φιρίκι Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό όταν μιλάμε για τέτοιες δουλειές (χαμηλόμισθες) δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ζήσεις μόνος σου έτσι; Ωραία. Και; Πρέπει παντού να είναι έτσι; ΤΙΝΑ; Μονόδρομος; Keine zuruck?
Silenzio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εντωμεταξύ... Κάτι τοποθετήσεις του στυλ θα μας πάνε στα 100 ευρώ και ταξικός πόλεμος κλπ που βασικά προϋποθέτουν συνωμοσία τις θεωρώ τελείως γραφικές και δε θα τις σχολιάσω περισσότερο. Πιο κοντά είμαι στην άποψη του groot αλλά ούτε κι αυτή είναι σωστή. ο ταξικός πόλεμος και οι κοινωνικές τάξεις είναι συνωμοσία ? από πότε ? μήπως το μπερδεύεις με σιωνισμούς και λοιπές μπούρδες αμόρφωτων ανθρώπων ? τις κοινωνικές τάξεις δε τις διακρίνεις στην καθημερινότητά σου ? είναι μία συνομωσία ? ξανασκέψου αν θέλεις ότι αυτός ακριβώς είναι ο άξονας ανάλυσης ιστορίας της ανθρωπότητας μέχρι και σήμερα και για πάντα. υ.γ. για καλό αναφέρεις τη συγκατοίκηση με άλλους 3 ? για να το ακολουθήσουμε και εμείς ? κάτι τέτοια γράφεις και στο θέμα για τον zuckerberg...σίγουρα πολλοί άνθρωποι τυφλωμένοι τέτοιες κοινωνίες θέλουν και τέτοιοι τύποι να γίνουν σαν τον zucker, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ζητούν οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, αυτούς αποκαλείς γραφικούς ?
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ωραία. Και; Πρέπει παντού να είναι έτσι; ΤΙΝΑ; Μονόδρομος; Keine zuruck? Όχι θα ήταν πολύ καλύτερα να ζούσαμε όλοι σε όμορφα μεγάλα σπίτια μόνοι μας! (δεν το λέω ειρωνικά). Αλλά αν συμβαίνει σε καλύτερες οικονομίες από μας είναι κάπως περίεργο να μη συμβαίνει εδώ...
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εντωμεταξύ... Κάτι τοποθετήσεις του στυλ θα μας πάνε στα 100 ευρώ και ταξικός πόλεμος κλπ που βασικά προϋποθέτουν συνωμοσία τις θεωρώ τελείως γραφικές και δε θα τις σχολιάσω περισσότερο. Πιο κοντά είμαι στην άποψη του groot αλλά ούτε κι αυτή είναι σωστή. Είναι δεδομένο πως σε μια σχέση εξαρτημένης εργασίας ο εργοδότης γενικά έχει το πάνω χέρι επομένως η λογική "αυτό είναι take it or leave it" δε μπορεί να ισχύει χωρίς κανένα περιορισμό. Αυτό το αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης, γι' αυτό υπάρχει το εργατικό δίκαιο, γαλλική επανάσταση κλπ. Επίσης το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις καταπατείται η εργατική νομοθεσία δε νομίζω πως χρειάζεται να συζητήσουμε σε ποιό συμπέρασμα οδηγεί όσον αφορά το take it or leave it σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και τέλος, βλέπω αρκετή γκρίνια ότι δε βγαίνουν τα λεφτά για να ζήσεις μόνος σου κλπ. Το ξέρετε ότι στο εξωτερικό όταν μιλάμε για τέτοιες δουλειές (χαμηλόμισθες) δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ζήσεις μόνος σου έτσι; Έχω ένα φίλο μου που είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός με master, δουλεύει Αγγλία και συγκατοικεί με άλλους τρεις. Let that sink in λίγο. Προφανώς μπορεί και καλύτερα αν αυτό είναι το μόνο ζητούμενο, αλλά μην ακούω ότι Ελλάδα δε φτάνει ο μισθός για το νοίκι. Στο θέμα της πρώτης πρώτης πρόσληψης, δεδομένου ενός τύπου συμβάσεως (δεν εστιάζουμε δηλαδή στο το σύμβαση), πώς ακριβώς δεν είναι take it or leave it? Φυσικα και αξιζει παραπανω η δουλεια μου οταν καλουμαι να δουλεψω νυχτερινα και αργιες.. Που ειναι το περιεργο?? Τα σκεφτεστε αυτα που λετε? δεν ειμαι 25 χρονων και ουτε τωρα ξεκιναω την σταδιοδρομια μου. Ουτε φυσικα εχω και τρελες απαιτησεις οπως προανεφερα αρχικα. Δεν αξιζει να συνεχιστει η κουβεντα.. Όπως βλέπεις ( ; ), κάτι κάπου κάνεις λάθος. Εάν η αντιμετώπισή σου είναι "δεν συμφωνείτε μαζί μου, δεν αξίζει να συνεχιστεί η συζήτηση" τότε απλά ενισχύεις την άποψη που λέει ότι όλα τα κάνεις λάθος (και όχι κάτι).
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 ο ταξικός πόλεμος και οι κοινωνικές τάξεις είναι συνωμοσία ? από πότε ? μήπως το μπερδεύεις με σιωνισμούς και λοιπές μπούρδες αμόρφωτων ανθρώπων ? τις κοινωνικές τάξεις δε τις διακρίνεις στην καθημερινότητά σου ? είναι μία συνομωσία ? ξανασκέψου αν θέλεις ότι αυτός ακριβώς είναι ο άξονας ανάλυσης ιστορίας της ανθρωπότητας μέχρι και σήμερα και για πάντα. υ.γ. για καλό αναφέρεις τη συγκατοίκηση με άλλους 3 ? για να το ακολουθήσουμε και εμείς ? κάτι τέτοια γράφεις και στο θέμα για τον zuckerberg...σίγουρα πολλοί άνθρωποι τυφλωμένοι τέτοιες κοινωνίες θέλουν και τέτοιοι τύποι να γίνουν σαν τον zucker, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ζητούν οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, αυτούς αποκαλείς γραφικούς ? Συνωμοσια ειναι οταν μένεις με τους γονεις και πληρώνουν αυτοι τους λογαριασμούς τοτε οκ μπορεις και με 400 ευρώ το μηνα να κινηθείς.Δικιο έχουν τα παιδια. Συνωμοσια ειναι και ο ενφια και τα τέλη κυκλοφοριας του αυτοκινητου κτλπ και το πετρελαιο θερμανσης που θες το χειμωνα και η εφορια ολα αυτα συνωμοσιες ειναι. Τι νομιζεις δεν ειναι πραγματικά!! Κανεις και δευτερη δουλεια και τρέχεις να προλάβεις το ... λεωφορειο επειδη ο εργοδοτης θα σου πει οτι ααα φιλε σου δινω τοσα ειναι αρκετα αν δεν έχεις αμαξι να κινεισαι εγω θα σου πω με τι θα μετακινηθεις. Ππάρες εργοδοτες απλά μουτζα και δρομο. Χωρις διαλογο. Και αμα εχεις και οικογενεια? θα το πας το παιδακι στο γιατρο με το λεωφορειο. Πραγματικά ορισμένοι θα πρέπει να προσέχουν τι λένε στις συνεντεύξεις γιατι υπάρχει και οργισμένος κοσμος απο τις υποχρεωσεις που δεν αργει να τον πιάσει απο το γιακά τον άλλο και να τον φέρει σβουρες και να γελάνε οι υπάλληλοι. Τουλαχιστον κάποιοι δεν ειναι ικανοι να δώσουν ενα σοβαρο μισθο μην ειναι και προκλητικοί ομως.
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Στο θέμα της πρώτης πρώτης πρόσληψης, δεδομένου ενός τύπου συμβάσεως (δεν εστιάζουμε δηλαδή στο το σύμβαση), πώς ακριβώς δεν είναι take it or leave it? Όπως βλέπεις ( ; ), κάτι κάπου κάνεις λάθος. Εάν η αντιμετώπισή σου είναι "δεν συμφωνείτε μαζί μου, δεν αξίζει να συνεχιστεί η συζήτηση" τότε απλά ενισχύεις την άποψη που λέει ότι όλα τα κάνεις λάθος (και όχι κάτι). Δεν συνεχιζω την συζητηση οχι, σε παραλογιες..στην τελικη μιλας σχεδον χυδαια για τους ανεργους που τολμουν και προτιμουν τον καπουτσινο λολ..Απο εκει και περα τι να συζητησω μαζι σου??Μηπως να σου πω οτι καπνιζω κιολας η καψερη να με στειλεις στον Καιαδα?? Προειπα οτι δεν εχω απαιτησεις τρελες , δεν θελω να μου σκαει κανεις το χιλιαρικο , δεν μπορω να δουλεψω ομως ατελειωτα ωραρια για 500 ευρω.Εχεις ιδεα απο νοσηλευτικη και τα ωραρια της? Το δευτερη δουλεια οταν δουλευεις σε κλινικη δεν παιζει.Ποτε θα την κανεις στον υπνο σου? Μιλα για τον εαυτο σου και μην μιλας για ολους τους ανεργους..και εγω για τον εαυτο μου μιλαω και λεω οτι δεν βγαινω με τοσα..τα εχω βαλει κατω πολλες φορες! Θες να σου πω ποσες κλινικες σου λενε 500 αλλα σε πληρωνουν ανα τριμηνο? Εγω για αυτες τις συνθηκες σας καλεσα σε συζητηση..οχι για να με προσβαλλεις φιλε (αν μου επιτρεπεται το φιλε ) groot και χωρις να ξερεις εγω τι εχω περασει στην ζωη μου-οχι δεν κανω την Μαρθα Βουρτση- οπως και ο καθενας μας δλδ..ελπιζω να εγινα κατανοητη. 1
