Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστευω αν ηθελε το κράτος και μπορουσε βασικα γιατι ετσι οπως έχουμε καταντησει βλεπετε και εσεις δεν μπορουμε να πάρουμε καμια ιδιωτική πρωτοβουλια μονοι μας σαν κρατος βασικα οι αλλοι περιμενουν τις προτασεις που θα τους πάμε για να τις εγκρινουν δεν έχουμε καμια ελευθερια αυτο ειναι κατανοητο οκ.

Αν λοιπον μπορουσε το κράτος το ζητημα θα ειχε ληξει δηλαδη θα ειχε ορισει εναν κατώτατο μισθο και θα υποχρέωνε τον εργοδοτη να συμμορφωθει και ουτε κλαμματα ουτε φασαριες ουτε δράματα.Οποιος δεν συμμορφωνοταν θα τρωγε προστιμο κτλπ οχι τωρα που ελπιζεις να πέσεις σε καλο ανθρωπο και ελπιζεις να καταλαβαινει κάποια πραγματα και ποιοι ειμαστε εμεις που θα κάνουμε υποδειξεις στην επιχειρηση του καθενος του στυλ πληρωσε παραπανω για να έχεις αποδοτικοτητα εφοσον αυτος την ανοιξε αυτος ξέρει.

Το ψάρι βρωμαει απο το κεφάλι οποτε για μενα οσοι φευγουν για εξωτερικο καλα κάνουν διοτι ολο αυτο μπορει να εκληφθει ανετα και χαλαρα σαν προδοσια του κράτους ενάντια τους εργαζομενους που θα μεινουν εδώ.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

γνωση μου στο Ελσινκι δουλευει σε σουπερ μαρκετ οποτε θελει (μπαινει σε μια σελιδα βλεπει ποτε εχει διαθεσιμο ωραριο το επιλεγει και παει) παιρνει 11 την ωρα +2 και κατι ψιλα αν ειναι σκ ή + 4 και κατι ψιλα αν ειναι αργια ή βραδυ

Ισχύει η ίδια ερώτηση!  (Δεν θέλω να σας σπάσω τα νεύρα εννοείται, θέλω να δω πως λειτουργεί έξω το πράγμα).

Πολύ ωραίο σύστημα αυτό πάντως, πολύ θα μου άρεσε. Άλλοι βέβαια θέλουν να έχουν σταθερό πρόγραμμα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ισχύει η ίδια ερώτηση!  (Δεν θέλω να σας σπάσω τα νεύρα εννοείται, θέλω να δω πως λειτουργεί έξω το πράγμα).

Πολύ ωραίο σύστημα αυτό πάντως, πολύ θα μου άρεσε. Άλλοι βέβαια θέλουν να έχουν σταθερό πρόγραμμα.

ποια ερωτηση?

Δημοσ.

Εγω πάντως στην Γαλλία πριν μερικά χρονια που δούλευα για λίγους μήνες σε ένα εστιατόριο στην αποθήκη κυρίως με μαύρα λεφτά έπαιρνα 8.50 ευρω την ώρα. Τωρα δεν ξέρω τις τιμές.

Δημοσ.

Εγω πάντως στην Γαλλία πριν μερικά χρονια που δούλευα για λίγους μήνες σε ένα εστιατόριο στην αποθήκη κυρίως με μαύρα λεφτά έπαιρνα 8.50 ευρω την ώρα. Τωρα δεν ξέρω τις τιμές.

Σε Έλληνα δούλευες ή παίζουν γενικά μαύρα λεφτά;

• Moderators
Δημοσ.

Αν το ποσό που γράφεις είναι το κατώτατο ωρομίσθιο για αυτή τη δουλειά

ρε πρεπει να ξεκολλησεις με το κατωτατο. Να στο πω αλλιως και 200ευρο να σου δινουν το μηνα αν αυτα αρκουν για να ζησεις με ολα συ τα εξοδα τοτε κομπλε αλλα το να μιλας για κατωτατο χωρις ασφαλειες-ενσημα κτλ και ακομη να μην βγαζεις το μηνα τοτε οσο νομιμο και να ειναι δεν υπαρχι λογος να συζηταμε. 

Το οτι ειναι νομιμο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο. 

Δημοσ.

ρε πρεπει να ξεκολλησεις με το κατωτατο. Να στο πω αλλιως και 200ευρο να σου δινουν το μηνα αν αυτα αρκουν για να ζησεις με ολα συ τα εξοδα τοτε κομπλε αλλα το να μιλας για κατωτατο χωρις ασφαλειες-ενσημα κτλ και ακομη να μην βγαζεις το μηνα τοτε οσο νομιμο και να ειναι δεν υπαρχι λογος να συζηταμε. 

Το οτι ειναι νομιμο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο. 

Έχει σημασία νομίζω. Αν κι εκεί δίνουν τον κατώτερο νόμιμο μισθό είναι το ίδιο όπως εδώ (σε νοοτροπία).

Δημοσ.

Σε Έλληνα δούλευες ή παίζουν γενικά μαύρα λεφτά;

Σε Γάλλο αλλά είχα πάει με κονε. Λίγο εμεινα 3 μήνες κοντά. Αλλιως δεν θα έβρισκα

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Έχει σημασία νομίζω. Αν κι εκεί δίνουν τον κατώτερο νόμιμο μισθό είναι το ίδιο όπως εδώ (σε νοοτροπία).

Οχι δεν ειναι το ιδιο 1) εκει θα παρεις τον κατωτατο σε θεσει ανιδεικευτου και 2)σε ολες τις αλλες θεσεις εχεις προοπτικες για καλυτερη θεση/μισθο ενω ελλαδα οχι. Και τελος εκει περα απο το μισθο εχεις καλλυμενα,ασφαλεια ενσημα,νοσοκομεια και οτι αλλο σου παρεχει το κρατος ενω Ελλαδα δεν εχεις τιποτα παιρνεις κατωτατο μισθο και μαυρα δηλαδη δεν παιρνεις καν το κατωτατο και νομιμο

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν ειναι το ιδιο 1) εκει θα παρεις τον κατωτατο σε θεσει ανιδεικευτου και 2)σε ολες τις αλλες θεσεις εχεις προοπτικες για καλυτερη θεση/μισθο ενω ελλαδα οχι. Και τελος εκει περα απο το μισθο εχεις καλλυμενα,ασφαλεια ενσημα,νοσοκομεια και οτι αλλο σου παρεχει το κρατος ενω Ελλαδα δεν εχεις τιποτα παιρνεις κατωτατο μισθο και μαυρα δηλαδη δεν παιρνεις καν το κατωτατο και νομιμο

Λέω ότι είναι το ίδιο από την άποψη ότι κι εκεί δίνουν ό,τι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν. Αν μπορούσαν να δώσουν λιγότερα θα έδιναν. Πιο πολύ είναι θέμα κράτους δηλαδή πιστεύω παρά επιχειρηματιών.

• Moderators
Δημοσ.

παμε παλι, εκει δινουν τον κατωτατο σε ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΟΥΣ στην ελλαδα δινουν τον κατωτατο και πολλες φορες μαυρα σε ΟΛΟΥΣ (προφανως μιλαω για την πλειοψηφια).

Να στο πω με παραδειγμα Εστονια που ειμαι εγω εστω οτι παιρνεις 400 που ειναι ο βασικος εδω και 490 που ειναι στην Ελλαδα (αν εισαι πανω απο 25) στην ελλαδα εστω οτι εισαι αθηνα θες ενα 30αρι για ΜΜΜ εδω ειναι τσαμπα, βεζνινη στην ελλαδα 1,35-1,40 εδω 0.95-0.99, σουπερ μαρκετ 1.5ευρο το γαλα ελλαδα 0,70 εδω (και γενικα ολα τα πραγματα στο σουπερ), θες να πας πχ απο την Αθηνα στη Θεσσαλονικη μια βολτα με λεωφορειο θες 30-40ευρο θες να πας απο το ΤΑλλινν στο Βιλνους (2 χωρες κατω) 10ευρο με επιστορφη παντα και πολλα αλλα. Οποτε βλεπεις οτι δεν ειναι 1-1 η συγκριση. Δεν μπορεις να πεις παιρνεις εδω βασικο παιρνεις και εκει βασικο αρα ειναι το ιδιο.

Το ταξιδι δεν ειναι αναγκη για επιβιωση αλλα το εβαλα σκοπιμα για να δειξω οτι ακομη και οταν θες να κανεις κατι ειναι πολυ πιο φτηνο. Και δεν μιλαω καν το να μενεις πχ Κερκυρα που ενοικια,βενζινη,σουπερ κτλ ειναι ολα πιο ακριβα και τα ΜΜΜ ανυπαρκτα

• Like 1
Δημοσ.

παμε παλι, εκει δινουν τον κατωτατο σε ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΟΥΣ στην ελλαδα δινουν τον κατωτατο και πολλες φορες μαυρα σε ΟΛΟΥΣ (προφανως μιλαω για την πλειοψηφια).

Να στο πω με παραδειγμα Εστονια που ειμαι εγω εστω οτι παιρνεις 400 που ειναι ο βασικος εδω και 490 που ειναι στην Ελλαδα (αν εισαι πανω απο 25) στην ελλαδα εστω οτι εισαι αθηνα θες ενα 30αρι για ΜΜΜ εδω ειναι τσαμπα, βεζνινη στην ελλαδα 1,35-1,40 εδω 0.95-0.99, σουπερ μαρκετ 1.5ευρο το γαλα ελλαδα 0,70 εδω (και γενικα ολα τα πραγματα στο σουπερ), θες να πας πχ απο την Αθηνα στη Θεσσαλονικη μια βολτα με λεωφορειο θες 30-40ευρο θες να πας απο το ΤΑλλινν στο Βιλνους (2 χωρες κατω) 10ευρο με επιστορφη παντα και πολλα αλλα. Οποτε βλεπεις οτι δεν ειναι 1-1 η συγκριση. Δεν μπορεις να πεις παιρνεις εδω βασικο παιρνεις και εκει βασικο αρα ειναι το ιδιο.

Το ταξιδι δεν ειναι αναγκη για επιβιωση αλλα το εβαλα σκοπιμα για να δειξω οτι ακομη και οταν θες να κανεις κατι ειναι πολυ πιο φτηνο. Και δεν μιλαω καν το να μενεις πχ Κερκυρα που ενοικια,βενζινη,σουπερ κτλ ειναι ολα πιο ακριβα και τα ΜΜΜ ανυπαρκτα

Το βλέπουμε κάπως διαφορετικά. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι όλα αυτά (η φτηνότερη ζωή γενικά) δεν είναι θέμα του επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας και στις δύο περιπτώσεις (και στις δύο χώρες δηλαδή) την ίδια συμπεριφορά έχει. Θα δώσει τον κατώτερο νόμιμο μισθό.

(Είπαμε ότι για χάρη της κουβέντας θεωρούμε ότι και οι δύο δίνουν όλα τα νόμιμα, ένσημα, υπερωρίες κλπ αν και όλοι παντού δεν ξέρω αν τα δίνουν. Έγραψε πριν ο Glykos ότι και στη Γαλλία μαύρα δούλευε ας πούμε).

• Moderators
Δημοσ.

οχι δεν εχει την ιδια γιατι εξω σχεδον παντα θα πληρωθεις υπερωριες, θα εχεις καλες συνθηκες εργασιας κτλ και επισης θα σε σεβεται σαν ανθρωπο οχι οπως στην Ελλαδα. 

Επισης δεν εχει θεωρουμε οτι ειναι ετσι συγκρινουμε την πραγματικοτητα αλλιως ας κανουμε συζητηση θεωροντας οτι ολοι παιρνουν 2000

Δημοσ.

@zio Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ο βασικός μισθός είναι το "άλλοθι" της πλειονότητας των εργοδοτών στην Ελλάδα να πληρώνουν όλους ίσα και όμοια. Δεν αναγνωρίζουν την ειδίκευση (πολλές φορές και την εμπειρία) μια θέσης ως λόγο να πληρώσουν παραπάνω απο τον βασικό μισθό. Εσύ λες ότι αυτό είναι δικαίωμα του εργοδότη, δεν διαφωνώ. Αλλά είναι απλά λάθος σαν λογική. Έτσι δεν δίνεις κίνητρο στον εργαζόμενο να αποδώσει καλύτερα (αύξηση παραγωγής) και δημιουργείτε κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον του στη επιχείρηση. Δεν λέω ότι άμα δεν υπήρχε ο βασικός μισθός τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι θέμα απλής εργασιακής κουλτούρας, που στην Ελλάδα δεν κατέχουμε, δυστυχώς.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...