bedazzled Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Είναι η κόρη του απλά, ακόμα και η πιο άχρηστη υπάλληλος του κόσμου να είναι έχει δικαίωμα να της δώσει όσα θέλει. Δεκτό, μόνο που τώρα ακυρώνουμε το παραμύθι περί ανειδίκευτου και χαμηλών προσόντων. Το πόσα θα βγάζει κάποιος/α είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων... στην ελληνική πραγματικότητα τα κονέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσα θα βγάζεις. Συμφωνούμε ή όχι;
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 και κατι που θυμηθηκα πριν 4 χρονια ειχε γινει αυτο. Κανονιζει με τον υπαλληλο να τον απολυσει αλλα να συνεχιζει να δουλευει μαυρα γιατι δεν εβγαινε. Ο αλλος αναγκασμενος λογο οτι χρειαζοταν δουλεια εκατσε!
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Τι πάει να πει "όσα προβλέπονται"; Προβλέπονται >= βασικό μισθό. Όσο προβλέπονται τα 500 το ίδιο προβλέπονται τα 1500 και τα 42500. Περίεργος τρόπος να το δεις. Με ποιά λογική πρέπει να μείνει ο άλλος ευχαριστημένος πρώτα για να σε πληρώσει περισσότερα από το βασικό; Και γιατί αυτή η λογική να ισχύει για έναν π.χ. πωλητή και όχι για μένα; Επειδή εγώ έχω την πολυτέλεια να μπορώ να απαντήσω πήγαινε λίγο στη γωνία να δεις αν έρχομαι, ενώ τα 20χρονα κοριτσούδια που πάνε για πωλήτριες όχι; ΓΤΠ λογική όπως έλεγα. Είναι η λογική της εποχής και της κατάστασης. Αναφέρθηκε και νωρίτερα. Αν δεν προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο το πάνω χέρι το έχει αυτός που σε πληρώνει. Εσύ προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο, μπορείς να διαπραγματευτείς αλλιώς. Ο άλλος πρέπει να πείσει ότι αξίζει τα παραπάνω που ζητάει. Είπαμε είναι άσχημο, τους πιο πολλούς μας παίρνει η μπάλα, αλλά είναι έτσι. Δεκτό, μόνο που τώρα ακυρώνουμε το παραμύθι περί ανειδίκευτου και χαμηλών προσόντων. Το πόσα θα βγάζει κάποιος/α είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων... στην ελληνική πραγματικότητα τα κονέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσα θα βγάζεις. Συμφωνούμε ή όχι; Ναι, δεν ξέρω αν αυτό δεν ισχύει και στο εξωτερικό όμως.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Είναι η λογική της εποχής και της κατάστασης. Αναφέρθηκε και νωρίτερα. Αν δεν προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο το πάνω χέρι το έχει αυτός που σε πληρώνει. Εσύ προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο, μπορείς να διαπραγματευτείς αλλιώς. Ο άλλος πρέπει να πείσει ότι αξίζει τα παραπάνω που ζητάει. ειναι η λογικη της ελλαδας στο μεγαλυτερο βαθμο. Και μονο οτι εχω πτυχιο πχ αμεσως ξεφευγω απο το βασικο απλα στην ελλαδα τους παιρνει και τα κανουν
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 ειναι η λογικη της ελλαδας στο μεγαλυτερο βαθμο. Και μονο οτι εχω πτυχιο πχ αμεσως ξεφευγω απο το βασικο απλα στην ελλαδα τους παιρνει και τα κανουν Μπορεί, δεν ξέρω τι γίνεται έξω.
bedazzled Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ε ας μας πουν όσοι είναι έξω αν συναντούν τέτοιες στρεβλώσεις και τόση οικογενειοκρατία...
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ε ας μας πουν όσοι είναι έξω αν συναντούν τέτοιες στρεβλώσεις και τόση οικογενειοκρατία... Οι συστάσεις, ο γνωστός του γνωστού κλπ έχει αναφερθεί παλιότερα ότι παίζει πολύ και στο εξωτερικό πάντως.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 παντα οταν εχεις ενα γνωστο ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια (γιατι πχ μερικες φορες μπορει να μην παιζει καν αγγελια αλλα να γινουν ολα απο στομα σε στομα) το θεμα ειναι οτι ακομη και οταν δεν εχεις τον γνωστο εξω θα την βρεις την ακρη πολυ πιο ευκολα απο οτι ελλαδα
defacer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 και κατι που θυμηθηκα πριν 4 χρονια ειχε γινει αυτο. Κανονιζει με τον υπαλληλο να τον απολυσει αλλα να συνεχιζει να δουλευει μαυρα γιατι δεν εβγαινε. Ο αλλος αναγκασμενος λογο οτι χρειαζοταν δουλεια εκατσε! Και στην κουνιάδα μου συνέβη αυτό. Φαντάζομαι δεν είναι σπάνια περίπτωση. Είναι η λογική της εποχής και της κατάστασης. Αναφέρθηκε και νωρίτερα. Αν δεν προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο το πάνω χέρι το έχει αυτός που σε πληρώνει. Εσύ προσφέρεις κάτι εξειδικευμένο, μπορείς να διαπραγματευτείς αλλιώς. Ο άλλος πρέπει να πείσει ότι αξίζει τα παραπάνω που ζητάει. Είπαμε είναι άσχημο, τους πιο πολλούς μας παίρνει η μπάλα, αλλά είναι έτσι. Ναι ΟΚ, η αντίρρησή μου δεν είναι ότι συμβαίνει. Αλλά τι σημαίνει "λογική της εποχής και της κατάστασης"; Αφού ο γείτονας εκμεταλλεύτεται τους υπαλλήλους του να τους εκμεταλλευτώ κι εγώ; Προφανώς αφού μπορούσε να πληρώσει 1700 την κόρη μπορούσε να πληρώσει σκέτο 700 τον άλλο πωλητή. Οπότε το κριτήριο δεν ήταν αυτό. Σαφώς και το ότι μπορούσε δε σημαίνει ότι έπρεπε κιόλας, οπότε ψάχνουμε να βρούμε ποιό είναι το κριτήριο για το πόσο πρέπει. Εκεί είναι που διαφωνώ όταν λες να τον ξεκινήσει με βασικό. Γιατί με βασικό και όχι με βασικό + 100; Με βασικό + 200; Παίζοντας αυτή την κολοκυθιά θέλω να σου δείξω ότι κάποιο άλλο κριτήριο θα πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά είσαι απλά εκμεταλλευτής. 1
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μιλάω για συστατικές επιστολές... Αυτό που λέει ο spect από κάτω εννοώ. Όχι ότι είναι κακό, το αντίθετο θα 'λεγα. Και στην κουνιάδα μου συνέβη αυτό. Φαντάζομαι δεν είναι σπάνια περίπτωση. Ναι ΟΚ, η αντίρρησή μου δεν είναι ότι συμβαίνει. Αλλά τι σημαίνει "λογική της εποχής και της κατάστασης"; Αφού ο γείτονας εκμεταλλεύτεται τους υπαλλήλους του να τους εκμεταλλευτώ κι εγώ; Προφανώς αφού μπορούσε να πληρώσει 1700 την κόρη μπορούσε να πληρώσει σκέτο 700 τον άλλο πωλητή. Οπότε το κριτήριο δεν ήταν αυτό. Σαφώς και το ότι μπορούσε δε σημαίνει ότι έπρεπε κιόλας, οπότε ψάχνουμε να βρούμε ποιό είναι το κριτήριο για το πόσο πρέπει. Εκεί είναι που διαφωνώ όταν λες να τον ξεκινήσει με βασικό. Γιατί με βασικό και όχι με βασικό + 100; Με βασικό + 200; Παίζοντας αυτή την κολοκυθιά θέλω να σου δείξω ότι κάποιο άλλο κριτήριο θα πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά είσαι απλά εκμεταλλευτής. Το κράτος του δίνει αυτό το δικαίωμα. Παντού αυτό δε συμβαίνει; Έξω δεν υπάρχει κατώτατος μισθός ανειδίκευτου ή και ανάλογα την ειδικότητα; Δεν είναι συνηθισμένο εκεί να ξεκινάς έτσι; Εγώ από όσα έχω ακούσει καταλαβαίνω ότι είναι συνηθισμένο. Δεν παίρνω το μέρος τους, δεν έχω να κερδίσω κάτι. Λέω απλά ότι είναι έτσι, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Είτε είναι αφεντικό, είτε υπάλληλος, είτε καταναλωτής.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που λέει ο spect από κάτω εννοώ. Όχι ότι είναι κακό, το αντίθετο θα 'λεγα. Το κράτος του δίνει αυτό το δικαίωμα. Παντού αυτό δε συμβαίνει; Έξω δεν υπάρχει κατώτατος μισθός ανειδίκευτου ή και ανάλογα την ειδικότητα; Δεν είναι συνηθισμένο εκεί να ξεκινάς έτσι; Εγώ από όσα έχω ακούσει καταλαβαίνω ότι είναι συνηθισμένο. Δεν παίρνω το μέρος τους, δεν έχω να κερδίσω κάτι. Λέω απλά ότι είναι έτσι, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Είτε είναι αφεντικό, είτε υπάλληλος, είτε καταναλωτής. ελπιζω να κταλαβαινεις το νοημα της φωτογραφιας. Το οτι το κρατος του δινει το δικαιωμα δεν σημαινει οτι ειναι και δικαιο. Εξω ο βασικος ειναι για τους ανιδεικευτους με πτυχιο και μονο εχεις παει + 2
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω ναι. Έξω δεν είναι πολλοί που θα σου δώσουν το βασικό; Αν πάω εγώ στην Αγγλία ή τη Γερμανία να πλύνω πιάτα σε ένα εστιατόριο που βγάζει πολλά λεφτά το πιθανότερο δεν είναι να πάρω το κατώτατο προβλεπόμενο ωρομίσθιο;
Iris_89 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω ναι. Έξω δεν είναι πολλοί που θα σου δώσουν το βασικό; Αν πάω εγώ στην Αγγλία ή τη Γερμανία να πλύνω πιάτα σε ένα εστιατόριο που βγάζει πολλά λεφτά το πιθανότερο δεν είναι να πάρω το κατώτατο προβλεπόμενο ωρομίσθιο; Αν πας σε Έλληνα εστιάτορα ούτε αυτά θα δεις 4
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Αν πας σε Έλληνα εστιάτορα ούτε αυτά θα δεις Σε ντόπιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις