Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι θυμάσαι από μικρός αλλά όχι. Η οικοδομή εδώ και 10ετίες και δουλειές έδινε σε μεροκαματιάρηδες και είχε και αρκετούς "μικρούς" κατασκευαστές. Δεν νομίζω να μένουμε όλοι σε σπίτια κατασκευής Vovos...

Δεν εννοώ vovos. Κανα συμμαθητή με μπαμπά εργολάβο δεν είχες; Δεν ήταν τόσο σπάνιοι. Anyway δε μ' ενδιαφέρει να το συζητήσω. Αν αυτό που έχεις να πεις είναι όχι just like that, καλή φάση, καλό βράδυ.

Ρε defacer εκει που μιλας ελληνικα γιατι πετας ολο αγγλικα? ;S

Γιατί έτσι μιλάω γενικότερα όταν είμαι στο χαλαρό.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν εννοώ vovos. Κανα συμμαθητή με μπαμπά εργολάβο δεν είχες; Δεν ήταν τόσο σπάνιοι. Anyway δε μ' ενδιαφέρει να το συζητήσω. Αν αυτό που έχεις να πεις είναι όχι just like that, καλή φάση, καλό βράδυ.

Ναι είχα. Δεν ήταν Κροίσος όχι & είναι λιγάκι αστείο να το κάνουμε Κροίσο γιατί βολεύει εν προκειμένω... Επίσης λόγω άσχετης δουλειάς είχα πρόσβαση και σε πολλά λογιστικά στοιχεία από πολλούς τέτοιους εργολάβους και σε βεβαιώνω ότι έχεις λάθος αντίληψη για τα μεγέθη τους.

Το δεύτερο δεν το πιάνω - αλλά αντεύχομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είχα. Δεν ήταν Κροίσος όχι & είναι λιγάκι αστείο να το κάνουμε Κροίσο γιατί βολεύει εν προκειμένω... Επίσης λόγω άσχετης δουλειάς είχα πρόσβαση και σε πολλά λογιστικά στοιχεία από πολλούς τέτοιους εργολάβους και σε βεβαιώνω ότι έχεις λάθος αντίληψη για τα μεγέθη τους.

Το δεύτερο δεν το πιάνω - αλλά αντεύχομαι.

Ο ντιφέησερ δεν θέλει να κανει συζητηση φιλε τι ειπες και τον πληγωσες? :D

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω μια παρένθεση ^ ;

Αυτό το εύρημα "κοινωνικού αυτοματισμού" ότι οι πλούσιοι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα, δεν παλιώνει ποτέ; Δημόσιος υπάλληλος ήταν ο δάσκαλός σου που σε έμαθε να γράφεις, ο καθηγητής σου στην σχολή (που σου έδωσε και ένα εφόδιο για την αγορά εργασίας - αν δεν κέρδισες κάτι άλλο) και ο γιατρός που σου έραψε το κεφάλι όταν κοπανήθηκες με την μηχανή, έτσι;

Και ok - υπήρχαν και κάποιοι χιλιάδες αργόμισθοι (ΔΕΗ, ΟΣΕ κτλ) όπως το λες. Εννοείται κακώς! Και εννοείται άδικα έπαιρναν τα ποσά που έπαιρναν. Τα χρήματα όμως που έπαιρναν, τα ξόδευαν στις Άλπεις ή αγόραζαν κάτι (φουσκωμένο) από την ιδιωτική εταιρία που δουλεύεις; Δεν έμπαιναν στην ιδιωτική σφαίρα αυτά τα χρήματα;

Τι αγόραζαν αυτοί οι τύποι τόσα χρόνια, χαρτόσημα;

P.S. Και για να σας προλάβω, όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ούτε υπήρξα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, δεν είναι πλούσιοι.

Απλά τεμπέληδες και θρασύς.

Το ξέρεις ότι σε γνωστό νοσοκομείο αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν λέγοντας ψέματα ότι δεν έχουν κρεβάτια εντατικής διαθέσιμα, γιατί βαριούνται οι υπεύθυνοι νοσοκόμοι/ες να δουλέψουν ;

Το ξέρεις ότι όταν πήγα στη ΔΕΗ για να αρχίσω λογαριασμό στο όνομά μου με έστειλαν τσάμπα 7 φορές πέρα-δώθε και ο ένας δ.υ. έβριζε τον άλλον που με έστελναν εναλλάξ ;

Το ξέρεις ότι κατά κύριο λόγο οι δ.υ. παίρνουν βάρδια εναλλάξ για το ποιος θα κλείσει ολόκληρο το 8ώρο και οι άλλοι φεύγουν σε 2-3 ώρες από όταν πάνε ενώ φαίνεται να δουλεύουν φουλ 8ώρο, γιατί άλλος τους χτυπά τις κάρτες ; Ότι έτσι είναι το σύστημα, και άμα πεις ότι δεν θες να συμμετέχεις και θες να δουλεύεις κανονικά και να μη σε ανακατέβουν, σε απομονόνουν και σε περιθωριοποιούν και σε θάβουν συνέχεια ;

• Like 3
Δημοσ.

Το ξέρεις ότι σε γνωστό νοσοκομείο αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν λέγοντας ψέματα ότι δεν έχουν κρεβάτια εντατικής διαθέσιμα, γιατί βαριούνται οι υπεύθυνοι νοσοκόμοι/ες να δουλέψουν ;

Το ξέρεις ότι όταν πήγα στη ΔΕΗ για να αρχίσω λογαριασμό στο όνομά μου με έστειλαν τσάμπα 7 φορές πέρα-δώθε και ο ένας δ.υ. έβριζε τον άλλον που με έστελναν εναλλάξ ;

Το ξέρεις ότι κατά κύριο λόγο οι δ.υ. παίρνουν βάρδια εναλλάξ για το ποιος θα κλείσει ολόκληρο το 8ώρο και οι άλλοι φεύγουν σε 2-3 ώρες από όταν πάνε ενώ φαίνεται να δουλεύουν φουλ 8ώρο, γιατί άλλος τους χτυπά τις κάρτες ; Ότι έτσι είναι το σύστημα, και άμα πεις ότι δεν θες να συμμετέχεις και θες να δουλεύεις κανονικά και να μη σε ανακατέβουν, σε απομονόνουν και σε περιθωριοποιούν και σε θάβουν συνέχεια ;

Άτιμη φάρα οι ΔΕΗΤΖΙΔΕΣ φιλε :/ να μας τα παιρνουν μονο ξέρουν.

Για αυτο οταν πας σε ΔΕΗ ή οπου αλλου θα πηγαινεις έτσι

• Like 2
Δημοσ.

Σε πιστεύω Alithinos. Και τα δέχομαι. Και σαφώς και πρέπει να αλλάξουν πολλά από αυτά που λες.

Αλλά το "οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι θρασείς" πάλι με σκαλώνει για τον αυτοματισμό του. Σε αντίθεση με τον ευγενή και τίμιο υδραυλικό; Τον ταπεινό ταξιτζή; Τον κομμωτή που κόβει αποδείξεις; Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Περιγράφεις στα αλήθεια βλαμμένες καταστάσεις που βλέπεις στο δημόσιο, αλλά με την γενίκευση που κάνεις χάνεις μέρος της αξίας της περιγραφής σου, imho.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτή την εντύπωση είχα και γω.

Στον τελευταίο έλεγχο περί μαύρων χρημάτων στο εξωτερικό, 1 στους 3 λογαριασμούς ήταν από ΔΥ (κυρίως πολεοδομίας κλπ).

Δημοσ.

που το εχεις αντιμετωπισει αυτο?Σε καθε κλινικη ή μοναδα υπαρχει ενας διευθυντης , ενας επιμελητης, ενας ειδικευομενος...αυτοι κανονιζουν τις εισαγωγες και τα ΤΕΠ.

• Like 1
Δημοσ.

Επικα ανουσιο θρεντ στην πιο αντιπαραγωγικη χωρα του πλανητη,περαστικα στους 40ρηδες για το κακο που μας βρηκε,απλα μην το ζαλιζεται παρα πολυ γιατι θα παθετε καμια κραμπα στον εγκεφαλο,πριν προβληματιστειτε για τα χρηματα που σας δινουν καθιστε πισω απο κανα ταμειο,καντε καναν ισολογισμο μιας πραγματικης επιχειρησης,ευχηθειτε με στοργη στην θεια σας που θα σας χαρτζιληκωσει με 100ρικο χρονιαρες μερες αφου εκεινο το εφαπαξ των 500χιλιαδων της ειναι αχρηστο μιας και ακομα παιρνει 2500ρικα συνταξη επειδη στα νιατα της ηταν γραμματεας στη δεη.Χρονια πολλα!

Και το δικό σου post επικά ανούσιο μου φαίνεται. Και τι είμαστε δηλαδή για να κάνουμε ισολογισμό επιχείρησης; Λογιστές; Αν δεν έχει να πληρώνει ο εργοδότης κάποια χρήματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο άλλος αναλόγως της κατάστασής του να μην κάνει πρόσληψη και να κάτσει μόνος του να βγάλει την δουλειά. Η καραμέλα με τους φόρους και τα έξοδα των επιχειρήσεων κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει, γιατί καταντάει και δικαιολογία για όσους έχουνε φράγκα να εκμεταλλεύονται κόσμο.

Δημοσ.

Και το δικό σου post επικά ανούσιο μου φαίνεται. Και τι είμαστε δηλαδή για να κάνουμε ισολογισμό επιχείρησης; Λογιστές; Αν δεν έχει να πληρώνει ο εργοδότης κάποια χρήματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο άλλος αναλόγως της κατάστασής του να μην κάνει πρόσληψη και να κάτσει μόνος του να βγάλει την δουλειά. Η καραμέλα με τους φόρους και τα έξοδα των επιχειρήσεων κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει, γιατί καταντάει και δικαιολογία για όσους έχουνε φράγκα να εκμεταλλεύονται κόσμο.

Το οτι εχουν ξεσκισει τις επιχειρησεις με τους φορους ειναι μια αληθεια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που το εχεις αντιμετωπισει αυτο?Σε καθε κλινικη ή μοναδα υπαρχει ενας διευθυντης , ενας επιμελητης, ενας ειδικευομενος...αυτοι κανονιζουν τις εισαγωγες και τα ΤΕΠ.

Το έχω ναι. Συγκεκριμένα για το συγχωρεμένο το πατέρα μου...

Και άκου να δεις πως το ανακάλυψα: Έψαξα και βρήκα μια εγκύκλιο που είναι καλά κρυμμένη και δε στη λεν ποτέ στα νοσοκομεία.

Σημείωσε το γιατί μπορεί να σωθεί κάποια ζωή. Αν είναι έκτακτο ένα περιστατικό όπως αυτό που ανέφερα, και δεν μπορεί το νοσοκομείο να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα (όπως στη περίπτωση του να μην έχει πράγματι διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής) δικαιούσε να ζητήσεις έγγραφη βεβαίωση από το νοσοκομείο, και με αυτή μετά πας σε οποιοδήποτε ιδιωτικό, και τα έξοδα καλύπτονται από το ΙΚΑ. Όταν το μάθαμε αυτό, και ζητήσαμε το έγγραφο, αμέσως και ξαφνικά βρέθηκε κρεβάτι εντατικής ελεύθερο (!)

edit: τώρα διαπίστωσα το 'που'.

Στη 'Σωτηρία'.

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 2
Δημοσ.

Και άκου να δεις πως το ανακάλυψα: Έψαξα και βρήκα μια εγκύκλιο που είναι καλά κρυμμένη και δε στη λεν ποτέ στα νοσοκομεία.

Σημείωσε το γιατί μπορεί να σωθεί κάποια ζωή. Αν είναι έκτακτο ένα περιστατικό όπως αυτό που ανέφερα, και δεν μπορεί το νοσοκομείο να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα (όπως στη περίπτωση του να μην έχει πράγματι διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής) δικαιούσε να ζητήσεις έγγραφη βεβαίωση από το νοσοκομείο, και με αυτή μετά πας σε οποιοδήποτε ιδιωτικό, και τα έξοδα καλύπτονται από το ΙΚΑ. Όταν το μάθαμε αυτό, και ζητήσαμε το έγγραφο, αμέσως και ξαφνικά βρέθηκε κρεβάτι εντατικής ελεύθερο (!)

Κατάντια...για φυλακή!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που γνωριζω ειναι οτι οταν δεν υπαρχει κρεβατι στην εντατικη πχ σε μια επαρχια που διαθετει μονο ενα νοσοκομειο , ο γιατρος κανει τα παντα ωστε να βρεθει κρεβατι πανελλαδικα και να γινει εισαγωγη.Το περιστατικο φευγει airbulance διασωληνωμενο για οπου βρεθει. Αυτο με το ιδιωτικο δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια . Αυτο που λες ομως οτι ο νοσηλευτης βαρδιας θα πει δεν εχουμε κρεβατι επειδη βαριεται..δεν υπαρχει! Ακομα και τετοιο τερας να ειναι,δεν ειναι μονος του στην κλινικη ή την μοναδα.

Δημοσ.

Τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι εργαζομενοι στην σημερινη Ελλαδα δεν ειναι μονο το υψος των μισθων..

ειναι και το οτι οι τιμες γενικα που υπαρχουν ειναι βαση μισθων 40% επανω οπως ηταν αυτοι πριν το 2009

ειναι το οτι οι εργοδοτες δεν δινουν Χ λεφτα για την Ψ εργασια.. αλλα θελουν να δωσουν Χ λεφτα για πανω απο μία Ψ εργασια..

με λιγα λογια να μην δωσουν υπερωριες να μην δωσουν αργιες να μην δωσουν δωρο να σου λενε παρε τοσα υπεγραψε για παραπανω.. να σου λενε οτι δεν θα παρεις αδεια φετος γιατι εχει δουλεια αλλα δεν εχει λεφτα οποτε ουτε θα την πληρωθεις

να μην βαλω και το δωρο εορτων που βαζουν παντου γιατι θα κλαψουν μερικοι

απο ποτε αυτα εγιναν λογικα και εχει δικαιωμα να σου πει ο αλλος ετσι ειναι και αν γουσταρεις? και το κρατος τι κανει? σαν εργαζομενο εμενα δεν με προστατευει κανενας???

δουλευουν γνωστοι και φιλοι σε μαγαζια καφε-μπαρ και μερικοι σε πολυ πολυ γνωστα στην θεσνικη..

υπαρχουν 2-3-4 αφεντικα στο ενα με αυτοκινητα 100.000-200.000 Ευρο ο καθενας

και οι σερβιτοροι-ρες δεν παιρνουν ουτε ενσημα

και αυτο που εχετε να πειτε εσεις ειναι *αμα θελουν.. αμα δεν θελουν να παν αλλου???????

χαμενοι απο χερι ειμαστε..  400 χρονια μνημονιο θελουμε για να βαλουμε μυαλο και μερικοι ακομα θα κοιμουντε ορθιοι

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...