Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έφυγα 2012 για Σλοβακία, δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, η εταιρία με βοήθησε να κάνω όλα τα απαραίτητα χαρτιά και να σου πω ποιο πολύ τρέξιμο έριξα όταν ήθελα να καταθέσω τα χαρτιά στην εφορία για κάτοικος εξωτερικού.
Αν είσαι φυσιολογικό άτομο θα κανείς παρέες ( η παρέα μου αποτελείται από άτομο από όλον τον κόσμο, από Έλληνες έχω μόνο 2ατομα).

Τώρα όταν ακούω άτομα να λένε ποοοοο ποσό δύσκολα είναι τι να πω.... Αναλόγως πως έχεις μαθει.

Το να βρεις σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολο αλλά είναι ανάλογος τα χρήματα.
Στην δουλειά οποίος λέει ότι είναι ποιο δύσκολα δεν τον πιστεύω...
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι αν είσαι εργατικός ανταμοιβεσε ανάλογα , στην Ελλάδα είναι ποιο δύσκολες συνθήκες (μαύρη εργασία , μισθός χαμηλός ,κτλ).

Φυσικά ο καθένας είναι διαφορετικός χαρακτήρας άρα κάτι που για μένα δεν ήταν δύσκολο για κάποιον άλλον ίσως είναι.

• Like 2
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

IT αν έχεις εμπειρία και ικανότητες στρώνουν κόκκινο χαλί.

Ωραία ευχαριστώ γενικά, πάνω σε αυτό θεωρείται πως είναι καλό να κάνεις το βήμα σε κάποια πιο προχωρημένη ηλικία όπου θα έχεις αποκομίσει και αυτές τις παραπάνω εμπειρίες/γνώσεις ή μπορείς απλά να ξεκινήσεις με την όρεξή να μάθεις και σιγά σιγά να εξελιχθείς; Προσωπικά ας πούμε είμαι στη φάση που κοντεύω στο πτυχίο εργασιακή εμπειρία πάνω στην πληροφορική δεν έχω καλό ή κακό δεν ξέρω οπότε σκέφτομαι θα ήταν καλή ιδέα να κάτσω Ελλάδα 4-5-7-10 χρόνια να χτίσω ένα status και σίγουρα να έχω και κάποια δικά μου λεφτά στην άκρη ή υπάρχουν και εταιρείες έξω που ψάχνουν νέους πτυχιούχους χωρίς πολλά πολλά; Γιατί κάπου εκεί μπαίνει και το θέμα ότι γιατί να προτιμήσει κάποιος εμένα ας πούμε κι όχι έναν ντόπιο που θα έχει και ένα βαθμό άνεσης παραπάνω.

Δημοσ.

Για κάποιο λογο οι περισσοτεροι κατοικοι σε αυτή την χώρα θέλουν ήλιο, καφέδες, ξυδια και τα λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης παρόλο που μένουν με την μαμα τους...

Αυτό θα είναι εφικτό μόνο σε μια United States of Europe με κυκλικά πλεονάσματα.

Απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό το στάδιο ενοποίησης...

Δημοσ.

Δεν πινω φραπε δεν τρωω πιτογυρα και δεν ακουω παολα.

Μα καλα τι συμπερασματα βγαζετε;

Ότι δεν ξέρεις να τρως, να πίνεις και να ακούς μουσική! :P :D

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό παντως που μερικοί Ελληναραδες τρώνε ασβέστιο απο τον τοίχο λογο αφραγκίας αλλα κατά τα αλλα μαζευουνε λεφτά 2 χρόνια για να πάρουνε iPhone με ξεπερνάει.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό παντως που μερικοί Ελληναραδες τρώνε ασβέστιο απο τον τοίχο λογο αφραγκίας αλλα κατά τα αλλα μαζευουνε λεφτά 2 χρόνια για να πάρουνε iPhone με ξεπερνάει.

δΕς ΤΟ ΚΑΙ αλλιως φιλε το φαι θα το αφοδεύσεις ενω το κινητάκι θα μεινει να μιλας με το γκομενάκι :D

εγω εχω πάρει ενα με 60 ευρώ το PiXi της ALCATEL ειμαι ευχαριστημενος αν και δεν ειμαι απαιτητικος σε αυτά.

Δημοσ.

δΕς ΤΟ ΚΑΙ αλλιως φιλε το φαι θα το αφοδεύσεις ενω το κινητάκι θα μεινει να μιλας με το γκομενάκι :D

Έχει μια λογική βεβαίως βεβαίως

• Like 1
Δημοσ.

Όπως τη βρίσκει ο καθένας...σίγουρα είναι καλύτερο να τα μαζεύουν πάντως από το να παίρνουν δάνειο ή κάρτες που δεν μπορούν να πληρώσουν μετά! :)

Δημοσ.

Όπως τη βρίσκει ο καθένας...σίγουρα είναι καλύτερο να τα μαζεύουν πάντως από το να παίρνουν δάνειο ή κάρτες που δεν μπορούν να πληρώσουν μετά! :)

Ναι δεν αντιλέγω. Ο καθένας με τις συνήθειες του.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να τα χαλάς σε ό,τι σ'ευχαριστεί!

Ε βεβαία! Εγω σκοπεύω να παρω ένα laptop σύντομα ή να επισκευασω το pc μου διότι ενα μήνα τωρα από το κινητό δεν την παλεύω. Ο καθένας ότι τον ευχαριστεί

• Like 2
Δημοσ.

Όταν στο εργασιακό μπαίνουν παράγοντες όπως ο ήλιος, ο φραπές, το πιτόγυρο και η πάολα, κάτι δεν πάει καλά. Βασικά καταλαβαίνεις ότι μιλάς με Έλληνα.

Εργασιακό: μισθός + εργασιακές συνθήκες. Είναι καλά; Πας και στη Γροιλανδία. Δεν είναι καλά; Δεν πας κι ας πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολυεθνική στην καλύτερη χώρα του πλανήτη.

Κάποιος μπορεί να προτιμήσει λιγότερα λεφτά αλλά πιο όμορφο μέρος και καλύτερη (γι'αυτόν) ζωή. Αν είναι να πάθει κατάθλιψη εκεί που θα πάει και να περιμένει 10 μέρες το καλοκαίρι να ζήσει σαν άνθρωπος τι να την κάνεις την καλή δουλειά...είναι πως το βλέπει ο καθένας.

Για μένα δηλαδή δεν είναι τόσο διαχωρισμένο το εργασιακό όπως το γράφεις. Συνδυασμός είναι. Εκεί που δουλεύεις εκεί ζεις κιόλας. Μπορεί να ψάχνουν άτομα για ερευνητικό κέντρο στο βόρειο πόλο ή σε καμιά έρημο, δεν μπορούν να πάνε όλοι! :)

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψή μου. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και για όσους ψάχνουν δουλειά, και για όσους προσπαθούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχει η δυσκολία του ρευστού, η καθυστέρηση πληρωμών, οι οφειλές στον ΟΑΕΕ, και όλα τα υπόλοιπα. Ξέρω ότι δεν γράφω κάτι που δεν γνωρίζουμε όλοι, αλλά ειλικρινά, με τα σημερινά δεδομένα αδυνατώ να δω φως στον ορίζοντα. Είναι πάρα πολύ αντίξοες οι συνθήκες, και υπάρχει μια συνεχής αντίφαση, βλέποντας την κίνηση στα μαγαζιά, στα μπουζούκια, στα club, τη στιγμή που υπάρχουν τόσα εκατομμύρια άνεργοι (χωρίς να έχουν υπολογίσει ποτέ τους άνεργους του ΟΑΕΕ, ή όσους προσλαμβάνονται με 3μηνες συμβάσεις για να μειώνονται τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας). 

Εγώ παρατηρώ ότι όσοι την παλεύουν με δυσκολία, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, ενώ αυτοί που έχουν ακόμα λεφτά, εκμεταλλεύονται την κρίση και χρωστάνε λεφτά λέγοντας ότι δεν έχουν. 

Εγώ ασχολούμαι με την εκπαίδευση, και δυστυχώς πληρώνουν κυρίως εκείνοι που ξέρω ότι δυσκολεύονται άσχημα. Τους άνετους με τα  X5, τα ML και τα Cayenne (με τις Βουλγάρικες πινακίδες), τους κυνηγάω για να πάρω 50 ευρώ, γιατί είμαι υποχρεωμένος να κόβω αποδείξεις, ανεξάρτητα με την είσπραξη του ποσού και φορολογούμαι κανονικά. Εκεί όμως που τρελλαίνομαι είναι όταν χρειάζεται να προσλάβω καθηγητές, γιατί λίγοι έρχονται να δουλέψουν, αφού ο μισθός που τους αναλογεί, τους φαίνεται αμελητέος και το λένε στα ίσια, συγκρίνοντας τις αποδοχές της μαύρης εργασίας (ιδιαίτερα), με τη full-time απασχόληση. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.

Εξίσου όμως τρελλαίνομαι με μεγάλα καταστήματα, τα οποία δίνουν μισθό 460 ευρώ σε κοπέλες (και άντρες), με 8ωρο κουβάλημα, καθάρισμα τουαλετών και πλύσιμο των ποτηριών του εργοδότη, ενώ έχουν προσληφθεί ως πωλήτριες, χωρίς να τηρείται κανένα ωράριο και με συνεχή εκφοβισμό και εξύβριση (με μπινελίκια εννοώ), ακόμα και μπροστά σε πελάτες. 

Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν κάποιος έχει την ευκαιρία (με σωστή προετοιμασία) να πάει στο εξωτερικό, οφείλει στον εαυτό του να το κάνει, για λόγους αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει πιάσει τον απόλυτο πάτο, δεν τηρείται τίποτα και δεν ισχύει τίποτα. Υποτίθεται ότι έχω μια βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας φτύσει αίμα για να πετύχω. ΑΛΛΑ, αν μου δινόταν μια καλή ευκαιρία, θα άλλαζα τη ζωή μου και θα έφευγα, με μόνη χώρα επιλογής τη Βρετανία καθώς έχω ζήσει πολλά χρόνια εκεί. Γιατί πολύ απλά ως εργοδότης στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν ξέρω αν τον επόμενο μήνα θα έχω να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου και επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς θα ισχύει νομοθετικά και φορολογικά. Στις άδειες των εκπαιδευτηρίων, έχουν αλλάξει τα πάντα τρεις φορές μέσα σε λίγους μήνες και εμείς απλά τρέχουμε, πληρώνουμε και μαζεύουμε χαρτιά. 

Αγαπώ την Ελλάδα, τη γη της, την ομορφιά της. Την αγαπώ ως πατρίδα και το τονίζω αυτό. Όμως, είναι κι άλλα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή και όσο περνούν τα χρόνια, συμπεραίνω ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ό,τι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, τα αυτονόητα δεν είναι εφικτά. Και λέγοντας αυτονόητα, εννοώ μια αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη, σταθερό φορολογικό καθεστός, ένα σωστό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και επαγγελματική εξέλιξη ανάλογη της προσπάθειας και των προσόντων με ίσες ευκαιρίες. 

• Like 5
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψή μου. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και για όσους ψάχνουν δουλειά, και για όσους προσπαθούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχει η δυσκολία του ρευστού, η καθυστέρηση πληρωμών, οι οφειλές στον ΟΑΕΕ, και όλα τα υπόλοιπα. Ξέρω ότι δεν γράφω κάτι που δεν γνωρίζουμε όλοι, αλλά ειλικρινά, με τα σημερινά δεδομένα αδυνατώ να δω φως στον ορίζοντα. Είναι πάρα πολύ αντίξοες οι συνθήκες, και υπάρχει μια συνεχής αντίφαση, βλέποντας την κίνηση στα μαγαζιά, στα μπουζούκια, στα club, τη στιγμή που υπάρχουν τόσα εκατομμύρια άνεργοι (χωρίς να έχουν υπολογίσει ποτέ τους άνεργους του ΟΑΕΕ, ή όσους προσλαμβάνονται με 3μηνες συμβάσεις για να μειώνονται τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας). 

Εγώ παρατηρώ ότι όσοι την παλεύουν με δυσκολία, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, ενώ αυτοί που έχουν ακόμα λεφτά, εκμεταλλεύονται την κρίση και χρωστάνε λεφτά λέγοντας ότι δεν έχουν. 

Εγώ ασχολούμαι με την εκπαίδευση, και δυστυχώς πληρώνουν κυρίως εκείνοι που ξέρω ότι δυσκολεύονται άσχημα. Τους άνετους με τα  X5, τα ML και τα Cayenne (με τις Βουλγάρικες πινακίδες), τους κυνηγάω για να πάρω 50 ευρώ, γιατί είμαι υποχρεωμένος να κόβω αποδείξεις, ανεξάρτητα με την είσπραξη του ποσού και φορολογούμαι κανονικά. Εκεί όμως που τρελλαίνομαι είναι όταν χρειάζεται να προσλάβω καθηγητές, γιατί λίγοι έρχονται να δουλέψουν, αφού ο μισθός που τους αναλογεί, τους φαίνεται αμελητέος και το λένε στα ίσια, συγκρίνοντας τις αποδοχές της μαύρης εργασίας (ιδιαίτερα), με τη full-time απασχόληση. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.

Εξίσου όμως τρελλαίνομαι με μεγάλα καταστήματα, τα οποία δίνουν μισθό 460 ευρώ σε κοπέλες (και άντρες), με 8ωρο κουβάλημα, καθάρισμα τουαλετών και πλύσιμο των ποτηριών του εργοδότη, ενώ έχουν προσληφθεί ως πωλήτριες, χωρίς να τηρείται κανένα ωράριο και με συνεχή εκφοβισμό και εξύβριση (με μπινελίκια εννοώ), ακόμα και μπροστά σε πελάτες. 

Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν κάποιος έχει την ευκαιρία (με σωστή προετοιμασία) να πάει στο εξωτερικό, οφείλει στον εαυτό του να το κάνει, για λόγους αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει πιάσει τον απόλυτο πάτο, δεν τηρείται τίποτα και δεν ισχύει τίποτα. Υποτίθεται ότι έχω μια βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας φτύσει αίμα για να πετύχω. ΑΛΛΑ, αν μου δινόταν μια καλή ευκαιρία, θα άλλαζα τη ζωή μου και θα έφευγα, με μόνη χώρα επιλογής τη Βρετανία καθώς έχω ζήσει πολλά χρόνια εκεί. Γιατί πολύ απλά ως εργοδότης στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν ξέρω αν τον επόμενο μήνα θα έχω να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου και επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς θα ισχύει νομοθετικά και φορολογικά. Στις άδειες των εκπαιδευτηρίων, έχουν αλλάξει τα πάντα τρεις φορές μέσα σε λίγους μήνες και εμείς απλά τρέχουμε, πληρώνουμε και μαζεύουμε χαρτιά. 

Αγαπώ την Ελλάδα, τη γη της, την ομορφιά της. Την αγαπώ ως πατρίδα και το τονίζω αυτό. Όμως, είναι κι άλλα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή και όσο περνούν τα χρόνια, συμπεραίνω ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ό,τι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, τα αυτονόητα δεν είναι εφικτά. Και λέγοντας αυτονόητα, εννοώ μια αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη, σταθερό φορολογικό καθεστός, ένα σωστό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και επαγγελματική εξέλιξη ανάλογη της προσπάθειας και των προσόντων με ίσες ευκαιρίες. 

Σημείωση:Δεν αναφέρομαι σε εσένα BritGreek προσωπικά αλλά μιλάω γενικά

1.Από το 1831 μέχρι και σήμερα πότε είχες υγειονομική περίθαλψη, σταθερό φορολογικό καθεστός, ένα σωστό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και επαγγελματική εξέλιξη ανάλογη της προσπάθειας και των προσόντων με ίσες ευκαιρίες. ;

2.Δεν αγαπάς την Ελλάδα,αλλά την ύλη και αφού δεν την βρίσκεις στην Ελλάδα για αυτό και την απαρνείσαι.

Κοινώς πατρίδα σου είναι η χώρα που σου προσφέρει όλα εκείνα τα μέσα για να βιοποριστείς άνετα και ωραία

και όχι η ιστορία,το dna και το χώμα των προγόνων σου

3.Μάθετε στην καλοπέραση και στον υλισμό και προδίδετε ακόμη και την πατρίδα σας προκειμένου να ικανοποιήσετε

τις υλικές σας απολαύσεις.Αναρρωτιέμαι που θα βρείτε το ψυχικό σθένος αν κληθείτε να υπεαρασπίσετε τα άγια και ιερά

χώματα της πατρίδας.

4.Στην Συρία κάποιες νεαρές κοπέλες έχουν πάρει τα τυφέκια και πολεμούν τον εχθρό.Εκείνες άραγε δεν έχουν τις ίδιες

ανάγκες με εσάς;Εκείνες δεν θέλουν να κάνουν οικογένεια; Δεν θέλουν υγειονομική περίθαλψη, σταθερό φορολογικό καθεστός

κ.τ.λ.;Σαφώς και θέλουν.Αλλά ξέρουν οτι για να το πετύχουν οτι πρέπει να πρώτα να πολεμήσουν εν αντιθέση με εσάς που όχι μόνο τρέμετε στην ιδέα του πολέμου,αλλά τρέμετε ακόμη και στην ιδέα της έλλειψης του χρήματος.Τελικά ποιος έχει μεγάλα

αρχ... αυτές ή εσείς;

5."Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες".Μήπως ξέρετε ποιος την είπε αυτή την φράση;

Δεν γράφω για να σας κάνω κύρηγμα,αλλά να σας τονίσω κάτι πολύ απλό.

Όπου και να πάτε,όπου και να κρυφτείτε,σε όποια χώρα και να ζήσετε,ο "εχθρός" θα σας βρει.

Η παγκόσμια οικονομία,αργά ή γρήγορα θα σκάσει.Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε αυτό

τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να επιβιώσετε πολεμώντας τον εχθρό που λέγεται πείνα.

Αν νομίζετε οτι λέω σενάρια επιστημονικής φαντασίας,ρωτήστε έναν σοβαρό οικονομολογό να σας πει

αν η παγκόσμια οικονομία είναι για φούντο ή όχι.

Απλά εμείς λόγο μνημονίου έχουμε μπει σε διαδικασία προσαρμογης στις νέες συνθήκες,εν αντιθέση με τους

άλλους (ευρωπαίους-αμερικανούς) που θα το βιώσουν αστραπιαία

Προτιμήστε την προσαρμογή,παρα το αστραπιαίο.

Η Γαλλία-Παρίσι από του πουθενά,μέσα σε μια νύχτα βρέθηκε σε κατάσταση πολέμου με στρατό στους δρόμους και

κλείσιμο των συνόρων.Είδατε πόσο ξαφνικά έγινε; Εκεί που δεν το περίμενε κανείς,τσουπ έσκασε το γεγονός.

Το ίδιο θα συμβεί και για τα οικονομικά δεδομένα.Οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Αμερικής θα βιώσουν κυριολεκτικότατα

τον όλεθρο γιατί το πέρασμα από τον πλούτο στην φτώχεια θα διαρκέσει μόλις μια νύχτα.Όπως το ίδιο θα πάθουν και φραγκάτοι

της χώρας μας (βλέπε τηλεοπτικοί αστέρες,μεγαλοτραγουδιστές,μεγαλοηθοποιοί,βόρεια προάστεια Αθηνών,εφοπλιστές κ.τ.λ)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...