Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά όλοι οι Ευρωπαίοι είναι ζάμπλουτοι; Δεν υπάρχει φτώχια δηλαδή; 

Τόσο καιρό χωρίς αμάξι βολεύεστε; Δηλαδή μπορεί να μείνετε και επ αόριστον χωρίς αμάξι;

Φραμπάλα νομίζω ότι είναι πολύ γενική η ερώτησή σου...

Βέβαια αν τα κάνεις αυτά και δε μένει τίποτα στο τέλος γιατί να πας έξω; Τίποτα δε μας μένει κι εδώ! :D

Αυτός είναι ο λόγος να δουλεύεις έξω, να κάνεις ταξίδια και να ψωνίζεις

Να χαίρεσαι την ζωή σου , τα λεφτά είναι για ξόδεμα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μάλιστα σε χώρες όπως Ολλανδία/Δανία (δηλαδή όχι φτωχές χώρες) προτιμούν ποδήλατο για καθημερινές μετακινήσεις και το αμάξι είναι για καμία εκδρομούλα το ΠΣΚ.

Μακάρι να το εφαρμόζαμε και στην Αθήνα αυτό, αλλά η κουλτούρα δεν επιβάλλεται με το ζόρι σε μια δημοκρατία. Ελάχιστους ξέρω να το κάνουν εδώ αυτό και συνήθως τους κολλάνε την ρετσινιά του «μπατίρη».

εχεις δοκιμασει ποτε να κανεις ποδηλατο σε πολη οπως η αθηνα και η θεσ/νικη? 

οχι σε καμια πλατεια... αλλα στους δρομους

Δημοσ.

Τόσο καιρό χωρίς αμάξι βολεύεστε; Δηλαδή μπορεί να μείνετε και επ αόριστον χωρίς αμάξι;

Πρώτα απ' όλα μη το σκέφτεσαι με ελληνικά δεδομένα.

Η συγκοινωνία είναι πολύ καλή και κάνει σχεδόν για τα πάντα -- σήμερα έδωσα 740 για ετήσια κάρτα του 2016 με την οποία μπαίνεις παντού (λεωφορεία, τραμ, μετρό και S-bahn = urban rail) και μάλιστα καθημερινές μετά τις 20:00, ΣΚ και αργίες ισχύει για 1 επιπλέον άτομο + 2 παιδιά.

Όλος ο κόσμος έχει ποδήλατα με τα οποία πας όπου θες, και για τα παιδιά υπάρχουν διάφορα setup όπως αυτό και αυτό που τα βλέπεις συνέχεια στο δρόμο.

Το μόνο πράγμα που δε με καλύπτει η συγκοινωνία + ποδήλατο είναι όταν χρειάζεται να κουβαλήσω κάτι χοντρό, όταν θέλω να πάω και να ρθω στην άλλη άκρη της πόλης σβέλτα και για καμιά εκδρομή, πράγματα που δεν είναι καθημερινά. Για αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να νοικιάσεις είτε προγραμματισμένα είτε παίρνεις επιτόπου και βέβαια σε σημεία όπου προβλέπεται ζήτηση (π.χ. έξω από τα ΙΚΕΑ) υπάρχουν στημένα τα van και σε περιμένουν.

Επ' αόριστο δεν ξέρω αν γίνεται, φαντάζομαι πως θα πάρω, αλλά προς το παρόν ούτε καν μου πέρασε η σκέψη.

• Like 2
Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ!

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει. Αλλά εμάς και τα νούμερα που γράφουμε εννοείς ζάμπλουτοι; Αυτά είναι ψιλικά σε σχέση με το να έχεις βολευτεί εδώ και να δουλεύεις 10+ χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Για πειτε εσεις οι Ευρωπαιοι .Νοικιασατε σε καμμια γραφικη πολη,συνοικια , κανα ρουστικ ευρωπαικο σπιτι του 19 αιωνα ? Εγω τετοια θελω να χαζευω , ταξιδιωτικες εμπειριες , τοπικα εθιμα και χρωμα ,τα αλλα ειναι πολυαναμενομενα  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Ένας κολλητός μου πήγε Γερμανία , και τον είδα το Καλοκαίρι που ήρθε για διακοπές.

Η βλακεία μου ήταν που δεν τον ρώτησα πόσο πλήρωνε νοίκι ή του έμεναν.

Αλλά μου είπε ότι εκεί που μένει τα νοίκια είναι φθηνά σε αντίθεση με το Βερολίνο που είναι στα ύψη, και μένει σε μονοκατοικία μόνος του. Δουλεύει σερβιτόρος πληρώνεται ανάλογα τις ώρες, και οι ώρες είναι ανάλογα το φόρτο εργασίας. Βγάζει 1200 με 1400 ευρώ το μήνα πρώτο μισθό. Και δεν ξέρω πόσα του μένουν, αλλά πάντως μπόρεσε να έρθει Ελλάδα για 4ήμερο.

Όσο ήταν εδώ, δούλευε πάλι σερβιτόρος αλλά για 500 ευρώ. Και δεν του έμενε για τίποτα, πόσο μάλλον για 4ήμερα διακοπών...

Δημοσ.

Για πειτε εσεις οι Ευρωπαιοι .Νοικιασατε σε καμμια γραφικη πολη,συνοικια , κανα ρουστικ ευρωπαικο σπιτι του 19 αιωνα ? Εγω τετοια θελω να χαζευω , ταξιδιωτικες εμπειριες , τοπικα εθιμα και χρωμα ,τα αλλα ειναι πολυαναμενομενα  :-D

Συνήθως στις δυτικές χώρες, στις πρωτεύουσες τα νοίκια είναι απαγορευτικά ενώ έξω στην επαρχεία σε νορμάλ τιμές. Τόσο που και να δουλεύει κάποιος στη πρωτεύουσα προτιμά να μένει έξω απ τη πόλη και να κάνει 2 ώρες δρόμο με τ' αμάξι κάθε μέρα.

Δημοσ.

Ε τότε αυτοί που δουλεύουν 10+ χρόνια είναι εκατομμυριούχοι.Τόσο πολύ ανεβαίνει ο μισθός με τα χρόνια και την εμπειρία;

Με μια λέξη ναι.

Νταξει προφανώς δε μιλάω για σερβιτόρους. Και βέβαια ο μισθός ανεβαίνει μέχρι ένα σημείο, μετά αναλαμβάνεις άλλο πόστο κλπ κλπ.

Αλλά μου είπε ότι εκεί που μένει τα νοίκια είναι φθηνά σε αντίθεση με το Βερολίνο που είναι στα ύψη

Το Βερολίνο δεν είναι στα ύψη. Είναι πιο φτηνά από Μόναχο, για Παρίσια και Λονδίνα δεν το συζητάμε καν.

Δημοσ.

Για πειτε εσεις οι Ευρωπαιοι .Νοικιασατε σε καμμια γραφικη πολη,συνοικια , κανα ρουστικ ευρωπαικο σπιτι του 19 αιωνα ? Εγω τετοια θελω να χαζευω , ταξιδιωτικες εμπειριες , τοπικα εθιμα και χρωμα ,τα αλλα ειναι πολυαναμενομενα :-D

Εμείς μένουμε σε σπίτι του '08, δεν κάνουμε :P Βέβαια είναι 15' με πολύ χαλαρό περπάτημα από το κέντρο της πόλης, οπότε το αυτοκίνητο μένει μόνο για καμιά εκδρομή ή όταν θέλουμε να μεταφέρουμε βαριά πράγματα.

Δημοσ.

εχεις δοκιμασει ποτε να κανεις ποδηλατο σε πολη οπως η αθηνα και η θεσ/νικη? 

οχι σε καμια πλατεια... αλλα στους δρομους

Ναι, εσύ; Μου έχουν κλέψει και 2 ποδήλατα, γι' αυτό κιόλας διστάζω να αγοράσω 3ο.

Πάντως το ίδιο επικίνδυνο (επειδή ξέρω ότι εκεί θες να το πας) είναι να κυκλοφορείς με μηχανάκι, κι όμως υπάρχουν άπειρα... γιατί άραγε; :)

Άλλο ζάμπλουτος κι άλλο ευημερούσα μεσαία τάξη.

• Like 1
Δημοσ.

Με μια λέξη ναι.

Νταξει προφανώς δε μιλάω για σερβιτόρους. Και βέβαια ο μισθός ανεβαίνει μέχρι ένα σημείο, μετά αναλαμβάνεις άλλο πόστο κλπ κλπ.

Το Βερολίνο δεν είναι στα ύψη. Είναι πιο φτηνά από Μόναχο, για Παρίσια και Λονδίνα δεν το συζητάμε καν.

Εντάξει συγκριτικά λέω. Με βάση ότι μου είπε. Ήταν και Βερολίνο για ένα διάστημα, και έμενε με άλλα 5 άτομα στο ίδιο διαμέρισμα. Ενώ εκεί που είναι τώρα ζει μόνος του σαν άρχοντας.

Δημοσ.

Λοιπόν, σε σχέση κιόλας με τις "δυσκολίες του εξωτερικού" που λέγαμε... τα παλιά σπίτια εδώ λέγονται altbau. Όταν ψάχναμε πήγαμε και είδαμε ένα, περίπου 100 ετών το κτίριο αλλά στην πένα, το σπίτι ανακαινισμένο αλλά κλασικό altbau: παλιά ξύλινα πατώματα, άκυρες πόρτες στη μέση του πουθενά και γενικά περίεργη διαρύθμιση χώρου, με δύο πόρτες (η πίσω η μικρή ήταν για να μπαίνει η υπηρεσία τον καιρό εκείνο στην Ιερουσαλήμ) και τέτοια φάση.

Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας τύπος εμφανώς σούπερ καλλιεργημένος, εμφανώς σούπερ λεφτάς. Πήγαμε σπίτι του με τον μεσίτη να μας πάρει συνέντευξη.

Τελικά δε μας έκανε τη χάρη να μας αφήσει να του δώσουμε τα λεφτά μας. Και αυτό αφού είχε δει το συμβόλαιο εργασίας κλπ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...