Silenzio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μόνο το ΚΚΕ έχει καθοδηγητές; Στα άλλα κόμματα πως τους λέτε; Αυτούς ντε, που σας λένε ποια είναι η γραμμή του κόμματος για κάθε πρόβλημα που θα συναντήσετε σε μία συζήτηση και τι πρέπει να λέτε για να προωθείτε το κόμμα. Πως τους λέτε εσείς; Πάντως, εγώ σου είπα ξεκάθαρα "χρησιμοποιείς εντελώς άκρα". Το "χρησιμοποιείς ό,τι θες" το καταλαβαίνεις ( ; ) πως δεν είναι το ίδιο. Άλλη μία τακτική από τον καθοδηγητή σου να φανταστώ "εάν σας πάρουν χαμπάρι, απαντήστε με το τελείως γενικό 'και εσύ ό,τι θες χρησιμοποιείς' ". δεν έχω κανένα καθοδηγητή, εσύ έχεις >? ναι απλά δε το καταλαβαίνω αυτό το άκρα που αναφέρεις >? τι σημαίνει αυτό ? δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη σου κοινωνικές τάξεις ? δε το βλέπεις αυτό γύρω σου ? γιατί είναι ακραίο να το αναφέρω και σε ενοχλεί ? μη μπερδευόμαστε με χαζούς όρους που μιλάνε πλέον και νομίζουμε ότι οι εποχές άλλαξαν, όχι δεν άλλαξαν καθόλου και θα δεις στα μαγαζιά οτι θα βρεις π.χ. το κοσμηματοπωλείο που θα σου χει στη βιτρίνα 2-3 κοσμήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ και το κοσμηματοπωλείο που θα έχει μια γεμάτη βιτρίνα απο κοσμήματα του κιλού.
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Τα 300 παιζουν ηδη... ναι σου λεω!! Αλλα οκ μπρος στην προσωπικη σου ανελιξη..χαλαλι! 300 αφεντικο?? 300!! Στα ειπα και χθές αμα μεινεις εδω και πηγαινεις σε μαγαζια εγχωρια θα μπλεκέσαι σε τέτοιες συζητησεις και θα σου λενε τα δικά τους.
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ωραία. Και; Πρέπει παντού να είναι έτσι; Έρχεσαι και μου λες (τυχαίο άσχετο παράδειγμα) "οι γονείς μου δε μου δίνουν 1000 ευρώ χαρτζιλίκι". Απαντάω ότι βασικά κανενός οι γονείς δεν το κάνουν αυτό. Και η δική σου απάντηση είναι "και"; Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Ότι εφόσον κάτι συμβαίνει "παντού" μάλλον υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να συμβαίνει, και αν θέλεις σε κάποιο περιβάλλον να συμβαίνει κάτι άλλο θα πρέπει να ακουμπήσεις στο τραπέζι βαρύτερα πράγματα από το πώς θα ήθελες να είναι η ζωή και τι χρώμα η ουρά των μονόκερων που τρέχουν παιχνιδιάρικα στον κήπο σου; Δε λέω λοιπόν ότι πρέπει να είναι έτσι παντού. Λέω ότι αν υποστηρίζεις ότι δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, θα έπρεπε πρώτα να εξηγήσεις με ποιό τρόπο η Ελλάδα είναι διαφορετική (προς το καλύτερο) από τα μέρη που συμβαίνει. ο ταξικός πόλεμος και οι κοινωνικές τάξεις είναι συνωμοσία ? από πότε ? υ.γ. για καλό αναφέρεις τη συγκατοίκηση με άλλους 3 ? για να το ακολουθήσουμε και εμείς ? κάτι τέτοια γράφεις και στο θέμα για τον zuckerberg...σίγουρα πολλοί άνθρωποι τυφλωμένοι τέτοιες κοινωνίες θέλουν και τέτοιοι τύποι να γίνουν σαν τον zucker, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ζητούν οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, αυτούς αποκαλείς γραφικούς ? Ο ταξικός πόλεμος είναι είτε ηλίθιος χαρακτηρισμός είτε προϋποθέτει συνωμοσία. Διαφορετικά (αν όχι συνωμοσία), η φάση που υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που οι απόψεις ή/και τα συμφέροντα του ενός έρχονται λιγότερο ή περισσότερο σε αντίθεση με τα συμφέροντα του άλλου είναι αρκετά διαδεδομένη, και δεν τη λέμε πόλεμο επειδή ακούγεται πιο πωρωμένο. Όσο για το άλλο που λες, τι ακριβώς εννοείς οικονομική ισότητα; Είσαι σίγουρος ότι εννοείς ισότητα και όχι ισοπέδωση; Για να φέρω ένα τρανταχτό παράδειγμα, εμένα ας πούμε ο μπαμπάς μου είναι δισεκατομμυριούχος και μου άφησε περιουσία 2 μικρά κράτη και 6-7 πετρελαιοπηγές. Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι την οικονομική ισότητα μεταξύ μας αν εσένα ο μπαμπάς σου τα έφαγε στο καζίνο και άφησε μόνο χρέη; Και τέλος, γραφικούς αποκαλώ αυτούς που πιστεύουν ότι οι ίδιοι θέλουν το Μοναδικό Καλό της Ανθρωπότητας και όλοι οι άλλοι είναι είτε τυφλωμένοι είτε Ο Εχθρός. Στο θέμα της πρώτης πρώτης πρόσληψης, δεδομένου ενός τύπου συμβάσεως (δεν εστιάζουμε δηλαδή στο το σύμβαση), πώς ακριβώς δεν είναι take it or leave it? Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το take it or leave it είναι ΟΚ όταν είμαστε εντάξει νομικά και ηθικά. Το να πω εγώ στη γκόμενά μου ή θα κάτσεις εδώ και θα τρως ξύλο ή αλλιώς feel free να ξαναγυρίσεις στο δρόμο απ' όπου σε μάζεψα είναι take it or leave it, αλλά δεν είναι ΟΚ. Υποθέτω καταλαβαίνεις. 2
taazz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εάν ήταν έτσι, εσύ θα ήσουν που θα έβαζες αγγελίες και όχι αυτός που παραπονιέται που δεν έχει δουλειά και "πώς να τα βγάλω πέρα". Με έχασες λίγο ποιος έβαλε αγγελία και παραπονιέται; Καλό το λογοπαίγνιο, δεν λέω. Λογοπαίγνιο; Ποιο λογοπαίγνιο;
ScorpioX777 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ψαχνω μονο στον τομεα μου . Απο πωλητριες, ακομα και σε πρατηρια φουρνου ζητουν προυπηρεσια.. Μην σου πω το ηλικιακο οριο που βαζει ο καθε εργοδοτης.εως 25-28.. Τα πραγματα εκει εξω ειναι παρα πολυ δυσκολα μην τα παρουσιαζετε ολα ροδινα. Δεν ειναι. Παντως με συναδελφους εμπορους με διαφορα καταστηματα που μιλαω δεν ισχυει αυτο με την προυπηρεσια.Και 33 δεν εισαι μεγαλη.Τις δοκιμαζουν καμια εβδομαδα να δουν αν μπορουν να πουλανε ειναι ευγενικες κτλ.και τις προσλαμβανουν. 1
Iris_89 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Reading. Reading 1b ψιλοεπιπλωμένο παίζει στις 900-950£ :/
g_alkis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 To πόσο αποτιμάται μια θέση το καθορίζει η αγορά. Αν η συντριπτική πλειοψηφία το αποτιμάει στα 500, τόσο αξιολογείται. Προηγούμενες καταστάσεις ανήκουν στην Ελλάδα της φούσκας, να τις ξεχάσουμε. 4
Lanike71 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ναι αυτό εννοώ. Γιατί; Επειδή αναπόφευκτα προσαρμόζεται κανείς στο περιβάλλον του, και εδώ το περιβάλλον είναι πολύ πιο επαγγελματικό (και κατ' επέκταση απαιτητικό). Από την άλλη εργάζομαι σκληρά δε σημαίνει σιδερόμπαλα στο πόδι -- εδώ μπορώ να μην έρθω στο γραφείο και να κάτσω σπίτι σχεδόν όποτε θέλω, να κάνω διάλειμμα και να πάω να παίξω PlayStation στο lounge σχεδόν όποτε θέλω, κλπ. Αλλά, η δουλειά πρέπει να γίνει σε χρόνο Χ και επίπεδο Υ και αυτό δεν είναι συζητήσιμο. Όλα τα άλλα είναι. (Επειδή δούλεψα στη χώρα που είσαι) : Δε λες όμως το πιο σημαντικό απ' όλα defacer : Ότι ο ίδιος ο εργοδότης δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τον εργαζόμενο (δε μιλάω για παροχές στον εργαζόμενο).Αναπόφευκτα το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που λέμε υψηλή παραγωγικότητα.Τρόπον τινά, αν δεν αποδώσεις, το πιο πιθανό θα είναι να φταις εσύ. Κάτι που δε συνάντησα εδώ σε παρόμοιες εργασίες.
Prof_Chaos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 παντως τα 600 ευρώ τα δίνουν με το στανιό και σε πτυχιούχους.. Κάποιοι βέβαια δεν τα δίνουν ..
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δε λες όμως το πιο σημαντικό απ' όλα defacer : Ότι ο ίδιος ο εργοδότης δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τον εργαζόμενο (δε μιλάω για παροχές στον εργαζόμενο).Αναπόφευκτα το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που λέμε υψηλή παραγωγικότητα.Τρόπον τινά, αν δεν αποδώσεις, το πιο πιθανό θα είναι να φταις εσύ. Ισχύει αυτό, απλά νομίζω πως δεν είναι άμεσα σχετικό με το context.
tehAllantin Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ρε μάγκες θα τρελαθώ. Ας παραβλέψω κάτι μηνύματα για τις συνθήκες εργασίας και την σχέση εξάρτησης εργοδότη εργαζομένου και ρωτάω. ΝΑΙ, 500 ευρώ μισθό. ΠΩΣ όμως, στην Ελλάδα με την φορολογική παράνοια/αστάθεια, με τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες που είναι παρόμοιες ή παιζουν λίγο πάνω ή κάτω σε σχέση με ανεπτυγμένα κράτη της δυτικής ευρώπης; Πώς θα την παλέψεις; Θα επιβιώσεις; Απλά επιβίωση; Αυτό είναι η ζωή; 1
Lanike71 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ισχύει αυτό, απλά νομίζω πως δεν είναι άμεσα σχετικό με το context. Απαντώ σε αυτό που γράφεις περί σκληρότερης εργασίας στο εξωτερικό. Όταν δουλεύεις σε κάποιο χώρο που όλα γίνονται βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών και ο καθένας έχει το διακριτό ρόλο του, σαφώς και η κούραση θα είναι μικρότερη απ' ότι κάπου που σε θέλουν πολυεργαλείο και χωρίς να υπάρχει η βοήθεια του αμέσως από πάνω σου. Ρε μάγκες θα τρελαθώ. Ας παραβλέψω κάτι μηνύματα για τις συνθήκες εργασίας και την σχέση εξάρτησης εργοδότη εργαζομένου και ρωτάω. ΝΑΙ, 500 ευρώ μισθό. ΠΩΣ όμως, στην Ελλάδα με την φορολογική παράνοια/αστάθεια, με τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες που είναι παρόμοιες ή παιζουν λίγο πάνω ή κάτω σε σχέση με ανεπτυγμένα κράτη της δυτικής ευρώπης; Πώς θα την παλέψεις; Θα επιβιώσεις; Απλά επιβίωση; Αυτό είναι η ζωή; Δυστυχώς έτσι θα καταντήσει φίλε (αν δεν κατάντησε).
*nenya* Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ρε μάγκες θα τρελαθώ. Ας παραβλέψω κάτι μηνύματα για τις συνθήκες εργασίας και την σχέση εξάρτησης εργοδότη εργαζομένου και ρωτάω. ΝΑΙ, 500 ευρώ μισθό. ΠΩΣ όμως, στην Ελλάδα με την φορολογική παράνοια/αστάθεια, με τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες που είναι παρόμοιες ή παιζουν λίγο πάνω ή κάτω σε σχέση με ανεπτυγμένα κράτη της δυτικής ευρώπης; Πώς θα την παλέψεις; Θα επιβιώσεις; Απλά επιβίωση; Αυτό είναι η ζωή; Γιέαπ.... :/ δυστυχώς πάνω κάτω είναι απλή επιβίωση. Τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να βελτιωθείς σαν εργαζόμενος, μέχρι να έχεις το θάρρος να ζητήσεις κάτι καλύτερο, μέχρι να έχεις αποδείξει την αξία σου και να βρεις φυσικά εργοδότη να την αναγνωρίσει αυτή την αξία. Είναι σκληρή η αγορά εργασίας, τα ξέρεις κι εσύ. Συνεχής προσπάθεια.
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Devil τι ακριβώς μου απαντάς ? για να καταλάβω ρωτάω όχι ειρωνικά. Δε μου φαίνεται απάντηση σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο θέμα που ανέφερα. Groot λυπάμαι αλλά και εσύ χρησιμοποιείς ότι θες..δεν είμαστε όλοι με τον καθοδηγητή και δε μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να μας λες όλους πρόβατα του ΚΚΕ επειδή πιστεύουμε σε κάποια πραγματάκια που δε σου κάθονται εσένα καλά. όχι οι κοινωνικές τάξεις είναι πραγματικότητα και βάσει αυτών θα εξηγώ τις κοινωνίες και δεν είμαι πρόβατο κανενός. όποιος θέλει ας μιλήσει με επιχείρημα και όχι να με πει γραφικό κκε που βρίζω το λάτση. Σε τι? σε εχασα λιγο Ρε μάγκες θα τρελαθώ. Ας παραβλέψω κάτι μηνύματα για τις συνθήκες εργασίας και την σχέση εξάρτησης εργοδότη εργαζομένου και ρωτάω. ΝΑΙ, 500 ευρώ μισθό. ΠΩΣ όμως, στην Ελλάδα με την φορολογική παράνοια/αστάθεια, με τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες που είναι παρόμοιες ή παιζουν λίγο πάνω ή κάτω σε σχέση με ανεπτυγμένα κράτη της δυτικής ευρώπης; Πώς θα την παλέψεις; Θα επιβιώσεις; Απλά επιβίωση; Αυτό είναι η ζωή; Αν δουλευουν και οι 2 γονεις ναι. Να μεινεις σε δικο σου σπιτι και να αυτονομηθεις με 500 ευρώ το μηνα ξέχνα το. Εκεινο που συμβαινει ειναι οτι δουλευουν 2 μεσα σε ενα σπιτι των 3 οποτε καθαριζουν ενα 2χιλιαρο στην χειροτερη + 400ευρω ο γιος ή η κορη και βγαινουν έτσι.
Porg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Η συγκατοίκηση είναι παντού κάτι πολύ συνηθισμένος, εκτός απτη χώρα μας 500 είναι για full time, μη σου πω 6ήμερο 10ώρο. οι περισσότεροι παίρνουν part time με 380Ε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις