Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κι εγώ αν μπορείς να διαλέξεις έγραψα. Αν δεν μπορείς, δεν είναι πάντως απαραίτητο να τρως από τα σκουπίδια αλλά ότι είσαι δύσκολα (500-600 ευρώ).

Στο εξωτερικό ακους "δεν μου αρέσει η δουλειά (άσχετη με το αντικείμενο σπουδών, αμοιβόμενη χαμηλότερη από αυτό που ονειρευόμουν), αλλά είναι μια δουλειά που θα μου παρέχει εισόδημα και δεν θα με πηδάνε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) άρα δόξα τω θεώ που έκατσε αυτή η ευκαιρία και εννοείται θα την παρω". Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να γράψω τι συμβαίνει, τα ξέρουμε νομίζω όλοι περνώντας από μια καφετέρια/ταβέρνα ή συνομιλώντας με διάφορους (κυρίως νέους).

Συμφωνώ αρκετά. Απλά πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αυτοί ας πούμε που λες γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν να βρουν καλύτερες συνθήκες; Είναι στον κάθε άνθρωπο, δεν είναι τόσο θέμα εθνικότητας πιστεύω. Όπως και στην Ελλάδα έχει απ'όλα. Έχει αυτούς που θα δουλέψουν για 300€, άλλους που θα το κυνηγήσουν όσο δε πάει στην Ελλάδα, έχει κι αυτούς που προτιμούν να κάθονται, έχει κι αυτούς που θα το κυνηγήσουν στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Πλήρης απογοήτευση... αλλά ευτυχώς που ακόμα τέτοιοι είναι λίγοι και δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

"Την Ελλάδα θέλουμε και ας τρώμε πέτρες" είπε ένας από τους πλουσίους και γόνος φημισμένης οικογένειας και κάθε άλλο παρά πέτρες έτρωγε όταν το έλεγε, σε αντίθεση με τους περισσότερους της Ελλάδας εκείνη την εποχή.

Άγια και ιερά χώματα λέει... Καταρχάς, άγια και ιερά μόνο για αυτούς που πιστεύουν στον Χριστό. Έλα μου όμως που η ιστορία της Ελλάδας ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από αυτή με χριστιανισμό! Οπότε, τι φάση; Θέλετε όντως την Ελλάδα, με τους τιμημένους προγόνους (π.χ. Περικλή κτλ) ή την Ελλάδα ΜΕ τον χριστιανισμό = χωρίς Περικλή κτλ; Αποφασίστε, γιατί άλλοι σφαγιάστηκαν στην Θεσσαλονίκη επειδή δεν πίστευαν στην θρησκεία που ήθελε να περάσει αυτός που έκανε sex με την μάνα του, αρχίζει από Κ τελειώνει σε ΝΤΙΝΟΣ, 12 γράμματα, αυτοκράτορας. Α! Στο Βυζάντιο.

Οπότε, άγια και ιερά; Don't think so! Πόσο μάλλον δε για αυτούς που δεν έχουν κλήρο (=δούλοι στην μεγάλη Ελλάδα που αναμασάτε για να νιώσετε υπεροχή).

Άρα, όχι απλά αγαπάμε την ύλη, we fvcking εξαρτιόμαστε από αυτή! Εσύ που δεν, κάτσε χωρίς φαΐ και νερό και ζεστασιά και άσε μας να πουλάμε το είναι μας στην ύλη. Και, μάντεψε τι.

Εάν σε μία χώρα τον π@ιρνουν πατόκορφα οι κυβερνώντες και φως στον ορίζοντα μετά από 100 (και αν) χρόνια, τότε όχι να πολεμήσουμε... ούτε να φτύσουμε.

Και πατρίδα είναι μία έννοια που θέλουν να αναπαράγουν όσοι έχουν συμφέρον σε πατρίδες. Όσοι μπορούν να διοικούν και να βγάζουν λεφτά μέσα από "πατρίδες", πολέμους και ανταλλαγές συνόρων βάσει ιστορίας που επίσης γράφουν οι ίδιοι. Για όλους αυτούς που απλά δεν συμμετέχουν (επειδή δεν μπορούν κυρίως) σε αυτό το παιχνίδι, είναι εντελώς παράλογο να το συνεχίζουν. Οπότε, πατρίδα πουθενά. Τόπος που "αυτό το καιρό ζω", ναι.

Όταν φτάνεις στο σημείο να απαξιώνεις τον απελευθερωτή του έθνους τότε όχι μόνο η καταστροφή είναι δεδομένη

αλλά και ο αφανισμός του έθνους.Ευτυχώς η αποψή σου αντιπροσωπεύει την απειροελάχιστη μειοψηφία των Ελλήνων

Ένα χώμα χαρακτηρίζεται άγιο και ιερό διότι ποτίστηκε με αίμα ανθρώπων που πολέμησαν για τις αξίες τους και τα πιστεύω τους.Δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό.Έχει σχέση με το πνευματικό ανάστημα των ανθρώπων που το κατοίκησαν.

Η ιστορία του ελληνικού έθνους δεν τελειώνει την στιγμή που πεθαίνει το δωδεκάθεο ή  την στιγμή που μας καταλαμβάνουν οι Ρωμαίοι.

Φίλε μου μια και το πιστεύεις αυτο,μιας και απορρίπτεις τον Χριστιανισμό (Βυζάντιο)-1821 (Κολοκοτρώνη) οφείλω να σου πω κάτι.

Να μετακομίσεις στην Τουρκία διότι είσαι τουρκόσπορος.Απο την στιγμή που το ελληνικό στοιχείο υφίσταται μόνο την περίοδο της αρχαιότητας,άρα εσύ σήμερα δεν είσαι Έλληνας.Οπότε μπρος τουρκόσπορε.Πάρε τα μπογαλακια σου και αδειασέ μας την γωνια.

Εμείς είμαστε Έλληνες και η ιστορία του ελληνικού έθνους ξεκινάει από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα.Αν δεν σου αρέσει η περίοδος του Βυζαντίου και της Ελληνικής επανάστασης,προβλημά σου.

Η ιστορία είναι ιστορία και δεν αλλάζει

Πατρίδα πουθενά-θεός μου το χρήμα.

Δεν έχουμε κρίση οικονομική,αλλά κρίση αξιών

Δημοσ.

Όταν φτάνεις στο σημείο να απαξιώνεις τον απελευθερωτή του έθνους τότε όχι μόνο η καταστροφή είναι δεδομένη

αλλά και ο αφανισμός του έθνους.Ευτυχώς η αποψή σου αντιπροσωπεύει την απειροελάχιστη μειοψηφία των Ελλήνων

Ένα χώμα χαρακτηρίζεται άγιο και ιερό διότι ποτίστηκε με αίμα ανθρώπων που πολέμησαν για τις αξίες τους και τα πιστεύω τους.Δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό.Έχει σχέση με το πνευματικό ανάστημα των ανθρώπων που το κατοίκησαν.

Η ιστορία του ελληνικού έθνους δεν τελειώνει την στιγμή που πεθαίνει το δωδεκάθεο ή  την στιγμή που μας καταλαμβάνουν οι Ρωμαίοι.

Φίλε μου μια και το πιστεύεις αυτο,μιας και απορρίπτεις τον Χριστιανισμό (Βυζάντιο)-1821 (Κολοκοτρώνη) οφείλω να σου πω κάτι.

Να μετακομίσεις στην Τουρκία διότι είσαι τουρκόσπορος.Απο την στιγμή που το ελληνικό στοιχείο υφίσταται μόνο την περίοδο της αρχαιότητας,άρα εσύ σήμερα δεν είσαι Έλληνας.Οπότε μπρος τουρκόσπορε.Πάρε τα μπογαλακια σου και αδειασέ μας την γωνια.

Εμείς είμαστε Έλληνες και η ιστορία του ελληνικού έθνους ξεκινάει από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα.Αν δεν σου αρέσει η περίοδος του Βυζαντίου και της Ελληνικής επανάστασης,προβλημά σου.

Η ιστορία είναι ιστορία και δεν αλλάζει

Πατρίδα πουθενά-θεός μου το χρήμα.

Δεν έχουμε κρίση οικονομική,αλλά κρίση αξιών

Ούτε από ιστορία ξέρεις... ούτε και από τίποτα άλλο από ό,τι φαίνεται.

Απλά επιγραμματικά, γιατί ειλικρινά δεν πρόκειται να καταλάβεις κάτι παραπάνω και βαριέμαι να στα εξηγώ.

α) τουρκόσποροι είναι το 90% των Ελλήνων. Το υπόλοιπο 10% είναι αυτοί που έχουν καράβια, κατασκευαστικές μεγάλες, είναι σε πρεσβείες, υπουργεία κτλ.

β) Πριν από Βυζάντιο υπήρχαν πόλεις-fvcking-κράτη. Έθνος, όπως το εννοείς, μετά το Βυζάντιο.

γ) Οι αγαπημένοι σου Έλληνες χριστιανοί δεν ήταν που ανοίξανε την κερκόπορτα στους Τούρκους μωαμεθανούς μαχητές, γιατί "καλύτερα τούρκικο φέσι παρά λατινικό κάτι μέσα στην πόλη"; Ή μήπως αυτά δεν τα ξέρεις;

δ) ο Κολοκοτρωνοτέτοιος, όταν έλεγε να φάει πέτρες, είχε γεμάτη την κοιλιά. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όχι. Μια ζωη όσοι έχουν κοιλιά γεμάτη το παίζουν και καμπόσοι.

και ε) απορρίπτω την έννοια της πατρίδας και των εθνοσωτήρων. Χιλιετίες τώρα, την ιστορία την γράφουν οι νικητές και όλο οι πλούσιοι λένε σε εμάς να θυσιάσουμε αυτό που δεν έχουμε για να κάνουν αλλαξοκωλιές στην εξουσία. Είτε είναι κράτη, είτε είναι θρησκείες, είτε ομάδες, είτε είτε είτε.

Βέβαια... με κάτι σαν και εσένα που κυκλοφορούν... είναι εύκολο να το πετύχουν.

Δημοσ.

Κερκόπορτα και μπούρδες btw, τόσο κανόνι και στη φάση που ήταν τότε η Κωνσταντινούπολη και η χαραμάδα αρκούσε.

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ γενικά, πάνω σε αυτό θεωρείται πως είναι καλό να κάνεις το βήμα σε κάποια πιο προχωρημένη ηλικία όπου θα έχεις αποκομίσει και αυτές τις παραπάνω εμπειρίες/γνώσεις ή μπορείς απλά να ξεκινήσεις με την όρεξή να μάθεις και σιγά σιγά να εξελιχθείς; Προσωπικά ας πούμε είμαι στη φάση που κοντεύω στο πτυχίο εργασιακή εμπειρία πάνω στην πληροφορική δεν έχω καλό ή κακό δεν ξέρω οπότε σκέφτομαι θα ήταν καλή ιδέα να κάτσω Ελλάδα 4-5-7-10 χρόνια να χτίσω ένα status και σίγουρα να έχω και κάποια δικά μου λεφτά στην άκρη ή υπάρχουν και εταιρείες έξω που ψάχνουν νέους πτυχιούχους χωρίς πολλά πολλά; Γιατί κάπου εκεί μπαίνει και το θέμα ότι γιατί να προτιμήσει κάποιος εμένα ας πούμε κι όχι έναν ντόπιο που θα έχει και ένα βαθμό άνεσης παραπάνω.

bump!

Δημοσ.

Ούτε από ιστορία ξέρεις... ούτε και από τίποτα άλλο από ό,τι φαίνεται.

Απλά επιγραμματικά, γιατί ειλικρινά δεν πρόκειται να καταλάβεις κάτι παραπάνω και βαριέμαι να στα εξηγώ.

α) τουρκόσποροι είναι το 90% των Ελλήνων. Το υπόλοιπο 10% είναι αυτοί που έχουν καράβια, κατασκευαστικές μεγάλες, είναι σε πρεσβείες, υπουργεία κτλ.

β) Πριν από Βυζάντιο υπήρχαν πόλεις-fvcking-κράτη. Έθνος, όπως το εννοείς, μετά το Βυζάντιο.

γ) Οι αγαπημένοι σου Έλληνες χριστιανοί δεν ήταν που ανοίξανε την κερκόπορτα στους Τούρκους μωαμεθανούς μαχητές, γιατί "καλύτερα τούρκικο φέσι παρά λατινικό κάτι μέσα στην πόλη"; Ή μήπως αυτά δεν τα ξέρεις;

δ) ο Κολοκοτρωνοτέτοιος, όταν έλεγε να φάει πέτρες, είχε γεμάτη την κοιλιά. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όχι. Μια ζωη όσοι έχουν κοιλιά γεμάτη το παίζουν και καμπόσοι.

και ε) απορρίπτω την έννοια της πατρίδας και των εθνοσωτήρων. Χιλιετίες τώρα, την ιστορία την γράφουν οι νικητές και όλο οι πλούσιοι λένε σε εμάς να θυσιάσουμε αυτό που δεν έχουμε για να κάνουν αλλαξοκωλιές στην εξουσία. Είτε είναι κράτη, είτε είναι θρησκείες, είτε ομάδες, είτε είτε είτε.

Βέβαια... με κάτι σαν και εσένα που κυκλοφορούν... είναι εύκολο να το πετύχουν.

Ξέρεις ποιο είναι το θέμα με εσένα;

Οτι δεν έχεις αξίες.Δεν πιστεύεις σε καμία ανώτερη ιδέα.

Άπατρης,άθεος να υποθέσω.

Είσαι τερματισμένος υλιστής και τίποτα παραπάνω.

Και ξέρεις ποιο είναι το ερωτημά μου; Αν σε περίπτωση χάσεις και την τελευταία ρανίδα ύλης

π.χ. αν χρεοκοπήσουμε ως χώρα και δεν έχεις τίποτα να φας,τότε τι θα κάνεις;

Δυο τινά θα συμβούν.

Ή θα σκοτώσεις για να επιβιώσεις ή θα αυτοκτονήσεις.

Ας υποθέσουμε οτι κατοικείς στην Αθήνα και επίσης οτι θα επιλέξεις το πρώτο.Να σκοτώσεις για να επιβιώσεις.

Έλα τώρα να κάνουμε ένα ωραιότατο σενάριο.

Τα λαθροορκ έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εσένα.Δεν έχουν πατρίδα,δεν πιστεύουν σε θεούς παρα μονάχα στην ύλη.

Τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο μείνουν χωρίς φαι κοινώς χωρίς ύλη;Θα σκοτώσουν προκείμενου να επιβιώσουν σωστα;

Φαντασου λοιπόν χιλιάδες πεινασμένα λαθροορκ στην Αθηνά ή και σε άλλες περιοχές που είναι συγκεντρωμένα.Τι θα γίνει;

Μακελειο!

Δημοσ.

Μπορώ να μάθω τις ηλικίες σας παρακαλώ; Με ενδιαφέρουν αυτά που γράφετε.

Δεν χρειάζετε να σου τις πούμε,το καταλαβαίνεις αλλιώς

Άνθρωποι με αξίες ανήκουν στην παλιά σχολή και άνθρωποι χωρίς αξίες στην νέα.

Μένει να οριοθετήσεις  σε ποια δεκαετία τελειώνει η παλιά και σε ποια δεκαετία ξεκινάει η καινούργια

Δημοσ.

Αν δεν θες να πας σε παγωμένη χώρα να δουλέψεις είσαι ανεπρόκοπο ρεμάλι.

Μπορείς βέβαια να παγώνεις στην Ελλάδα αν δεν έχεις λεφτά για πετρέλαιο...

Γιατί κανείς δεν έχει αναφέρει ότι το παγωμένο κλίμα αναγκάζει τους ανθρώπους να συνεργαστούν για να μην πεθάνουν από το κρύο; Είναι τυχαίο ότι τα βόρεια κράτη (Σκανδιναβία κλπ.) έχουν καλή οργάνωση; Και αντίστροφα η Αφρική είναι ξέφραγκο αμπέλι.

Πάντως όσοι φεύγουν, καλό κάνουν στους υπόλοιπους που μένουν πίσω, μιας και πέφτει η ανεργία και μειώνεται ο ανταγωνισμός για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας... για φανταστείτε να έφευγαν όλοι οι νέοι άνθρωποι και να έμεναν πίσω μόνο οι μεσήλικες και οι συνταξιούχοι. Πού θα έβρισκαν εργαζόμενους τα αφεντικά και ποιός θα τόλμαγε να δώσει μόνο €500; :)

Όλα είναι προσφορά και ζήτηση.-

Δημοσ.

Ξέρεις ποιο είναι το θέμα με εσένα;

Οτι δεν έχεις αξίες.Δεν πιστεύεις σε καμία ανώτερη ιδέα.

Άπατρης,άθεος να υποθέσω.

Είσαι τερματισμένος υλιστής και τίποτα παραπάνω.

Και ξέρεις ποιο είναι το ερωτημά μου; Αν σε περίπτωση χάσεις και την τελευταία ρανίδα ύλης

π.χ. αν χρεοκοπήσουμε ως χώρα και δεν έχεις τίποτα να φας,τότε τι θα κάνεις;

Δυο τινά θα συμβούν.

Ή θα σκοτώσεις για να επιβιώσεις ή θα αυτοκτονήσεις.

Ας υποθέσουμε οτι κατοικείς στην Αθήνα και επίσης οτι θα επιλέξεις το πρώτο.Να σκοτώσεις για να επιβιώσεις.

Έλα τώρα να κάνουμε ένα ωραιότατο σενάριο.

Τα λαθροορκ έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εσένα.Δεν έχουν πατρίδα,δεν πιστεύουν σε θεούς παρα μονάχα στην ύλη.

Τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο μείνουν χωρίς φαι κοινώς χωρίς ύλη;Θα σκοτώσουν προκείμενου να επιβιώσουν σωστα;

Φαντασου λοιπόν χιλιάδες πεινασμένα λαθροορκ στην Αθηνά ή και σε άλλες περιοχές που είναι συγκεντρωμένα.Τι θα γίνει;

Μακελειο!

τελεια τζιαρ

• Like 3
Δημοσ.

Μπορείς βέβαια να παγώνεις στην Ελλάδα αν δεν έχεις λεφτά για πετρέλαιο...

Γιατί κανείς δεν έχει αναφέρει ότι το παγωμένο κλίμα αναγκάζει τους ανθρώπους να συνεργαστούν για να μην πεθάνουν από το κρύο; Είναι τυχαίο ότι τα βόρεια κράτη (Σκανδιναβία κλπ.) έχουν καλή οργάνωση; Και αντίστροφα η Αφρική είναι ξέφραγκο αμπέλι.

Πάντως όσοι φεύγουν, καλό κάνουν στους υπόλοιπους που μένουν πίσω, μιας και πέφτει η ανεργία και μειώνεται ο ανταγωνισμός για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας... για φανταστείτε να έφευγαν όλοι οι νέοι άνθρωποι και να έμεναν πίσω μόνο οι μεσήλικες και οι συνταξιούχοι. Πού θα έβρισκαν εργαζόμενους τα αφεντικά και ποιός θα τόλμαγε να δώσει μόνο €500; :)

Όλα είναι προσφορά και ζήτηση.-

Τα ξέφραγα αμπέλια δεν έχουν να κάνουν με τις κλιματολογικές συνθήκες.

Αλλά με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Η Αφρική έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές για αυτό και οι χώρες της είναι ξέφραγα αμπέλια.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.

Δεν σε αφήνουν τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων να κάνεις σοβαρό κράτος,αν στον τόπο σου

υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα και πολύτιμα μέταλλα

Δημοσ.

Δηλαδή οι Σουηδοί είναι τόσο οργανωμένοι λόγω κρύου;

Και στη Νορβηγία έχει πετρέλαιο.Εκεί γιατί δεν επενέβη κανείς και τα διαχειρίζονται οι Νορβηγοί μόνοι τους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...