Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ευρεση εργασιας με ευνοικο νομοθετικο πλαισιο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προνομια..

εγω εγραψα το πανω εσυ καταλαβες το κατω...  μετα αναρωτιεμαι γιατι δεν βγαινει ακρη σε 600 σχολια

Ανακάτεψα την φραπεδιά μου και άρχισαν να πέφτουν από το ταβάνι 50 ευρα

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα προνόμια τα είπαμε σε άλλο θρεντ ρε φίλε. Τώρα λέμε αν το να μεταναστεύσεις είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο ή αν παίζουν 2-3 ζόρια στην πορεία. Μη μας ζαλίζεις άλλο τον έρωτα και είσαι και είρωνας και από πάνω.

Δημοσ.

Πόσα σας περισσεύουν τον μήνα όσοι εργάζεστε έξω;

Με έναν μισθό προς το παρόν, πληρωμένα τα πάντα συν σουπερμαρκετ, γύρω στις 600 λίρες.

Δημοσ.

Με έναν μισθό προς το παρόν, πληρωμένα τα πάντα συν σουπερμαρκετ, γύρω στις 600 λίρες.

απο εργοδοτική αυθαιρεσία, τι εμπειρίες έχεις?

Δημοσ.

Τώρα λέμε αν το να μεταναστεύσεις είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο ή αν παίζουν 2-3 ζόρια στην πορεία.

Δεν νομιζω οτι καποιος στο θεμα ειπε οτι ειναι και το πιο ευκολο πραμα στον κοσμο.. ολοι και το ξερουμε και το λεμε οτι ειναι δυσκολο..

τιποτα δεν ειναι ευκολο, τουλαχιστον στην αρχη... καθε αρχη και δυσκολη λεμε..

αλλα αν ηταν ευκολα στην ελλαδα δεν θα γινοταν τοσο ντορος για μερικους που εφυγαν εξω... ανεκαθεν εφευγαν..

αλλα εδω ζουμε ξανα την μεταναστευτικη περιοδο 50..

καποιοι το παρουσιαζουν ομως με εκφρασεις απο τραγουδια της ξενιτιας την ωρα που οι προυποθεσεις ειναι πιο ευνοικες απο ποτε...

αν κοιταξεις γενικα το θεμα προς τα πισω ολοι γραφουν κατι παρομοιο.. "ακομα και ο groot"

ειναι δυσκολα το ξερουμε..  αλλα τι ειναι ευκολο??  

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τι θέμα είναι να κατανοησετε ότι σε μια χώρα θα έχεις κάποια θέματα λυμένα ενώ κάποια άλλα θα σε ταλαιπωρούν Ενω σε μια άλλη χώρα το ανάποδο.

Το θέμα είναι να βρείς τι από αυτά που σου προσφέρει. Κάθε χώρα αξίζει.

Ζόρια θα έχεις παντού το θέμα είναι να ζοριστεις λίγο και μετά κομπλέ και όχι να ζοριζεσαι συνέχεια για το τίποτα.

Και για να δείξω τον παραλογισμό της Ελλάδας και Γιατί δε θα προκοψουμε ποτέ, είχα την κάρτα ανεργίας με υποχρέωση για ηλεκτρονικη ανανέωση η κάρτα ελειξε (ενώ την ανανεώνα Όταν έπρεπε) Επειδή είπαν ότι έπρεπε να αλλάξω κάρτα, το οποίο δεν με ενημέρωσε Πότε κανείς

Δημοσ.

Ενταξει και το νοημα της ΕΕ ειναι αυτο μια ενωση με ελεύθερη διακίνηση και εργασια, αν δεν φευγεις επειδη το ενα και το αλλο σου φαινεται δυσκολο οκ δεν θα επρεπε ομως. Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω και ετσι θα ηθελα να ειναι, σαν τις ΗΠΑ για παραδειγμα. 

Παντα οταν φευγεις απο το σπιτι σου θα αντιμετωπιζεις καποια πραγματα πιο δυσκολα αλλα οταν θελουμε να λεγομαστε "ευρωπαιοι πολιτες" δεν θα επρεπε να μας κραταει πισω κατι.

Δεν ξερω ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω, δεν λεω οτι ειναι τιποτα ευκολο αλλα οτι μας δινεται στη σημερινη εποχη πολυ πιο ευκολα απο οτι παλιοτερα.

Δημοσ.

Χαμηλά τετραψήφια, έχοντας αφαιρέσει όλα τα έξοδα της οικογένειας, εργάζομαι μόνο εγώ, χωρίς αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Όχι για να λέμε την αλήθεια με το που πάτησα το πόδι μου εκεί πέρα κάνανε κωλοτούμπες. Ανακάτεψα την φραπεδιά μου και άρχισαν να πέφτουν από το ταβάνι 50 ευρα. Ε και κάπως έτσι μας πάει από τότε.

Δεν ακούγεται κι άσχημο! Αν και δε θέλω εξωτερικό πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ για λίγο καιρό σε αυτές τις συνθήκες!

• Like 1
Δημοσ.

not bad. 800 ευρώ δηλαδή. Μπορείς να κάνεις ταξιδάκια κάθε μήνα και να αγοράζεις ρούχα.Α, και να συντηρείς αμάξι.

Μιλάμε για μέσο βρετανικό μισθό;

Αρχικός μισθός. Κάθε χρόνο θα αυξάνεται σύμφωνα με το συμβόλαιο. Τώρα με βάση τους μιαθούς της Οξφόρδης, θεωρείται παραπάνω από μέσος μισθός. Ένα μεγάλο ποσό κάθε μήνα το αποταμιεύουμε και το υόλοιπο το κάνουμε ότι θέλουμε.
Δημοσ.

Χαμηλά τετραψήφια, έχοντας αφαιρέσει όλα τα έξοδα της οικογένειας, εργάζομαι μόνο εγώ, χωρίς αυτοκίνητο.

Τόσο καιρό χωρίς αμάξι βολεύεστε; Δηλαδή μπορεί να μείνετε και επ αόριστον χωρίς αμάξι;

Φραμπάλα νομίζω ότι είναι πολύ γενική η ερώτησή σου...

not bad. 800 ευρώ δηλαδή. Μπορείς να κάνεις ταξιδάκια κάθε μήνα και να αγοράζεις ρούχα.Α, και να συντηρείς αμάξι.

Μιλάμε για μέσο βρετανικό μισθό;

Βέβαια αν τα κάνεις αυτά και δε μένει τίποτα στο τέλος γιατί να πας έξω; Τίποτα δε μας μένει κι εδώ! :D

• Like 1
Δημοσ.

απο εργοδοτική αυθαιρεσία, τι εμπειρίες έχεις?

Προσωπικά εγώ καμία γιατί δεν δουλεύω ακόμα. Ο σύζυγος... απολύτως, μα απολύτως καμία. Όλα ρολόι, όπως πρέπει να είναι, υπερωρίες αν κάνει τις πληρώνεται, όλα ελέγχονται, εξτρα παροχές δωρεάν, ευτυχώς κανένα παράπονο. Από την αρχή πριν καν τον προσλάβουν φάνηκαν τι άνθρωποι είναι, πόσο μάλλον τώρα.

Δημοσ.

Θα σου πω τι μου έχουν πει για Ελβετία (Ζυρίχη) αν σε ενδιαφέρει...

Ταμίας σε supermarket 4.000/μήνα. Ενοίκιο 1.200/μήνα.

Αυτό ενδεικτικά για ανειδίκευτους, γιατί για θέσεις πτυχιούχων παίζουν άλλοι μισθοί.

ΥΓ: Οι τιμές είναι σε CHF.

Τόσο καιρό χωρίς αμάξι βολεύεστε; Δηλαδή μπορεί να μείνετε και επ αόριστον χωρίς αμάξι;

Είναι τελείως άλλη η νοοτροπία στο εξωτερικό σε αυτό το θέμα, ίσως και λόγω καλής υποδομής σε ΜΜΜ.

Μάλιστα σε χώρες όπως Ολλανδία/Δανία (δηλαδή όχι φτωχές χώρες) προτιμούν ποδήλατο για καθημερινές μετακινήσεις και το αμάξι είναι για καμία εκδρομούλα το ΠΣΚ.

Μακάρι να το εφαρμόζαμε και στην Αθήνα αυτό, αλλά η κουλτούρα δεν επιβάλλεται με το ζόρι σε μια δημοκρατία. Ελάχιστους ξέρω να το κάνουν εδώ αυτό και συνήθως τους κολλάνε την ρετσινιά του «μπατίρη».

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...