμενική αντίληψη) να θεωρεί το εξωτερικό «κόλαση». Όσοι έχουν πάει στρατό και άντεξαν και το φαγητό (το οποίο δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε κάποιοι) και να μείνουν καμιά βδομάδα χωρίς να πάρουν τηλ τους δικούς τους, τότε δεν νομίζω να τους ξενίσει το εξωτερικό. Οι υπόλοιποι που κάθε μέρα ήταν με delivery για σουβλάκια (κάτι kebab κλπ. είναι πολύ πιο ακριβά έξω) και κάθε μέρα τηλέφωνα, θα τους φαίνεται «κόλαση» να φύγουν έξω. Άλλος μπορεί να λέει ότι δεν αντέχει το κλίμα, αλλά και στο καλό κλίμα της Ελλάδας να ζεις, τι να το κάνεις αν είσαι κλεισμένος σπίτι λόγω αφραγκίας; Τουλάχιστον στο εξωτερικό θα έχεις και καλύτερη θέρμανση... TL;DR: Μήπως θα πρέπει όταν κάποιος λέει ότι (δεν) αξίζει το εξωτερικό, να αναφέρει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και τους λόγους για αυτή του την άποψη; Λέω εγώ τώρα... Σχετικά με την ανεργία, ξέρω άνεργους που προτιμούν αμάξι αντί για ΜΜΜ (δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν που μου έλεγε ότι «φοβάται» να μπει σε ΜΜΜ, λες και θα τον φάει η ISIS ξέρω γω) και θέρμανση με πετρέλαιο όλη μέρα, για να κυκλοφορούν με το φανελάκι σπίτι. Θέλω να πω ότι αν είσαι άνεργος και ΜΜΜ θα πάρεις για να μετακινηθείς και ηλεκτρική κουβερτούλα/ζεστά ρουχαλάκια θα βάλεις αντί για πετρέλαιο και τις προσφορές θα κυνηγάς στο supermarket. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Εγω παντως με μπουφαν σου γραφω αυτη την στιγμη... Ολοι θελουμε να ζεσταθει το κοκκαλακι μας , τωρα εμενα το αμαξι στην Αθηνα δεν με καιει με τοσα ΜΜΜ .. Δεν μιλαμε για πολυτελειες..για αξιοπρεπη επιβιωση και αξιοπρεπη εργασια.. Για να κάνεις οικογένεια σίγουρα δεν φτάνουν τα €500/μήνα, εκτός αν τσοντάρουν γονείς/παππούδες. Για να ζεις μόνος φτάνουν, με ζόρι και στερήσεις βέβαια. Γενικότερα σκέψεις όπως «θα κάνω οικογένεια» ή «θα πάρω σύνταξη» δεν υπάρχουν στο μυαλό των νέων ανθρώπων έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα. Ποιος θα ζησει να παρει συνταξη και με ποια ενσημα?? Αλλα να ειναι ουτοπια πια η δημιουργια οικογενειας και η αξιοπρεπης διαβιωση ειναι κατι που σε πληγωνει και σε απελπιζει.
Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Έτσι είναι. Η αξιοπρεπή ζωή έχει γίνει πολυτέλεια. Και η πολυτέλεια άπιαστο όνειρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις