φραμπάλα Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δεν πινω φραπε δεν τρωω πιτογυρα και δεν ακουω παολα. Μα καλα τι συμπερασματα βγαζετε; 1
thomasG4 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δεν πινω φραπε δεν τρωω πιτογυρα και δεν ακουω παολα. Μα καλα τι συμπερασματα βγαζετε; Γενικά μιλούσε ο viper. Και δεν έχει άδικο.
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Γενικά μιλούσε ο viper. Και δεν έχει άδικο. Και εδω θα τα καταφερει ο φιλος μας αρκει να έχει τη φραπεδια παραμάσχαλα ΠΩΠΩ ποσο ψευτικη διαφημιση ρε παιδια καλα δε ντρεπονται να κοροιδευουν οι μαρκετιστες γιάπηδες κτλπ??? να κοροιδευουν τον ανεργο κοσμο ενω την ιδια στιγμη οι εργοδοτες τους δινουν 500 ευρω το μήνα με 10ωρα? ελεος εχασε τη πτηση για μοντρεαλ ο μπουφος. 2
LongTom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Μια συμβουλή,δεν είναι τίποτα ιδανικό και δεν είναι τίποτα εύκολο. Ότι και να αποφασίσει κάποιος να κάμει,Ελλάδα ή αλλοδαπή,πρέπει να παλέψει. Όποιος επίσης δεν έχει πάει εξωτερικό να ζήσει να μην κρίνει επί του θέματος,τουλάχιστον σαν αυθεντία. Επίσης όσοι πάνε εξωτερικό να μην το παίζουν παντογνώστες και ξερόλες, οι εμπειρίες του καθενός μπορεί(και) διαφέρουν σημαντικά. Προσωπικά με είπανε ψεύτη σε άλλο φόρουμ επειδή κατάφερα και είχα δουλειά και σπίτι σε μεγάλη Γερμανική πόλη δίχως να έχω συγγενείς και φίλους εκεί εκ των προτέρων και δουλειά να με περιμένει.Το ίδιο κατάφερε και ένας κολλητός που γνώρισα εκεί. Κάτι που θεωρούσε ο "παλιός" και "έμπειρος" λαζός αδύνατον. Δηλαδή μια από τις άπειρες μαλακίες που κάθε μετανάστης ακούει από τους διάφορους Ελ "ειδήμονες" εντός και εκτός Ελλάδας. Θεωρώ και τα 2 βασικά.Εγώ θέλω και λεφτά και ήλιο. Στην Σουηδία τι να τα κάνω τα 4000 μισθό αν δε μπορώ να βγω από το σπίτι λόγω κρύου, μουντάδας, σκοτεινιάς; Θα μαζεύω λεφτά για να τα τρώω σε ταξίδια. Δεν ξέρω για Σουηδία, αλλά Δανία όλοι βγαίνουν ότι καιρό να έχει. Την βροχή,εκτός εάν φτάσει σε επίπεδα θύελλας,απλά την αγνοούν.Το κρύο επίσης. Μετά από 2 χρόνια έμαθα να το κάνω και εγώ. Όλα μια συνήθεια είναι.(Εκτός του γαμημένου αέρα, αυτό το διάολο όσα χρόνια να περάσουν δεν τον παλεύω,ιδίως στο ποδήλατο) Με 4Κ€ εκτός ότι μπορείς άνετα να πάρεις τις 35-40 μέρες διακοπές που σου προσφέρει η εταιρεία(και οι εργασιακοί νόμοι) και να πας Μαλδίβες/Κανάρια/Ελλάδα και να περάσεις σαν πασάς σε 5στερο. Αλλά μπορείς εύκολα να πας στα καλύτερα εστιατόρια/θέατρα/σινεμά το απόγευμα σου μετά την δουλειά,μετά τις 16:00 συνήθως και να περάσεις υπέροχα δίχως να ψάχνεις το πορτοφόλι για το εάν μπορείς να την βγάλεις τον υπόλοιπο μήνα με τα λεφτά που θα σου μείνουν. Προσωπικά περνάω πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα από ότι Ελλάδα, διότι ο χρόνος και το χρήμα είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερα στην καθημερινότητα. Απλά πράγματα που οι περισσότεροι εξ' υμών κάνουν & απολαμβάνουν εις την αλλοδαπήν. 5
viper2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) https://www.youtube.com/watch?v=JCkxTflWFSc Και εδω θα τα καταφερει ο φιλος μας αρκει να έχει τη φραπεδια παραμάσχαλα ΠΩΠΩ ποσο ψευτικη διαφημιση ρε παιδια καλα δε ντρεπονται να κοροιδευουν οι μαρκετιστες γιάπηδες κτλπ??? να κοροιδευουν τον ανεργο κοσμο ενω την ιδια στιγμη οι εργοδοτες τους δινουν 500 ευρω το μήνα με 10ωρα? ελεος εχασε τη πτηση για μοντρεαλ ο μπουφος. την ειχα δει και εγω αυτη την διαφήμιση και αν θυμαμαι καλα επαιξε καποια στιγμη τον Σεπτέμβριο or something. [τυχαιο?] Επισης δεν ειναι οτι αγνοει πραγματα οπως προσβαση στην χρηματοδοτηση και σχεδον απολυτη απουσια κουλτουρας συνεργασιας σε αυτη την χωρα αλλα απλα πραγματα οπως το κοστος του εισιτηρίου που σχεδον το εχασε [on a whim Που λενε και στο χωριο μου] Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2015 από viper2005
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 την ειχα δει και εγω αυτη την διαφημηση και αν θυμαμαι καλα επαιξε καποια στιγμη τον Σεπτέμβριο or something. [τυχαιο?] Επισης δεν ειναι οτι αγνοει πραγματα οπως προσβαση στην χρηματοδοτηση και σχεδον απολυτη απουσια κουλτουρας συνεργασιας σε αυτη την χωρα αλλα απλα πραγματα οπως το κοστος του εισιτηρίου που σχεδον το εχασε [on a whim Που λενε και στο χωριο μου] Η κοροιδια πάει συννεφο απο τους γιάπηδες φιλε 1
φραμπάλα Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Το λεει η νεσκαφε (της νεστλε,ελβετικη εταιρεια) και συγκινηθηκαμε. Δεν ξερω αν το συνηθιζα στο τελος αλλα ειναι κατι που τωρα απεχθανομαι.
the other one Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα κι από μένα έκατσα και διάβασα όλο το θέμα και επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα του εξωτερικού μπορεί όποιος θέλει να πει 5 πράγματα ( ό,τι πιστεύετε πως δεν έχει ειπωθεί δηλαδή ) για το εργασιακό περιβάλλον, τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν ως ξένο κλπ και μια σύγκριση με την Ελλάδα πέρα από το μισθό δηλαδή. Επίσης το θέμα της γλώσσας πώς αντιμετωπίζεται, αν ας πούμε θέλω να πάω σε κάποια σκανδιναβική χώρα να δουλέψω και δε ξέρω την τοπική γλώσσα αυτό θεωρείται no-go, μπορείς να συννενοείσαι στα Αγγλικά στον εργασιακό σου χώρο, υπάρχει κάποιος βαθμός κατανόησης αλλά περιμένουν πως θα κατσεις να λιώσεις ώστε να μιλάς σωστά το συντομότερο κλπ. Επίσης είναι εύκολο να βρει κάποιος δουλειά στον τομέα του έξω ( συγκεκριμένα με ενδιαφέρει κάτι σε IT αλλά οποιαδήποτε εμπειρία ευπρόσδεκτη ) ή θα πρέπει για αρχή να συμβιβαστείς και με το οτιδήποτε; Επίσης αυτά που λεγονται πιο πίσω ας πούμε για εγγυήσεις που θα πρέπει να διαθέτεις αν θες να νοικιάσεις ή για ασφάλιση κλπ κατά πόσο είναι ρεαλιστικά για κάποιον που ψάχνει να κατοικήσει εκεί από τον μηδέν;
Iris_89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Σε όποια ευρωπαική χώρα και να πας, πρέπει να έχεις μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορείς ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Τώρα εξαρτάται την χώρα που θα πας αλλάζουν κάποια πράγματα. Εγώ γνωρίζω για Αγγλία, όπως και κάποια άλλα μελη που ζουν περισσότεεο εκει μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα. Λογικά θα απαντήσει κάποιος για τις σκανδιναβικές χώρες που ενδιαφέρεσαι. Όπως και να έχει, καλή τύχη!
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δεν πινω φραπε δεν τρωω πιτογυρα και δεν ακουω παολα. Μα καλα τι συμπερασματα βγαζετε; Παολα και φραπεδια να το καταλαβω... αλλα ουτε πιτογυρα ρε τυπισσα? 1
Pa0ki Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Σε όποια ευρωπαική χώρα και να πας, πρέπει να έχεις μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορείς ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Τώρα με τα cc, υποτίθεται μέχρι 2k μαζί σου φεύγοντας και μετά 500/μήνα διατραπεζικά
defacer Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης το θέμα της γλώσσας πώς αντιμετωπίζεται, αν ας πούμε θέλω να πάω σε κάποια σκανδιναβική χώρα να δουλέψω και δε ξέρω την τοπική γλώσσα αυτό θεωρείται no-go, μπορείς να συννενοείσαι στα Αγγλικά στον εργασιακό σου χώρο, υπάρχει κάποιος βαθμός κατανόησης αλλά περιμένουν πως θα κατσεις να λιώσεις ώστε να μιλάς σωστά το συντομότερο κλπ. Ανάλογα πού θα πας υποθέτω. Εδώ ας πούμε μπορείς να την παλέψεις χωρίς γερμανικά αν και θα δυσκολευτείς αρκετά ως πάρα πάρα πολύ κατα τόπους (ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες) επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που δε μιλάει αγγλικά ή μιλάει ελάχιστα. Σε άλλες πόλεις θα είναι χειρότερα. Σε άλλες χώρες μπορεί να είναι πολύ καλύτερα, ρωτάς πιο συγκεκριμένα. Στη δουλειά δε θα σε προβληματίσει, αν η αγγελία είναι στα Αγγλικά και δε λέει ότι θέλει οπωσδήποτε τοπική γλώσσα είσαι ΟΚ. Επίσης είναι εύκολο να βρει κάποιος δουλειά στον τομέα του έξω ( συγκεκριμένα με ενδιαφέρει κάτι σε IT αλλά οποιαδήποτε εμπειρία ευπρόσδεκτη ) ή θα πρέπει για αρχή να συμβιβαστείς και με το οτιδήποτε; IT αν έχεις εμπειρία και ικανότητες στρώνουν κόκκινο χαλί. Επίσης αυτά που λεγονται πιο πίσω ας πούμε για εγγυήσεις που θα πρέπει να διαθέτεις αν θες να νοικιάσεις ή για ασφάλιση κλπ κατά πόσο είναι ρεαλιστικά για κάποιον που ψάχνει να κατοικήσει εκεί από τον μηδέν; Παίζει με τη χώρα. Αν είσαι μόνος σου και χωρίς ιστορικό γενικά θα τα βρεις δύσκολα, ιδιαίτερα επειδή όσο λιγότεροι είστε που θα μείνετε μαζί τόσο μεγαλύτερη η ζήτηση (θα βρεις πολύ ευκολότερα σπίτι για 4μελή οικογένεια παρά για ζευγάρι). Είναι πιθανό ότι στην αρχή θα πρέπει να ξεχάσεις το αυτόνομο και να συγκατοικήσεις ή να υπενοικιάσεις τουλάχιστον για μερικούς μήνες. Το HR του εργοδότη σου μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα. 1
bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Και εδω θα τα καταφερει ο φιλος μας αρκει να έχει τη φραπεδια παραμάσχαλα ΠΩΠΩ ποσο ψευτικη διαφημιση ρε παιδια καλα δε ντρεπονται να κοροιδευουν οι μαρκετιστες γιάπηδες κτλπ??? να κοροιδευουν τον ανεργο κοσμο ενω την ιδια στιγμη οι εργοδοτες τους δινουν 500 ευρω το μήνα με 10ωρα? ελεος εχασε τη πτηση για μοντρεαλ ο μπουφος. Φίλε έτσι είναι οι μαρκετίστες... γνωρίζουν πολύ καλά την νεοελληνική νοοτροπία. Δες και αυτή την διαφήμιση (για πολλά facepalm): Θα αρχίσω να πιστεύω ότι επίτηδες μας επέβαλλαν τα capital controls, μπας και αποκτήσουμε κουλτούρα e-banking. Μακάρι να βρουν κάποιον «τρόπο» να μπουν και τα e-government/e-voting στην καθημερινότητά μας... 1
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε έτσι είναι οι μαρκετίστες... γνωρίζουν πολύ καλά την νεοελληνική νοοτροπία. Δες και αυτή την διαφήμιση (για πολλά facepalm): Θα αρχίσω να πιστεύω ότι επίτηδες μας επέβαλλαν τα capital controls, μπας και αποκτήσουμε κουλτούρα e-banking. Μακάρι να βρουν κάποιον «τρόπο» να μπουν και τα e-government/e-voting στην καθημερινότητά μας... hahahaha 'ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΕΞΩ' ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ο τύπος! Λυνομαι στα γελια οποτε το βλέπω.
groot Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα κι από μένα έκατσα και διάβασα όλο το θέμα και επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα του εξωτερικού μπορεί όποιος θέλει να πει 5 πράγματα ( ό,τι πιστεύετε πως δεν έχει ειπωθεί δηλαδή ) για το εργασιακό περιβάλλον, τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν ως ξένο κλπ και μια σύγκριση με την Ελλάδα πέρα από το μισθό δηλαδή. Αναλόγως την δουλειά. Εάν, π.χ., δουλεύεις ως ανειδίκευτος εργάτης τότε θα έχεις ανάλογο περιβάλλον. Εάν δουλεύεις σε πρεσβεία, τότε ανάλογο περιβάλλον. Μισθολογικά, θα κρίνουν τις ικανότητές σου και θα σε πληρώσουν αναλόγως. Μόνο όμως βάσει ικανοτήτων. Επίσης το θέμα της γλώσσας πώς αντιμετωπίζεται, αν ας πούμε θέλω να πάω σε κάποια σκανδιναβική χώρα να δουλέψω και δε ξέρω την τοπική γλώσσα αυτό θεωρείται no-go, μπορείς να συννενοείσαι στα Αγγλικά στον εργασιακό σου χώρο, υπάρχει κάποιος βαθμός κατανόησης αλλά περιμένουν πως θα κατσεις να λιώσεις ώστε να μιλάς σωστά το συντομότερο κλπ. Αναλόγως την δουλειά. Εάν δουλεύεις σε οικοδομές και είσαι κτίστης, τότε θα ζητήσουν γλώσσα. Το ίδιο και σερβιτόρος κτλ. Εάν είσαι σε international περιβάλλον, τότε αγγλικά είναι ΟΚ και αποδεκτά. Αναλόγως την χώρα και την εργασία, θα σου δοθούν ευκαιρίες για να μάθεις την γλώσσα. Επίσης, κάποιες χώρες έχουν ταχύρρυθμα μαθήματα για μετανάστες τα οποία κρατάνε αρκετούς μήνες (π.χ. 1 χρόνο) αλλά μετά σου δίνουν πλήρη επάρκεια της γλώσσας. Σημαντικό: Όταν κάνεις αυτά τα μαθήματα δεν σου μένει χρόνος για δουλειά. Είναι full time. Επίσης είναι εύκολο να βρει κάποιος δουλειά στον τομέα του έξω ( συγκεκριμένα με ενδιαφέρει κάτι σε IT αλλά οποιαδήποτε εμπειρία ευπρόσδεκτη ) ή θα πρέπει για αρχή να συμβιβαστείς και με το οτιδήποτε; Αναλόγως την χώρα. Π.χ., ο defacer όλο λέει ότι ψάχνουν σε Γερμανία για ΙΤ. Εγώ μπορώ να σου πω ότι βορειότερα κάνουν ΚΡΑ για νοσοκόμες. Εάν είσαι νοσοκόμος και πας Γερμανία χωρίς να το ψάξεις καθόλου, κάνεις λάθος. Γενικά ψάχνεις και βρίσκεις. Μπορεί να βρεις πολύ καλή δουλειά ΙΤ εκτός Γερμανίας και πολύ καλή δουλειά νοσοκόμου νοτιότερα. Δεν υπάρχει κάτι standard. Επίσης αυτά που λεγονται πιο πίσω ας πούμε για εγγυήσεις που θα πρέπει να διαθέτεις αν θες να νοικιάσεις ή για ασφάλιση κλπ κατά πόσο είναι ρεαλιστικά για κάποιον που ψάχνει να κατοικήσει εκεί από τον μηδέν; Αναλόγως την χώρα. Σε μερικές ζητάνε συστατική επιστολή από προηγούμενο ιδιοκτήτη. Σε μερικές δεν ζητάνε τίποτα. Πάντως, σχεδόν παντού παίζουν τα 2-3 ενοίκια με το "καλημέρα". Οπότε, δεν είναι μακριά από ό,τι ξέρεις από Ελλάδα... μόνο που θα έχεις διαφορετικές τιμές. Ρεαλιστικότατο είναι. Μπορείς να το κάνεις. Θέλεις μόνο παραπάνω λεφτά για ενοίκιο αλλά θα βρεις επιπλωμένο σπίτι οπότε θα είναι σαν να κάνεις κανονική μετακόμιση σε Ελλάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις