Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοεις οτι δουλευεις πιο σκληρα απο οτι δουλευες Ελλαδα?

Ναι αυτό εννοώ. Γιατί; Επειδή αναπόφευκτα προσαρμόζεται κανείς στο περιβάλλον του, και εδώ το περιβάλλον είναι πολύ πιο επαγγελματικό (και κατ' επέκταση απαιτητικό).

Από την άλλη εργάζομαι σκληρά δε σημαίνει σιδερόμπαλα στο πόδι -- εδώ μπορώ να μην έρθω στο γραφείο και να κάτσω σπίτι σχεδόν όποτε θέλω, να κάνω διάλειμμα και να πάω να παίξω PlayStation στο lounge σχεδόν όποτε θέλω, κλπ. Αλλά, η δουλειά πρέπει να γίνει σε χρόνο Χ και επίπεδο Υ και αυτό δεν είναι συζητήσιμο. Όλα τα άλλα είναι.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και με 500 βγαίνεις πάντως: π.χ. ενοίκιο 200 το μήνα + κοινόχρηστα 15 το μήνα + ΔΕΗ 45 το 2μηνο + ΕΥΔΑΠ 10 το 3μηνο + σουπερμάρκετ/φαγητό 150 το μήνα + ΜΜΜ 30 το μήνα + κάρτα για το κινητό 10 το μήνα + τα υπόλοιπα για προσωπικά σου έξοδα.

Αν βλέπεις ότι δεν σου φτάνουν, τότε ψάχνεις για μια έξτρα 2η δουλειά που θα μπορείς να κάνεις π.χ. απ'το σπίτι ή μόνο τα Σ/Κ. Εσύ ξέρεις καλύτερα ποιός είναι ο τρόπος ζωής σου και τί budget χρειάζεσαι.

Πάνω κάτω συμφωνώ με τον groot, ο εργοδότης σου προσφέρει μια δουλειά με Χ χρήματα και στο χέρι σου είναι αν θα την δεχτείς ή όχι. Όπως και η προσωπική σου εξέλιξη ώστε στο μέλλον να μπορείς να 'χτυπάς' θέσεις με καλύτερα χρήματα. Όλοι από κάπου ξεκινάμε. Όμως πολλοί βολεύονται και μένουν στάσιμοι σε μια θέση και μετά κλαίγονται ότι δεν παίρνουν καλό μισθό. Εμ η ανέλιξη δεν είναι εύκολο πράγμα!

Ποια υπόλοιπα ρε συ; :P Και νομίζω ήσουν πολύ αισιόδοξη σε κοινόχρηστα, ΔΕΗ και νερό!

• Like 1
Δημοσ.

Και με 500 βγαίνεις πάντως: π.χ. ενοίκιο 200 το μήνα + κοινόχρηστα 15 το μήνα + ΔΕΗ 45 το 2μηνο + ΕΥΔΑΠ 10 το 3μηνο + σουπερμάρκετ/φαγητό 150 το μήνα + ΜΜΜ 30 το μήνα + κάρτα για το κινητό 10 το μήνα + τα υπόλοιπα για προσωπικά σου έξοδα.

Αν βλέπεις ότι δεν σου φτάνουν, τότε ψάχνεις για μια έξτρα 2η δουλειά που θα μπορείς να κάνεις π.χ. απ'το σπίτι ή μόνο τα Σ/Κ. Εσύ ξέρεις καλύτερα ποιός είναι ο τρόπος ζωής σου και τί budget χρειάζεσαι.

Πάνω κάτω συμφωνώ με τον groot, ο εργοδότης σου προσφέρει μια δουλειά με Χ χρήματα και στο χέρι σου είναι αν θα την δεχτείς ή όχι. Όπως και η προσωπική σου εξέλιξη ώστε στο μέλλον να μπορείς να 'χτυπάς' θέσεις με καλύτερα χρήματα. Όλοι από κάπου ξεκινάμε. Όμως πολλοί βολεύονται και μένουν στάσιμοι σε μια θέση και μετά κλαίγονται ότι δεν παίρνουν καλό μισθό. Εμ η ανέλιξη δεν είναι εύκολο πράγμα!

Και τα ποσά που λες είναι χωρίς να σκεφτεί κανείς την συγκατοίκιση.

Αλλά, είναι δύσκολο να ζεις με άλλον... πρέπει να μάθεις να υπό μένεις τις παραξενιές του άλλου και όχι μόνο αυτός τις δικές σου (όπως, π.χ. κάνουν οι γονείς σου), να υποχωρείς σε πράγματα που δεν σου αρέσει να το κάνεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή κτλ.

Και μετά κλαίγοντε, με ένα φρέντο στο χέρι και με ντύσιμο αξίας μισού και παραπάνω μηνιάτικου, που οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολό θέμα και που δεν έχουν δουλειά γιατί "τα 500 είναι λίγα, σιγά μην δουλέψω με τόσα, ποιός; εγώ που αξίζω παραπάνω".

• Like 4
Δημοσ.

Ο ταξικός πόλεμος είναι πολύ ωραίο παραμύθι για όσους νομίζουν ότι οι άλλοι τους χρωστάνε.

Δηλαδή το Λατσάκι, του Λάτση το παιδί ντε, έχει τις ίδιες ευκαιρίες για αξιοπρεπή μόρφωση, περιθαλψη και διαβίωση με το παιδί ενός εργάτη μεταναστη.

Ευχαριστώ για την απομυθοποίηση, δεν θα πάρω.

• Like 6
Δημοσ.

Εντωμεταξύ...

Κάτι τοποθετήσεις του στυλ θα μας πάνε στα 100 ευρώ και ταξικός πόλεμος κλπ που βασικά προϋποθέτουν συνωμοσία τις θεωρώ τελείως γραφικές και δε θα τις σχολιάσω περισσότερο. Πιο κοντά είμαι στην άποψη του groot αλλά ούτε κι αυτή είναι σωστή.

Είναι δεδομένο πως σε μια σχέση εξαρτημένης εργασίας ο εργοδότης γενικά έχει το πάνω χέρι επομένως η λογική "αυτό είναι take it or leave it" δε μπορεί να ισχύει χωρίς κανένα περιορισμό. Αυτό το αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης, γι' αυτό υπάρχει το εργατικό δίκαιο, γαλλική επανάσταση κλπ. Επίσης το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις καταπατείται η εργατική νομοθεσία δε νομίζω πως χρειάζεται να συζητήσουμε σε ποιό συμπέρασμα οδηγεί όσον αφορά το take it or leave it σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Και τέλος, βλέπω αρκετή γκρίνια ότι δε βγαίνουν τα λεφτά για να ζήσεις μόνος σου κλπ.

Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό όταν μιλάμε για τέτοιες δουλειές (χαμηλόμισθες) δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ζήσεις μόνος σου έτσι;

Έχω ένα φίλο μου που είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός με master, δουλεύει Αγγλία και συγκατοικεί με άλλους τρεις. Let that sink in λίγο. Προφανώς μπορεί και καλύτερα αν αυτό είναι το μόνο ζητούμενο, αλλά μην ακούω ότι Ελλάδα δε φτάνει ο μισθός για το νοίκι.

• Like 6
Δημοσ.

Ποια υπόλοιπα ρε συ; :P Και νομίζω ήσουν πολύ αισιόδοξη σε κοινόχρηστα, ΔΕΗ και νερό!

Καθόλου. Είναι τα ποσά που πληρώνω κάθε μήνα/2μηνο. Η μόνη διαφορά το ενοίκιο που δίνω 250.

Αλλά δεν πολυβγαίνω, είμαι σπιτόγατα, ξοδεύω σπάνια για καλλυντικά/ρούχα/μπιζού, και μ'αρέσει να μαζεύω χρήματα που θα ξοδέψω είτε για τον υπολογιστή είτε για να πάρω βιβλία.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικα και αξιζει παραπανω η δουλεια μου οταν καλουμαι να δουλεψω νυχτερινα και αργιες.. Που ειναι το περιεργο??

Τα σκεφτεστε αυτα που λετε? δεν ειμαι 25 χρονων και ουτε τωρα ξεκιναω την σταδιοδρομια μου. Ουτε φυσικα εχω και τρελες απαιτησεις οπως προανεφερα αρχικα.

Δεν αξιζει να συνεχιστει η κουβεντα..

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα παίζει ρόλο και το ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα κυκλοφορούσανε σχετικά εύκολα μισθοί γύρω στο χιλιάρικο για δουλειές που δεν τις λες απαιτητικές ούτε χρειάζονται καμιά φοβερή ειδίκευση...αυτό κάπως εφησύχασε τον εργαζόμενο που πίστεψε ότι έτσι εύκολα θα βρίσκει δουλειές με 800-1200€ οπότε δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα να βελτιωθεί  σε κάτι ή να μάθει κάτι καινούργιο κλπ.

Τώρα όμως που οι ίδιες δουλειές μπορεί να προσφέρονται με 400€ πχ μας κακοφαίνεται...

• Like 3
Δημοσ.

ΠΑΡΑ πολύ αισιόδοξη. ΔΕΗ 45€/μήνα!

Συνήθως μου έρχεται και λιγότερο ^_^ ν'αρχίσω να βγάζω φωτό τους λογαριασμούς μου;;; 1 άτομο πόση κατανάλωση να κάνω πια;! [Για θέρμανση το πετρέλαιο περιλαμβάνεται στα κοινόχρηστα, δεν καίω αερόθερμα κλπ.]

Δημοσ.

Έχω ένα φίλο μου που είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός με master, δουλεύει Αγγλία και συγκατοικεί με άλλους τρεις. Let that sink in λίγο. Προφανώς μπορεί και καλύτερα αν αυτό είναι το μόνο ζητούμενο, αλλά μην ακούω ότι Ελλάδα δε φτάνει ο μισθός για το νοίκι.

Λονδίνο να φανταστώ...?

• Like 2
Δημοσ.

Και τα ποσά που λες είναι χωρίς να σκεφτεί κανείς την συγκατοίκιση.

Αλλά, είναι δύσκολο να ζεις με άλλον... πρέπει να μάθεις να υπό μένεις τις παραξενιές του άλλου και όχι μόνο αυτός τις δικές σου (όπως, π.χ. κάνουν οι γονείς σου), να υποχωρείς σε πράγματα που δεν σου αρέσει να το κάνεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή κτλ.

Και μετά κλαίγοντε, με ένα φρέντο στο χέρι και με ντύσιμο αξίας μισού και παραπάνω μηνιάτικου, που οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολό θέμα και που δεν έχουν δουλειά γιατί "τα 500 είναι λίγα, σιγά μην δουλέψω με τόσα, ποιός; εγώ που αξίζω παραπάνω".

Εντωμεταξύ...

Κάτι τοποθετήσεις του στυλ θα μας πάνε στα 100 ευρώ και ταξικός πόλεμος κλπ που βασικά προϋποθέτουν συνωμοσία τις θεωρώ τελείως γραφικές και δε θα τις σχολιάσω περισσότερο. Πιο κοντά είμαι στην άποψη του groot αλλά ούτε κι αυτή είναι σωστή.

Είναι δεδομένο πως σε μια σχέση εξαρτημένης εργασίας ο εργοδότης γενικά έχει το πάνω χέρι επομένως η λογική "αυτό είναι take it or leave it" δε μπορεί να ισχύει χωρίς κανένα περιορισμό. Αυτό το αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης, γι' αυτό υπάρχει το εργατικό δίκαιο, γαλλική επανάσταση κλπ. Επίσης το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις καταπατείται η εργατική νομοθεσία δε νομίζω πως χρειάζεται να συζητήσουμε σε ποιό συμπέρασμα οδηγεί όσον αφορά το take it or leave it σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Και τέλος, βλέπω αρκετή γκρίνια ότι δε βγαίνουν τα λεφτά για να ζήσεις μόνος σου κλπ.

Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό όταν μιλάμε για τέτοιες δουλειές (χαμηλόμισθες) δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ζήσεις μόνος σου έτσι;

Έξω συγκατοικούν όλοι γιατί το θεωρούν πιο φυσιολογικό και αφού γίνεται γενικά θα το κάνω κι εγώ λέει ο άλλος, εδώ μας κακοφαίνεται. Μέχρι και φοιτητές οι περισσότεροι το δικό τους σπίτι θέλουν!

Συνήθως μου έρχεται και λιγότερο ^_^ ν'αρχίσω να βγάζω φωτό τους λογαριασμούς μου;;; 1 άτομο πόση κατανάλωση να κάνω πια;! [Για θέρμανση το πετρέλαιο περιλαμβάνεται στα κοινόχρηστα, δεν καίω αερόθερμα κλπ.]

Κοινόχρηστα με πετρέλαιο 15€ το μήνα δίνεις;! Έχει κανένα ξενοίκιαστο διαμέρισμα η πολυκατοικία;; :P

Δημοσ.

Εντωμεταξύ...

Μην σχολιάζεις, δώσε αντεπιχειρήματα στου για το Λατσάκι όμως. Επίσης αρνήσου οτι ο herr Schaubleς βυσσοδομεί κατά πάντων στην ΕΕ... Για να σε δω.

Οσο για τους χαρακτηρισμούς, καλύτερα να τους αποφεύγουμε. Ναι, για το γραφικές μιλάω, αλλοτριωμένε :P

• Like 3
Δημοσ.

Ίσως να μού'ρχονται χαμηλά τα κοινόχρηστα επειδή είναι πάρα πολλά τα διαμερίσματα εδώ πέρα και μοιράζονται τα ποσά. [Α! Πέρυσι μού'ρθαν ένα μήνα τα κοινόχρηστα 30 γιούροζ. Αλλά αυτό ήταν εξαίρεση.] Zio δυστυχώς 1 υπάρχει μόνο το οποίο πωλείται :P

anwnymh καλή τύχη σου εύχομαι! Συνέχισε το ψάξιμο, στέλνε παντού, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Και σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις 2 δουλειές μέχρι να βρεις μία αρκετά καλή.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως να μού'ρχονται χαμηλά τα κοινόχρηστα επειδή είναι πάρα πολλά τα διαμερίσματα εδώ πέρα και μοιράζονται τα ποσά. [Α! Πέρυσι μού'ρθαν ένα μήνα τα κοινόχρηστα 30 γιούροζ. Αλλά αυτό ήταν εξαίρεση.] Zio δυστυχώς 1 υπάρχει μόνο το οποίο πωλείται :P

Τι να σου πω, είσαι τυχερή! Εγώ εδώ πληρώνω παραπάνω ακόμα και χωρίς να ανάψω καθόλου καλοριφέρ ή ακόμα κι αν είναι άδειο το σπίτι!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...