Alithinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Το γεγονός της Ελλάδας είναι ότι έχει για τον μέσο εργάτη μισθούς Βουλγαρίας, με τις τιμές στα πράγματα από Γερμανίας και πάνω. Όσοι Βούλγαροι μετανάστες ήταν στην Ελλάδα, έφυγαν και πήγαν πίσω στη χώρα τους. Είχα μιλήσει με ένα ζευγάρι Βούλγαρων μέσω Omegle, (παράξενο να βρεις σοβαρούς ανθρώπους εκεί, το ξέρω) και μου είχαν πει παίρνουν μισθό ισάξιο με 400 ευρώ. Και ήδη πολλοί στην Ελλάδα παίρνουν τόσα πλέον. Την ίδια συζήτηση έκανα και με Αλβανίδα, και μου λέει οι περισσότεροι Αλβανοί παίρνουν ένα μηνιαίο μισθό ισάξιο 250 με 300 ευρώ. Αυτά τα είπα για να καταλάβει κανείς που κυμαινόμαστε ως χώρα από άποψη μισθών. Η διαφορά είναι ότι στη Βουλγαρία ας πούμε, τα βασικά είδη είναι αρκετά φθηνότερα. Και έτσι ο μέσος Βούλγαρος έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από το μέσο Έλληνα. Αλλά δεν μπορείς να πας μετανάστης στη Βουλγαρία. Άμα πας δεν θα γυρίσεις ζωντανός. 2
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Η συγκατοίκηση είναι παντού κάτι πολύ συνηθισμένος, εκτός απτη χώρα μας 500 είναι για full time, μη σου πω 6ήμερο 10ώρο. οι περισσότεροι παίρνουν part time με 380Ε Εδω μερικοι ρε φιλε τσακωνονται σε ενα φορουμ που ο αλλος ειναι αγνωστος και δεν τους ενοχλει στην πραγματικοτητα λες να μπορούσαν να κρατήσουν και συγκάτοικο? Και μενα ο ιδιοκτητης πριν κανουμε τα συμβολαια μου παριστανε τον καλο και τον ευγενικο μετα στην πρωτη διαφωνια (που ουσιαστικα ηταν δικη του υποχρέωση αυτο που επρεπε να κανει) αρχισε να στραβώνει. Πως θα συγκατοικησεις ευκολο ειναι? ποιον θα βαλεις μεσα στο σπιτι σου? τον ξέρεις? στη θεωρια καλα τα λεμε. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 απο το 2003 ειμαι μουσικος παραγωγος-ηχοληπτης. το 2009-2010 για καθε τραγουδι που εγραφα επερνα 1,5 χιλιαρικο και εγραφα περιπου 15 τραγουδια το χρονο. πλεον περνω 300ευρω και γραφω καμια 30αρια τον χρονο. εκει να δειτε τι ξεφτιλικι εχει πεσει στην μουσικη βιομηχανια. μιλαω παντα για τους συνθετες οχι για τους τραγουδιστες που οσο να'ναι παντα βγαζουν καλα χρηματα. επισης δυστηχως πλεον αν δεν εχεις απο πισω μια καβατζα η ενα σπιτι δικο σου κανεις μοκο. και λες ναι και στα 300 ευρω ωστε να εχεις να πληρωνεις το νοικι σου και να συντηρεις και την γυναικα σου…και αν ερθει και το παιδακι εκει τοτε οχι μονο μοκο, αλλα παρακαλας πλεον και για 200ευρω.το ριχνεις απο μονος σου δηλαδη το ποσο γισ νσ μην βρεθει κανα αλλος και σε προλαβει…..χαχαχα…αλλα να σκεφτεστε οτι υπαρχουν και ποιο δυσκολα.ανθρωποι που δεν εχουν τιποτα.μηδεν εισοδημα..φτωχοι.αυτ θελουν πραγματικη βοηθεια απο το κρατος. θα επρεπε να υπηρχε νομος να ελεγε οτι ο καθε ανεργος Ελληνας πολιτης να περνει 500ευρω τον μηνα του και αν δουλεψει τοτε το κρατος να του δινει τα μισα καθε μηνα. οσοι εχουν εισοδημα ετησιο πανω απο 12.000 ευρω δεν θα περνουν εννοειται. οσοι εχουν ετησιο εισοδημα απο 3.000-10.000 θα περνουν τα 500 τον μηνα... παντος αντικειμενικα πλεον μπορει να ζησει 1 ατομο με 1000 ευρω τον μηνα.αρκει να μενει σε σπιτι μεχρι 300 ευρω να μην ειναι σπαταλος γενικα και να ειναι οικονομικος…απο εξωτερικο τωρα μιλαω με ατομα τους επαγγελματος μου και βγαζουν 50-60χιλιαρικα τον χρονο αλλα εχουν πανακριβα ενοικια και γενικα αλλα εξοδα που δεν τα εχουμε εδω..εχουμε ξεφτιλιστει σαν ανθρωποι στην Ελλαδα οικονομικα….τουλαχιστον να μην ξεφτιλιστουμε και σαν χαρακτηρες-προσωπικοτητες. κατι ξεκαρφωτο.. εδω ακομα πουλανε το ps3 στα 200ευρω στην Ελλαδα…ημαρτον ρεεεε…κλεφτες παντου….εχω σιχαθει την φαρα μου…..δωστε ρε πρωθυπουργοι στο λαο 500 ευρω τον μηνα, + 500 ευρω σε φαγητα + 500 ευρω σε ενδυση….αντεεε ρεεεεεεεεεε χριστουγεννα ειναι……μονο στα παραμυθια... Και πως θα ζήσει με 300 ευρώ κάποιος με γυναίκα και παιδί; Καλύτερα να φύγει εξωτερικό όπως είναι, καλύτερα θα περάσει από το να κάτσει εδώ. Όσο για τα 500 ευρώ στους ανέργους ας γελάσω. Πρώτα από όλα ας υπάρξει τρόπος να πιστοποιηθεί και να διαχωριστεί ο άνεργος από τον άεργο, και μετά φάε μια φορολογία 30% μόνο στο εισόδημα από το μηδέν, όπως γίνεται στην Σουηδία και μετά αν μείνεις άνεργος σε πληρώνει το κράτος με ένα καλό επίδομα. Το γεγονός της Ελλάδας είναι ότι έχει για τον μέσο εργάτη μισθούς Βουλγαρίας, με τις τιμές στα πράγματα από Γερμανίας και πάνω. Όσοι Βούλγαροι μετανάστες ήταν στην Ελλάδα, έφυγαν και πήγαν πίσω στη χώρα τους. Είχα μιλήσει με ένα ζευγάρι Βούλγαρων μέσω Omegle, (παράξενο να βρεις σοβαρούς ανθρώπους εκεί, το ξέρω) και μου είχαν πει παίρνουν μισθό ισάξιο με 400 ευρώ. Και ήδη πολλοί στην Ελλάδα παίρνουν τόσα πλέον. Την ίδια συζήτηση έκανα και με Αλβανίδα, και μου λέει οι περισσότεροι Αλβανοί παίρνουν ένα μηνιαίο μισθό ισάξιο 250 με 300 ευρώ. Αυτά τα είπα για να καταλάβει κανείς που κυμαινόμαστε ως χώρα από άποψη μισθών. Η διαφορά είναι ότι στη Βουλγαρία ας πούμε, τα βασικά είδη είναι αρκετά φθηνότερα. Και έτσι ο μέσος Βούλγαρος έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από το μέσο Έλληνα. Αλλά δεν μπορείς να πας μετανάστης στη Βουλγαρία. Άμα πας δεν θα γυρίσεις ζωντανός. Γνωρίζω βούλγαρο που επέστρεψε Βουλγαρία, έχτισε σπίτι παντρεύτηκε και περνάει μια χαρά. Οι περισσότεροι κοιτάνε να φύγουνε.
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 http://www.topontiki.gr/article/154016/kokkini-karta-apo-tin-eyropi-gia-tis-ores-ergasias-ton-giatron Κοκκινη κάρτα στην εκμεταλευση! Κοκκινη κάρτα στους μισθους των 500 ευρω.Δεν θα σκυψουμε το κεφάλι ρε μ@@@@νια.Θα σας πολεμήσουμε.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Λέτε πως οι εργοδότες είναι κακοί και εκείνο και το άλλο. Γιατί δεν γίνεστε εσείς να μην είστε έτσι; Από πού και ως πού πρέπει σε κάποιον να δίνεται η δουλειά και ο μισθός που θέλει αυτός; Ο εργοδότης έχει την δουλειά, αυτός αποφασίζει. Εάν θέλει κανείς την παίρνει, εάν όχι μένει άνεργος. Εάν δεν μπορείτε να γίνετε εργοδότες, τότε η εναλλακτική είναι να γίνετε καλοί στην δουλειά σας, δουλεύοντας και με λίγα λεφτά, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία και τότε θα αναγκαστεί ο δείνα εργοδότης να σας δώσει περισσότερα γιατί σας χρειάζεται. Εκείνοι έχουν την δουλειά αλλά εσείς το δυναμικό να αποκτήσετε την γνώση για να κάνετε την δουλειά. Όσο αυτό μέσα στο "δυναμικό" τότε θα έχετε προβλήματα με το μισθό. Κάντε το γνώση και θα αλλάξει. Αλλιώς, γίνετε εργοδότες να είστε εσείς καλοί και δίκαιοι. Εχεις άδικο, ο εργάτης έχει το προϊόν και ο εργοδότης είναι αυτός που αγοράζει. Είναι υποχρέωση του εργοδότη να κάνει "έρευνα αγοράς" και να πάρει αυτό που θέλει και χρειάζεται. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής όπως είπαμε ας κάνει ο εργοδότης τη δουλειά μόνος του, γιατί να πάρει άλλους να κάνουν τη δουλειά γι αυτόν;
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα σκυψουμε το κεφάλι ρε μ@@@@νια.Θα σας πολεμήσουμε. Ποιούς ακριβώς θα πολεμήσουμε;
Anastazio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Επικα ανουσιο θρεντ στην πιο αντιπαραγωγικη χωρα του πλανητη,περαστικα στους ≤40ρηδες για το κακο που μας βρηκε,απλα μην το ζαλιζεται παρα πολυ γιατι θα παθετε καμια κραμπα στον εγκεφαλο,πριν προβληματιστειτε για τα χρηματα που σας δινουν καθιστε πισω απο κανα ταμειο,καντε καναν ισολογισμο μιας πραγματικης επιχειρησης,ευχηθειτε με στοργη στην θεια σας που θα σας χαρτζιληκωσει με 100ρικο χρονιαρες μερες αφου εκεινο το εφαπαξ των 500χιλιαδων της ειναι αχρηστο μιας και ακομα παιρνει 2500ρικα συνταξη επειδη στα νιατα της ηταν γραμματεας στη δεη.Χρονια πολλα! 3
caution Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Να κάνω μια παρένθεση ^ ;Αυτό το εύρημα "κοινωνικού αυτοματισμού" ότι οι πλούσιοι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα, δεν παλιώνει ποτέ; Δημόσιος υπάλληλος ήταν ο δάσκαλός σου που σε έμαθε να γράφεις, ο καθηγητής σου στην σχολή (που σου έδωσε και ένα εφόδιο για την αγορά εργασίας - αν δεν κέρδισες κάτι άλλο) και ο γιατρός που σου έραψε το κεφάλι όταν κοπανήθηκες με την μηχανή, έτσι;Και ok - υπήρχαν και κάποιοι χιλιάδες αργόμισθοι (ΔΕΗ, ΟΣΕ κτλ) όπως το λες. Εννοείται κακώς! Και εννοείται άδικα έπαιρναν τα ποσά που έπαιρναν. Τα χρήματα όμως που έπαιρναν, τα ξόδευαν στις Άλπεις ή αγόραζαν κάτι (φουσκωμένο) από την ιδιωτική εταιρία που δουλεύεις; Δεν έμπαιναν στην ιδιωτική σφαίρα αυτά τα χρήματα;Τι αγόραζαν αυτοί οι τύποι τόσα χρόνια, χαρτόσημα;P.S. Και για να σας προλάβω, όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ούτε υπήρξα. 7
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Τι αγόραζαν αυτοί οι τύποι τόσα χρόνια, χαρτόσημα; Διαμερίσματα και μερτσέντες (ο πληθυντικός της μερτσέντας). 1
Anastazio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Να κάνω μια παρένθεση ^ ; Αυτό το εύρημα "κοινωνικού αυτοματισμού" ότι οι πλούσιοι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα, δεν παλιώνει ποτέ; Δημόσιος υπάλληλος ήταν ο δάσκαλός σου που σε έμαθε να γράφεις, ο καθηγητής σου στην σχολή (που σου έδωσε και ένα εφόδιο για την αγορά εργασίας - αν δεν κέρδισες κάτι άλλο) και ο γιατρός που σου έραψε το κεφάλι όταν κοπανήθηκες με την μηχανή, έτσι; Και ok - υπήρχαν και κάποιοι χιλιάδες αργόμισθοι (ΔΕΗ, ΟΣΕ κτλ) όπως το λες. Εννοείται κακώς! Και εννοείται άδικα έπαιρναν τα ποσά που έπαιρναν. Τα χρήματα όμως που έπαιρναν, τα ξόδευαν στις Άλπεις ή αγόραζαν κάτι (φουσκωμένο) από την ιδιωτική εταιρία που δουλεύεις; Δεν έμπαιναν στην ιδιωτική σφαίρα αυτά τα χρήματα; Τι αγόραζαν αυτοί οι τύποι τόσα χρόνια, χαρτόσημα; P.S. Και για να σας προλάβω, όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ούτε υπήρξα. Τονισα την αντιπαραγωγικοτητα η απλα θες να κανεις αντιλογο?Πραγματικα δεν εχει να προσφερει κατι αυτο που γραφεις αν δεν θες να καταλαβεις οτι μεσα σε ολο αυτο που λεμε δημοσιο πολλοι επαιρναν χρημα που δεν τους αναλογουσε,μιλαμε για πολυ χρημα και ακομα παιρνουν,εγω προσωπικα δεν ειπα ποτε οτι φταινε οι δημοσιοι για ολα,αυτοι ομως που τους τα εδιναν φταινε,θα σου πω και ενα παραδειγμα,πριν κανα 10 χρονια ο πατερας μου ηθελε ενα δανειο για επιχειρηματικους λογους για την επιχειρηση του και για ενεχυρο ζητουσαν τη μανα και τον πατερα του,φιλος του ταμειας τραπεζικος υπαλληλος(θεση ευθυνης μιλαμε με παπαρια,πτυχιο λυκειου)πηρε 200 χιλιαρικα για να παρει σπιτι με εγγυηση το ελληνικο δημοσιο,καλη συνεχεια. 1
caution Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Διαμερίσματα Sure, που να πει, τα χρήματα αυτά πήγαν σε άδειες (πίσω στο κράτος), οικοδόμους (ιδιώτες) & φόρους (ξανά πίσω στο κράτος). Οπότε δύσκολο αυτή η ομάδα να κουβαλάει (από μόνη της) όλη την κακοδαιμονία από των τελευταίων 10ετιών... ...αν δεν θες να καταλαβεις οτι μεσα σε ολο αυτο που λεμε δημοσιο πολλοι επαιρναν χρημα που δεν τους αναλογουσε... Και θέλω να το καταλάβω και το καταλαβαίνω και το γράφω στο post μου! Δεν αναφερόταν αυστηρά σε εσένα το post μου - στην "Για όλα φταίνε οι [βάλε εδώ όποιους σου την σπάνε]" αντίληψη αναφερόταν... 1
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Sure, που να πει, τα χρήματα αυτά πήγαν σε άδειες (πίσω στο κράτος), οικοδόμους (ιδιώτες) & φόρους (ξανά πίσω στο κράτος). Κάτσε λίγο, μήπως τα βλέπουμε ροζ τα πράγματα; Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι η λέξη εργολάβος ήταν συνώνυμο του πλούσιος. In stark contrast μ' αυτό που συμβαίνει τώρα. Δε νομίζω να πήγαν κυρίως σε άδειες. Ούτε και τα έφαγαν όλα. Μιλάμε για πολύ παχιά βιβλιάρια.
caution Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι η λέξη εργολάβος ήταν συνώνυμο του πλούσιος. In stark contrast μ' αυτό που συμβαίνει τώρα. Δε νομίζω να πήγαν κυρίως σε άδειες. Ούτε και τα έφαγαν όλα. Μιλάμε για πολύ παχιά βιβλιάρια. Δεν ξέρω τι θυμάσαι από μικρός αλλά όχι. Η οικοδομή εδώ και 10ετίες και δουλειές έδινε σε μεροκαματιάρηδες και είχε και αρκετούς "μικρούς" κατασκευαστές. Δεν νομίζω να μένουμε όλοι σε σπίτια κατασκευής Vovos... 1
Anastazio Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Και θέλω να το καταλάβω και το καταλαβαίνω και το γράφω στο post μου! Δεν αναφερόταν αυστηρά σε εσένα το post μου - στην "Για όλα φταίνε οι [βάλε εδώ όποιους σου την σπάνε]" αντίληψη αναφερόταν... Δεν ηθελα να θιξω κανεναν προσωπικα,οι μονοι υπευθυνοι ειναι αυτοι που διαχειριζονταν την επιχειρηση δημοσιο η οποια εχει πτωχευσει σχεδον απο την γεννηση της μεταπολιτευτικα.Αυτο,τπτ αλλο.
DDevil Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ρε defacer εκει που μιλας ελληνικα γιατι πετας ολο αγγλικα? ;S 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις