Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωρε groot και λοιποί, άμα ταξικά ήσουν αλλού σιγά μην καθόσουν να έγραφες κατεβατά εδώ. Παντού υπάρχουν είτε βολεμένοι είτε φοβισμένοι που ταυτίζονται με αυτό που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Αχ ρε Μάνο....

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιατι μπουφάν? εγω ειμαι με το κοντομάνικο και το μποξεράκι μεσα στο σπιτι και με κοντομάνικο ημουν σημερα οσο ηταν πανω ο ηλιος εκτος. 17 βαθμους έχεις στην Αθηνα και 14 εγω εδω περα που ειμαι. Πρεπει να σε σκληραγωγήσουμε λιγο.

Εγω παντως με μπουφαν σου γραφω αυτη την στιγμη... :P

Ολοι θελουμε να ζεσταθει το κοκκαλακι μας , τωρα εμενα το αμαξι στην Αθηνα δεν με καιει με τοσα ΜΜΜ .. Δεν μιλαμε για πολυτελειες..για αξιοπρεπη επιβιωση και αξιοπρεπη εργασια.. 

Ποιος θα ζησει να παρει συνταξη και με ποια ενσημα?? Αλλα να ειναι ουτοπια πια η δημιουργια οικογενειας και η αξιοπρεπης διαβιωση ειναι κατι που σε πληγωνει και σε απελπιζει.

Το βραδυ που πεφτει η θερμοκρασια θες λιγο θερμανση συμφωνω και ενα πουλοβεράκι να ριξεις πανω σου αμα βγεις εξω αλλα πεφτει κατω απο 10 βθμους για αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Εμείς πάντως πως το κάναμε..Ψάχναμε από εδώ, δε θα φεύγαμε αν δεν είχε "έτοιμη" δουλειά και μετά απλά να ψαχνόμαστε.

εσυ μονη σου θα μπορουσες να φυγεις.. χωρις να εχεις καποιον χωρις να μπορεις να μαζεψεις λεφτα.?

Δημοσ.

Εμείς πάντως πως το κάναμε..Ψάχναμε από εδώ, δε θα φεύγαμε αν δεν είχε "έτοιμη" δουλειά και μετά απλά να ψαχνόμαστε. Τον κάλεσαν για την τελική (με δικά τους έξοδα), του έστειλαν μετά το συμβόλαιο, του ξεκίνησαν από εκεί dbs, κλείσαμε σπίτι από Ελλάδα, μαζέψαμε λεφτά και απλά φύγαμε. Απλά θέλει τρομερή, τρομερή οργάνωση και λίγη τύχη.

Η "τρομερή, τρομερή οργάνωση" είναι το να βρεις σπίτι από το internet; Ή το να ψάξεις στο google maps πού είναι το σπίτι και εάν είναι κοντά με την δουλειά; Ή το να κλείσεις εισιτήρια από internet για τρένο, αεροπλάνο ή όποιο ΜΜΜ χρειάζεται για να φτάσεις; Το supermarket μήπως ή η ανύπαρκτη λαϊκή αγορά σε μερικές χώρες;

Επίσης, εάν θες κάνε ένα κόπο και απάντα στις προηγούμενες ερωτήσεις... μιας και μέχρι τώρα δεν έχεις κάποιο βάσιμο επιχείρημα για το ότι το να ζεις εξωτερικό είναι δύσκολα.

Δημοσ.

Δεν εχω πάει Κέρκυρα αλλα έχω ακούσει καλα λόγια. Οπότε είσαι σε ωραίο μέρος τουλάχιστον. Εχω έναν φίλο ο οποίος έχει καταγωγή εκεί. Αν ειμαι τυχερός θα παω φέτος. Αλλα ίσως και όχι.

Δημοσ.

@anwnymh29

Καλά, εγώ απορώ μόνο και μόνο που βλέπω τον σαδομαζοχισμό (γιατί πέρι τέτοιου πρόκειται) και την «ιεροτελεστία» που χρειάζεται για να βρεις να παρκάρεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (π.χ. κέντρο, Πειραιάς)... λιγότερα αμάξια χρειάζονται στην Αθήνα, όχι περισσότερα!

Υπάρχει όμως αδρανειακή φορά από το Greek dream των 90s/2000s, όπου κάθε μέλος της οικογένειας «έπρεπε» να έχει το δικό του αμάξι και τα ΜΜΜ είναι μόνο για τους φτωχούς, τους αλλοδαπούς και τα γερόντια... όταν ο άλλος έχει καλομάθει σε κάτι, δεν μπορεί να κόψει μια συνήθεια εύκολα, ακόμα κι αν είναι επιζήμια στην καθημερινότητά του (η εύρεση parking που ανέφερα -> νεύρα, τσακωμοί, φωνές -> τα έχω δει με τα μάτια μου).

• Like 2
Δημοσ.

Ειμαι Κερκυρα ηρθα για γιορτες στο σπιτι μου (κατσε να πω και που ειμαι μην πεταχτει o φιρφιρικος και με βγαλει οτι ειμαι σε κανενα σαλε)

εχει υγρασια φουλ εδω και ειμαι και κρυογατσουλο..Το καλοριφερ ανοιγει για ενα 2ωρο και εδω και στην Αθηνα..οποτε ενα κασκολακι το φοραω σπιτι :P

Για να καταλάβω... όταν σου λένε τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτά που γράφεις (π.χ. ενοίκιο ενώ είσαι άνεργη, που λογικά στο πληρώνουν οι δικοί σου και εσύ δεν πας να δουλέψεις με 500€) είναι "προσβλητικό" ενώ εσύ δικαιούσαι να κοροϊδεύεις άλλους; Και μετά σου φταίνε οι άλλοι όταν λένε για την ηθική σου (ενώ μόνη σου την υποβιβάζεις... αλλά άλλη κουβέντα αυτή)...

Υ.Γ. Πλάκα θα έχει να πεις ότι το σπίτι στην Αθήνα είναι της οικογένειας... θα λύσει πολλά σχετικά με το γεγονός της άρνησης για εργασία.

Δημοσ.

Πάντως στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε υπερπληθυσμό να προκαλεί τέτοια φαινόμενα:

Νέα Υόρκη:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2971028/Life-90-square-foot-box-Woman-s-apartment-takes-cramped-New-York-living-extreme-does-pay-750-West-Village.html

Ιαπωνία:
http://gizmodo.com/10-japanese-kyosho-jutaku-micro-homes-that-redefine-l-504374362

http://kotaku.com/cramped-or-not-i-want-to-live-in-these-tiny-japanese-h-1051646360

Και πιο extreme ακόμα:
http://www.nytimes.com/2010/01/02/business/global/02capsule.html?_r=0
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/01/07/japan.capsule.home/
http://www.boredpanda.com/capsule-hotel-home-photography-enclosed-living-small-won-kim-japan/

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση είναι 99.9% σίγουρο ότι θα παρουσιάσεις ψυχοσωματικά προβλήματα, ό,τι μισθό και να παίρνεις...

Δημοσ.

Καλησπερα συμφορουμιτες... Ειπα να ανοιξω ενα θεμα γιατι πραγματικα εχω απογοητευτει απο τις δουλειες εκει εξω..Οπως πολλοι θα εχετε καταλαβει εχω φυγει απο το νησι μου , ηρθα Αθηνα μηπως βρεθει κατι!!

Καλώς ήρθες στην ζούγκλα αν είχα την τύχη να είχα γεννηθεί σε νησί δεν θα έφευγα με την καμία ας έτρωγα ακόμα και πεταλίδες 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Για να καταλάβω... όταν σου λένε τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτά που γράφεις (π.χ. ενοίκιο ενώ είσαι άνεργη, που λογικά στο πληρώνουν οι δικοί σου και εσύ δεν πας να δουλέψεις με 500€) είναι "προσβλητικό" ενώ εσύ δικαιούσαι να κοροϊδεύεις άλλους; Και μετά σου φταίνε οι άλλοι όταν λένε για την ηθική σου (ενώ μόνη σου την υποβιβάζεις... αλλά άλλη κουβέντα αυτή)...

Mενω με την ανιψια μου δεν πληρωνω ενοικιο μονο ψωνια οσα μπορω για το σπιτι (200-250 τον μηνα μου στελνουν) . Βγαινοντας στην γυρα για να μιλησω με κοσμο ή κανοντας δοκιμαστικα παιρνω εναν καφε στο χερι,τον οποιο τον βασανιζω για ωρες ,καπουτσινο με σοκολατα συνηθως.Μετα παω σπιτι μαγειρευω κυριως φακες γιατι της κανω και φανταστικες να σημειωσω!

Μετα παω τουαλετα μια φορα την ημερα γιατι προσπαθω να μην καταναλωνω και πολλα. Αποφευγω επισης να εκπνεω συχνα ωστε να μην καταναλωνω και το πολυτιμο οξυγονο σαν ανεργη που ειμαι.

Για την ηθικη μου υποσταση δεν θα σου απαντησω , εκτιθεσαι απο μονος σου με τα αυθαιρετα συμπερασματα που βγαζεις για ανθρωπους που δεν γνωριζεις και πιθανον να μην τους φτανεις ηθικα ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι. Θα σε παρακαλεσω να μην μου ξανα απευθυνεις τον λογο εκτος και αν γινεις ανθρωπος που μπορει να συζητησει με επιχειρηματα και οχι με επιθεσεις και αυθαιρετα συμπερασματα. Φυσικα στο νημα μπορεις να συμμετεχεις οσο θες..με εμενα ομως λιγα..

Καλώς ήρθες στην ζούγκλα αν είχα την τύχη να είχα γεννηθεί σε νησί δεν θα έφευγα με την καμία ας έτρωγα ακόμα και πεταλίδες 

Ετσι τα εφερε η τυχη..οι συνθηκες! Δεν μου ηταν ευκολο παρολο που δεν πηγα και Αυστραλια :) Τι να κανουμε..

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως μετράω αντίστροφα και σε 2 μήνες θα πω auf wiedersehen μια και καλή

Δεν υπάρχει φως στο τούνελ εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Γερμανία? Ή τα μπέρδεψα?

Δημοσ.

Mενω με την ανιψια μου δεν πληρωνω ενοικιο μονο ψωνια οσα μπορω για το σπιτι (200-250 τον μηνα μου στελνουν) . Βγαινοντας στην γυρα για να μιλησω με κοσμο ή κανοντας δοκιμαστικα παιρνω εναν καφε στο χερι,τον οποιο τον βασανιζω για ωρες ,καπουτσινο με σοκολατα συνηθως.Μετα παω σπιτι μαγειρευω κυριως φακες γιατι της κανω και φανταστικες να σημειωσω!

Μετα παω τουαλετα μια φορα την ημερα γιατι προσπαθω να μην καταναλωνω και πολλα. Αποφευγω επισης να εκπνεω συχνα ωστε να μην καταναλωνω και το πολυτιμο οξυγονο σαν ανεργη που ειμαι.

Για την ηθικη μου υποσταση δεν θα σου απαντησω , εκτιθεσαι απο μονος σου με τα αυθαιρετα συμπερασματα που βγαζεις για ανθρωπους που δεν γνωριζεις και πιθανον να μην τους φτανεις ηθικα ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι. Θα σε παρακαλεσω να μην μου ξανα απευθυνεις τον λογο εκτος και αν γινεις ανθρωπος που μπορει να συζητησει με επιχειρηματα και οχι με επιθεσεις και αυθαιρετα συμπερασματα. Φυσικα στο νημα μπορεις να συμμετεχεις οσο θες..με εμενα ομως λιγα..

Ετσι τα εφερε η τυχη..οι συνθηκες! Δεν μου ηταν ευκολο παρολο που δεν πηγα και Αυστραλια :) Τι να κανουμε..

Βλέπω ότι το να προσπαθείς να διασκεδάσεις τα όσα μπορεί κανείς να συμπεράνει το προσπαθείς αλλά δεν σου βγαίνει. Συνεχίζεις να χάνεις την ουσία όμως... κάτι που (προφανέστατα και επειδή το κάνεις και ηθελιμένα) δείχνει πράγματα για εσένα.

Το που θα γράφει και σε ποιον θα απευθύνει το λόγο ο καθένας σε ένα δημόσιο forum δεν είναι δουλειά σου. Εάν δεν θες να σχολιάζονται τα όσα λες, μην γράφεις. So simple.

Τέλος, βλέπω ότι ακόμα συνεχίζεις να πιστεύεις σε σύνδεση ηθικής ενός ατόμου και ενός ψευδόνυμου σε ένα forum... αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξεις. Τόσο βαθιά εσωτερικά (μήπως η ηθική σου όντως έχει ανάγκη τόνωσης μέσα από ένα forum; food for thoughts) και λίγο πιο ρηχά (μήπως κάτι άλλο φταίει που κοιτάς σε ένα forum για όλα αυτά τα ζητήματα αυτοεπιβεβαίωσης; ).

Δημοσ.

Καλη τυχη..

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι θα με κακοχαρακτηρίσουν αλλά δεν πειράζει.

Έχω μια μεγάλη απορία.Όταν έρθει εκείνη η αποφράδα ημέρα, πόσοι Έλληνες και πόσες Ελληνίδες
θα μιμηθούν το σούπερμαν από τα μπαλκόνια τους.

Σας περναέι από το μυαλό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το κράτος να σταματήσει να πληρώνει σε ευρώ
και να μοιράζει τα περίφημα IOUs;

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο οτι θα σηκωθείτε ένα πρωί και δεν θα έχετε ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάτε διότι θα έχει καταρρεύσει το σύστημα;

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο οτι κάποια στιγμή μπορεί να σκάσει η Ευρωζώνη και ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία,οπότε όπου και να είστε θα σας βρει η πείνα;

Έχετε την εντύπωση πως εμείς θα γονατίζουμε οικονομικά και οι ευρωπαίοι με τα αμερικανάκια θα κάνουν ζωάρα; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία είναι υπο κατάρρευση;

Ή μήπως έχετε την εντύπωση οτι εσείς που θα πάτε στο εξωτερικό θα είστε καβατζωμένοι και θα σας τα σκάει κανονικά τα ευρω-δολλάρια η πολυεθνική που θα δουλεύετε, την ώρα που το χρηματιστηριο της χώρας που θα είστε θα γκρεμίζεται;

Όλοι βλέπετε το σήμερα.Κανείς δεν βλέπει το αύριο.
Στήνετε την ζωή σας με βάση το σήμερα και όχι με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο αύριο.

Αυτό δεν έκαναν χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες;Είχαν παχυλούς μισθούς στο σήμερα και έπαιρναν δάνεια.
Κανείς δεν νοιαζόταν για το αύριο.Στα παπάκια τους για το τι θα γινόταν σε  2,3, 5,10 χρόνια.

Οπότε κυρίες και κύριοι σταματήστε να μυξοκλαίτε για το σήμερα και αρχίστε να ετοιμάζεστε για να αντιμετωπίσετε το οδυνηρό αύριο.

Εκτός αν διαφωνείτε μαζί μου και ελπίζετε πως θα έρθουν ως μάνα εξ ουρανού καλύτερες ημέρες.

Το 1980 και το 2004 περάσανε ανεπιστρεπτί.Τα φαγοπότια και οι χοροι έκλεισαν το κύκλο τους.
Όποιος τα γεύτηκε τα γεύτηκε.Οι ημέρες που ήρθανε έχουν πόνο.

Οπότε βάλτε τα δυνατά σας να αντέξετε,γιατί το αύριο μας έρχεται με πολύ πόνο

Υ.Γ.:Οι ευρωπαίοι και τα αμερικανάκια θα πάθουν μεγάλη λαχτάρα.Γιατί η μετάβαση από τον πλούτο
στην φτώχεια θα διαρκέσει μια νύχτα και το σοκ θα είναι απείρως μεγαλύτερο σε σχέση με εμάς

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...