Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάτσω να ποστάρω φωτός από το διαβατήριο που είχα στα 80s, όταν εσύ ήσουν ακόμα αγέννητος;

Κι εμένα μου την σπάνε μερικά πράγματα στην Ελβετία (κοινόχρηστα πλυντήρια, να μην τραβάς το καζανάκι σε ώρες κοινής ησυχίας), αλλά δεν θα κάτσω να τα ανάγω σε καθολική αλήθεια, ούτε θεωρώ ότι αυτά καθορίζουν το επίπεδο ζωής...

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να κάτσω να ποστάρω φωτός από το διαβατήριο που είχα στα 80s, όταν εσύ ήσουν ακόμα αγέννητος;

Κι εμένα μου την σπάνε μερικά πράγματα στην Ελβετία (κοινόχρηστα πλυντήρια, να μην τραβάς το καζανάκι σε ώρες κοινής ησυχίας) αλλά δεν θα κάτσω να τα ανάγω σε καθολική αλήθεια, ούτε θεωρώ ότι αυτά καθορίζουν το επίπεδο ζωής...

Αυτό πάλι ποιος το σκέφτηκε;!

Δημοσ.

Περιμένουμε να φτιάξουν τα πράγματα, αραχτοί με το καφεδάκι μας! :P :D

(Δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς, πλάκα είναι ε! )

Οχι γιατι να παρεξηγηθω? Και αν ειχα μια ενσταση για τον πολυσυζητημενο καφε ειναι γιατι με το ετσι θελω ταυτιστηκε με την καθημερινοτητα μου και βρεθηκα να απολογουμαι.

Προσωπικα zio θα συνεχισω να παλευω αλλα αντικαταθλιπτικα δεν θα παρω για κανεναν...και καφε θα πιω και κρασακι και τσιπουρακι :)

• Like 1
Δημοσ.

Οχι γιατι να παρεξηγηθω? Και αν ειχα μια ενσταση για τον πολυσυζητημενο καφε ειναι γιατι με το ετσι θελω ταυτιστηκε με την καθημερινοτητα μου και βρεθηκα να απολογουμαι.

Προσωπικα zio θα συνεχισω να παλευω αλλα αντικαταθλιπτικα δεν θα παρω για κανεναν...και καφε θα πιω και κρασακι και τσιπουρακι :)

Κι έτσι πρέπει, όσο και όσοι μπορούμε τουλάχιστον! Η εύκολη λύση είναι να παραιτηθείς, να τρελαθείς ή να αυτοκτονήσεις...

Δημοσ.

Εδώ βρέθηκα εγώ να απολογούμαι για καφέ που δεν ήπια κιόλας, φαντάσου! :P

Anwnymh, δεν βλέπω φως για την Ελλάδα... 5+ χρόνια τώρα πάμε κατά διαόλου. Όποιος και να βγει, δεν έχει ελευθερία άσκησης οικονομικής πολιτικής, ό,τι ψέματα και αν πει στο πόπολο!

Είμαι της άποψης ότι είτε θα πρέπει να γυρίσουμε στα εθνικά νομίσματα (επιλογή με πολύ πόνο αρχικά) ή θα πρέπει η Ευρωζώνη να γίνει United States of Europe με μηχανισμό ανακύκλωσης πλεονασμάτων, ο Draghi να μπορεί να κάνει την δουλειά του ελεύθερα (στα πρότυπα της FED) και έτσι η Ελλάδα να γίνει μια «Φλόριντα» της Ευρώπης (για Καλιφόρνια είναι too much). Το ευρώ δεν μπορεί να δουλέψει αλλιώς.

Η σημερινή Ευρώπη είναι ένα μπουρδέλο σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, μεταναστευτικό κλπ.)... τα έχει πει και ο Γιούνκερ.

• Like 2
Δημοσ.

Για Ελβετια

http://www.kathimerini.gr/767677/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/oxi-ston-katwtato-mis8o-twn-3260-eyrw-eipan-oi-elvetoi

xpapias  εχει αλλαξει κατι απο τοτε ? 

Δεν υπάρχει κατώτατος μισθός. Οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν πάντως τον παρακάτω πίνακα.

http://ge.ch/etat-employeur/media/site_etat-employeur/files/imce/documents/a_telecharger/echelle_des_traitements_annee_en_cours.pdf

Ο πρώτος αριθμος (classe) δείχνει την κλίμακα μισθού και η στήλη δίπλα (niveau) την εμπειρία. Στην πράξη το καθαρό που παίρνεις είναι το 80% από αυτό που δίνει στην τελευταία στήλη (ίσως επειδή τα 5 πρώτα χρόνια φορολογείσαι απευθείας στο μισθό σου και δεν υποβάλεις δήλωση).

Αν κρίνω από τον πίνακα, κατώτερος καθαρός μισθός (καθαρά μετά φόρων) είναι περίπου τα 3 χιλιάρικα. Αυτοί είναι οι επίσημοι μισθοί του καντονιού αν και δεν ξέρω αν τους σέβονται όλοι οι εργοδότες.

Μια νοσηλεύτρια  ή ένας αρχιμάγειρας είναι  classe 15 και πχ με κάποια εμπειρία βγάζουν κοντά στα 5500 φρ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά αφήστε την Ελβετία τώρα και ετοιμαστείτε να βρείτε 1δις νέους φόρους

(αντιμνημονιακούς δεν μας κυβερνάνε τίποτα προσκυνημένοι)

• Like 4
Δημοσ.

Εν τω μεταξυ πως ξεκιναει ενα θεμα στο ινσομνια και που καταληγει...

Είδαμε και άλλα πως ξεκίνησαν και πως κατέληξαν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά αφήστε την Ελβετία τώρα και ετοιμαστείτε να βρείτε 1δις νέους φόρους (αντιμνημονιακούς δεν μας κυβερνάνε τίποτα προσκυνημένοι ε)

Porg από τις καταθέσεις (aka λίπος) θα πληρωθούν και αυτά... περίπου 100 δις έχουν οι τράπεζες σε λογιστικό χρήμα.

Να δούμε τι θα γίνει μόλις τελειώσει το λίπος... ο βάτραχος σιγοβράζει 5+ χρόνια τώρα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Καλά σε 5 χρόνια θα παίρνουμε μισθούς Ελβετίας και εμείς.Μη σου πω και στις επόμενες εκλογές θα μας τα δώσουν! και δύο φορές πάνω απτους Ελβετούς, αναδρομικά.

Απλά τώρα στα κοντά παιδιά μια υπομονή να εφαρμόσουμε το μνημόνιο να σωθούμε για να μη πέσει η αριστερά και έρθουν οι κακοί μη αριστεροί να εφαρμόσουν το μνημόνιο και καταστραφούμε

• Like 3
Δημοσ.

Ποιοί φίλοι μου ρε κλαψιάρη; Με ξέρεις κι απο χτες και κάνεις υποθέσεις για μένα;

Διάβασα το νήμα από το 2012 και μόνος σου γράφεις ότι είσαι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ σε αυτά λες... χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Στα παπάρια μου τα τσιγάρα. Μακάρι να είχαν τόσο κι εδώ πέρα, να το κόβανε όλοι (δεν το λέω εγώ, καπνιστές το λένε).

--

Btw, μήπως μερικοί έχετε πάρει πολύ στα σοβαρά το Insomnia;

Γιατί να κάτσω να πάρω στα σοβαρά κάποιον που ούτε καν τον ξέρω και που είναι δηλωμένα υποκειμενικός και να μην ακούσω δικούς μου ανθρώπους;

Χώρια ότι έχω πάει 2 φορές Ελβετία (80s & 90s) και έχω δει και τα καλά και τα στραβά...

--

http://www.insomnia.gr/topic/460879-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B5/?do=findComment&comment=5169912

"Πάντως η κατάσταση είναι μακρία από ιδανική (/απ' ότι φαντάζεσαι). Αν σκοπός σου είναι να βρεις δουλειά, οκ. Αν περιμένεις επίπεδο ζωής κλπ μπορώ να διατυπώσω τις αντιρρήσεις μου. Υποκειμενικά, βέβαια."

http://www.insomnia.gr/topic/460879-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B5/page-2?do=findComment&comment=5210773

"Εχεις δίκιο. Εχω μια τάση να δυσκολεύω και εγώ τα πράγματα χωρίς να χρειάζεται. Επίσης τα πάντα είναι πολύ υποκειμενικά."

Θα συνεχίσεις τώρα να κλαίγεσαι για κλειδαράδες, ηλεκτρολόγους, θερμοσίφωνες και call girls;

το να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε δεν το έχεις σκεφτεί, έτσι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...