Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι δεν είναι καλό να τα βλέπουμε όλα απ'το ένα άκρο, ούτε όμως κι απ'το άλλο!

Εαν σε μία συναλλαγή σου εξαπατηθείς φταις εσύ που δεν ήσουν προσεκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άλλος δεν είναι απατεώνας.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι δεν είναι καλό να τα βλέπουμε όλα απ'το ένα άκρο, ούτε όμως κι απ'το άλλο!

Εαν σε μία συναλλαγή σου εξαπατηθείς φταις εσύ που δεν ήσουν προσεκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άλλος δεν είναι απατεώνας.

Το να πεινάει κοσμος και να μην μπορει να ζησει την οικογενεια του ενω άλλοι απολαμβάνουν μεσα σε βιλάρες και αμαξαρες και ξεχνάνε να δηλώσουν ποθεν έσχες ειναι απο μονο του ακραιο. Εσυ επιλέγεις να το βλέπεις ετσι εμενα αν με εξαπατησει κάποιος εκ προθεσεως θεωρω οτι πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα για να μην το ξανακάνει.Ο μονος τροπος να τη γλιτωσει ειναι να επιστρέψει αυτα που έκλεψε και κάτι παραπανω για την ψυχικη οδυνη και να ζητησει συγγνώμη γονατιστός.

Το τι ειμαι εγω δεν δικαιολογει ουτε απαλάσσει τον απατεώνα απο την τιμωρια του.Κοιτα ποσο ωραια τους γλεντάει ο Πουτιν εμεις θα καναμε σαν να μην τρέχει τιποτα.Ειμαι μαζι του 100% σε αυτα που κάνει στους Τουρκους εμεις θα κάναμε τους διπλωμάτες και τους δημοσιοσχετίστες.

Μαχητικο να παρεμβαινει στο πεδιο βολης την ωρα που κάναμε δοκιμές? που ξανακουστηκε.Δεν μας σέβονται καθολου.Θα πρέπει να γινει κάτι για να μαζευτουν ομως.

• Like 1
Δημοσ.

Και μονο που εισαι στη φυση έχεις εμπνευση φιλε. Θα έφτιαχνα ενα σπιτακι μεσα στο χωράφι θα έπαιρνα ενα τσοπανοσκυλο και θα κυκλοφορουσα με ενα αγροτικο και με γαλοτσες και ενα τουφέκι!!!!

Ακούγεται ωραίο, άλλα αν δε βρείς καλό μέρος στην επαρχία (καλούς ανθρώπους,φιλόξενους) προετοιμάσου για μεγάλο πολιτισμικό ΣΟΚ. Η επαρχία δεν είναι αυτό που βλέπετε όταν πάτε τριήμερα κ άδεια καλοκαιριού. Το χειμώνα είναι σκληρή, βαρετή και τις απόψεις που έχετε (υπαρξιακές, κοινωνικές) καλύτερα να τις αφήσετε στην πόλη αν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο βήμα.  Σας το λέει ένας άνθρωπος που μεγάλωσε επαρχία, σπούδασε σε πόλη (Θεσσαλονικη), δούλεψε Αθήνα και για ένα διάστημα εξωτερικό, και τώρα για λόγους ανωτέρας βιας ξαναζει επαρχία. Οι δουλειές που έχει είναι αρκετά σκληρές και το γυμναστήριο και το 6pack δεν παίζουν ρόλο ούτε στο 12ωρο χωράφι ούτε στο εργοστάσιο. Ζεις για να δουλεύεις. Απλά.

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται παρορμητικά, δεν είμαστε Ρωσία.

Στην κοινωνία των τάξεων που αναφέρεσαι (βιλάρες κτλ--δε μιλαμε για απλούς απατεωνες εδω) δεν έχει νόημα να ψάχνεις στόχους να χτυπήσεις...είναι επιμελώς καλλιεργημένη στη συνείδηση του κάθε πολίτη.

Όσο για τον απατεώνα, δεν απαντούσα σε σενα! αυτός φταίει σίγουρα και πρέπει να διορθώσει το λάθος του, αλλά πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Όμως, και αυτός που φοροδιαφεύγει (οχι απο αναγκη για επιβιωση προφανως) δεν είναι απατεώνας? Και μπορει να κλεβει πολυ περισσοτερα απο εναν απλο κλεφτη. Αυτοί όμως είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων και απαλλάσουν τους εαυτούς τους. Το πρόβλημα είναι συνειδησιακό και χωρίς πολιτικη κατεύθυνση.--και τελειώνω με το οφφ τοπικ--

Επεξ/σία από Pseudonumo
Δημοσ.

Τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται παρορμητικά, δεν είμαστε Ρωσία.

Στην κοινωνία των τάξεων που αναφέρεσαι (βιλάρες κτλ--δε μιλαμε για απλούς απατεωνες εδω) δεν έχει νόημα να ψάχνεις στόχους να χτυπήσεις...είναι επιμελώς καλλιεργημένη στη συνείδηση του κάθε πολίτη.

Όσο για τον απατεώνα, δεν απαντούσα σε σενα! αυτός φταίει σίγουρα και πρέπει να διορθώσει το λάθος του, αλλά πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Όμως, και αυτός που φοροδιαφεύγει (οχι απο αναγκη για επιβιωση προφανως) δεν είναι απατεώνας? Και μπορει να κλεβει πολυ περισσοτερα απο εναν απλο κλεφτη. Αυτοί όμως είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων και απαλλάσουν τους εαυτούς τους. Το πρόβλημα είναι συνειδησιακό και χωρίς πολιτικη κατεύθυνση.--και τελειώνω με το οφφ τοπικ--

Ειμαστε με την Ρωσια.Τουλαχιστον εγω ειμαι με αυτους διοτι ειναι εχθροι με τους Τουρκους που θεωρω οτι ειναι ο νουμερο 1 εχθρος μας.Για τους λογους οτι κάνουν συνεχως παραβιάσεις και δεν μας αφήνουν δεν σέβονται τις διεθνεις συμβάσεις που οριοθετούν 12 ναυτικά μιλια χωρικα ύδατα.Ειναι και μεσα στη βρωμα σαν λαος με λαθρεμποριο πετρελαιου κτλπ αν οχι ο κοσμος που μπορει να μη φταιει σε τιποτα οι ηγετες τους ειναι για να φευγουν ολοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν λιγο καιρο μου ειπαν το καλυτερο των ημερων ..

"καφετερια" της κακιας ωρας στην αθηνα εψαχνε ντελιβερα να πληρωνοταν μoνο με ποσοστα απο τις πωλησεις 1-2ε προιοντα δηλ:)

χλωμο να εκανε πωλησεις γενικοτερα..

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απο όλα καλή δύναμη,

Δυστυχώς οι περισσότεροι εργοδότες με το επιχείρημα της κρίσης κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν όσο δεν πάει. 

Διαφωνώ κάθετα με το επιχειρημα σου πως πρέπει να παραμείνεις στη χώρα και να αγωνιστείς απο τη στιγμή που η ίδια η χώρα δεν σε αφήνει να ανασάνεις.

Απο την άλλη αν ντε και καλα θές να παραμείνεις τότε χρειάζεσαι καλύτερη διαχείριση και οικονομία.

Τι εννοώ; Θα μπορούσες για κάποιο διάστημα να συγκατοικήσεις με κάποιον γνωστό ώστε να μοιράζονται τα έξοδα.

Πάντως επειδή μιλάς για αξιοπρέπεια θεωρώ πως με 500 ευρώ το μόνο που σου επιτρέπεται να κάνεις είναι να επιβιωνεις και θεωρώ πως αυτη η εκδοχή μονο αξιοπρεπής δεν είναι.

Δεν μας λες σε ποιο τομέα ψάχνεις εργασία. Επειδη ανέφερες βάρδιες, αν αναφέρεσε σε νοσηλευτική ή παραιατρικά επαγγέλματα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες αρκεί να είσαι διατεθειμένη να δουλέψεις πάνω απο 12 ώρες την ημερα.

Σε αυτό είναι το μόνο που διαφωνώ με την OP. Το θέμα είναι ότι εγώ μένω εδώ γιατί δεν έχει βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία για έξω. Οι παρέες μου εξάλλου είτε εδώ που είμαι είτε έξω στην ίδια ώρα απόσταση είναι. Στην ουσία μόνο τους γονείς μου έχω Ελλάδα, οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Έξω δε πας ντουγρού. Πας με καλές γνωριμίες κ με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Πήγαν κάποιοι φίλοι μου ντουγρού και σε ένα εξάμηνο γύρισαν πίσω. Χωρίς πτυχία, χωρίς καν Αγγλικά , χωρίς προυπηρεσία, μόνο με λεφτά και με μια γνωριμία ελληνάρα επιπόλαιο που τους έχωσε σε ένα εργοστάσιο Γερμανία και έπερναν 800(!!!) ευρώ. Εκτός ότι έφαγαν τις οικονομίες τους, και πέταξαν πόσα λεφτά για να φτιάξουν σπίτι (τα σπίτια εκεί που έμεναν ήταν κενά, ούτε καν πλακάκια κ είδη υγιεινής), ήρθαν πίσω ζημιωμένοι. Αν είχα οικονομικά την πολυτέλεια κι εγώ να το κάνω θα το έκανα, τέτοια βήματα τα θεωρώ πολύ τολμηρά,παρμορμητικά ίσως και βλακώδη. Δυστυχώς όμως ένας που δεν έχει καμια άλλη επιλογή αναγκάζεται να τα κάνει. Την Ελλάδα την ξεχνάς πάντως αν φύγεις, γιατί το να σκέφτεσαι να γυρίσεις πίσω επειδή "θα κάνεις λεφτά" είναι τρόπος σκέψης που ανήκει σε παλιότερες δεκαετίες.

• Like 4
Δημοσ.

τελεια τζιαρ

Σεμνάάάάά! Άμα σ' αφήσουμε λάσκα, τι να περιμένουμε δηλαδής; Να πιάσεις και την ελεύθερη ώρα στο στόμα σου;

Δημοσ.

Οπότε, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ που λες; Που ξέρετε εσείς που ζείτε στα εξωτερικά (=Αγγλία) ενώ εμείς [sic] που (όπως και εσφαλμένα νομίζεις) δεν ζούμε, δεν το ξέρουμε;

Το να μην έχεις παρέες; Έμεινε ο κακομοίρικος ο ελληνάκος μόνος του και είναι δύσκολα;

Σορυ που επαναφέρω αυτή τη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω το οτι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει. Θυμάμαι δυο περιστατικά που δεν θα τα θυμόμουν αν συνέβαιναν στην Ελλάδα. Το ένα είναι οτι έψαχνα νυχτιάτικα ταξί στη βροχή με 40 πυρετό για να πάω σε κάποιο νοσοκομείο και να συνεννοηθώ με τους Ολλανδούς για τις εφημερίες και τις ασφάλειες. Δεύτερο οτι ο σπιτονοικοκύρης ήθελε το σπίτι και έμενα απο δωματιάκι σε δωματιάκι στο Amsterdam μέχρι να βρω κάτι κανονικό να μείνω (και αυτό πήρε παραπάνω καιρό από ότι θα περίμενε κανείς). Ως γνωστόν τη μαμά την εκτιμάς μόνο απο απόσταση, και τις 'πολυτέλειες' της οικογένειας μόνο όταν τις χάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα ποσο ωραια τους γλεντάει ο Πουτιν εμεις θα καναμε σαν να μην τρέχει τιποτα.Ειμαι μαζι του 100% σε αυτα που κάνει στους Τουρκους εμεις θα κάναμε τους διπλωμάτες και τους δημοσιοσχετίστες.

Προσοχή πιντοράσκες, άγριοι Μόσκαλς εν δράσει.

• Like 1
Δημοσ.

Σορυ που επαναφέρω αυτή τη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω το οτι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει.

Διάβασε και τα υπόλοιπα posts και μετά σκέψου τι έγραψες.

Δημοσ.

Διάβασε και τα υπόλοιπα posts και μετά σκέψου τι έγραψες.

Εν τέλει τα παραδείγματα μου σου κάνουν; Ή έχεις ακόμα αμφιβολίες; Που βρίσκεσαι εσύ στο εξωτερικό και για ποσο καιρό;

Δημοσ.

Εν τέλει τα παραδείγματα μου σου κάνουν; Ή έχεις ακόμα αμφιβολίες; Που βρίσκεσαι εσύ στο εξωτερικό και για ποσο καιρό;

Οχι κουκλίτσα μου έχεις άδικο! Γιατί; Γιατί θα γυρίσει και θα σου πει ο groot (και ο κάθε groot) ότι το ίδιο πρόβλημα θα συναντούσες και Ελλάδα εφόσον είσαι μόνη άσχετα αν έχει λάθος και δεν το παραδέχεται ή προσπαθεί απλά να κρίνει εξ΄ιδίων τα αλλότρια ότι ντε και καλά πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι πρέπει να θεωρούμε "δύσκολα" τα ίδια πράγματα ή "εύκολα" τα ίδια πράγματα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...