Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Εγω ευτυχισμένος θελω να ειμαι και να έχω επίσης "σεβαστό" μισθό. Και ας ζω στην never never land. Που λέει ο λόγος.
bedazzled Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το ίδιο θα μου έλεγες το 2004 αν σου έλεγα για το τι θα γίνει 10 χρόνια μετά στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει,αλλά θα έρθει και το τέταρτο. Και όταν λέω το τέταρτο δεν εννοώ το ευρωπαικό,αλλά το μνημονιάκι Μέσα Ιανουαρίου ψηφίζεται ασφαλιστικό.You know? Κόκκινα δάνεια;You know? στρουθοκαμηλισμός=η τακτική του να αγνοείς τα προβλήματα υποκρινόμενος ότι δεν υπάρχουν Τώρα τα αλλάζεις... Είπες "Οι ευρωπαίοι και τα αμερικανάκια θα πάθουν μεγάλη λαχτάρα", ενώ τώρα μιλάς για 4ο μνημόνιο. Πώς θα την πάθουν τα Αμερικανάκια από αυτό ακριβώς; Δεν την έπαθαν με τα subprime loans και θα την πάθουν από τα κόκκινα δάνεια;
viper2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα συμφορουμιτες... Ειπα να ανοιξω ενα θεμα γιατι πραγματικα εχω απογοητευτει απο τις δουλειες εκει εξω..Οπως πολλοι θα εχετε καταλαβει εχω φυγει απο το νησι μου , ηρθα Αθηνα μηπως βρεθει κατι!! Πραγματι υπαρχουν ευκαιριες παραπανω απο την επαρχια αλλα σου λενε "500 ευρω ,τα νυχτερινα δεν πιανονται. μονο οι αργιες " .. Πως να ζησω ρε με 500 ευρωπουλα ,στα ατελειωτα ωραρια που ζητας κιολας.. οχι δεν το δεχομαι και αντε γεια! Δεν ειμαι επιλεκτικη , ουτε και θελω χιλιαρικο .. σεβασου ομως αυτο που θα σου προσφερω και αυτο που ειδες στο βιογραφικο μου και με καλεσες. Αντιλαμβανομαι την εποχη , θελω και πρεπει (?) να παω με τα νερα της αλλα πως επιβιωνεις? Αν και η καταντια μας εχει πολιτικη χροια δεν θα ηθελα να πολιτικοποιηθει η συζητηση αλλα να ανταλλαξουμε εμπειριες μονο...και να πουμε τον πονο μας! Χμμμμ, στις καθαρίστριες που καθαρίζουν 90(!) καταστήματα, δεν έδωσαν το "σωστο" δώρο X'mas... So, μην περιμένεις πολλά στην Ελλάδα...
driverpit Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Το ίδιο θα μου έλεγες το 2004 αν σου έλεγα για το τι θα γίνει 10 χρόνια μετά στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει,αλλά θα έρθει και το τέταρτο. Και όταν λέω το τέταρτο δεν εννοώ το ευρωπαικό,αλλά το μνημονιάκι Μέσα Ιανουαρίου ψηφίζεται ασφαλιστικό.You know? Κόκκινα δάνεια;You know? στρουθοκαμηλισμός=η τακτική του να αγνοείς τα προβλήματα υποκρινόμενος ότι δεν υπάρχο Δεν με ενδιαφέρει η πολίτικη ούτε τα μνημόνια έπαψα να ασχολούμαι χρόνια πριν με αυτές της Μ@Λ@Κ@ΕΣ παρόλο ότι τα έχω βιώσει και στο οικονομικό και στο εργασιακό καιρός να απεγκλωβιστουμε από αυτό το παραμύθι να κοιτάξουμε λίγο μπροστά Με το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια έχουμε μείνει στο ίδιο σημείο εδώ και 6 χρόνια 1
Donalhioy Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Και χωρίς τον σύζυγο μόνη μου? αλλο λεω ρε συ... εννοω αν ησουν μονη εντελως.. χωρις συζηγο... ελευθερη και ωραια, θα ελεγες "θα παω να ζησω εξωτερικο"? χωρις λεφτα καβαντζα, χωρις γνωστους χωρις τιποτα.. να ελεγες θα παω εξωτερικο να ζησω ανθρωπινα.. θα το εκανες? δεν ζηταω να απολογηθεις για κατι ερωτηση κανω..
21cm Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μιλάς για ακραία σενάρια τύπου WW3; Πότε πιστεύεις θα γίνει το μπαμ; (δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά ρωτάω) Σε αυτή την περίπτωση μόνο ένα πυρηνικό καταφύγιο και μπόλικες κονσέρβες σε σώζουν... Τι εννοείς λέγοντας το "uk xp"; Μιλάς με γρίφους γέροντα... Επειδή την βάρυνα πολύ την κουβεντα είπα να την χαλαρώσω ημέρες που είναι κιόλας. Μην σας βγούνε και οι κουραμπιέδες ξινοί
Iris_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 αλλο λεω ρε συ... εννοω αν ησουν μονη εντελως.. χωρις συζηγο... ελευθερη και ωραια, θα ελεγες "θα παω να ζησω εξωτερικο"? χωρις λεφτα καβαντζα, χωρις γνωστους χωρις τιποτα.. να ελεγες θα παω εξωτερικο να ζησω ανθρωπινα.. θα το εκανες? δεν ζηταω να απολογηθεις για κατι ερωτηση κανω.. Λεφτά είχα οπότε δεν είχα θέμα. Συγγενείς έχω, θα μπορούσα σε έσχατη περίπτωση να ζητήσω βοήθεια. Σπουδές έχω κάνει και συνεχίζω, plus το ονειρεύομαι-σχεδιάζω από τα 15 μου, ήταν στόχος και απλά τον πέτυχα.
21cm Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή την βάρυνα πολύ την κουβεντα είπα να την χαλαρώσω ημέρες που είναι κιόλας. Μην σας βγούνε και οι κουραμπιέδες ξινοί 1
viper2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος είπε ότι ειναι χαρακτηριστικό ενος λαού; Απλά είναι η δεδομένη κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες σαφώς. Μερικοί γουστάρουν μιζέρια, άλλοι πάλι όχι. Για μένα προσωπικά, το υγιές εργασιακό περιβάλλον (χωρίς μόνιμο φόβο για απόλυση ή φούντο της επιχείρησης) και το περιθώριο εξέλιξης είναι πολύ σημαντικό για να μην είναι κάποιος μίζερος στη ζωή του. Δεν είναι τα μοναδικά βέβαια που κάνουν κάποιον πιο ευτυχισμένο, αλλά επειδή μιλάμε για τα εργασιακά σε αυτό το θέμα είναι απο τα κυριότερα. Μόνο σε πολυεθνικές θα βρεις τέτοιο περιβαλλον. =]
bedazzled Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή την βάρυνα πολύ την κουβεντα είπα να την χαλαρώσω ημέρες που είναι κιόλας. Μην σας βγούνε και οι κουραμπιέδες ξινοί Καμία σοβαρή απάντηση επί της ουσίας δηλαδή... ΟΚ λοιπόν, ας περιμένουμε τα 21cm του chuck-a-lotus στο Memorandum v4.00. Εγώ κόκκινο δάνειο δεν έχω πάντως, ούτε με σκοτίζουν τα Αμερικανάκια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Κάποιοι θα με κακοχαρακτηρίσουν αλλά δεν πειράζει. Έχω μια μεγάλη απορία.Όταν έρθει εκείνη η αποφράδα ημέρα, πόσοι Έλληνες και πόσες Ελληνίδες θα μιμηθούν το σούπερμαν από τα μπαλκόνια τους. Σας περναέι από το μυαλό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το κράτος να σταματήσει να πληρώνει σε ευρώ και να μοιράζει τα περίφημα IOUs; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο οτι θα σηκωθείτε ένα πρωί και δεν θα έχετε ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάτε διότι θα έχει καταρρεύσει το σύστημα; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο οτι κάποια στιγμή μπορεί να σκάσει η Ευρωζώνη και ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία,οπότε όπου και να είστε θα σας βρει η πείνα; Έχετε την εντύπωση πως εμείς θα γονατίζουμε οικονομικά και οι ευρωπαίοι με τα αμερικανάκια θα κάνουν ζωάρα; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία είναι υπο κατάρρευση; Ή μήπως έχετε την εντύπωση οτι εσείς που θα πάτε στο εξωτερικό θα είστε καβατζωμένοι και θα σας τα σκάει κανονικά τα ευρω-δολλάρια η πολυεθνική που θα δουλεύετε, την ώρα που το χρηματιστηριο της χώρας που θα είστε θα γκρεμίζεται; Όλοι βλέπετε το σήμερα.Κανείς δεν βλέπει το αύριο. Στήνετε την ζωή σας με βάση το σήμερα και όχι με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο αύριο. Αυτό δεν έκαναν χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες;Είχαν παχυλούς μισθούς στο σήμερα και έπαιρναν δάνεια. Κανείς δεν νοιαζόταν για το αύριο.Στα παπάκια τους για το τι θα γινόταν σε 2,3, 5,10 χρόνια. Οπότε κυρίες και κύριοι σταματήστε να μυξοκλαίτε για το σήμερα και αρχίστε να ετοιμάζεστε για να αντιμετωπίσετε το οδυνηρό αύριο. Εκτός αν διαφωνείτε μαζί μου και ελπίζετε πως θα έρθουν ως μάνα εξ ουρανού καλύτερες ημέρες. Το 1980 και το 2004 περάσανε ανεπιστρεπτί.Τα φαγοπότια και οι χοροι έκλεισαν το κύκλο τους. Όποιος τα γεύτηκε τα γεύτηκε.Οι ημέρες που ήρθανε έχουν πόνο. Οπότε βάλτε τα δυνατά σας να αντέξετε,γιατί το αύριο μας έρχεται με πολύ πόνο Υ.Γ.:Οι ευρωπαίοι και τα αμερικανάκια θα πάθουν μεγάλη λαχτάρα.Γιατί η μετάβαση από τον πλούτο στην φτώχεια θα διαρκέσει μια νύχτα και το σοκ θα είναι απείρως μεγαλύτερο σε σχέση με εμάς διαβάζεις παϊσιο; 4
slipknot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει κόσμος που βλέπει νέους να μεταναστεύουν και κράζει αβέρτα. Ποτέ δεν τους κατάλαβα, κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βάζουν αυθαίρετα μέτρο στις φιλοδοξίες και τα όνειρα του άλλου. Το να κάτσεις να στήσεις τη ζωή σου κάπου έξω προφανώς και δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον αν έχεις ήδη οικογένεια. Χώρια του οικονομικού, το τρέξιμο που ρίχνεις και η συναισθηματική φθορά, απ' όλες τις απόψεις, αρκούν. Η μετανάστευση της γενιάς μας όμως διαφέρει κατά πολύ από εκείνη παλαιότερων και κάπου υπάρχει ένα σημείο, μετά το οποίο το ψυχοπονιάρικο μοιρολόι σε ένα δωματιάκι που μοιράζεσαι με άλλους 5 Gastarbeiter, ενώ στο βάθος παίζει Καζαντζίδης και εσύ σκαλίζεις ένα πιάτο ελιές και σου 'ρχεται στο μυαλό η πατρίδα, φαντάζει γελοίο. Το να πας και να μείνεις σε ένα μέρος γνωρίζοντας ήδη τη γλώσσα, έχοντας προετοιμάσει τα πάντα από πριν και με έρευνα ετών (αφού ήταν όνειρο), με σύζυγο να δουλεύει κι εσύ να κάνεις δεύτερο πτυχίο και με συγγενείς διαθέσιμους σε μια ώρα ανάγκης, δε συγκρίνεται με το να πάρεις μια βαλίτσα και να φύγεις για άλλο τόπο, μόνος και χωρίς καμιά σιγουριά. Για την ακρίβεια, στον Δυτικό κόσμο χαρακτηρίζεται ως "privilege". 4
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 διαβάζεις παϊσιο; Εγώ δεν κατάλαβα τι εννοεί, μας την πέφτουν οι εξωγήινοι όπου να ναι;
21cm Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν με ενδιαφέρει η πολίτικη ούτε τα μνημόνια έπαψα να ασχολούμαι χρόνια πριν με αυτές της Μ@Λ@Κ@ΕΣ παρόλο ότι τα έχω βιώσει και στο οικονομικό και στο εργασιακό καιρός να απεγκλωβιστουμε από αυτό το παραμύθι να κοιτάξουμε λίγο μπροστά Με το να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια έχουμε μείνει στο ίδιο σημείο εδώ και 6 χρόνια Σε παρακαλώ πολύ μπορείς να μου πεις,πως πιστευεις οτι θα κοιλίσει το 2016;
DDevil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μόνο σε πολυεθνικές θα βρεις τέτοιο περιβαλλον. =] Πιο παλιά θυμαμαι μια ατάκα ενος φιλου που με εκανε πραγματικα να γελάσω και να του πω έχεις δικιο. Συζητούσαμε εκει τα τραγελαφικά ορισμένων εργοδοτών και μου λέει "ε δεν σου κάνει εντυπωση γιατι κάποιοι έμειναν μικρες επιχειρησεις και κάποιες έγιναν μεγάλες?"
Προτεινόμενες αναρτήσεις