Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, εγώ προσπάθησα να πω αυτό που είπε και ο storm: το εύκολο του Μήτσου δεν είναι εύκολο και του Κίτσου. Εσείς είναι προφανές ότι δε θα μείνετε ικανοποιημένοι με κανένα συμπέρασμα διαφορετικό του ότι όλα είναι εύκολα, εξάλλου υπάρχει κόσμος που καταφέρνει να ενσωματωθεί και ο οποίος ξεκίνησε τρώγωντας βόμβες στη Συρία. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και νομίζω αρκετά το έχουμε κουράσει ήδη.

Δεν ξέρω τι προσπάθησες, αλλά το γεγονός πως ο Κήτσος δεν είπε "ΕΓΩ βρίσκω δυσκολία" αλλά "ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΞΩ τα βρίσκουμε δύσκολα" είτε δεν το είδες ή δεν θέλησες να το δεις παρόλο που το τόνισα και λίγο πιο πριν.

Έτσι, ο Κήτσος δεν λέει "μάγκες, εγώ βρήκα δύσκολο αυτό και αυτό" αλλά λέει κάτι γραφικά του στυλ "εμείς που είμαστε έξω ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι" κτλ. Θαρρώ πως (ακόμα at least) μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, και ας έκανες την κολοτούμπα που έκανες με τον θερμοσίφωνα.

Οπότε, ο Κήτσος λέει μπαρούφες. Το μεγάλο ερώτημα ήταν γιατί εσύ είπες αυτά τα ωραία για κοινωνικούς ιστούς και θερμοσίφωνες... πραγματικά εξήγησέ το ή δώσε το να το βρούνε ο Μώλντερ και η Σκάλυ.

Επειδή μιλάμε για σπίτια, και μιλάμε όταν κοιτάγαμε αρχικά σε μεσίτες επειδή ακόμα μαθαίναμε, ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με όλα τα διαδικαστικά κόστιζαν κοντά 3.000£. Κι επειδή δεν είχαμε credit εδώ, ζήταγαν έξτρα εγγυήσεις, συμβόλαιο εργασίας (που ευτυχώς υπήρχε) και μία φορά μας ζήτησαν εγγυητή. Ακόμα και σε "μεγάλα" διαμερίσματα/σπίτια, υπήρχαν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν ήθελαν ζευγάρια, οπότε ήταν λίγο απογοητευτική κατάσταση. Ευτυχώς βρήκαμε μέσω private και γλιτώσαμε υπέρογκα ποσά, κι ο κάθε ιδιοκτήτης ζητάει συμβόλαιο εργασίας, references, επικοινωνεί με τη δουλειά σου για να εξακριβώσει πόσα παίρνεις κι αν όντως δουλεύεις εκεί κτλ. Για κάποιον που δεν μένει εκεί, είναι λίγο ζόρι, επειδή είναι όλα τόσο διαφορετικά, πόσο μάλλον όταν η συνεννόηση γίνεται εξ αποστάσεως.

Εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει κάτι που λέγεται email. Δίνει και η google account.

Την επόμενη φορά που θα έχεις συνεννοήσεις από μακριά, δοκίμασέ το. Να δεις που θα σου λύσει τα χέρια.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επειδή μιλάμε για σπίτια, και μιλάμε όταν κοιτάγαμε αρχικά σε μεσίτες επειδή ακόμα μαθαίναμε, ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με όλα τα διαδικαστικά κόστιζαν κοντά 3.000£. Κι επειδή δεν είχαμε credit εδώ, ζήταγαν έξτρα εγγυήσεις, συμβόλαιο εργασίας (που ευτυχώς υπήρχε) και μία φορά μας ζήτησαν εγγυητή. Ακόμα και σε "μεγάλα" διαμερίσματα/σπίτια, υπήρχαν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν ήθελαν ζευγάρια, οπότε ήταν λίγο απογοητευτική κατάσταση. Ευτυχώς βρήκαμε μέσω private και γλιτώσαμε υπέρογκα ποσά, κι ο κάθε ιδιοκτήτης ζητάει συμβόλαιο εργασίας, references, επικοινωνεί με τη δουλειά σου για να εξακριβώσει πόσα παίρνεις κι αν όντως δουλεύεις εκεί κτλ. Για κάποιον που δεν μένει εκεί, είναι λίγο ζόρι, επειδή είναι όλα τόσο διαφορετικά, πόσο μάλλον όταν η συνεννόηση γίνεται εξ αποστάσεως.

Αυτά από μένα, καλή συνέχεια :)

Είμαι πολύ περίεργος τι θα λέγαμε αν όλα αυτά τα κάνανε και οι Έλληνες ιδιοκτήτες...έξω υποθέτω το θεωρούμε "οργάνωση" και δε λέμε κουβέντα!

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι πολύ περίεργος τι θα λέγαμε αν όλα αυτά τα κάνανε και οι Έλληνες ιδιοκτήτες...έξω υποθέτω το θεωρούμε "οργάνωση" και δε λέμε κουβέντα!

Και τι θα λέγαμε όταν το παιδί του γείτονα το θεωρούσε όλο αυτό δυσκολία. Να δεις κάπου το διάβασα πιο πριν..

ήταν κάτι σαν: "πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό".

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι προσπάθησες, αλλά το γεγονός πως ο Κήτσος δεν είπε "ΕΓΩ βρίσκω δυσκολία" αλλά "ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΞΩ τα βρίσκουμε δύσκολα" είτε δεν το είδες ή δεν θέλησες να το δεις παρόλο που το τόνισα και λίγο πιο πριν.

Έτσι, ο Κήτσος δεν λέει "μάγκες, εγώ βρήκα δύσκολο αυτό και αυτό" αλλά λέει κάτι γραφικά του στυλ "εμείς που είμαστε έξω ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι" κτλ. Θαρρώ πως (ακόμα at least) μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, και ας έκανες την κολοτούμπα που έκανες με τον θερμοσίφωνα.

Οπότε, ο Κήτσος λέει μπαρούφες. Το μεγάλο ερώτημα ήταν γιατί εσύ είπες αυτά τα ωραία για κοινωνικούς ιστούς και θερμοσίφωνες... πραγματικά εξήγησέ το ή δώσε το να το βρούνε ο Μώλντερ και η Σκάλυ.

Εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει κάτι που λέγεται email. Δίνει και η google account.

Την επόμενη φορά που θα έχεις συνεννοήσεις από μακριά, δοκίμασέ το. Να δεις που θα σου λύσει τα χέρια.

Τώρα με σόκαρες! Wow...

Και σταμάτα πια με το δηλητήριο, ούτε οχιά να ήσουν καλό μου, ειδικά χρονιάρες μέρες. Ρεπό δεν παίρνεις? Τς τς τς..

Δημοσ.

Και τι θα λέγαμε όταν το παιδί του γείτονα το θεωρούσε όλο αυτό δυσκολία. Να δεις κάπου το διάβασα πιο πριν..

ήταν κάτι σαν: "πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό".

Δεν το αναφέρω για την όποια δυσκολία του!

Δημοσ.

Τώρα με σόκαρες! Wow...

Και σταμάτα πια με το δηλητήριο, ούτε οχιά να ήσουν καλό μου, ειδικά χρονιάρες μέρες. Ρεπό δεν παίρνεις? Τς τς τς..

Μάιστα.. δηλαδή όταν κάποιος λέει σε κάποιον "φίλε, λες μπαρούφες" τότε ρίχνει δηλητήριο. Δηλαδή, ό,τι είναι εναντίον σε ό,τι λέμε εμείς είναι δηλητήριο.

Πολύ ωραία αντίληψη... ταιριάζει κάπως με ανθρώπους που έχουν καλομάθει (και συνήθως τα βρίσκουν δύσκολα όταν πρέπει να κάνουν κάτι μόνοι τους). Οπότε, όλα αναμενόμενα :)

Υ.Γ. Ακόμα να πεις τα δύσκολα της ζωής του εξωτερικού. Εκτός και εάν το να βρεις σπίτι είναι το δύσκολο που "μόνο εσείς που μένετε έξω ξέρετε".

• Like 1
Δημοσ.

Μάιστα.. δηλαδή όταν κάποιος λέει σε κάποιον "φίλε, λες μπαρούφες" τότε ρίχνει δηλητήριο. Δηλαδή, ό,τι είναι εναντίον σε ό,τι λέμε εμείς είναι δηλητήριο.

Πολύ ωραία αντίληψη... ταιριάζει κάπως με ανθρώπους που έχουν καλομάθει (και συνήθως τα βρίσκουν δύσκολα όταν πρέπει να κάνουν κάτι μόνοι τους). Οπότε, όλα αναμενόμενα :)

Υ.Γ. Ακόμα να πεις τα δύσκολα της ζωής του εξωτερικού. Εκτός και εάν το να βρεις σπίτι είναι το δύσκολο που "μόνο εσείς που μένετε έξω ξέρετε".

Haters gonna hate, potatoes gonna potate.

Ξέρεις, υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες οι οποίοι ντρέπονται για την καταγωγή τους, επειδή καλώς ή κακώς, υπάρχουν πολλά γίδια οι οποίοι ξεχωρίζουν για την ζηλοφθονία τους, για την μνησικακία τους, να βγάλουν αμέσως το μάτι του άλλου και χαλάνε την πιάτσα. Ανήκουμε σε μία από τις χειρότερες φάρες. Κι όχι, ήμουν ανεξάρτητη από γονείς 3 χρόνια, προσπάθησα πάρα πολύ για να φτάσωε δώ που είμαι, και ειλικρινά αγαπητέ μου, I don't give a damn about the things you say.

Cheers mate, καλές γιορτές!

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως, μερικές φορές είναι αλήθεια πως έρχονται όλα δεξιά επειδή όταν θέλεις κάτι πραγματικά, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.

Εγώ ας πούμε για το 2016 ήθελα να μην είμαι πλέον ο πρώτος που σας έρχεται στο μυαλό με την ερώτηση "ποιός είναι ο πιο obnoxious σπασαρχίδας στο forum".

Μιλάμε εκεί που έγραφα ελληνικά πέταξα ένα obnoxious να φανεί πόσο ψαγμένος είμαι και παρόλα αυτά παραμένω δευτεράντζα. B)

• Like 3
Δημοσ.

Haters gonna hate, potatoes gonna potate.

Ξέρεις, υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες οι οποίοι ντρέπονται για την καταγωγή τους, επειδή καλώς ή κακώς, υπάρχουν πολλά γίδια οι οποίοι ξεχωρίζουν για την ζηλοφθονία τους, για την μνησικακία τους, να βγάλουν αμέσως το μάτι του άλλου και χαλάνε την πιάτσα. Ανήκουμε σε μία από τις χειρότερες φάρες. Κι όχι, ήμουν ανεξάρτητη από γονείς 3 χρόνια, προσπάθησα πάρα πολύ για να φτάσωε δώ που είμαι, και ειλικρινά αγαπητέ μου, I don't give a damn about the things you say.

Cheers mate, καλές γιορτές!

Χε...

Λοιπόν άκου πως έχει, μπας και καταλάβεις τι γίνεται.

Λες ότι στο εξωτερικό είναι δύσκολα.

Σου λένε ότι δεν είναι (τουλάχιστον όχι παραπάνω από όσο είναι στην Ελλάδα)

Απαντάς με "Εμείς που ζούμε έξω ξέρουμε ότι είναι δύσκολα"

Σου λένε "μα και εμείς ζούμε έξω, και ακόμα λες μπαρούφες"

Και μετά από αυτό, το μόνο που έχεις κάνει είναι προσωπικές επιθέσεις. Μία ότι χύνω δηλητήριο. Μία ότι είμαι hater. Μία το ένα. Μία το άλλο. Να απαντήσεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ (πέρα από το σπίτι) δεν το έχεις κάνει.

Μπορείς να συνεχίσεις να μην απαντάς, να κάνεις κολοτούμπες σχετικά με ό,τι ***ρούφα έχεις πει μέχρι τώρα, να κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε εμένα επειδή δείχνω ότι λες ***ρούφες. Its up to you.

Όσο για το "ήμουν ανεξάρτητη από τους γονείς μου 3 χρόνια"... well done! Έφτασες 22+ χρονών (καλά κατάλαβα; ) και έφυγες από την προστασία των δικών σου.. μάλλον όχι και τόσο κατόρθωμα.

Για τα άλλα (πώς νιώθεις κτλ).. ποσώς πέφτει λόγος σε άλλους και ποσώς με νοιάζουν.

Πάντως, μερικές φορές είναι αλήθεια πως έρχονται όλα δεξιά επειδή όταν θέλεις κάτι πραγματικά, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.

Seriously; Μα, seriously;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ας πούμε για το 2016 ήθελα να μην είμαι πλέον ο πρώτος που σας έρχεται στο μυαλό με την ερώτηση "ποιός είναι ο πιο obnoxious σπασαρχίδας στο forum".

Μιλάμε εκεί που έγραφα ελληνικά πέταξα ένα obnoxious να φανεί πόσο ψαγμένος είμαι και παρόλα αυτά παραμένω δευτεράντζα. B)

Εγώ έμαθα μια καινούργια λέξη πάντως! :D

• Like 1
Δημοσ.

Seriously; Μα, seriously;

Μερικές φορές το χιούμορ μου είναι πολύ cerebral και δεν το πιάνουν όλοι αμέσως.

zio σημείωνε.  :lol:

Δημοσ.

Μερικές φορές το χιούμορ μου είναι πολύ cerebral και δεν το πιάνουν όλοι αμέσως.

zio σημείωνε.  :lol:

Θα μάθω μερικά τέτοια μη χρειαστεί να ξενιτευτώ, ποτέ δεν ξέρεις!

Δημοσ.

Ό,τι έχει κανείς καλό είναι
  • Moderators
Δημοσ.

διαβαζω τοσες σελιδες και απορω ωρες ωρες! Αν και δεν εφυγα για δουλεια αλλα για μεταπτυχιακο.

Πρωτη αποπειρα στην Κινα. Εκατσα ενα μηνα γιατι δεν μου αρεσε η σχολη δεν ειχα κανενα απολυτος προβλημα να βγαλω ακρη δυσκολευτηκα λιγο και κουραστηκα αλλα δεν επαθα τιποτα.

Τωρα που βρισκομαι Εσθονια γυριζω σπιτι μετα απο ολοκληρη μερα και ναι πρεπει να μαγειρεψω μα κανω μπανιο κτλ και δεν παθαινω τιποτα με το να τα κανω ολα αυτα! Θα ξεκουραστω λιγο αργοτερα αλλα δεν επαθα κατι. Με τη γλωσσα δεν καταλαβαινω τιποτα αλλα who cares? Ολοι εχουν ενα smartphone οποτε οτι δεν ξερω το κοιταω επιτοπου. Συγκοινωνιες? Μπαινω στο ιντερνετ! Σπιτι? (αν και ειμαι στις εστιες) υπαρχουν απειρες σελιδες ή γκρουπ στο φβ και βρισκεις οτι θες. Ειχε διαφορα διαδικαστικα στην αρχη αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Ερχεται κοσμος απο παντου και κανεις δεν επαθε τιποτα. 

Το να μιλαμε για δευτερευοντα πραγματα οπως το να γλυτωσεις 20λεπτα για ενα μπανιο ή να στειλεις τη μαμα για τις δουλεις στις υπηρεσιες ειναι τραγικο (ειδικα οταν στην Ελλαδα για να πας στο ΙΚΑ πρεπει να χασεις τουλαχιστον ενα μεροκματα και να περιμενεις απο τις 6.30-7 το πρωι για να πιασεις σειρα). Εδω τα κανω ολα μεσω ιντερνετ οποτε δεν χανω καθολου χρονο πουθενα εγω προσωπικα.

Σιγουρα για καποιους ειναι πιο δυσκολο γιατι ισως ειναι λιγο πιο πολυ κακομαθημενοι ή γιατι δεν θελουν να αφησουν την ανεση του να τα εχεις ολα ετοιμα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο θελουμε να πιστευουμε και σιγουρα οχι ακατορθωτο. Στην τελικη παιρνεις ενα ρισκο για ενα καλυτερο αυριο το να ζοριστεις ειναι μερος του παιχνιδιου. 

ΥΓ: αυτα περι ηλιου, παρεων κτλ τα θεωρω απλα τραγικα. Ειχα να δω ηλιο καμποσο καιρο δεν επαθα κατι, σιγουρα θα μου αρεσε να ειχε ηλιο αλλα θα ζησω και χωρις αυτο και στο κατω κατω της γραφης αν ο ηλιος ειναι σημαντικοτερο απο την ποιοτητα ζωης κτλ αντε πληρωστε τις υποχρεωσεις σας με τον ηλιο!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...