tehAllantin Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 τίποτα δεν σου δίνεται τζάμπα. Όχι ότι στο εξωτερικό "αν εισαι καλός θα προκόψεις". Εδω που ειμαι τώρα, ας ουμε να ουμε, οταν εκανα την συνέντευξη με λεει ο executive:"Δεν μπορω να σε κανω Chef de partie, θα ερθει κοσμος απο αστερια μισελέν, ατομα με βιογραφικο και γαμω, γαμω τα μαγείρια κλπ" ¨Λέω και γω, οκ, δεν πειράζει, θα μαθω πράγματα ρε παιδι μου. Ε, κοιπον παιδια, Α-Ρ-Χ-Ι-Δ-Ι-Α (πλιζ μοντερατορα, δεν υπαρχει αλλη εκφραση να ταιριαζει ). Bλέπω πως 1.Ατομα γαμηστερα θεμα να εχουμε 1-2. Να μαθω πραγματα, δεν (απο τους αλλους, απλα μαθαινω να διαχειρίζομαι τον εαυτο μου και αλλα ατομα που χρειάζονται καθοδήγηση). Και βλεπω πως για άλλη μια φορα, πούλησα τον εαυτό μου φτηνά. Γιατί ΠΑΝΤΟΥ και πάντα, ο εργοδότης θα προσπαθήσει να σε $@!#$!$!@# όσο μπορεί και όσο του δίνει το δικαίωμα το κάθε κράτος. Για μένα, κάντε αυτό που θα σας κάνει να νιώσεται ολοκληρωμένοι κ ευτυχισμενοι. Η εκμετάλλευση δεδομένη. Αν θελεις να αλλαξεις κατι, αλλαξε τον εαυτο σου και διεκδίκησε. 2
theoritikos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Αρκετοί λέτε πως αν είχα χωριό, θα μετακόμιζα εκεί για να οργώσω το χωράφι μου. Αν νομίζετε πως θα βγάλετε πολλά λεφτά έτσι κάνετε μεγάλο λάθος. Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πολλούς παράγοντες όπως τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες των φυτών. Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα,ειδικά τα φυτοφάρμακα. Πείτε πως οκ η χρονιά πήγε καλά, δεν είχαμε ασθένειες και η σοδειά ήταν καλή. Πως θα πουλήσεις το προϊόν σου? Θα φύγει από μόνο του με μαγικό τρόπο? Οι μεταπωλητές φρούτων και λαχανικών θα προσπαθήσουν να αγοράσουν την σοδειά σου οσο το δυνατόν πιο φθηνά. Βάλε και την φορολογία μέσα στο παιχνίδι, τίποτα δεν είναι αφορολόγητο... 7
Iris_89 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Amwrymh, αν θυμάμαι καλά πρέπει να είσαι νοσηλεύτρια. Αν έχεις μια σχετικά καλή προυπηρεσία, και το επίπεδο Αγγλικών σου είναι σχετικά καλό, σκέψου να έρθεις Αγγλία. Η χώρα έχει τεράστιες ανάγκες από καλές νοσηλεύτριες με πολύ καλούς μισθούς. Εδώ που είμαι, μόλις είπα στον ιδιοκτήτη τι έχω σπουδάσει, μου είπε πως μέσα σε μια μέρα μπορώ να βρω δουλειά, υπάρχει παντού ζήτηση. Αυτά σε περίπτωση που το ξανασκεφτείς. 2
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Λέτε πως οι εργοδότες είναι κακοί και εκείνο και το άλλο. Γιατί δεν γίνεστε εσείς να μην είστε έτσι; Από πού και ως πού πρέπει σε κάποιον να δίνεται η δουλειά και ο μισθός που θέλει αυτός; Ο εργοδότης έχει την δουλειά, αυτός αποφασίζει. Εάν θέλει κανείς την παίρνει, εάν όχι μένει άνεργος. Εάν δεν μπορείτε να γίνετε εργοδότες, τότε η εναλλακτική είναι να γίνετε καλοί στην δουλειά σας, δουλεύοντας και με λίγα λεφτά, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία και τότε θα αναγκαστεί ο δείνα εργοδότης να σας δώσει περισσότερα γιατί σας χρειάζεται. Εκείνοι έχουν την δουλειά αλλά εσείς το δυναμικό να αποκτήσετε την γνώση για να κάνετε την δουλειά. Όσο αυτό μέσα στο "δυναμικό" τότε θα έχετε προβλήματα με το μισθό. Κάντε το γνώση και θα αλλάξει. Αλλιώς, γίνετε εργοδότες να είστε εσείς καλοί και δίκαιοι. 4
taazz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Λέτε πως οι εργοδότες είναι κακοί και εκείνο και το άλλο. Γιατί δεν γίνεστε εσείς να μην είστε έτσι; Από πού και ως πού πρέπει σε κάποιον να δίνεται η δουλειά και ο μισθός που θέλει αυτός; Ο εργοδότης έχει την δουλειά, αυτός αποφασίζει. Εάν θέλει κανείς την παίρνει, εάν όχι μένει άνεργος. Ανάποδα. Εγώ έχω τις γνώσεις και το προιόν εσύ τους πελάτες με αφήνει αδιάφορο για το τι ψευδαισθήσεις έχεις για τα δικαιώματα σου. Δικό μου το προΪόν δική μου και η τιμή αν δεν σου αρέσει να πας αλλού για κορόιδα αλλά βάλτο στην αγγελία να μην χάνω τον χρόνο μου με απατεώνες. 1
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Amwrymh, αν θυμάμαι καλά πρέπει να είσαι νοσηλεύτρια. Αν έχεις μια σχετικά καλή προυπηρεσία, και το επίπεδο Αγγλικών σου είναι σχετικά καλό, σκέψου να έρθεις Αγγλία. Η χώρα έχει τεράστιες ανάγκες από καλές νοσηλεύτριες με πολύ καλούς μισθούς. Εδώ που είμαι, μόλις είπα στον ιδιοκτήτη τι έχω σπουδάσει, μου είπε πως μέσα σε μια μέρα μπορώ να βρω δουλειά, υπάρχει παντού ζήτηση. Αυτά σε περίπτωση που το ξανασκεφτείς. Σου μένει κανα φράγκο το μήνα στην άκρη? συγκατοικεις?
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ανάποδα. Εγώ έχω τις γνώσεις και το προιόν εσύ τους πελάτες με αφήνει αδιάφορο για το τι ψευδαισθήσεις έχεις για τα δικαιώματα σου. Δικό μου το προΪόν δική μου και η τιμή αν δεν σου αρέσει να πας αλλού για κορόιδα αλλά βάλτο στην αγγελία να μην χάνω τον χρόνο μου με απατεώνες. Εάν ήταν έτσι, εσύ θα ήσουν που θα έβαζες αγγελίες και όχι αυτός που παραπονιέται που δεν έχει δουλειά και "πώς να τα βγάλω πέρα". Καλό το λογοπαίγνιο, δεν λέω.
Iris_89 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Σου μένει κανα φράγκο το μήνα στην άκρη? συγκατοικεις? Είμαι με τον σύζυγο, εκείνος δουλεύει, εγώ έχω τελειώσει νοσηλευτική αλλά δεν εξασκώ το επάγγελμα ( πάω για 2ο πτυχίο), οπότε με έναν μισθό προς το παρόν είμαστε αρκετά καλά. Της ανέφερα για τις δουλειές εδώ επειδή έτσι είναι όντως. Και ναι, καταφέρνουμε να βάζουμε στην άκρη 3
Big Boss Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 και που είσαι ακόμα σε λίγο καιρό θα ζητάνε δουλεύεις 12+ ώρες για 100 ευρώ και αν εκέι θέλουν να μας πάνε......
φιρίκι Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και την γερμανικής κοπής, επιβεβλημένη λιτότητα. Χρησιμεύουν κάργα ως δικαιολογία, καμμία αντίρρηση επ' αυτού, η "κρίση"* και τα μνεμόνια, δημιουργούν όμως και πραγματικά προβλήματα. Ζούμε σε πολύ περίεργους, δύσκολους αλλά και ενδιαφέροντες καιρούς και κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό τόσο το να μην επιδοθούμε σε ανθρωποφαγία όσο και το να μην αφήνουμε να γινόμαστε βορά του κάθε κανίβαλου. Ναι, απο μικρό παιδί αιθεροβάμων ήμουν. Αυτό που ζούμε λέγεται ταξικός πόλεμος, πλούσιοι (και τα πρόθυμα τσιράκια τους) εναντίον φτωχών εάν προτιμάτε. Πάντα έτσι ήταν. Συνδιάστε το με τον έμφυλο πόλεμο που κι' αυτός υπάρχει απο τότε που πρωτοεμφανίζονται οργανωμένες κοινωνίες. Βαλτε και τις καταναλωτικές ανάγκες της λεγόμενης Δύσης μέσα. Σαν να σχηματίζεται μια εικόνα; Στην μετά Κολόμβο εποχή το πλιάτσικο ανθρώπινων πόρων και φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι απίστευτο. Σήμερα, TINA (there is no alternative) το λένε οι απανταχού νεοφιλελέδες με σημαία τους την φούστα της Θάτσερ για να μας πείσουν οτι το να πουλάς αέρα κοπανιστό εις βάρος ασφαλιστικών ταμείων και εργατικών δικαιωμάτων (αλλά και ανθρωπίνων, για να μην ξεχνιόμαστε) είναι θεμιτό, καλό καγαθό και πως αναγκάια συνθήκη για να πίασει τόπο η φούσκα τους είναι το ξεπάτωμα κάθε συλλογικού κεκτημένου και κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Εκτιμώ πως εάν τους περάσει τότε, πολύ απλά, την κάτσαμε. Τέλος, η κλιματική αλλάγη δεν μου εμπνέει καμμία αισιοδοξία, μάλλον το αντίθετο. Ας πέσουμε μαχόμενοι, λοιπόν, επι των επάλξεων κατά των αεριτζήδων και όχι κατά αλλήλων αδιακρίτως. * Σε εισαγωγικά διότι είναι αδύνατον τόσα σαϊνια να μην έβλεπαν που οδηγεί η ιστορία με τα δομημένα ομόλογα και τα CDS. Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers σαν να δημιουγήθηκε η ευκαιρία για μεγάλη αναδιανομή της πίτας παγκοσμίως. Το δε γεγονός ότι οι περίφημοι αυτοί οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να απολαμβάνουν κύρους και πως δεν έπεσαν κεφάλια δείχνει το πόσο στημένη είναι η δουλεία και πόσο βρωμάει το πράμα. Σαπίλα. 3
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Λέτε πως οι εργοδότες είναι κακοί και εκείνο και το άλλο. Γιατί δεν γίνεστε εσείς να μην είστε έτσι; Από πού και ως πού πρέπει σε κάποιον να δίνεται η δουλειά και ο μισθός που θέλει αυτός; Ο εργοδότης έχει την δουλειά, αυτός αποφασίζει. Εάν θέλει κανείς την παίρνει, εάν όχι μένει άνεργος. Εάν δεν μπορείτε να γίνετε εργοδότες, τότε η εναλλακτική είναι να γίνετε καλοί στην δουλειά σας, δουλεύοντας και με λίγα λεφτά, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία και τότε θα αναγκαστεί ο δείνα εργοδότης να σας δώσει περισσότερα γιατί σας χρειάζεται. Εκείνοι έχουν την δουλειά αλλά εσείς το δυναμικό να αποκτήσετε την γνώση για να κάνετε την δουλειά. Όσο αυτό μέσα στο "δυναμικό" τότε θα έχετε προβλήματα με το μισθό. Κάντε το γνώση και θα αλλάξει. Αλλιώς, γίνετε εργοδότες να είστε εσείς καλοί και δίκαιοι. Δεν νομιζω οτι αξιζει σοβαρη απαντηση εδω ή στο θρεντ με τον καφε.. Με τον Θηβαιο εχεις καμια συγγενεια? Μηπως να σου βγαλουμε και τιμολογιο της εντερικης μας κοιλοτητας να δεις τι καταναλωνουμε και τι αποβαλλουμε βασει του εισοδηματος μας? Να εχεις υποψην τουλαχιστον οτι δεν μιλας με παιδακια .
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Από την μία ψάχνεις δουλειά αλλά δεν πας γιατί τα 500€ σου φαίνονται λίγα στην Ελλάδα του 2015-16 αλλά από την άλλη ο φρέντο εσπρέσο είναι φρέντο εσπρέσο και από καφετέρια. Εάν εσύ σε αυτά δεν βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε πάσο. Μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και την γερμανικής κοπής, επιβεβλημένη λιτότητα. Χρησιμεύουν κάργα ως δικαιολογία, καμμία αντίρρηση επ' αυτού, η "κρίση"* και τα μνεμόνια, δημιουργούν όμως και πραγματικά προβλήματα. Ζούμε σε πολύ περίεργους, δύσκολους αλλά και ενδιαφέροντες καιρούς και κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό τόσο το να μην επιδοθούμε σε ανθρωποφαγία όσο και το να μην αφήνουμε να γινόμαστε βορά του κάθε κανίβαλου. Ναι, απο μικρό παιδί αιθεροβάμων ήμουν. Αυτό που ζούμε λέγεται ταξικός πόλεμος, πλούσιοι (και τα πρόθυμα τσιράκια τους) εναντίον φτωχών εάν προτιμάτε. Πάντα έτσι ήταν. Συνδιάστε το με τον έμφυλο πόλεμο που κι' αυτός υπάρχει απο τότε που πρωτοεμφανίζονται οργανωμένες κοινωνίες. Βαλτε και τις καταναλωτικές ανάγκες της λεγόμενης Δύσης μέσα. Σαν να σχηματίζεται μια εικόνα; Στην μετά Κολόμβο εποχή το πλιάτσικο ανθρώπινων πόρων και φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι απίστευτο. Σήμερα, TINA (there is no alternative) το λένε οι απανταχού νεοφιλελέδες με σημαία τους την φούστα της Θάτσερ για να μας πείσουν οτι το να πουλάς αέρα κοπανιστό εις βάρος ασφαλιστικών ταμείων και εργατικών δικαιωμάτων (αλλά και ανθρωπίνων, για να μην ξεχνιόμαστε) είναι θεμιτό, καλό καγαθό και πως αναγκάια συνθήκη για να πίασει τόπο η φούσκα τους είναι το ξεπάτωμα κάθε συλλογικού κεκτημένου και κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Εκτιμώ πως εάν τους περάσει τότε, πολύ απλά, την κάτσαμε. Τέλος, η κλιματική αλλάγη δεν μου εμπνέει καμμία αισιοδοξία, μάλλον το αντίθετο. Ας πέσουμε μαχόμενοι, λοιπόν, επι των επάλξεων κατά των αεριτζήδων και όχι κατά αλλήλων αδιακρίτως. * Σε εισαγωγικά διότι είναι αδύνατον τόσα σαϊνια να μην έβλεπαν που οδηγεί η ιστορία με τα δομημένα ομόλογα και τα CDS. Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers σαν να δημιουγήθηκε η ευκαιρία για μεγάλη αναδιανομή της πίτας παγκοσμίως. Το δε γεγονός ότι οι περίφημοι αυτοί οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να απολαμβάνουν κύρους και πως δεν έπεσαν κεφάλια δείχνει το πόσο στημένη είναι η δουλεία και πόσο βρωμάει το πράμα. Σαπίλα. Ο ταξικός πόλεμος είναι πολύ ωραίο παραμύθι για όσους νομίζουν ότι οι άλλοι τους χρωστάνε. Παρόλα αυτά, το ότι υπάρχει ένα status quo το οποίο κυβερνάει και, φυσικά, καλύπτει τον κ*λο του οικονομικά είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι αυτοί δεν κυβερνάνε με το έτσι θέλω αλλά μετά από επιλογή των Ελλήνων. 2
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 οποιος νομιζει οτι δουλευει σκληρα εκει στα ξενα να ερθει ελλαντα... οσοι δουλευουμε υπαλληλοι σε ιδιωτικο τομεα ξερουμε τι παει να πει εκμεταλευση... Ένα data point από μόνο του δε σημαίνει τίποτα, αλλά προσωπικά έξω δουλεύω πιο σκληρά και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι στην Ελλάδα. 1
4saken Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εννοεις οτι δουλευεις πιο σκληρα απο οτι δουλευες Ελλαδα?
*nenya* Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Και με 500 βγαίνεις πάντως: π.χ. ενοίκιο 200 το μήνα + κοινόχρηστα 15 το μήνα + ΔΕΗ 45 το 2μηνο + ΕΥΔΑΠ 10 το 3μηνο + σουπερμάρκετ/φαγητό 150 το μήνα + ΜΜΜ 30 το μήνα + κάρτα για το κινητό 10 το μήνα + τα υπόλοιπα για προσωπικά σου έξοδα. Αν βλέπεις ότι δεν σου φτάνουν, τότε ψάχνεις για μια έξτρα 2η δουλειά που θα μπορείς να κάνεις π.χ. απ'το σπίτι ή μόνο τα Σ/Κ. Εσύ ξέρεις καλύτερα ποιός είναι ο τρόπος ζωής σου και τί budget χρειάζεσαι. Πάνω κάτω συμφωνώ με τον groot, ο εργοδότης σου προσφέρει μια δουλειά με Χ χρήματα και στο χέρι σου είναι αν θα την δεχτείς ή όχι. Όπως και η προσωπική σου εξέλιξη ώστε στο μέλλον να μπορείς να 'χτυπάς' θέσεις με καλύτερα χρήματα. Όλοι από κάπου ξεκινάμε. Όμως πολλοί βολεύονται και μένουν στάσιμοι σε μια θέση και μετά κλαίγονται ότι δεν παίρνουν καλό μισθό. Εμ η ανέλιξη δεν είναι εύκολο πράγμα! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις