φραμπάλα Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ότι θα δεχτεί κάποιος να πάει να δουλέψει με 500 ευρώ είναι απολύτως λογικό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.Θα συγκατοικήσει, θα ζοριστεί αλλά θα επιβιώσει Αλλά μην μας λες ότι πρέπει να ξεκινήσει από αυτό για να ανελιχθεί ,το πιο πιθανό είναι να μείνει για πάντα στα 500(ή να κατεβαίνει ο μισθός σταδιακά). Αυτή την στιγμή ζω μόνη μου σε άλλη πόλη.Είναι το ίδιο με τότε που ζούσα στο εξωτερικό μόνη.Αυτονομία, μοναξιά και συχνά βαρεμάρα.Εντάξει η διαφορά είναι ότι μπορώ ένα σαββατοκύριακο να πάρω το κτελ ή το αυτοκίνητο και να έρθω στο σπίτι μου και να δω φίλους.Και η γλώσσα είναι εμπόδιο όταν μένεις στο εξωτερικό αλλά μόνο στην αρχή.Μετά συνηθίζεις. Και τέλος φτάνει με την μεμψιμοιρία.Αυτή την στιγμή υπάρχουν 3 δις ανθρώπων που είναι φτωχότεροι από εμάς. 1
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 «Ξένος» μπορείς κάλλιστα να νιώθεις και στην Ελλάδα αν δεν συμφωνείς με κάποιες νοοτροπίες... Σίγουρα, άλλου είδους είναι το ένα από το άλλο νομίζω όμως! Λίγο οι τιμές να πέφτανε πάντως και λίγο να κόβαμε κάποιες "πολυτέλειες" θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με το 500άρικο (Εννοώ για να ζεις, η αποταμίευση πλέον είναι πολύ δύσκολη, ειδικά αν μιλάμε για ποσά για αγορά αυτοκινήτου ή σπιτιού πχ) 1
Glikos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ότι θα δεχτεί κάποιος να πάει να δουλέψει με 500 ευρώ είναι απολύτως λογικό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.Θα συγκατοικήσει, θα ζοριστεί αλλά θα επιβιώσει Αλλά μην μας λες ότι πρέπει να ξεκινήσει από αυτό για να ανελιχθεί ,το πιο πιθανό είναι να μείνει για πάντα στα 500(ή να κατεβαίνει ο μισθός σταδιακά). Αυτή την στιγμή ζω μόνη μου σε άλλη πόλη.Είναι το ίδιο με τότε που ζούσα στο εξωτερικό μόνη.Αυτονομία, μοναξιά και συχνά βαρεμάρα.Εντάξει η διαφορά είναι ότι μπορώ ένα σαββατοκύριακο να πάρω το κτελ ή το αυτοκίνητο και να έρθω στο σπίτι μου και να δω φίλους.Και η γλώσσα είναι εμπόδιο όταν μένεις στο εξωτερικό αλλά μόνο στην αρχή.Μετά συνηθίζεις. Και τέλος φτάνει με την μεμψιμοιρία.Αυτή την στιγμή υπάρχουν 3 δις ανθρώπων που είναι φτωχότεροι από εμάς. Σε αυτό με τα 500 ευρώ συμφωνώ. Πλέον είναι πολυτέλεια να βρεις δουλειά. Τα 3 δις στην πραγματικότητα ειναι παραπάνω πιστεύω. Επίσης ο καθένας αντιλαμβάνεται την φτώχια διαφορετικά. Πχ εδω εμείς μπορεί να λέμε οτι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να βγούμε για ενα καφέ καμια μέρα. Στην Αφρική ενα παιδάκι ίσως πει ότι δεν έχει φαγητό για ενα μήνα.
viper2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που χάρηκαν που θα κλείσει η louis vuitton στη Θεσσαλονίκη. Μήπως είναι ενα μαγαζί μονο? Γιατί σε μας είναι much much more... =]
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μήπως είναι ενα μαγαζί μονο? Γιατί σε μας είναι much much more... =] Μπορείς να πας εκεί που θα πάνε αν θες; Το σκέφτεσαι;
viper2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να πας εκεί που θα πάνε αν θες; Το σκέφτεσαι; Αμα υπήρχε αυτή η δυνατότητα τοτε θα είχα φύγει. Χθες. 2
DDevil Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι το δύσκολο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Δύσκολα θα σου πει ο επιχειρηματίας με 10% πτώση τζίρου, δύσκολα θα σου πει κι αυτός που τρώει από τα σκουπίδια, δύσκολα θα σου πει κι αυτός που τον κυνηγάνε οι τζιχαντιστές να του κόψουν το κεφάλι...Εξαρτάται από το τι έχεις περάσει, πόσο ανάγκη έχεις, πόσο ανοιχτός και ανεξάρτητος είσαι, από πολλά γενικά. Εγώ είπα γιατί το θεωρώ δύσκολο να ζήσεις σε άλλη χώρα (ακόμα και στην Αγγλία ή κάπου που μιλάς τη γλώσσα) δε σημαίνει ότι δεν θα το έκανα αν υπήρχε ανάγκη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ένιωθα ξένος ακόμα και μετά από χρόνια. Εννοείται πως δε θα κλαιγόμουνα, δεν το μπορώ γενικά αυτό. Γενικά πάντως το βλέπω ως την τελευταία μου επιλογή προς το παρόν. Εσείς που είστε έξω πως το έχετε στο μυαλό σας αλήθεια; Να μαζέψετε κάποια λεφτά και γυρίσετε ή να στεριώσετε εκεί; Αν και νομίζω για τους περισσότερους που γράφουν εδώ είναι λίγο μακρινό, για τον Apoll μόνο θυμάμαι ότι σύντομα θα ήθελε να γυρίσει να αράξει Ελλάδα Οι παρεξηγήσεις ξεκινάνε απο τη στιγμή που κάποιος μιλάει για πράγματα που δεν έχει κανει σαν να τα έχει κάνει. Και που ξέρεις τι θα ειναι δυσκολο και τι ευκολο? μπορει στην ελλαδα πχ να εισαι κλασμένος απο ολους και ολες και μολις πάς εξωτερικο να βρεις ανθρωπους να σε βοηθησουν και να βρεις και τον έρωτα της ζωης σου.Ναι οκ εισαι Ελληνας και γουσταρεις εΛΛΑΔΑ αλλα αν ησουν στο Μιαμι αυτη τη στιγμη και εκοβες βολτα με ενα ωραιο αμαξακι και μια γκομενάρα διπλα θα σε χαλουσε? καινουργια ζωη καινουργια αρχή. Ακριβως οι ιδιες παρεξηγησεις ξεκινανε και στο φβ τουιτερ κτλπ βγαινει ο κάθε μαιντανος (βλεπε Θηβ) ή και αλλους και μιλάνε και σχολιάζουν πράγματα που δεν τους αφορουν βγηκε ο αλλος να κάνει δηλωση για το ατυχημα στη Μέκκα τι σε ενδιαφερει ρε ππαρα? ασε τους ανθρωπους στο πονο τους. Απο το καναπε του σπιτιου σου βγηκες να το παιξεις ειδημονας. 1
φραμπάλα Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ναι γιατί αν πας στο Μαιάμι θα οδηγάς αμαξάρα και θα έχεις γκόμενα δίπλα.Το πιο πιθανό να ζεις σε τρώγλη και να δουλεύεις κάπου λάντζα ή υπάλληλος.
DDevil Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ναι γιατί αν πας στο Μαιάμι θα οδηγάς αμαξάρα και θα έχεις γκόμενα δίπλα.Το πιο πιθανό να ζεις σε τρώγλη και να δουλεύεις κάπου λάντζα ή υπάλληλος. Στη φαντασιωση μπορουμε να βάζουμε εμεις οτι γουσταρουμε. Αλλα η φαντασιωση καμια φορα μπορει να γινει και πραγματικοτητα.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Η αρχή; Σε χώρα που μιλάνε Αγγλικά; Που να δεις αρχές σε χώρες που για να δουλέψεις θα πρέπει να μάθεις γλώσσα σε εντελώς διαφορετικό μοντέλο από το δικό σου και όπου την μιλάνε max 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Παραδείγματα ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ θέλω. Γιατί τι να μένεις ΜΟΝΟΣ σου στην Ελλάδα, τι να μένεις στο εξωτερικό. Ό,τι και να πάθεις στην Ελλάδα, μπορείς να το πάθεις στο εξωτερικό. Οπότε, ποιο είναι το ΔΥΣΚΟΛΟ που ΔΕΝ το έχεις στην Ελλάδα; Παραδείγματα δυσκολίας, ας πω μερικά απλούστατα. Ολα βάση του να είσαι μόνος όπως ήμουν και εγώ. - Το να χρειάζεσαι όπως και δήποτε αυτοκίνητο για να πας από και προς στη δουλειά σου και γενικότερα για να κινηθείς στο μέρος που είσαι. - Οταν γυρνούσα σπίτι και έπρεπε να κάνω μπάνιο έπρεπε να ανάψω θερμοσίφωνο το οποίο χρειαζόταν καμιά ώρα για να ζεστάνει το νερό για μπάνιο των 5 λεπτών. Σκέψου να γυρνάς 3-4 τα χαράματα και να έπρεπε να περιμένεις να ζεστάνει το νερό για να προλάβεις να κάνεις μπάνιο και να την πέσεις γιατί το πρωί πάλι έπρεπε να πας δουλειά. Αν είχες ένα ακόμα άτομο μπορούσε να σου ανάψει το θερμοσίφωνο μια ώρα νωρίτερα και να ερχόσουν και να έμπαινες απευθείας για μπάνιο. Αυτά φυσικά ΑΝ είχες νερό γενικότερα γιατί υπήρχαν φορές που το νερό άνοιγε με ζώνες και δεν είχε όποτε ήθελες εσύ. - Να θες να πας σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποια τράπεζα και να μην μπορείς λόγο δουλειάς. Στην Ελλάδα με ένα απλό τηλέφωνο σε κάποιον δικό μου τσακ μπαμ γινόταν η δουλειά μου. - Γενικότερες γνωριμίες και άκρες που σου έσωζαν χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "έξω" για αρκετό διάστημα. - Να ανακαλύπτεις μετά από κάποιο καιρό ότι το σπίτι που νοίκιασες έχει κάποια σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς (να μαζεύει αβέρτα υγρασία, να έχει στη βάση του φωλιά από κατσαρίδες ή να έχει θέματα με αποχετεύσεις/σωλήνες κτλ και βρωμοκοπάει). Θες να περάσουμε και σε πιο σύνθετα προβλήματα μήπως. Απλά πραγματάκια ανέφερα τώρα. 1
groot Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως όλα αυτά που λες δεν είναι προβλήματα επειδή είσαι στο εξωτερικό... 2
ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως όλα αυτά που λες δεν είναι προβλήματα επειδή είσαι στο εξωτερικό... Φυσικά και είναι, αν και το γεγονός ότι είσαι μόνος/η είναι και αυτό ψηλά στη λίστα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Οπως είπα είναι μικρά προβλήματα που μπορούν να γίνουν μεγάλα σε ένα ξένο μέρος που δεν έχεις κανέναν. Το θέμα με τις δημόσιες υπηρεσίες/τράπεζες είναι ένα καλό παράδειγμα που στην Ελλάδα και μόνος να είσαι με ένα τηλέφωνο στους δικούς σου το τελειώνεις όσο μακριά και να βρίσκεσαι. Στο εξωτερικό τι θα κάνεις; Για το οτιδήποτε πρέπει να τρέχεις εσύ μόνος σου.
Valerie_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2015 από Valerie_
Donalhioy Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Φυσικά και είναι παιρνεις δεδομενα που οχι απλα δεν ισχυουν.. αλλα ειναι και αστεια.. εγω αμαξι αγορασα με δικα μου λεφτα... στις υπηρεσιες πηγαινα μονος και πριν βρω κοπελα αναβα το θερμοσιφωνο μονος.. αρκετα σπιτια εχουν υγρασια "αν και εμενα δεν μου ετυχε γιατι πηγαινω σε καινουργιες οικοδομες το να μετακομισεις εξωτερικο και να το παρουσιαζεις σαν μεταναστης την περιοδο του 50 καταντα υπερβολη.. παρομοια με αυτη του 18χρονου φοιτητη που αρχιζει να μαγειρευει και να βαζει πλυντηριο.. Οταν μαλιστα φευγεις εξω με ευνοικες προηποθεσεις.. π.χ χωρις παιδια, με γονεις που να σε υποστηριζουν οικονομικα και ψυχολογικα χωρις υποχρωσεις... δεν ειναι κατι το τοσο τραγικο.. εδω ενα σωρο κοσμος πηγαινει και σπουδαζει βουλγαρια.. που οπως και να το κανουμε καμια σχεση με βορεια ευρωπη δεν εχει και τα βγαζει περα χωρις θεματα απαξ και μαθει λιγο την γλωσσα... το εχουμε αναγαγει πια σε υποθεση βασιλη καιλα.. ειναι δυσκολα το ξερουμε.. αλλα τι ειναι ευκολο?? δηλαδη εδω καλοπαιρναμε μονο τεμπεληδες και φλουφληδες και εξω πηγαινουν οι εργατικοι που κανουν το σκατο τους παξιμαδι για μια καλυτερη ζωη? θα τρελαθουμε τελειως? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις