Glikos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Κακα τα ψέματα ο κυριότερος, αν οχι ο μοναδικός λόγος μετανάστευσης ειναι το οικονομικό / μια καλύτερη ζωή. Και εγω στο μέλλον ίσως δοκιμάσω την τύχη μου αν δεν καλύπτομαι Ελλάδα.
rockfm81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Που μωρέ ζεις αξιοπρεπώς χωρίς λεφτά και δουλειά; Στην Αγγλία; H στις ΗΠΑ; Οι άστεγοι ζουν αξιοπρεπώς; Στις περισσότερες βόρειες χώρες ο άνεργος έχει: -δωρεάν περίθαλψη -δωρεάν κοινωνικές παροχές(Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,θέατρο,συναυλίες,κ.ά.) -επίδομα ενοικίου -και για τη Γερμανία που ζω 400 ευρώ μετρητα για διαβίωση. Στην Ελλάδα ο άνεργος...ασ'το καλύτερα... 3
alex_000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ναι όσοι φεύγουν έξω για να έχουν λεφτά δεν φεύγουν; Διότι αν έχω λεφτά στην Ελλάδα ποιος ο λόγος να φύγω έξω; Τι εννοείς; Να φεύγουμε μόνο για συναισθηματικούς λόγους; Εγώ πληρώνω με χαρά φόρους εδώ που ζω, ενώ στην Ελλάδα και 1 ευρώ να πρέπει να δώσω σε αυτά τα τομάρια προτιμώ να κόψω το χέρι μου. Παίζουν αρκετοί λόγοι πέραν του οικονομικού για κάποιον να σηκωθεί να φύγει. Εγώ θυμάμαι πριν φύγω έπαιρνα μισθό με τον οποίο (στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) ζούσα μια χαρά. Δεν είναι ότι ήθελα να γίνω λεφτάς δεν με ένοιαζε τότε. Την αναξιοκρατία, την έλλειψη πραγματικής παραγωγής, την εργασιακή νοοτροπία, την αλητεία και ξεφτίλα του κράτους όμως δεν μπορούσα να τα χωνέψω με τίποτα όσο και να αγαπούσα τους Έλληνες σαν λαό (τώρα που έφυγα τους αγαπάω 10 φορές περισσότερο) 9
Iris_89 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι μόνο το οικονομικό ή τα δικαιώματα/παροχές που δίνει η κάθε χώρα. Είναι να θες να σου συμπεριφερθούν όπως κάθε άνθρωπος αξίζει, να σε υπολογίζουν. Λογικά πράγματα που στην Αθήνα συγκεκριμένα δεν έβρισκα. Ο καθένας φεύγει για τους δικούς του προσωπικούς του λόγους, είτε οικονομικούς, είτε και για κάτι άλλο. 3
φραμπάλα Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος να σε υπολογίσει; Ο εργοδότης σου;
dimitrisOP Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος να σε υπολογίσει; Ο εργοδότης σου; ρε φραμπαλα εσυ μας εβγαλες την ελλαδα αστερι και ολοι οι αλλοι ειναι σκουπιδια ελεος 1
Iris_89 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος να σε υπολογίσει; Ο εργοδότης σου;Θες να ξεκινήσω από εκεί? Οκ. Ναι ο εργοδότης. Να αναγνωρίσει την όποια δουλειά κάνεις, να σου πληρώνει υπερωρίες, να μη σε αναγκάζει να κάνεις δουλειές εκτός απ αυτή που σε έχει προσλάβει, να σου δίνει ΟΛΟ τον μισθό στην ώρα του κι όχι σε δόσεις (προσωπική εμπειρία), να σε σέβεται κι όχι να σου λέει "δε φτάνει που σου δίνω δουλειά, μιλάς κι από πάνω". Θες να πάω παραπέρα εκτός του εκάστοτε εργοδότη? Άσε καλύτερα Σε όποιο blog και να μπω με Έλληνες του εξωτερικού, είτε μιλήσω με Έλληνες, φίλους μου και μη που ζουν Αγγλία (δεν ξέρω για άλλες χώρες), ξέρεις τι λένε? Μην πας να δουλέψεις για Έλληνα εργοδότη. Γιατί άραγε? 8
φραμπάλα Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 ρε φραμπαλα εσυ μας εβγαλες την ελλαδα αστερι και ολοι οι αλλοι ειναι σκουπιδια ελεος καμιά σχέση, πες μου από που το συμπέρανες αυτό
Lanike71 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος να σε υπολογίσει; Ο εργοδότης σου; Με τέτοιες νοοτροπίες φτάσαμε να θεωρούμε τον εργοδότη σουλτάνο, με δικαιώματα ζωής και θανάτου επάνω μας. Στο εξωτερικό φραμπάλα, ο εργοδότης δεν είναι παρά ένας πελάτης που αγοράζει τη δουλειά σου.Συμφωνείτε σε κάποια τιμή που να σας συμφέρει και τους δύο, κάνετε αυτό που λέμε συμβόλαιο (που εδώ αξίζει όσο ένα κολόχαρτο) και όλα όμορφα και ωραία. 4
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Very general question.... Εξαρταται σε ποια χωρα μενει καποιος τι δουλεια κανει.... Μην πεις εσύ και πάθουμε κανά εγκεφαλικό.... 3
φραμπάλα Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Με τέτοιες νοοτροπίες φτάσαμε να θεωρούμε τον εργοδότη σουλτάνο, με δικαιώματα ζωής και θανάτου επάνω μας. Στο εξωτερικό φραμπάλα, ο εργοδότης δεν είναι παρά ένας πελάτης που αγοράζει τη δουλειά σου.Συμφωνείτε σε κάποια τιμή που να σας συμφέρει και τους δύο, κάνετε αυτό που λέμε συμβόλαιο (που εδώ αξίζει όσο ένα κολόχαρτο) και όλα όμορφα και ωραία. Δεν αντιλέγω. Ο μέσος έλληνας εργοδότης όμως είναι ένας σουβλατζής, ένας που έχει μια καφετέρια, ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Δεν υπάρχουν μεγαλοεργοδότες στην Ελλάδα. Γιατί έχουν τέτοια συμπεριφορά;
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν αντιλέγω. Ο μέσος έλληνας εργοδότης όμως είναι ένας σουβλατζής, ένας που έχει μια καφετέρια, ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Δεν υπάρχουν μεγαλοεργοδότες στην Ελλάδα. Γιατί έχουν τέτοια συμπεριφορά; Υπάρχουν και στην Ελλάδα μεγαλοεργοδότες. Είναι και θέμα τύχης πάντως, ίσως και συμπεριφοράς δικής μας. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός σε αυτό το θέμα, σε όσους έχω δουλέψει (και μεγαλοεργοδότες μέσα) δεν είχα κανένα παράπονο. Σχετικά με την κουβέντα λίγα ποστ πριν, νομίζω είχα ρωτήσει παλιότερα τα παιδιά που είναι έξω αν με τα ίδια λεφτά θα προτιμούσαν Ελλάδα ή εξωτερικό και οι περισσότεροι είχαν πει Ελλάδα. Με λεφτά στην Ελλάδα μια χαρά περνάς πιστεύω! 1
Iris_89 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχουν και στην Ελλάδα μεγαλοεργοδότες. Είναι και θέμα τύχης πάντως, ίσως και συμπεριφοράς δικής μας. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός σε αυτό το θέμα, σε όσους έχω δουλέψει (και μεγαλοεργοδότες μέσα) δεν είχα κανένα παράπονο. Σχετικά με την κουβέντα λίγα ποστ πριν, νομίζω είχα ρωτήσει παλιότερα τα παιδιά που είναι έξω αν με τα ίδια λεφτά θα προτιμούσαν Ελλάδα ή εξωτερικό και οι περισσότεροι είχαν πει Ελλάδα. Με λεφτά στην Ελλάδα μια χαρά περνάς πιστεύω! Περνάς καλά, αλλά ποιος γυρνάει στο γραφειοκρατικό χάος, με ότι αυτό συνεπάγεται? Νοοοο... 2
DDevil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ πληρώνω με χαρά φόρους εδώ που ζω, ενώ στην Ελλάδα και 1 ευρώ να πρέπει να δώσω σε αυτά τα τομάρια προτιμώ να κόψω το χέρι μου. Παίζουν αρκετοί λόγοι πέραν του οικονομικού για κάποιον να σηκωθεί να φύγει. Εγώ θυμάμαι πριν φύγω έπαιρνα μισθό με τον οποίο (στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) ζούσα μια χαρά. Δεν είναι ότι ήθελα να γίνω λεφτάς δεν με ένοιαζε τότε. Την αναξιοκρατία, την έλλειψη πραγματικής παραγωγής, την εργασιακή νοοτροπία, την αλητεία και ξεφτίλα του κράτους όμως δεν μπορούσα να τα χωνέψω με τίποτα όσο και να αγαπούσα τους Έλληνες σαν λαό (τώρα που έφυγα τους αγαπάω 10 φορές περισσότερο) Δυστυχως ισχυουν ολα τα παραπάνω. Ειδικα αυτο το "Να εισαι και χαρουμενος που σου δινω δουλεια" που λενε ορισμένοι δειχνει σε τι επιπεδο εργασιακης γελοιοτητας έχουμε περιέλθει.Φυσικα ολα αυτα υπο την ανοχη του κράτους που επειδη τοσα χρονια υπήρξαν οικονομικές λεηλασιες και ανικανοι πολιτικοι ηγέτες κρεμομαστε απο τον κάθε σαχλαμάρα Σοιμπλε. Το παιζει και αυστηρος επιθεωρητης και καθε λιγο βγαινει για να αμαυρώσει την φημη της χωρας με τις δηλωσεις του. 2
alex_000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Στο εξωτερικό φραμπάλα, ο εργοδότης δεν είναι παρά ένας πελάτης που αγοράζει τη δουλειά σου. Καταπληκτικός χαρακτηρισμός. Τα σοβαρά στελέχη βλέπουν και πρέπει να βλέπουν την επαγγελματική σχέση με τον ιδιοκτήτη ακριβώς έτσι. Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει ανεξαρτήτως χώρας. Αυτή η κατάσταση μάγκες όμως προϋποθέτει την ύπαρξη σοβαρής παραγωγής. Όταν στην Ελλάδα βασιζόμαστε κυρίως στο εμπόριο / μεταποίηση κτλ όλοι είναι expendable. Σίγα μην σκάσουν ξέρω γω στο πλαίσιο που ο πωλητής ζήτησε αύξηση, 2 τηλέφωνα και έχει άλλους 10 να παρακαλάνε να δουλέψουν. Για να δω το ίδιο με τον project manager η τον tech lead σε ένα μεγάλο project. Η αντικατάσταση ενός καλού στελέχους σε αυτό το επίπεδο πάει την δουλειά πίσω, μειώνει την ποιότητα του παραδοθέντος έργου και πολλές φορές βάζει όλη την επένδυση σε κίνδυνο. Για αυτό το λόγο οι προαγωγές και οι αυξήσεις "έξω" πάνε σύννεφο. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις