chrisxkar Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 εδω που τα λες κατι δεν κερδιζεις.Πανε βαλε φωτια καμια βουλη μπας και γινει η δουλεια σου. Ολοι το ιδιο προβλημα εχουμε που πλεον και χιλιαρικο να περνεις σημαινει πως η εισαι γνωστος ή πως η δουλεια που κανεις αξιζει για δυο χιλιαρικα. Αν δεν κατοικουσα με την οικογενεια μου το σκατο μου παξιμαδι θα ειχα κανει
xpera_x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Η ξεφτίλα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι όταν ασύδοτος καθ' έξιν παραβάτης εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος που δεν αναγνωρίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα, αμοιβές ανάλογες της εργασίας και εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα. Και κάπου εκεί έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ρίχνει ένα χαστούκι http://curia.europa.eu/juris/document/document_print.jsf;jsessionid=9ea7d0f130d56b59e2a6142c4110b530ad7bf3f9dbf7.e34KaxiLc3eQc40LaxqMbN4Oc3mLe0?doclang=EL&text=&pageIndex=0&part=1&mode=DOC&docid=173253&occ=first&dir=&cid=629351 http://curia.europa.eu/juris/document/document_print.jsf;jsessionid=9ea7d0f130de7553c41d7b914c64812be8b606c10e7e.e34KaxiLc3eQc40LaxqMbN4OaNqPe0?doclang=EL&text=&pageIndex=0&part=1&mode=DOC&docid=152713&occ=first&dir=&cid=177055 με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Υπουργός να... το συζητά για το αν θα εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/3636-dhlwsh-ypoyrgoy-ygeias-andrea-ksanthoy-gia-thn-apofash-toy-eyrwpaikoy-dikasthrioy Αυτά. 2
Porg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή ότι έχει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα η δεύτερη αριστερή κυβέρνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη και όχι οι δυτικοί που ακόμη προσκυνάνε βασιλιάδες; 1
groot Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Οχι κουκλίτσα μου έχεις άδικο! Γιατί; Γιατί θα γυρίσει και θα σου πει ο groot (και ο κάθε groot) ότι το ίδιο πρόβλημα θα συναντούσες και Ελλάδα εφόσον είσαι μόνη άσχετα αν έχει λάθος και δεν το παραδέχεται ή προσπαθεί απλά να κρίνει εξ΄ιδίων τα αλλότρια ότι ντε και καλά πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι πρέπει να θεωρούμε "δύσκολα" τα ίδια πράγματα ή "εύκολα" τα ίδια πράγματα. Αυτό που δεν θέλεις ή επίτηδες κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις είναι πως ΔΕΝ λέω ότι αυτά που αναφέρεις είναι δύσκολα ή όχι αλλά ότι αυτά τα παραδείγματα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ το εξωτερικό ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ από ό,τι στην Ελλάδα. Δηλαδή, εσύ (και 2-3ς άλλοι) λέτε ότι "στο εξωτερικό είναι δύσκολα". Αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό είναι εύκολα ή, τουλάχιστον, πιο εύκολα από ό,τι έξω. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα που έχει κανείς έξω ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από ό,τι μέσα. Γιατί, εφόσον είναι πιο δύσκολα έξω τότε θα πρέπει να έχει ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ό,τι έχεις γράψει ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Άρα, αυτά που λες ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ. Χώρια από αυτό, είναι αρκετοί που ζούνε και δεν ζούνε (τουλάχιστον από ό,τι γράφουν εδώ) στο εξωτερικό που σου λένε πως ό,τι έγραψες είναι ό,τι 'να ναι. Ειδικά αυτό με τον θερμοσίφωνα ήταν highlight! Εσύ όμως, συνεχίζεις (με το παραπάνω μήνυμά σου) αφενός να παραφράζεις ό,τι έγραψα για να ισχυροποιήσεις τα γραφόμενα σου (πράξη καθόλου τιμητική για αυτόν που την κάνει) και αφετέρου να συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι (άθελα ή ηθελημένα) τι έχει γραφτεί. Εν τέλει τα παραδείγματα μου σου κάνουν; Ή έχεις ακόμα αμφιβολίες; α) Ό,τι έγραψες μπορεί να συμβεί ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. β) Τελικά, παραδέχεσαι ότι έγραψες ό,τι 'να ναι με το: Σορυ που επαναφέρω αυτή τη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω το οτι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει μιας και έχει δειχθεί στο παρόν thread ότι αυτό δεν ισχύει; Ή θα κάνεις κολοτούμπα/γαργάρα το ό,τι 'να ναι που έγραψες; γ) Με το: Ως γνωστόν τη μαμά την εκτιμάς μόνο απο απόσταση δείχνεις ακριβώς αυτό που ισχυρίζομαι από την αρχή. Δηλαδή, ότι τα βρίσκουν δύσκολα στο εξωτερικό μόνο όσοι έχουν συνηθίσει να τους κανακεύουν οι γονείς τους. Merci που με επιβεβαιώνεις τόσο πολύ. Δεν περίμενα κάποιος-α να παραδεχθεί τόσο ευθαρσώς το πόσο μαμόθρεφτος-η είναι. Που βρίσκεσαι εσύ στο εξωτερικό και για ποσο καιρό; Δεν είναι δουλειά σου και δεν σε αφορά.
ikaruga24 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που δεν θέλεις ή επίτηδες κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις είναι πως ΔΕΝ λέω ότι αυτά που αναφέρεις είναι δύσκολα ή όχι αλλά ότι αυτά τα παραδείγματα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ το εξωτερικό ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ από ό,τι στην Ελλάδα. Δηλαδή, εσύ (και 2-3ς άλλοι) λέτε ότι "στο εξωτερικό είναι δύσκολα". Αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό είναι εύκολα ή, τουλάχιστον, πιο εύκολα από ό,τι έξω. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα που έχει κανείς έξω ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από ό,τι μέσα. Γιατί, εφόσον είναι πιο δύσκολα έξω τότε θα πρέπει να έχει ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ό,τι έχεις γράψει ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Άρα, αυτά που λες ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ. Χώρια από αυτό, είναι αρκετοί που ζούνε και δεν ζούνε (τουλάχιστον από ό,τι γράφουν εδώ) στο εξωτερικό που σου λένε πως ό,τι έγραψες είναι ό,τι 'να ναι. Ειδικά αυτό με τον θερμοσίφωνα ήταν highlight! Εσύ όμως, συνεχίζεις (με το παραπάνω μήνυμά σου) αφενός να παραφράζεις ό,τι έγραψα για να ισχυροποιήσεις τα γραφόμενα σου (πράξη καθόλου τιμητική για αυτόν που την κάνει) και αφετέρου να συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι (άθελα ή ηθελημένα) τι έχει γραφτεί. Τι να σε κάνω που αρνείσαι να καταλάβεις ότι απλά και καθημερνά προβλήματα στο εξωτερικό είναι NON πρόβλημα στην Ελλάδα; Νομίζω το εξήγησα αρκετά ξεκάθαρα το θέμα του θερμοσίφωνα αλλά και πάλι αρνείσαι να το δεις συλλογικά και όχι μεμονωμένα και δεν φταίω εγώ σε αυτό. Από την άλλη εσύ ήσουν αυτός που αμέσως μόλις σου είπαν Χ χώρα (Κύπρος) έβγαλες πόρισμα ότι μπλα μπλα μπλα χωρίς να έχεις ιδέα. Μόνος σου λοιπόν δεν κολακεύεις τον εαυτό σου είτε κρίνοντας εξ΄ιδίων τα αλλότρια είτε απλά μιλώντας εκ του ασφαλούς. Ούτε το θέμα του κανακέματος με πείθει (όπως σου είπα αν είσαι στη χώρα σου απλά βοηθήματα από τους δικούς σου δεν τα λες και κανάκεμα, είναι απλά έξτρα χέρια βοήθειας, απλά ή σύνθετα) άσχετα αν πάνω σε αυτό γενικότερα έχεις ένα δίκιο και είμαι από τους υποστηρικτές ότι το παιδί πρέπει να τα βγάζει πέρα μόνο του από τα 18-21 χρόνια του. Hint: Δεν είναι το ίδιο οι άνθρωποι που φεύγουν έξω για ένα καλύτερο μέλλον και αυτοί που φεύγουν έξω για σπουδές. Αλλες εμπειρίες και δυσκολίες ο ένας και άλλες ο άλλος.
optimistic_83 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ανοιχτομυαλη λεει χαχαχα Αμα θες συντροφια θειο υπαρχουν και τα κωλομπαρα 1
xpera_x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή ότι έχει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα η δεύτερη αριστερή κυβέρνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη και όχι οι δυτικοί που ακόμη προσκυνάνε βασιλιάδες; Το βλέπεις πολύ λάθος. Στη θέση του Υπουργού έχουν θητεύσει και οι προηγούμενοι και ο σημερινός. Επί των ημερών όλων αυτών σοβεί το αίσχος του εργασιακού μεσαίωνα με τη σφραγίδα του κράτους εργοδότη. Αλλά αφού το θέλεις και έτσι, ιδού η Ρόδος και ιδού η απόκριση της σημερινής ηγεσίας που καμώνεται τη φιλεργατική (τη δεύτερη φιλεργατική ανά τον κόσμο, αφού το θες) αλλά συμπράττει στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τον ίδιο τρόπο που συμπράττουν όλοι οι εχθροί των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και κόντρα σε δικαστική απόφαση του πρώτου τη τάξει Δικαστηρίου της Ετρωπαϊκής Ένωσης. Είναι απλά ντροπή! Και μετά ψάχνετε να εντοπίσετε την ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που πρώτο το κράτος και πρώτη η πολιτική ηγεσία του τόπου (η φιλεργατική που λες) δίνουν το χειρότερο παράδειγμα. Ντροπή και ντροπή για την κοινωνία μας που ανέχεται όλα αυτά τα φαινόμενα. 1
totem_lost Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ρε μην ασχολείστε. Ο τύπος όχι απλά δεν έχει ιδέα για το πως είναι να ζεις μόνος σου στο εξωτερικό αλλά πρέπει να έχει σηκωθεί max 2 φορές απο την καναπέ του τον τελευταίο μήνα. Δεν είναι δουλειά μου και δεν με αφορά my ass καημένε. 1
groot Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Hint: Δεν είναι το ίδιο οι άνθρωποι που φεύγουν έξω για ένα καλύτερο μέλλον και αυτοί που φεύγουν έξω για σπουδές. Αλλες εμπειρίες και δυσκολίες ο ένας και άλλες ο άλλος. Ρε μην ασχολείστε. Ο τύπος όχι απλά δεν έχει ιδέα για το πως είναι να ζεις μόνος σου στο εξωτερικό αλλά πρέπει να έχει σηκωθεί max 2 φορές απο την καναπέ του τον τελευταίο μήνα. Δεν είναι δουλειά μου και δεν με αφορά my ass καημένε. τελικά.. αποφασίστε. Είμαι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Είμαι φοιτητής ή όχι; για να ξέρω και εγώ δηλαδής... Αν και επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντικρούσετε αυτά που γράφω, μάλλον για φοιτητής και Ελλάδα το κόβω. Μη σας βάλω ιδέες και τελικά γίνω φοιτητής, Ελλάδα, από πλούσια οικογένεια, σε δικό του οροφοδιαμέρισμα όπου θα κληρονομήσει την επιχείρηση του μπαμπά. Αν και αυτό το last δεν θα με χαλούσε καθόλου.. Υ.Γ. Προς @totem.. Ό,τι και να λες, τελικά είπες μπαρούφα για το "έξω από τον χορό". Επίσης, φυσικά και δεν είναι δουλειά σου αυτά που ρώτησες (πόσο καιρό μένω έξω, πού είμαι κτλ...) και σιγά μην κάτσω να απαντάω για κάτι τέτοια στον κάθε random σε ένα forum. Σε κάθε περίπτωση, το ότι κάνεις γαργάρα το ότι αποδεδειγμένα είσαι μαμόθρεφτο είναι πολύ ΟΚ για εμένα.. plus και η απάντησή σου Δείχνει ότι έπεσα διάνα! Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ως γνωστόν τη μαμά την εκτιμάς μόνο απο απόσταση
Iris_89 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μας απαντάς όμως που στο εξωτερικό είσαι... Do you smell that smelly smell mate? Ή το παίζεις κριτής και παντογνώστης χωρίς λόγο? Το να σε ρωτάνε μια λογική ερώτηση "που μένεις στο εξωτερικό και πόσο" και να απαντάς "να μη σε νοιάζει, guess bloody what. Έρχεσαι στο "ίδιο "επίπεδο που ρίχνεις εμάς. Ba dum tssss 2
groot Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μας απαντάς όμως που στο εξωτερικό είσαι... Do you smell that smelly smell mate? Ή το παίζεις κριτής και παντογνώστης χωρίς λόγο? Το να σε ρωτάνε μια λογική ερώτηση "που μένεις στο εξωτερικό και πόσο" και να απαντάς "να μη σε νοιάζει, guess bloody what. Έρχεσαι στο "ίδιο "επίπεδο που ρίχνεις εμάς. Ba dum tssss Αχμ... Κάποιες σελίδες παραπίσω υπάρχει γραμμένο που περίπου είμαι. Για να μην το ξέρεις, προφανώς δεν έχεις διαβάσει καλά και όμως απαντάς. Guess πώς τους χαρακτηρίζουν αυτούς που το κάνουν αυτό mate! Από εκεί και πέρα, ο συσχετισμός: "δεν απαντάω σε αυτή την ερώτηση γιατί είναι προσωπική" με το "είσαι μαμόθρεφτο γιατί όταν κλήθηκες να κάνεις κάτι μόνος σου, λες ότι τα βρήκες δύσκολα" είναι πραγματικά out of my league! Πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω τον συνειρμό, παρέα με ένα καλαματιανό μπας και καταλάβω πως συνδέονται αυτά τα δύο πράγματα. Εάν δεν το καταφέρω, θα πάω και σε 2ο καλαματιανό! Μπας και έρθει ο Κρίσνα και μου δείξει το δρόμο της κατανόησης για τον συνειρμό!
Iris_89 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Αχμ... Κάποιες σελίδες παραπίσω υπάρχει γραμμένο που περίπου είμαι. Για να μην το ξέρεις, προφανώς δεν έχεις διαβάσει καλά και όμως απαντάς. Guess πώς τους χαρακτηρίζουν αυτούς που το κάνουν αυτό mate! Από εκεί και πέρα, ο συσχετισμός: "δεν απαντάω σε αυτή την ερώτηση γιατί είναι προσωπική" με το "είσαι μαμόθρεφτο γιατί όταν κλήθηκες να κάνεις κάτι μόνος σου, λες ότι τα βρήκες δύσκολα" είναι πραγματικά out of my league! Πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω τον συνειρμό, παρέα με ένα καλαματιανό μπας και καταλάβω πως συνδέονται αυτά τα δύο πράγματα. Εάν δεν το καταφέρω, θα πάω και σε 2ο καλαματιανό! Μπας και έρθει ο Κρίσνα και μου δείξει το δρόμο της κατανόησης για τον συνειρμό! Tl:tr Κουράζεις ρε γαμώτο, προσπαθείς πάρα πολύ για κάτι ανούσιο. *yawn*
Donalhioy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο τύπος όχι απλά δεν έχει ιδέα για το πως είναι να ζεις μόνος σου στο εξωτερικό για πες μας εσυ πως περνας εκει στην κακουργα ξενικτια.. ξερο ψωμι και καζαντζιδη?? φαμπρικα και σε δωματιο με αλλους 10?? 2016 εχουμε ρε, ξυπνατε λιγο, δεν βλεπετε ουτε ενα μετρο εξω απο το δωματιο σας..... η ευρεση εργασιας με ευνοικο νομοθετικο πλαισιο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προνομια.. τι δυσκολα στην ξενικτια και πρασινα αλογα.. σε λιγο θα ζητησεται και αγαλμα για τον αγνωστο μεταναστη... που ειναι δυσκολα λεει να βρει σπιτι... τα λετε και τα πιστευεται κιολας... και τα λετε οταν εδω στην ελλαδα υπαρχουν ατομα με σοβαρο βιοποριστικο προβλημα ενω εχουν εργασια.. ενω εχουν δουλεια.. ελατε πισω... εδω που καλοπερνανε ολοι.. που υπαρχει ηλιος χρημα ευκολια.. που βρισκεις σπιτια τσακμπαμ να ουμε... που εχει κοινωνικο ιστο κοινωνικο περιγυρο να βρισκεις ενα πιατο φαι να ουμε οταν γυρνας σπιτι και λοιπες ανοησιες που διαβαζω.. 3
totem_lost Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Όχι για να λέμε την αλήθεια με το που πάτησα το πόδι μου εκεί πέρα κάνανε κωλοτούμπες. Ανακάτεψα την φραπεδιά μου και άρχισαν να πέφτουν από το ταβάνι 50 ευρα. Ε και κάπως έτσι μας πάει από τότε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις