Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δίλλημα.

Βρηκα δυο δουλειες. Η μια ασχετη με αυτο που σπουδασα δευτερα με σαββατο διαρκεια σε μερες, αρχιζει απο τον απριλιο και τελειωνει οκτωμβριος, συζητησα μααζι του, με πληρωνει τετραωρο, πηγαινω 8:00-14:00 δεν κανω κατι σε ενα γραφειο παιρνω παραγγελίες, οπου τος ετοιμαζω και αν προκυψει κατι παω εγω, μου τα πλυρωνει εξτρα αυτα. Περιπου 500€ βγαινει.

Δευτερη δουλεια, εργοστασιο, στο αντικειμενο μου, τρεις βαρδιες, 7-15 15-23 23-7, ολα σαν οχταωρα, χωρις βραδινα κλπ, χωρις υπερωριες, δουλευουν ολες τις αργιες.

Μισθος 600€/μηνα χωρις να δεχετε το πτυχιο μου, δηλαδη σαν απλος εργατης αλλα με χει υπευθυνο παραγωγης. Δυο ρεπο την εβδομαδα

Στην πρωτη χαλαω 20€ βενζινα το μηνα, στην δευτερη 90€/μηνα βενζινα, οπου αργει να πληρωσει στην ωρα του δυο με τρεις εβδομαδες.

Οι μισθοι δεν εχουν καμια τεραστια αποκλιση αν υπολογισεις τα 90 ευρω που θες για βενζινη στην 600ευρη..Η τετραωρη σου δινει 500 αλλα σου δινει την ευκαιρια και τον χρονο ωστε να βρεις και κατι δευτερο ωστε να εχεις μια πιο αξιοπρεπη διαβιωση.

Εσυ ξερεις τις αναγκες σου και αναλογως αποφασιζεις..καλη τυχη.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι απο την μια αυτο σκεφτομαι και γω...

Οτι θα ασχοληθω με κατι που θα μου δωσει εφοδια, ασχετα αν με παιρνει για τις γνωσεις που μπορει να χω, εχοντας ενα πτυχιο, χωρις στην ουσια να μου το αναγνωριζει

Υπάρχει καμιά περίπτωση να το αναγνωρίσει μελλοντικά; Σου είπε τίποτα τέτοιο;

Η πρωτη εχει και εξτρα που μπορει να φτασει τα 500+

Η πρωτη εχει και εξτρα που μπορει να φτασει τα 500+

500 και κάτι εννοείς, όχι άλλα 500 να φανταστώ ε;

Δημοσ.

Έχεις 2 εργαζομένους. Ο Α δουλεύει  8ωρο και εξυπηρετεί 5 πελάτες την ώρα με ημερομίσθιο 30 ευρώ.

Ο Β δουλεύει 7ωρο και εξυπηρετεί 6 πελάτες την ώρα με ημερομίσθιο 35 ευρώ.

Αν σου πω να διώξεις κάποιον, ποιόν θα διάλεγες;

(Μη μου πεις ότι για να συγκρίνεις θα πρέπει να δουλεύουν και οι δύο 8ωρο.Αυτό λες  με το αεροπλάνο...)

Καλα τα λογοπαιγνια, αλλα την ουσια πιστευω τη καταλαβες.

Κυκλοφορησες στη ζωη σου 50.000 φορες με αυτοκινητο και ειχες 2 τρακαρισματα.

Στο ιδιο χρονικο διαστημα χρησιμοποιησες 20 φορες το αεροπλανο και δεν συνεβη τιποτα.

Απο τετοια δειγματα θα βγαλεις ασφαλες συμπερασμα?

Το αεροπλάνο Γιατί οι πιθανότητες να γίνει άτυχμα στο αεροπλάνο είναι λιγότερες από το να γίνει ατύχημα με το τρένο τι δεν καταλαβαίνεις;

Νομιζεις οτι με κωμικες εκφρασεις τυπου "τι δε καταλαβαινεις" θα γινεις πιο πειστικος?

Για ασφαλεια μιλουσαμε. Στο τραινο αν συμβει ατυχημα πιθανοτατα θα τη γλυτωσεις, στο αεροπλανο δεν εχεις καμμια πιθανοτητα.

Το πώς αισθάνεσαι και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Πολλοι ερμηνευουν κατα το δοκουν τη πραγματικοτητα, γιατι εκανα αυτο το χαρακτηριστικο ερωτημα.

Δημοσ.

Ήμαρτον ρε με τα αεροπλάνα κλπ

Για να το κλείσω

Το να συγκρίνεις πιο είναι πιο ασφαλές το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο (πχ) , πολλές φορές, είναι σα να συγκρίνεις ποιό είναι πιο νόστιμο, το μπλε ή το τέσσερα.

Δημοσ.

Καραμπερδευτηκα εντελως μιλησα με το πατερα μου. Μου προτεινε αν δεν μου ανναγνωριζει το πτυχιο να μην παω για εκατο ευρω, εφοσον δεν με πληρωνει αργιες κυριακες.

Ουτε ξερω τι να κανω βιαστηκε και η κοπελα μου τα πε στους δικους της, θα ακουσω κανενα τεμπελης και θα γίνουμε κωλος

• Like 1
Δημοσ.

Στο ιδιο χρονικο διαστημα χρησιμοποιησες 20 φορες το αεροπλανο και δεν συνεβη τιποτα.

Εσύ το πας με τις φορές;

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και άλλες μονάδες μέτρησης, εκτός από τις κλασικές μέτρο,κιλό κλπ, που είναι πιο σύνθετες, όπως εργατοώρα, επιβατοχιλιόμετρο κλπ. και είναι πιο κατάλληλες για να μετρήσεις κόστος έργου, ατυχήματα ή θύματα ανά επιβατοχιλιόμετρο κλπ. Αν θες να μετρήσεις σωστά πάντα.

Όβερ από εμένα, δεν έχει νόημα πλέον.

Καραμπερδευτηκα εντελως μιλησα με το πατερα μου. Μου προτεινε αν δεν μου ανναγνωριζει το πτυχιο να μην παω για εκατο ευρω, εφοσον δεν με πληρωνει αργιες κυριακες.

Ουτε ξερω τι να κανω βιαστηκε και η κοπελα μου τα πε στους δικους της, θα ακουσω κανενα τεμπελης και θα γίνουμε κωλος

Σε βλέπω να ποστάρεις στο θέμα για τους τοξικούς. :-D

• Moderators
Δημοσ.

Νομιζεις οτι με κωμικες εκφρασεις τυπου "τι δε καταλαβαινεις" θα γινεις πιο πειστικος?

Για ασφαλεια μιλουσαμε. Στο τραινο αν συμβει ατυχημα πιθανοτατα θα τη γλυτωσεις, στο αεροπλανο δεν εχεις καμμια πιθανοτητα.

Πολλοι ερμηνευουν κατα το δοκουν τη πραγματικοτητα, γιατι εκανα αυτο το χαρακτηριστικο ερωτημα.

ελα σε αυτο το θρεντ για τη συνεχεια

http://www.insomnia.gr/topic/596024-%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%82/page-10?

Δημοσ.

Μέχρι πότε έχεις περιθώριο να απαντήσεις;

Δημοσ.

Τι να σου πω. 600 θέλω μόνο για το σπίτι. Κάνα 300 για φαγητό (είμαι γκουρμέ) τσου 900€ τα βασικά μου.

Σιγά να πούμε... 600 ευρώ σπίτι. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι προκλητικό να το λες αυτό? 

@All

Όσον αφορά το θέμα τώρα, ναι έχουμε κρίση αλλά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να το εκμεταλλεύονται αυτό τα αφεντικά. Σου λένε "κρίση έχουμε" και:

• Σου δίνουν 500 ευρώ για 9αωρο. Μην κάνεις το λάθος και φύγεις στο 8αωρο.
  • Κλαίγονται για τα 500 ευρώ και σου λένε "χάρη σου κάνουμε"
  • Έχουν την απαίτηση να φτύνεις αίμα - για 500 ευρώ -

Το εκμεταλλεύονται πολύ. Σου λένε "που θα πας με την κρίση. και που σου δίνω 500 είναι πολλά".

Μερικοί μάλιστα σε κρατάνε 1 μήνα πίσω, δεν σε πληρώνουν στην ώρα σου, και έχουν και το ύφος "είσαι δουλάκι μ, σκάσε!" 

Προσωπικά βάζω πάνω απ' όλα την αξιοπρέπεια και την ψυχική μου υγεία. Θα πάω σε δουλειά για 500,600 ευρώ αλλά θα είμαι φανερά αδιάφορος, δεν θα την κάνω με πάθος και δεν θα με ενδιαφέρει στιγμή για το αν θα με τζάσουν.

Μπορεί επειδή είμαι μικρός και δεν έχω υποχρεώσεις να έχω την δυνατότητα της "επανάστασης" και να γράφω αφεντικά στα @ μ. Αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία δεν ξέρω... @ΤΣ, καλή η αξιοπρέπεια αλλά όταν έχεις παιδιά να ζήσεις τότε σκύβεις το κεφάλι και δείχνεις με άλλο τρόπο "σε γράφω στα @ μ αφεντικό".

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά να πούμε... 600 ευρώ σπίτι. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι προκλητικό να το λες αυτό?

Φαντάσου να πω εγώ πόσο δίνουμε για νοίκι :P

Προκλητικό μόνο αυτό, δεν το λες.. Είπαμε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...