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή το Λατσάκι, του Λάτση το παιδί ντε, έχει τις ίδιες ευκαιρίες για αξιοπρεπή μόρφωση, περιθαλψη και διαβίωση με το παιδί ενός εργάτη μεταναστη. Ευχαριστώ για την απομυθοποίηση, δεν θα πάρω. Είναι πολύ ενδιαφέρον, και τραγελαφικό συνάμα, που για να στηρίξεις τα όποια παραμύθια ταίζουν τπυς πιστούς του οι καθοδηγητές, χρησιμοποιείς τα εντελώς άκρα. Λάτσης με μετανάστη εργάτη. Ξέρεις, θα μπορούσες να βάλεις και καμία μάνα στο κρεβάτι, το παιδί να καθαρίζει παπούτσια στους δρόμους, ο πατέρας μέθυσος και τις Κυριακές γιορτή στην μικρή και πέτρινη πλατεία μπροστά από τα χαμηλά και μικρά σπίτια. Για μουσική βάλε Καζαντζίδη. 1
Porg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Η ίδια συζήτηση γινόταν και πριν 5 χρόνια με 800Ε τότε Του χρόνου θα συζητάμε για 300Ε 7
Silenzio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Devil τι ακριβώς μου απαντάς ? για να καταλάβω ρωτάω όχι ειρωνικά. Δε μου φαίνεται απάντηση σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο θέμα που ανέφερα. Groot λυπάμαι αλλά και εσύ χρησιμοποιείς ότι θες..δεν είμαστε όλοι με τον καθοδηγητή και δε μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μας λες όλους πρόβατα του ΚΚΕ επειδή πιστεύουμε σε κάποια πραγματάκια που δε σου κάθονται εσένα καλά. όχι οι κοινωνικές τάξεις είναι πραγματικότητα και βάσει αυτών θα εξηγώ τις κοινωνίες και δεν είμαι πρόβατο κανενός. όποιος θέλει ας μιλήσει με επιχείρημα και όχι να με πει γραφικό κκε που βρίζω το λάτση. 2
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Η ίδια συζήτηση γινόταν και πριν 5 χρόνια με 800Ε τότε Του χρόνου θα συζητάμε για 300Ε Τα 300 παιζουν ηδη... ναι σου λεω!! Αλλα οκ μπρος στην προσωπικη σου ανελιξη..χαλαλι! 300 αφεντικο?? 300!!
ScorpioX777 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Προειπα οτι δεν εχω απαιτησεις τρελες , δεν θελω να μου σκαει κανεις το χιλιαρικο , δεν μπορω να δουλεψω ομως ατελειωτα ωραρια για 500 ευρω.Εχεις ιδεα απο νοσηλευτικη και τα ωραρια της? Το δευτερη δουλεια οταν δουλευεις σε κλινικη δεν παιζει.Ποτε θα την κανεις στον υπνο σου? Μιλα για τον εαυτο σου και μην μιλας για ολους τους ανεργους..και εγω για τον εαυτο μου μιλαω και λεω οτι δεν βγαινω με τοσα..τα εχω βαλει κατω πολλες φορες! Θες να σου πω ποσες κλινικες σου λενε 500 αλλα σε πληρωνουν ανα τριμηνο? Εγω για αυτες τις συνθηκες σας καλεσα σε συζητηση..οχι για να με προσβαλλεις φιλε (αν μου επιτρεπεται το φιλε ) groot και χωρις να ξερεις εγω τι εχω περασει στην ζωη μου-οχι δεν κανω την Μαρθα Βουρτση- οπως και ο καθενας μας δλδ..ελπιζω να εγινα κατανοητη. Και γιατι σωνει και καλα νοσηλευτικη με τρελα ωραρια.Δηλαδη η νοσηλευτικη η τιποτα.Θα μπορουσες το πρωι να βρεις μια δουλεια ως πωλητρια σε εμπορικο μαγαζι και το απογευμα σε μια καφετερια και το ειχες το χιλιαρικο.Αυτο το κουσουρι των σημερινων νεων η κανω αυτο που ξερω η τιποτα δεν παιζεται. 2
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ίσως να μού'ρχονται χαμηλά τα κοινόχρηστα επειδή είναι πάρα πολλά τα διαμερίσματα εδώ πέρα και μοιράζονται τα ποσά. [Α! Πέρυσι μού'ρθαν ένα μήνα τα κοινόχρηστα 30 γιούροζ. Αλλά αυτό ήταν εξαίρεση.] Zio δυστυχώς 1 υπάρχει μόνο το οποίο πωλείται anwnymh καλή τύχη σου εύχομαι! Συνέχισε το ψάξιμο, στέλνε παντού, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Και σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις 2 δουλειές μέχρι να βρεις μία αρκετά καλή. Να κανω και 5 nenya.. δεν το βαζω κατω και ουτε το παιζω καμποση. Να επιβιωσω θελω και να εργαστω . Τιποτε αλλο.
groot Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Devil τι ακριβώς μου απαντάς ? για να καταλάβω ρωτάω όχι ειρωνικά. Δε μου φαίνεται απάντηση σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο θέμα που ανέφερα. Groot λυπάμαι αλλά και εσύ χρησιμοποιείς ότι θες..δεν είμαστε όλοι με τον καθοδηγητή και δε μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μας λες όλους πρόβατα του ΚΚΕ επειδή πιστεύουμε σε κάποια πραγματάκια που δε σου κάθονται εσένα καλά. όχι οι κοινωνικές τάξεις είναι πραγματικότητα και βάσει αυτών θα εξηγώ τις κοινωνίες και δεν είμαι πρόβατο κανενός. όποιος θέλει ας μιλήσει με επιχείρημα και όχι να με πει γραφικό κκε που βρίζω το λάτση. Μόνο το ΚΚΕ έχει καθοδηγητές; Στα άλλα κόμματα πως τους λέτε; Αυτούς ντε, που σας λένε ποια είναι η γραμμή του κόμματος για κάθε πρόβλημα που θα συναντήσετε σε μία συζήτηση και τι πρέπει να λέτε για να προωθείτε το κόμμα. Πως τους λέτε εσείς; Πάντως, εγώ σου είπα ξεκάθαρα "χρησιμοποιείς εντελώς άκρα". Το "χρησιμοποιείς ό,τι θες" το καταλαβαίνεις ( ; ) πως δεν είναι το ίδιο. Άλλη μία τακτική από τον καθοδηγητή σου να φανταστώ "εάν σας πάρουν χαμπάρι, απαντήστε με το τελείως γενικό 'και εσύ ό,τι θες χρησιμοποιείς' ".
anwnymh29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Και γιατι σωνει και καλα νοσηλευτικη με τρελα ωραρια.Δηλαδη η νοσηλευτικη η τιποτα.Θα μπορουσες το πρωι να βρεις μια δουλεια ως πωλητρια σε εμπορικο μαγαζι και το απογευμα σε μια καφετερια και το ειχες το χιλιαρικο.Αυτο το κουσουρι των σημερινων νεων η κανω αυτο που ξερω η τιποτα δεν παιζεται. Δεν ψαχνω μονο στον τομεα μου . Απο πωλητριες, ακομα και σε πρατηρια φουρνου ζητουν προυπηρεσια.. Μην σου πω το ηλικιακο οριο που βαζει ο καθε εργοδοτης.εως 25-28.. Τα πραγματα εκει εξω ειναι παρα πολυ δυσκολα μην τα παρουσιαζετε ολα ροδινα. Δεν ειναι. 2
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Λονδίνο να φανταστώ...? Reading. Έξω συγκατοικούν όλοι γιατί το θεωρούν πιο φυσιολογικό και αφού γίνεται γενικά θα το κάνω κι εγώ λέει ο άλλος, εδώ μας κακοφαίνεται. Μέχρι και φοιτητές οι περισσότεροι το δικό τους σπίτι θέλουν! Προφανώς έχουμε μάθει αλλιώς εδώ. Αλλά εκτός από το έχουμε μάθει αλλιώς, αν δεν έχεις μια καλούτσικη δουλειά έξω απλά δε βγαίνεις να νοικιάσεις σπίτι που δεν είναι ποντικότρυπα. Οπότε είναι και σκληρά οικονομικό το ζήτημα. Μην σχολιάζεις, δώσε αντεπιχειρήματα στου για το Λατσάκι όμως. Επίσης αρνήσου οτι ο herr Schaubleς βυσσοδομεί κατά πάντων στην ΕΕ... Για να σε δω. Αντεπιχειρήματα δίνω όταν κάποιος άλλος πρώτα δώσει επιχειρήματα για να καταρρίψει μια τοποθέτησή μου ή να προτείνει μια άλλη στη θέση της. Δε βλέπω να έχει γίνει κάτι τέτοιο εδώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις