ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Και έστω ρε defacer.. έστω (επειδή σε είχα για σοβαρόνε)... έστω ότι έχεις δίκιο. Αυτό τον ρημαδο-θερμοσίφωνα και το πρόβλημα ότι γυρνάς από την δουλειά και δεν έχει ζεστό νερό πώς στην ευχή τον συνδυάζεις με τον κοινωνικό ιστό; Ή, πες μου τι καπνίζεις at least γιατί φαίνεται καλό αδερφέ! Γιατί κύριε Groot το point δεν ήταν ο θερμοσίφωνας αλλά ο χρόνος και το χρήμα που χάνεις. Σκέψου πόσα άλλα θερμοσίφωνα υπάρχουν γύρω γύρω που σου τρώνε χρόνο και χρήμα αν θες να μην βασανίζεσαι. Απλά πραγματάκια που δεν υπολογίζεις που σου βγαίνουν που δεν θα έδινες καμιά σημασία υπό άλλες συνθήκες. Αυτά τα ολίγα, συνεχίστε και πάλι.
bedazzled Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ που για άλλη μια φορά κάνατε την τρίχα τριχιά και ο καθένας μετέφρασε τα γραφόμενα μου όπως αυτός γούσταρε. Δεν ξέρω αν εγώ τα γράφω λάθος ή αν απλά ο καθένας έχει όρεξη απλά για τρολάρισμα αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για το καθένα από τα απλά πραγματάκια που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας και πόσο χρόνο παίζει να χάνει από τέτοια χαζά πραγματάκια από το πουθενά. Συνεχίστε το όπως εσείς πιστεύετε. Καλή συνέχεια. Το να αγνοείς τους υπόλοιπους για έναν μπαναρισμένο με διπλό account δεν το βρίσκω σωστό, αλλά ΟΚ, σεβαστή η επιλογή σου... Τουλάχιστον μπορείς να μας πεις σε ποιά χώρα συνέβησαν όλα αυτά;
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ναι αδερφέ... ειδικά το να ανάβεις τον θερμοσίφωνα είναι κάτι που προβληματίζει γενιές μεταναστών. Απορώ γιατί δεν έχει βγάλει τραγούδι ο Καζαντζίδης για αυτό. Αυτό ήταν καλό Έχεις ένα τρόπο να λύνεις όλα τα προβλήματα κι όλες τις δυσκολίες πάντως!
21cm Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Πάντως βλέπω οτι υπάρχει το κατάλληλο υπόστρωμα για να οδηγηθούμε σε ένα εμφύλιο.Κάθονται όλοι οι φωστήρες και μαλώνουν για το που είναι καλύτερα και ποιος έχει δικαιο,αντί να σχεδιάζουν από κοινού τον ανασκολοπισμό των τριακοσίων της βουλής.
groot Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί κύριε Groot το point δεν ήταν ο θερμοσίφωνας αλλά ο χρόνος και το χρήμα που χάνεις. Σκέψου πόσα άλλα θερμοσίφωνα υπάρχουν γύρω γύρω που σου τρώνε χρόνο και χρήμα αν θες να μην βασανίζεσαι. Απλά πραγματάκια που δεν υπολογίζεις που σου βγαίνουν που δεν θα έδινες καμιά σημασία υπό άλλες συνθήκες. Αυτά τα ολίγα, συνεχίστε και πάλι. Αδερφέ.. μπορείς να καταλάβεις πως σε ΟΠΟΙΑ πόλη της Ελλάδας και εάν ζούσες και δεν έμενες σε σπίτι με boiler ή σε σπίτι με τους δικούς σου, θα είχες το ίδιο πρόβλημα; 1
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Πάντως βλέπω οτι υπάρχει το κατάλληλο υπόστρωμα για να οδηγηθούμε σε ένα εμφύλιο. Κάθονται όλοι οι φωστήρες και μαλώνουν για το που είναι καλύτερα και ποιος έχει δικαιο, αντί να σχεδιάζουν από κοινού τον ανασκολοπισμό των τριακοσίων της βουλής. Από κοινού από παρτάκηδες δεν γίνεται!
21cm Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Από κοινού από παρτάκηδες δεν γίνεται! Οι παρτάκηδες θα τους ανασκολοπίσουν για να πάρουν αυτοί την εξουσία.
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Οι παρτάκηδες θα τους ανασκολοπίσουν για να πάρουν αυτοί την εξουσία. Οπότε ας κοιτάξουμε τις δουλειές μας καλύτερα...
Lucifer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για το ποιος έκανε καλύτερη πρόβλεψη καιρού (αλήθεια) και ήταν πιο ενδιαφέρον. Η δική μου άποψη είναι πως οι τεχνικές δυσκολίες έξω είναι μόνο το να βρεις σπίτι, ειδικά όσο πιο ξενόφοβη είναι η κουλτούρα της χώρας και οι περιορισμοί που σου επιβάλλει η γλώσσα στο επαγγελματικό κομμάτι. Το αν αργεί ο θερμοσίφωνας ή το αν κλείνουν τα ντονεράδικα στις 23:00 ή αν η δουλειά είναι 1 ώρα από το σπίτι σου, ε. 1
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για το ποιος έκανε καλύτερη πρόβλεψη καιρού (αλήθεια) και ήταν πιο ενδιαφέρον. Η δική μου άποψη είναι πως οι τεχνικές δυσκολίες έξω είναι μόνο το να βρεις σπίτι, ειδικά όσο πιο ξενόφοβη είναι η κουλτούρα της χώρας και οι περιορισμοί που σου επιβάλλει η γλώσσα στο επαγγελματικό κομμάτι. Το αν αργεί ο θερμοσίφωνας ή το αν κλείνουν τα ντονεράδικα στις 23:00 ή αν η δουλειά είναι 1 ώρα από το σπίτι σου, ε. Όχι μόνο στο επαγγελματικό. Βασικά, πιστεύω πως στο επαγγελματικό είναι το λιγότερο!
groot Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το αν αργεί ο θερμοσίφωνας ή το αν κλείνουν τα ντονεράδικα στις 23:00 ή αν η δουλειά είναι 1 ώρα από το σπίτι σου, ε. Μα γιατί; Λέμε ότι υπάρχει έλλειψη κοινωνικού ιστού! Όσο για το σπίτι.. EU citizen. Σε normal καταστάσεις το να βρεις σπίτι είναι τόσο δύσκολο όσο το να κάνεις ebank payment ή transfer.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Αδερφέ.. μπορείς να καταλάβεις πως σε ΟΠΟΙΑ πόλη της Ελλάδας και εάν ζούσες και δεν έμενες σε σπίτι με boiler ή σε σπίτι με τους δικούς σου, θα είχες το ίδιο πρόβλημα; Εγώ το καταλαβαίνω, αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το γαμημένο το θερμοσίφωνο είναι απλά μόνο ένα από τα δεκάδες πραγματάκια που σε καθυστερούν και σε στερεύουν τόσο από χρόνο όσο και χρήμα. Συγκεντρωτικά λοιπόν σε ένα "ξένο" μέρος αυτά τα σκατούλια (όπως ο θερμοσίφωνας) συσσωρεύονται και σου δημιουργούν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο money και time sink. Στην Ελλάδα πολλά από αυτά μπορείς απλά να τα ξεπεράσεις εύκολα ακόμα και αν βρίσκεσαι 800 χιλιόμετρα μακριά από τους δικούς σου γιατί το σύστημα είναι το ίδιο, η νοοτροπία των ανθρώπων είναι ίδια και γενικότερα μπορείς να κινηθείς πολύ πιο άνετα και σβέλτα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το εξωτερικό. Υπόψη ότι μιλάμε για αρχή και για απλά πραγματάκια που κάποιος μπορεί να μην σκεφτεί. Δεν θέλω καν να περάσω στα χοντρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του κόσμου και στις φυσικές δυσκολίες (όπως το να μην βρίσκεις ασφαλιστική εταιρία να σου ασφαλίσει το αμάξι γιατί είσαι ξένος και δεν σε εμπιστεύονται ή θα σε χρεώσουν 200% πάνω προκειμένου να στο κάνουν) που μπορούν να αποβούν τρελό εμπόδιο και "σπάσιμο". Απλά ξεφύγετε λίγο από τα παραδείγματα αυτά καθ΄αυτά και δείτε λίγο την όλη εικόνα. Τουλάχιστον μπορείς να μας πεις σε ποιά χώρα συνέβησαν όλα αυτά; Κύπρο. 1
Lucifer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όχι μόνο στο επαγγελματικό. Βασικά, πιστεύω πως στο επαγγελματικό είναι το λιγότερο! Το να μην κάνεις φίλους ή να μη βγάλεις γκόμενα, δεν είναι βιοποριστικό πρόβλημα. Όπως το αν έχει κρύο το καλοκαίρι ή ήλιο το μεσημέρι. Μα γιατί; Λέμε ότι υπάρχει έλλειψη κοινωνικού ιστού! Όσο για το σπίτι.. EU citizen. Σε normal καταστάσεις το να βρεις σπίτι είναι τόσο δύσκολο όσο το να κάνεις ebank payment ή transfer. Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Εγώ στη Δανία είχα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο ζόρι για να βρω το αξιοπρεπές σπίτι που βρήκα. Το οποίο, συμπτωματικά ίσως, δεν ανήκε σε Δανό. 1
groot Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ το καταλαβαίνω, αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το γαμημένο το θερμοσίφωνο είναι απλά μόνο ένα από τα δεκάδες πραγματάκια που σε καθυστερούν και σε στερεύουν τόσο από χρόνο όσο και χρήμα. Συγκεντρωτικά λοιπόν σε ένα "ξένο" μέρος αυτά τα σκατούλια (όπως ο θερμοσίφωνας) συσσωρεύονται και σου δημιουργούν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο money και time sink. Στην Ελλάδα πολλά από αυτά μπορείς απλά να τα ξεπεράσεις εύκολα ακόμα και αν βρίσκεσαι 800 χιλιόμετρα μακριά από τους δικούς σου γιατί το σύστημα είναι το ίδιο, η νοοτροπία των ανθρώπων είναι ίδια και γενικότερα μπορείς να κινηθείς πολύ πιο άνετα και σβέλτα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το εξωτερικό. Υπόψη ότι μιλάμε για αρχή και για απλά πραγματάκια που κάποιος μπορεί να μην σκεφτεί. Δεν θέλω καν να περάσω στα χοντρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του κόσμου και στις φυσικές δυσκολίες (όπως το να μην βρίσκεις ασφαλιστική εταιρία να σου ασφαλίσει το αμάξι γιατί είσαι ξένος και δεν σε εμπιστεύονται ή θα σε χρεώσουν 200% πάνω προκειμένου να στο κάνουν) που μπορούν να αποβούν τρελό εμπόδιο και "σπάσιμο". Απλά ξεφύγετε λίγο από τα παραδείγματα αυτά καθ΄αυτά και δείτε λίγο την όλη εικόνα. Κύπρο. Νταξ... Διαφορετική κουλτούρα που σου στερεί τόσο χρόνο και χρήμα γιατί αδυνατείς να μπεις στο κλίμα μικροπροβλημάτων όπως ο θερμοσίφωνας.... (drum roll) και.. η απάντηση είναι: ΚΥΠΡΟΣ! (ba dum tsss) ΟΚ Αδερφέ. Ό,τι πεις. Ναι σε όλα ό,τι είπες. Όπως τα λες είναι. Το να μην κάνεις φίλους ή να μη βγάλεις γκόμενα, δεν είναι βιοποριστικό πρόβλημα. Όπως το αν έχει κρύο το καλοκαίρι ή ήλιο το μεσημέρι. Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Εγώ στη Δανία είχα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο ζόρι για να βρω το αξιοπρεπές σπίτι που βρήκα. Το οποίο, συμπτωματικά ίσως, δεν ανήκε σε Δανό. Καλά.. Δανία τελευταία είναι λίγο γνωστό ότι παίζει πρόβλημα (το ξέρω και από 2ο χέρι). Αλλά σε άλλες Scadinavian αλλά και στις Nordic χώρες (μία χώρα, σχεδόν, διαφορά) δεν θα είχες αυτό το πρόβλημα. Επίσης, αυτό το πρόβλημα δεν θα το είχες σε Ισπανία. Σε Βερολίνο λίγο πρόβλημα για τα reference letters που θένε. Ιταλία δεν ξέρω. Βέλγιο, πριν από τις καταστάσεις που ήξερα, κομπλέ ήταν. Ολλανδία, το ίδιο (από είχα ακούσει, δεν βάζω χέρι στη φωτιά).
Lucifer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ναι νταξει, δε λέω ότι είναι ο κανόνας ότι θα συναντήσεις το πρόβλημα. Λέω απλώς ότι σε γενικές γραμμές, αυτά είναι τα 2 πράγματα που έχεις να αντιμετωπίσεις σε βιοποριστικό επίπεδο: να βρεις σπίτι και να βρεις δουλειά. Αν έχεις αυτά τα δύο, το αν κάνεις φίλους ή σου κάθονται οι ευρωπαίες, δε το μετράω ως παράγοντα επιρροής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις