Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιρνεις δεδομενα που οχι απλα δεν ισχυουν.. αλλα ειναι και αστεια..

εγω αμαξι αγορασα με δικα μου λεφτα... στις υπηρεσιες πηγαινα μονος και πριν βρω κοπελα αναβα το θερμοσιφωνο μονος..

αρκετα σπιτια εχουν υγρασια "αν και εμενα δεν μου ετυχε γιατι πηγαινω σε καινουργιες οικοδομες

το να μετακομισεις εξωτερικο και να το παρουσιαζεις σαν μεταναστης την περιοδο του 50 καταντα υπερβολη..

παρομοια με αυτη του 18χρονου φοιτητη που αρχιζει να μαγειρευει και να βαζει πλυντηριο..

Οταν μαλιστα φευγεις εξω με ευνοικες προηποθεσεις.. π.χ χωρις παιδια, με γονεις που να σε υποστηριζουν οικονομικα και ψυχολογικα χωρις υποχρωσεις... δεν ειναι κατι το τοσο τραγικο..

εδω ενα σωρο κοσμος πηγαινει και σπουδαζει βουλγαρια.. που οπως και να το κανουμε καμια σχεση με βορεια ευρωπη δεν εχει και τα βγαζει περα χωρις θεματα απαξ και μαθει λιγο την γλωσσα...

το εχουμε αναγαγει πια σε υποθεση βασιλη καιλα..

ειναι δυσκολα το ξερουμε.. αλλα τι ειναι ευκολο?? δηλαδη εδω καλοπαιρναμε μονο τεμπεληδες και φλουφληδες και εξω πηγαινουν οι εργατικοι που κανουν το σκατο τους παξιμαδι για μια καλυτερη ζωη? θα τρελαθουμε τελειως?

Ευτυχώς που το λέει και κάποιος άλλος....

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όλοι ΕΜΕΙΣ λοιπόν που έχουμε φύγει σε ΔΥΣΚΟΛΕΣ χώρες ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Παραπονιέσαι γιατί; Ποιο είναι το δύσκολο κομμάτι; Σπίτι βρίσκεις από internet. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν σου φταίει κανείς.

Συνεχίζεις να μην λες ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ και μόνο επιτίθεσαι.

Η δυσκολία είναι διαφορετική για τον καθένα. "Σπίτι βρίσκεις από internet" για παράδειγμα. Ναι ΟΚ, αν εννοείς ότι βρίσκεις ποιά είναι η τοποθεσία του ακινήτου όντως. Από αυτό το σημείο μέχρι να σου το δώσουν να το νοικιάσεις μπορεί να υπάρχει ένας ωκεανός διαφορά.

Επίσης σε πολλά από τα παραδείγματα που δίνεις λες ότι κάτι δεν είναι δύσκολο επειδή γίνεται. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η Μαριωρή μπορεί αν δεν κλειδώσει το βράδυ την πόρτα να μη μπορεί να κλείσει μάτι από την ανασφάλεια. Γίνεται; Βεβαίως, εγώ το κάνω χωρίς να το σκεφτώ καν. Είναι δύσκολο; Ανάλογα αν θα ρωτήσεις εμένα ή τη Μαριωρή. Δε γίνεται να κάνεις τη γενίκευση αφού κάποιοι μπορούν πάει να πει είναι εύκολο.

Ότι θα δεχτεί κάποιος να πάει να δουλέψει με 500 ευρώ είναι απολύτως λογικό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.Θα συγκατοικήσει, θα ζοριστεί αλλά θα επιβιώσει

Αλλά μην μας λες ότι πρέπει να ξεκινήσει από αυτό για να ανελιχθεί ,το πιο πιθανό είναι να μείνει για πάντα στα 500(ή να κατεβαίνει ο μισθός σταδιακά).

Δεν είμαι σίγουρος πώς το βλέπει γενικά αυτό το θέμα ο κόσμος, αλλά για μένα είναι προφανές ότι αν είσαι σ' αυτή τη φάση το σχέδιο είναι ένα: παίρνεις τα 500 για να επιβιώσεις για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα. Ενδιάμεσα κινείς γη και ουρανό (και αυτό δεν το λέω χαλαρά, θα φας τρελλό τσιβί, θα είναι σα να κάνεις δυο δουλειές) για να μεταπηδήσεις σε άλλου είδους ή τομέα απασχόληση όπου τα πράγματα δεν είναι 500 για πάντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό μεταφράζεται σε "σπουδές" για να αποκτήσεις εξειδίκευση σε κάποιο αντικείμενο που θα σου επιτρέψει να βολευτείς καλύτερα.

Γενικά έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος που έχει την ατυχία να βρίσκεται στο λάθος κλάδο τη λάθος στιγμή ή ακόμα χειρότερα δεν έχει ιδιαίτερες δεξιότητες, ταυτόχρονα δεν κάνει και πλάνα για να πηδήσει σε άλλο κλάδο. Κι αυτό προσωπικά δεν το καταλαβαίνω επειδή το διακύβευμα δεν είναι αν θα ρίξουμε το γκομενάκι αλλά το πού διάολο θα πάει η ζωή μας.

Πρέπει βέβαια να παραδεχτώ ότι αυτό το θεωρητικά προφανές σενάριο προσωπικά ήμουν τυχερός και δε χρειάστηκε να το κάνω πράξη. Έχω δει όμως αρκετούς να το έχουν κάνει, οπότε δε μπορεί να είναι και τόσο λάθος η σκέψη.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως όλα αυτά που λες δεν είναι προβλήματα επειδή είσαι στο εξωτερικό...

Είναι προβλήματα επειδή δεν έχεις κοινωνικό ιστό υποστήριξης. Και δεν έχεις επειδή είσαι στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Παραδείγματα δυσκολίας, ας πω μερικά απλούστατα. Ολα βάση του να είσαι μόνος όπως ήμουν και εγώ. 

- Το να χρειάζεσαι όπως και δήποτε αυτοκίνητο για να πας από και προς στη δουλειά σου και γενικότερα για να κινηθείς στο μέρος που είσαι. 

- Οταν γυρνούσα σπίτι και έπρεπε να κάνω μπάνιο έπρεπε να ανάψω θερμοσίφωνο το οποίο χρειαζόταν καμιά ώρα για να ζεστάνει το νερό για μπάνιο των 5 λεπτών. Σκέψου να γυρνάς 3-4 τα χαράματα και να έπρεπε να περιμένεις να ζεστάνει το νερό για να προλάβεις να κάνεις μπάνιο και να την πέσεις γιατί το πρωί πάλι έπρεπε να πας δουλειά. Αν είχες ένα ακόμα άτομο μπορούσε να σου ανάψει το θερμοσίφωνο μια ώρα νωρίτερα και να ερχόσουν και να έμπαινες απευθείας για μπάνιο. Αυτά φυσικά ΑΝ είχες νερό γενικότερα γιατί υπήρχαν φορές που το νερό άνοιγε με ζώνες και δεν είχε όποτε ήθελες εσύ. 

- Να θες να πας σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποια τράπεζα και να μην μπορείς λόγο δουλειάς. Στην Ελλάδα με ένα απλό τηλέφωνο σε κάποιον δικό μου τσακ μπαμ γινόταν η δουλειά μου. 

- Γενικότερες γνωριμίες και άκρες που σου έσωζαν χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "έξω" για αρκετό διάστημα. 

- Να ανακαλύπτεις μετά από κάποιο καιρό ότι το σπίτι που νοίκιασες έχει κάποια σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς (να μαζεύει αβέρτα υγρασία, να έχει στη βάση του φωλιά από κατσαρίδες ή να έχει θέματα με αποχετεύσεις/σωλήνες κτλ και βρωμοκοπάει). 

Θες να περάσουμε και σε πιο σύνθετα προβλήματα μήπως. Απλά πραγματάκια ανέφερα τώρα. 

Σε ποιά χώρα όλα αυτά;

Στην Ελβετία (Ζυρίχη) θυμάμαι είχαν ζεστό νερό μέρα-νύχτα... μου είχε κάνει τρελή εντύπωση. Πάντως κάποια στιγμή (βλ. Internet of Things) θα συνδέεται και ο θερμοσίφωνας στο internet και με ένα app στο κινητό σου θα τον ανοίγεις εξ' αποστάσεως.

Για τις δημόσιες υπηρεσίες σε αρκετές χώρες αυτά διεκπεραιώνονται online μέσω internet. Μακάρι να γίνει και στην Ελλάδα κάποια στιγμή, για να μην αγγαρεύουμε γνωστούς.

Προσωπικά μου την σπάει αυτή η νοοτροπία (δείτε παραμύθι που πουλάει ο Ελληναράς παππούς για να μπει πρώτος στην ουρά):

Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται εφόσον υπάρχουν καλά ΜΜΜ (ούτε στην Αθήνα χρειάζεται, άσχετα αν μερικοί βαριούνται να περπατήσουν 5 λεπτά).

Αυτό με τις γνωριμίες/άκρες του στυλ «πάω στο τάδε club και με κερνάνε τσάμπα ποτά» δεν χρειάζεται σχολιασμό νομίζω.

Το πρόβλημα με τα φτηνά κακοσυντηρημένα σπίτια είναι υπαρκτό: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3373175/Penniless-Jennifer-Lawrence-lived-vermin-infested-New-York-apartment-shared-food-rodents-launching-acting-career.html

Δημοσ.

Η δυσκολία είναι διαφορετική για τον καθένα. "Σπίτι βρίσκεις από internet" για παράδειγμα. Ναι ΟΚ, αν εννοείς ότι βρίσκεις ποιά είναι η τοποθεσία του ακινήτου όντως. Από αυτό το σημείο μέχρι να σου το δώσουν να το νοικιάσεις μπορεί να υπάρχει ένας ωκεανός διαφορά.

Επίσης σε πολλά από τα παραδείγματα που δίνεις λες ότι κάτι δεν είναι δύσκολο επειδή γίνεται. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η Μαριωρή μπορεί αν δεν κλειδώσει το βράδυ την πόρτα να μη μπορεί να κλείσει μάτι από την ανασφάλεια. Γίνεται; Βεβαίως, εγώ το κάνω χωρίς να το σκεφτώ καν. Είναι δύσκολο; Ανάλογα αν θα ρωτήσεις εμένα ή τη Μαριωρή. Δε γίνεται να κάνεις τη γενίκευση αφού κάποιοι μπορούν πάει να πει είναι εύκολο.

Δεν είμαι σίγουρος πώς το βλέπει γενικά αυτό το θέμα ο κόσμος, αλλά για μένα είναι προφανές ότι αν είσαι σ' αυτή τη φάση το σχέδιο είναι ένα: παίρνεις τα 500 για να επιβιώσεις για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα. Ενδιάμεσα κινείς γη και ουρανό (και αυτό δεν το λέω χαλαρά, θα φας τρελλό τσιβί, θα είναι σα να κάνεις δυο δουλειές) για να μεταπηδήσεις σε άλλου είδους ή τομέα απασχόληση όπου τα πράγματα δεν είναι 500 για πάντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό μεταφράζεται σε "σπουδές" για να αποκτήσεις εξειδίκευση σε κάποιο αντικείμενο που θα σου επιτρέψει να βολευτείς καλύτερα.

Γενικά έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος που έχει την ατυχία να βρίσκεται στο λάθος κλάδο τη λάθος στιγμή ή ακόμα χειρότερα δεν έχει ιδιαίτερες δεξιότητες, ταυτόχρονα δεν κάνει και πλάνα για να πηδήσει σε άλλο κλάδο. Κι αυτό προσωπικά δεν το καταλαβαίνω επειδή το διακύβευμα δεν είναι αν θα ρίξουμε το γκομενάκι αλλά το πού διάολο θα πάει η ζωή μας.

Πρέπει βέβαια να παραδεχτώ ότι αυτό το θεωρητικά προφανές σενάριο προσωπικά ήμουν τυχερός και δε χρειάστηκε να το κάνω πράξη. Έχω δει όμως αρκετούς να το έχουν κάνει, οπότε δε μπορεί να είναι και τόσο λάθος η σκέψη.

Είναι προβλήματα επειδή δεν έχεις κοινωνικό ιστό υποστήριξης. Και δεν έχεις επειδή είσαι στο εξωτερικό.

Πόσο λογικός? Πόσο?

Δημοσ.

Πόσο λογικός? Πόσο?

Πάρα πολύ, αλλά δεν είναι πάντα καλό. Η τιμωρία γι' αυτό είναι πως πρέπει να προσέχω τις παρέες μου.

Ευχαριστώ όμως.  :-)

Δημοσ.

Κανένας ωκεανός. Δεν ξέρω πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα και τα λες, αλλά σε χώρες που δεν είναι Ελλάδα δεν είναι ούτε λίμνη διαφορά. Εκτός και εάν πρώτη φορά ακούς για μεσιτικές εταιρίες, οπότε σκέψου το ενδεχόμενο να μην τα ξέρεις όπως έχουν.

Το να μην τα ξέρεις είναι ένα δεδομένο που φέρνει την δυσκολία του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό που πας να κάνεις ΕΙΝΑΙ δύσκολο αλλά ότι ΕΣΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ δύσκολο. Στην προκειμένη, το να έχεις κάποιον να λέει ότι επειδή εκείνος το βρίσκει = ΕΙΝΑΙ, καταλαβαίνεις πως ( ; ) είναι από μόνο του λάθος.

Σε ποιο λοιπόν, γιατί η "Μαριωρή" και η "πόρτα" είναι δικιά σου και εντελώς εκτός κλίματος προσθήκη.

Ωρέ πας καλά ή θα μας τρελάνεις; Το "δεν ζω κοντά σε ΜΜΜ και η δουλειά μου είναι μακριά" είναι πρόβλημα επειδή δεν έχεις κοινωνικό ιστό υποστήριξης; Και αυτό συμβαίνει επειδή ζεις στο εξωτερικό;

Δηλαδή, στην Ελλάδα, αυτό δεν συμβαίνει σε κανέναν; Γιατί είτε ζει κοντά σε ΜΜΜ είτε έχει χαρωπούς συγγενείς και γειτόνους να τον πάρουν μαζί τους; Πιο ευκολόπιστους συνανθρώπους στο ωτοστόπ;

Πάμε καλά;

Ή το άλλο με το θερμοσίφωνα. Δηλαδή, ο θερμοσίφωνας στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα γιατί έχεις κοινωνικό ιστό υποστήριξης ενώ στο εξωτερικό είναι επειδή δεν έχεις ΠΟΙΟΝ ακριβώς να στον ανάψει (την Μαριωρή; Μπαίνει στο σπίτι και σου ανάβει τον θερμοσίφωνα πριν γυρίσεις από την δουλειά... makes sense!!!! NOT! ) ; Ωρέ και σε είχα για σοβαρόνε...

Ή το άλλο... δεν μπορείς να πας στις δημοσιές υπηρεσίες λόγω δουλειάς ενώ στην Ελλάδα δεν είναι; Επειδή στην Ελλάδα ΜΕΡΙΚΟΙ έχουν τους γονείς/σόι να τους κάνουν τις δουλειές; Και αυτό, σε ti ποσοστό, και σε αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα), είναι; Ή μήπως δεν έχεις γνωρίσει εργατικές οικογένειες που έχουν έρθει από την επαρχία; Τίγκα στην κοινωνική υποστήριξη είναι! Ή μήπως αυτοί, ξαφνικά, θεωρείται ότι ζούνε εξωτερικό;

Ή το άλλο... γνωριμίες που σε σώζουν από έξοδα. Δηλαδή, παρέες. Δηλαδή, λείπει στον κακομοιράκο τον ελληνάκο οι παρέες του. Αυτό το δέχομαι και το έχω γράψει και εγώ πιο πριν.

Ή το άλλο.. ότι το σπίτι έχει σοβαρά προβλήματα... Αυτό και εάν είναι άλυτο θέμα και ΔΕΝ λύνεται χωρίς σόι/γονείς και εάν το πάθεις στην Γερμανία είσαι χαμένος από χέρι.

Ρε defacer.. κρίμα ωρέ. Κρίμα δηλαδής.

Παραδεχθείτε ότι αυτό που σας λείπει είναι η φροντίδα των γονιών σας και μόλις βρεθήκατε υπεύθυνοι για όλα τα βάρη της ζωής, πελαγώσατε επειδή δεν έχετε μάθει να ζείτε έτσι. Δεν είναι (τόσο) κακό... είναι μία πραγματικότητα. Αλλά αυτό δεν κάνει την ζωή στο εξωτερικό πιο δύσκολη. Το μόνο που δείχνει είναι ότι εσείς θέλετε την μανούλα σας ή το θείο/μπατζανάκη σας παρέα αλλιώς δεν μπορείτε και κλαίγεστε ότι "τα βρήκαμε δύσκολα".

Δημοσ.

Ο θεός των νεοελλήνων είναι η ύλη.

Ελάτε τώρα να κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο.
Υποθέτουμε οτι βγαίνει ο ερντογάν και μας λέει.Έλληνες σας ξεχρεώνω εντελώς,πληρώνω όλο το χρέος
που έχετε,σας ρίχνω και 100 δις δολλάρια για να πάρει μπροστά οικονομία.

Επιπλέον η κατώτατη σύνταξη και ο βασικός μισθός  πηγαίνουν στα 3 χιλιάρικα  ευρώ και
κατεβάζω την βενζίνη στα 30 λεπτά το λίτρο.

Όλα αυτά με την προυπόθεση οτι θα με βοηθήσετε να μπω στην ευρωζώνη δημιουργώντας την ελληνοτουρκική
συνομοσπονδία,στην οποία θα διδάσκονται και οι δυο γλώσσες ,όπως θα υπάρχουν και οι δυο θρησκείες.

Μπορείτε να μου πείτε ποιο καλό παιδάκι θα έλεγε όχι στον Ερντογαν;

Δημοσ.

Ο θεός των νεοελλήνων είναι η ύλη.

Ελάτε τώρα να κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο.

Υποθέτουμε οτι βγαίνει ο ερντογάν και μας λέει.Έλληνες σας ξεχρεώνω εντελώς,πληρώνω όλο το χρέος

που έχετε,σας ρίχνω και 100 δις δολλάρια για να πάρει μπροστά οικονομία.

Επιπλέον η κατώτατη σύνταξη και ο βασικός μισθός  πηγαίνουν στα 3 χιλιάρικα  ευρώ και

κατεβάζω την βενζίνη στα 30 λεπτά το λίτρο.

Όλα αυτά με την προυπόθεση οτι θα με βοηθήσετε να μπω στην ευρωζώνη δημιουργώντας την ελληνοτουρκική

συνομοσπονδία,στην οποία θα διδάσκονται και οι δυο γλώσσες ,όπως θα υπάρχουν και οι δυο θρησκείες.

Μπορείτε να μου πείτε ποιο καλό παιδάκι θα έλεγε όχι στον Ερντογαν;

Ο Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με το ευρώ (ακόμα τουλάχιστον).

Αν στο Ερντογάν βάλεις Μέρκελ και στην Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία βάλεις United States of Europe, τότε κάτι γίνεται. ;)

Δημοσ.

Κοινώς, για να μην αρχίσετε να λέτε τα δικά σας...

Ή όλη κουβέντα είναι:

- Αυτά τα θέματα είναι προβλήματα ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Άρα, ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Δηλαδή, υπάρχει το claim ότι στο εξωτερικό είναι πιο δύσκολα επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα. Από την στιγμή όμως που ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και για Έλληνες ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τότε ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ CLAIM, γιατί τα ίδια προβλήματα υπάρχουν στην χώρα καταγωγής (άρα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ). Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβει κανείς;

Με την ίδια λογική, η τύπισα και ο τύπος που λένε "τα βρήκαμε δύσκολα στο εξωτερικό επειδή..." θα τα έβρισκαν ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!

Δημοσ.

Έστω λοιπόν ότι οι δικοί σου και όλο σου το σόι είναι στην και από την Αθήνα. Πάμε λίγο...

- Το να χρειάζεσαι όπως και δήποτε αυτοκίνητο για να πας από και προς στη δουλειά σου και γενικότερα για να κινηθείς στο μέρος που είσαι.

Υπάρχουν αρκετές πόλεις της Ελλάδος όπου δεν έχουν αρκετή συγκοινωνία. Άρα το ίδιο πρόβλημα θα είχες και εκεί, άρα δεν είναι θέμα εξωτερικού.

- Οταν γυρνούσα σπίτι και έπρεπε να κάνω μπάνιο έπρεπε να ανάψω θερμοσίφωνο το οποίο χρειαζόταν καμιά ώρα για να ζεστάνει το νερό για μπάνιο των 5 λεπτών. Σκέψου να γυρνάς 3-4 τα χαράματα και να έπρεπε να περιμένεις να ζεστάνει το νερό για να προλάβεις να κάνεις μπάνιο και να την πέσεις γιατί το πρωί πάλι έπρεπε να πας δουλειά. Αν είχες ένα ακόμα άτομο μπορούσε να σου ανάψει το θερμοσίφωνο μια ώρα νωρίτερα και να ερχόσουν και να έμπαινες απευθείας για μπάνιο. Αυτά φυσικά ΑΝ είχες νερό γενικότερα γιατί υπήρχαν φορές που το νερό άνοιγε με ζώνες και δεν είχε όποτε ήθελες εσύ.

Κέρκυρα, καλοκαίρι, βράδυ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Το νερό κόβεται. Μην πω τι γίνεται σε χωριά. Άρα, το ΙΔΙΟ πρόβλημα θα το είχες και σε άλλη πόλη της Ελλάδας, άρα δεν είναι θέμα εξωτερικού.

- Να θες να πας σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποια τράπεζα και να μην μπορείς λόγο δουλειάς. Στην Ελλάδα με ένα απλό τηλέφωνο σε κάποιον δικό μου τσακ μπαμ γινόταν η δουλειά μου.

Το ίδιο πρόβλημα θα το είχες εάν ήσουν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας από αυτή που είναι οι δικοί σου, άρα δεν είναι θέμα εξωτερικού.

- Γενικότερες γνωριμίες και άκρες που σου έσωζαν χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "έξω" για αρκετό διάστημα.

Το ίδιο πρόβλημα θα το είχες σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας πήγαινες και δεν είχες γνωστούς. Άρα δεν είναι θέμα εξωτερικού.

- Να ανακαλύπτεις μετά από κάποιο καιρό ότι το σπίτι που νοίκιασες έχει κάποια σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς (να μαζεύει αβέρτα υγρασία, να έχει στη βάση του φωλιά από κατσαρίδες ή να έχει θέματα με αποχετεύσεις/σωλήνες κτλ και βρωμοκοπάει).

Το ίδιο πρόβλημα θα το είχες ΣΕ ΟΛΕΣ τις πόλεις της Ελλάδος, άρα δεν είναι θέμα εξωτερικού.

Τώρα, πως ο κοινωνικός ιστός που βρίσκεται στην Αθήνα (στο συγκεκριμένο και όχι τόσο ασυνήθιστο παράδειγμα) βοηθάει και κάνει αυτά τα προβλήματα ΜΟΝΟ προβλήματα του εξωτερικού και όχι προβλήματα που θα είχε κάποιος σε όποια άλλη πόλη της Ελλάδος... μόνο ο defacer και όσοι παραπονιούνται ότι τα "βρήκαμε δύσκολα έξω" το ξέρουν.

Δημοσ.

. Από αυτό το σημείο μέχρι να σου το δώσουν να το νοικιάσεις μπορεί να υπάρχει ένας ωκεανός διαφορά.

στην χαλκιδικη αυτο το λεμε "πνιγεται σε μια κουταλια νερο"

δηλαδη αυτος ο ωκεανος μονο εξω υπαρχει?

κοινωνικο δικτυο και ξερω'γω..  σας εχει κολλησει στο μυαλο η εικονα ενος ατομου που εχει καμια 200 συγγενεις να βαζουν πλατη και με το που πηγαινει σε αλλη πολη σε αλλο σπιτι εχει φιλους-γκομενα-λυμενα προβληματα-γονεις να τσονταρουν και τα παντα ειναι ευκολα..  

• Like 1
Δημοσ.

Και έστω ρε defacer.. έστω (επειδή σε είχα για σοβαρόνε)... έστω ότι έχεις δίκιο.

Αυτό τον ρημαδο-θερμοσίφωνα και το πρόβλημα ότι γυρνάς από την δουλειά και δεν έχει ζεστό νερό πώς στην ευχή τον συνδυάζεις με τον κοινωνικό ιστό; Ή, πες μου τι καπνίζεις at least γιατί φαίνεται καλό αδερφέ!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ που για άλλη μια φορά κάνατε την τρίχα τριχιά και ο καθένας μετέφρασε τα γραφόμενα μου όπως αυτός γούσταρε. Δεν ξέρω αν εγώ τα γράφω λάθος ή αν απλά ο καθένας έχει όρεξη απλά για τρολάρισμα αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για το καθένα από τα απλά πραγματάκια που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας και πόσο χρόνο παίζει να χάνει από τέτοια χαζά πραγματάκια από το πουθενά. 

Συνεχίστε το όπως εσείς πιστεύετε. Καλή συνέχεια. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ που για άλλη μια φορά κάνατε την τρίχα τριχιά και ο καθένας μετέφρασε τα γραφόμενα μου όπως αυτός γούσταρε. Δεν ξέρω αν εγώ τα γράφω λάθος ή αν απλά ο καθένας έχει όρεξη απλά για τρολάρισμα αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για το καθένα από τα απλά πραγματάκια που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας και πόσο χρόνο παίζει να χάνει από τέτοια χαζά πραγματάκια από το πουθενά. 

Συνεχίστε το όπως εσείς πιστεύετε. Καλή συνέχεια.

Ναι αδερφέ... ειδικά το να ανάβεις τον θερμοσίφωνα είναι κάτι που προβληματίζει γενιές μεταναστών. Απορώ γιατί δεν έχει βγάλει τραγούδι ο Καζαντζίδης για αυτό.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...