Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να μην κάνεις φίλους ή να μη βγάλεις γκόμενα, δεν είναι βιοποριστικό πρόβλημα. Όπως το αν έχει κρύο το καλοκαίρι ή ήλιο το μεσημέρι.

Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Εγώ στη Δανία είχα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο ζόρι για να βρω το αξιοπρεπές σπίτι που βρήκα. Το οποίο, συμπτωματικά ίσως, δεν ανήκε σε Δανό.

Είναι ένα επιπλέον, υποκειμενικό πάντα, πρόβλημα όμως!

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νταξ...

Διαφορετική κουλτούρα που σου στερεί τόσο χρόνο και χρήμα γιατί αδυνατείς να μπεις στο κλίμα μικροπροβλημάτων όπως ο θερμοσίφωνας.... (drum roll) και.. η απάντηση είναι:

ΚΥΠΡΟΣ! (ba dum tsss)

Α τώρα θα αρχίσουμε απλά να ξεχωρίζουμε χώρες επειδή απλά έτσι γουστάρουμε; ΟΚ. 

Δημοσ.

Είναι ένα επιπλέον, υποκειμενικό πάντα, πρόβλημα όμως!

Βρε είναι, αλλά δεν έφυγες από την Ελλάδα επειδή δεν έβρισκες φίλους. Έφυγες γιατί δεν έβρισκες να φας σχεδόν. Όταν λέει κάποιος "έφυγα για καλύτερα" και εννοεί "καλύτερα σε όλα χωρίς αντίτιμο" ε, δεν είναι η χώρα που έχει το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο offtopic

Αλλά όσοι είναι εδώ με voucher και λοιπά τέτοια schemes (δόξα τον θεο είμαστε πολλές εταιρίες εδώ) είναι λες και έχουν ενα μόνιμο brain fog. Τους μιλάς και αργούν να απαντήσουν και μερικές φορες να καταλάβουν...

εμεις στα 5μηνα που ειμαι εχουμε εξαιριτικα παιδια μπορω να πω με σιγουρια οτι κανουμε πολυ καλυτερη δουλεια απο τους μονιμους σε σημειο που μερικοι μονιμοι μας κοιτανε με μισο ματι γιατι βγαζουμε πολυ δουλεια.

τα vouchers btw απο οτι ξερω ειναι πιο πολυ "εκπαιδευτικα" εμεις κανουμε κανονικη δουλεια και με το παραπανω αλλο αν ο καλος ΟΑΕΔ και οι δημοι μας βλεπουν σαν οφελουμενους και οχι εργαζομενους...

• Like 1
Δημοσ.

εμεις στα 5μηνα που ειμαι εχουμε εξαιριτικα παιδια μπορω να πω με σιγουρια οτι κανουμε πολυ καλυτερη δουλεια απο τους μονιμους σε σημειο που μερικοι μονιμοι μας κοιτανε με μισο ματι γιατι βγαζουμε πολυ δουλεια.

τα vouchers btw απο οτι ξερω ειναι πιο πολυ "εκπαιδευτικα" εμεις κανουμε κανονικη δουλεια και με το παραπανω αλλο αν ο καλος ΟΑΕΔ και οι δημοι μας βλεπουν σαν οφελουμενους και οχι εργαζομενους...

Πως τα καταφέρατε ρε συ;; Άθλος! :P :D

Δημοσ.

Πως τα καταφέρατε ρε συ;; Άθλος! :P :D

χαχα ειδες, κοιτα απο τα λιγα που εχω δει οσοι μπηκαν με ΑΣΕΠ κανουν πολυ καλη δουλεια οσοι μπηκαν με βυσμα ξυνουν τα παπαρια τους.

BTW στο δημο σου δουλευω :P

• Like 1
Δημοσ.

Μα γιατί; Λέμε ότι υπάρχει έλλειψη κοινωνικού ιστού!

Όσο για το σπίτι.. EU citizen. Σε normal καταστάσεις το να βρεις σπίτι είναι τόσο δύσκολο όσο το να κάνεις ebank payment ή transfer.

Για πήγαινε στη Γερμανία να σε δω πόσο εύκολα θα βρεις σπίτι :P

Δημοσ.

Όχι αδερφέ. Είναι ακριβώς το ίδιο στην Κύπρο και την Ισλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Εσθονία κτλ.

Όλοι μια Eurovision είμαστε!

Και ειδικά στην διαφορά κουλτούρας που σε κάνει να χάνεις τόσο χρόνο και χρήμα, όπως π.χ. γίνεται με το άναμα του θερμοσίφωνα.

Έχεις δίκιο!

Για πήγαινε στη Γερμανία να σε δω πόσο εύκολα θα βρεις σπίτι :P

Για ποιο λόγο όμως δε λες; άσε.. σε πρόλαβα εγώ. Δες λίγα μηνύματα πίσω.

Δημοσ.

στην χαλκιδικη αυτο το λεμε "πνιγεται σε μια κουταλια νερο"

δηλαδη αυτος ο ωκεανος μονο εξω υπαρχει?

Στη Χαλκιδική υποβάλλεις εγγράφως αναφορά πιστοληπτικής ικανότητας και τα 3 τελευταία payslips από τη δουλειά σου μαζί με την αίτηση για να νοικιάσεις; Αν όχι τότε ναι, μόνο έξω υπάρχει.

Θα μπορούσα να επεκταθώ εδώ -- παρόλο που το συγκεκριμένο θέμα για μένα ήταν απλά ενοχλητικό εμπόδιο και όχι πραγματικό πρόβλημα -- αλλά see below. Και επίσης, τουλάχιστον ο groot έχει το ατού ότι πέρασε σχετική φάση. Εσύ που δεν έχεις περάσει το πως λες έτσι απλά εξυπνάδες για τη Χαλκιδική δεν το καταλαβαίνω.

κοινωνικο δικτυο και ξερω'γω..  σας εχει κολλησει στο μυαλο η εικονα ενος ατομου που εχει καμια 200 συγγενεις να βαζουν πλατη και με το που πηγαινει σε αλλη πολη σε αλλο σπιτι εχει φιλους-γκομενα-λυμενα προβληματα-γονεις να τσονταρουν και τα παντα ειναι ευκολα..

Και έστω ρε defacer.. έστω (επειδή σε είχα για σοβαρόνε)... έστω ότι έχεις δίκιο.

Αυτό τον ρημαδο-θερμοσίφωνα και το πρόβλημα ότι γυρνάς από την δουλειά και δεν έχει ζεστό νερό πώς στην ευχή τον συνδυάζεις με τον κοινωνικό ιστό; Ή, πες μου τι καπνίζεις at least γιατί φαίνεται καλό αδερφέ!

Παίδες, εγώ προσπάθησα να πω αυτό που είπε και ο storm: το εύκολο του Μήτσου δεν είναι εύκολο και του Κίτσου. Εσείς είναι προφανές ότι δε θα μείνετε ικανοποιημένοι με κανένα συμπέρασμα διαφορετικό του ότι όλα είναι εύκολα, εξάλλου υπάρχει κόσμος που καταφέρνει να ενσωματωθεί και ο οποίος ξεκίνησε τρώγωντας βόμβες στη Συρία. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και νομίζω αρκετά το έχουμε κουράσει ήδη.

Δημοσ.

Όχι αδερφέ. Είναι ακριβώς το ίδιο στην Κύπρο και την Ισλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Εσθονία κτλ.

Όλοι μια Eurovision είμαστε!

Και ειδικά στην διαφορά κουλτούρας που σε κάνει να χάνεις τόσο χρόνο και χρήμα, όπως π.χ. γίνεται με το άναμα του θερμοσίφωνα.

Έχεις δίκιο!

Ακριβώς το ίδιο είναι. Στη Γερμανία τόσα προβλήματα όσα βρήκα μπροστά μου στην Κύπρο δεν βρήκα. Εκτός και αν πιστεύεις και εσύ ότι το Ελλάδα/Κύπρος συμμαχία συνεχίζεται και σε απλό καθημερινό επίπεδο. Προφανώς ήταν η φαντασία μου που δεν μου ασφάλιζαν το αυτοκίνητο και αναγκάστηκα να πληρώσω 200% της τιμής + δικαιολογητικά από τις ελληνικές μου ασφαλιστικές ότι είμαι "έμπιστο" άτομο για οδήγηση, προφανώς και στη φαντασία μου ότι με έδιωχναν από σπίτια γιατί θεωρούσαν ότι δεν θα είμαι καλοπληρωτής, στη φαντασία μου και το γεγονός ότι δεν μπορούσα να έχω τίποτα χωρίς κάποιου είδους βεβαίωση από τον εργοδότη μου ή/και το αντίστοιχο ΙΚΑ. 

Πρέπει να συνεχίσω και άλλο; Με ποια λογική ακυρώνεις έτσι μια χώρα; Από άποψη απόστασης; Σχεδόν σαν να πηγαίνεις Γερμανία είναι. Από άποψη νομοθεσίας; Δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα. Από οδικό δίκτυο; Από συμπεριφορά και νοοτροπία των κατοίκων; Τι ακριβώς σε κάνει να ακυρώνεις έτσι μια χώρα; 

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο είναι. Στη Γερμανία τόσα προβλήματα όσα βρήκα μπροστά μου στην Κύπρο δεν βρήκα. Εκτός και αν πιστεύεις και εσύ ότι το Ελλάδα/Κύπρος συμμαχία συνεχίζεται και σε απλό καθημερινό επίπεδο. Προφανώς ήταν η φαντασία μου που δεν μου ασφάλιζαν το αυτοκίνητο και αναγκάστηκα να πληρώσω 200% της τιμής + δικαιολογητικά από τις ελληνικές μου ασφαλιστικές ότι είμαι "έμπιστο" άτομο για οδήγηση, προφανώς και στη φαντασία μου ότι με έδιωχναν από σπίτια γιατί θεωρούσαν ότι δεν θα είμαι καλοπληρωτής, στη φαντασία μου και το γεγονός ότι δεν μπορούσα να έχω τίποτα χωρίς κάποιου είδους βεβαίωση από τον εργοδότη μου ή/και το αντίστοιχο ΙΚΑ. 

Πρέπει να συνεχίσω και άλλο; Με ποια λογική ακυρώνεις έτσι μια χώρα; Από άποψη απόστασης; Σχεδόν σαν να πηγαίνεις Γερμανία είναι. Από άποψη νομοθεσίας; Δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα. Από οδικό δίκτυο; Από συμπεριφορά και νοοτροπία των κατοίκων; Τι ακριβώς σε κάνει να ακυρώνεις έτσι μια χώρα; 

Λόγω γλώσσας πολλοί μπορεί να έχουμε την (μάλλον εσφαλμένη) εντύπωση ότι η Κύπρος δεν είναι ακριβώς εξωτερικό, είναι πάνω κάτω Ελλάδα..

Δημοσ.

Προσωπικά την Κύπρο δεν την θεωρώ ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό, ούτε διαφέρει τόσο πολύ η νοοτροπία τους. Βέβαια φαντάζομαι πήγες εκεί πριν φάνε κι αυτοί μνημόνιο.

Άποψή μου είναι ότι γενικά δεν είναι ελκυστική καμία χώρα της Ευρωζώνης (όχι, ούτε η Γερμανία). Πότε δεν ξέρεις που θα έρθει το επόμενο μνημόνιο (ούτε στην Κύπρο το φανταζόντουσαν) ή αν θα σκάσει γενικότερα το ευρώ.

Καλύτερα εκτός ευρώ λοιπόν (Ελβετία, Νορβηγία, Αγγλία κλπ.)

Δημοσ.

Λόγω γλώσσας πολλοί μπορεί να έχουμε την (μάλλον εσφαλμένη) εντύπωση ότι η Κύπρος δεν είναι ακριβώς εξωτερικό, είναι πάνω κάτω Ελλάδα..

Ελα όμως που δεν είναι Zio...και εγώ την ίδια εσφαλμένη εντύπωση είχα. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μιλάμε για σπίτια, και μιλάμε όταν κοιτάγαμε αρχικά σε μεσίτες επειδή ακόμα μαθαίναμε, ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με όλα τα διαδικαστικά κόστιζαν κοντά 3.000£. Κι επειδή δεν είχαμε credit εδώ, ζήταγαν έξτρα εγγυήσεις, συμβόλαιο εργασίας (που ευτυχώς υπήρχε) και μία φορά μας ζήτησαν εγγυητή. Ακόμα και σε "μεγάλα" διαμερίσματα/σπίτια, υπήρχαν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν ήθελαν ζευγάρια, οπότε ήταν λίγο απογοητευτική κατάσταση. Ευτυχώς βρήκαμε μέσω private και γλιτώσαμε υπέρογκα ποσά, κι ο κάθε ιδιοκτήτης ζητάει συμβόλαιο εργασίας, references, επικοινωνεί με τη δουλειά σου για να εξακριβώσει πόσα παίρνεις κι αν όντως δουλεύεις εκεί κτλ. Για κάποιον που δεν μένει εκεί, είναι λίγο ζόρι, επειδή είναι όλα τόσο διαφορετικά, πόσο μάλλον όταν η συνεννόηση γίνεται εξ αποστάσεως.

Αυτά από μένα, καλή συνέχεια :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...