Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολα τα μέλη του φόρουμ,

ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα μικρό μαγαζί σουβκατζιδικο, το πολύ μέχρι 40τμ. Σκέφτομαι να μην βάλω γύρο, αλλα μονο σουβλακια, μπιφτέκια, κεμπαμπ κτλ. σε κεντρικό δρόμο της πόλης μου για περαστικούς σε πρώτη φάση και μετα γιατι οχι και για διανομή κατ οίκον. Τραπέζια δεν θέλω να έχω, περα απο καποια σταντ. Θα το δουλεύω εγώ με την γυναίκα μου και με ενα άτομο ακόμη, οπότε μειώνω κατα πολύ τα έξοδα του προσωπικού. Την εμπειρία πάνω στο αντικείμενο την έχω καθώς δούλευα για πολλά χρονια σε ψησταριά με πολύ κόσμο. Δεν εχω όμως καθόλου την εμπειρία του επιχειρην καθώς είναι η πρώτη απόπειρα έναρξης επιχείρησης. Θα ήθελα να ρωτήσω, το κόστος έναρξης ενώ μαγαζιού υγειονομικου ενδιαφεροντος και πόσο καιρό θα μου πάρει να βγάλω άδεια. Εχω ακούσει πως είναι πολυ χρονοβόρο. Διαθέτω το ποσο των 6.000 ευρώ για την έναρξη του μαγαζιού. Για τους ειδήμονες, κατα ποσο αυτό ειναι εφικτό για ενα τέτοιο μικρό μαγαζάκι? Απο εξοπλισμό της ψησταριάς, κουζίνας μέχρι και πληρωμή του λογιστή...

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλές γιορτές....

Δημοσ.

Δεν ειναι ετσι ακριβώς οπως τα λες. Για πολλούς μαγαζατορες η διανομή ειναι φθορά και μιλάω για μαγαζία που έχουν δουλειά. Επίσης, το μαγαζί θα ειναι σε κεντρικό εμπορικό δρόμο με στόχο τους περαστικούς. Σίγουρα ο μακροχρόνιος στόχος μου θα είναι και η διανομή...

Δημοσ.

βαλτα κατω, υπολογισε τι εξοδα θα εχεις καθημερινα(επειτα μηνιαια), υπολογισε τα εσοδα που μπορει να εχεις καθημερινα(επειτα μηνιαια) και πραξε αναλογα

 

οπως και να χει, καλη επιτυχια και καλες δουλειες

Δημοσ.

Τα λεφτά πολύ δύσκολα θα φτάσουν...είναι και ανάλογα την κατάσταση του μαγαζιού βέβαια αλλά είναι λίγα τα 6 χιλιάρικα για όλα!

Δημοσ.

Με βαση το budget θα σου προτεινα να μη το ξεκινησεις .. Ακομα και εαν - μια στις χιλιες - το budget φτασει για κατασκευαστικα, εξοπλισμο, α' υλες, πρωτα μισθολογια, εξοδα εγκαταστασης + λογιστικα εξοδα , δεν θα εχεις τιποτα στην ακρη για κεφαλαιο κινησης . Δεν μπορεις να υπολογιζεις κερδος απο τους πρωτους 4-8 μηνες οποτε θα πρεπει να συνεισφερεις στο ταμειο . Κρατα τις 6κ ή προσπαθησε το συνολικο κεφαλαιο μαζι με το κινησης, να τριπλασιαστει ..

  • Like 3
Δημοσ.

ποιος εγγυαται ο τι θα δουλέψει το πραμα;δουλεψες για αρκετο διαστημα σε σουβλακερι και ξερεις κοστοι;με 6κ παντως,ξεκιναει η δουλεια,απο πολυ χαμηλα ομως,αλλα σε μια στραβη,θα μεινεις ξεκρεμαστος.δλδ,υποθετικα παντα,παιρνεις μεταχειρα ολα,φριτεζα,γκριλ,θερμοθαλαμο ,ψυγειο,φωτα,ταμειακη,δυο τρια σταντ,δυο παγκους ανοξειδωτους,πλακακια,αδεια με τα του μηχανικου κανα 1000αρι, σουξου μουξου επιασες τα 5κ,με πολυ ψαξιμο,παζαρι κλπ..τον τριτο μηνα θα ερθει ενα 500αρι για οαεε.συν 150 τριμηνο λογιστη,συν τρια ενοικια,συν ρέυματα,συν τροφοδοσια κλπ.πιστευεις το χιλιαρικο συν τα πρωτα εσοδα τριμηνου του μαγαζιου θα καλυψουν τα παραπανω;δεν νομιζω,αλλα υποτεθιστω οκ.στο επομενο ετος,στην φορολογικη θα φορολογηθεις με 29% απο το πρωτο ευρω,ακομη και αν εχεις ζημια,οποτε το 29% θα παει επι τεκμηριων.μην στα πολυλογω,θα κλεισω ατομικη επιχειρηση μεχρι τελος του 15,που υπαρχει απο το 78 ,και νιωθω ηδη να λυτρωνομαι.......

Δημοσ.

σουβλατζιδικο χωρις delivery και internet στις μερες μας με μονη ελπιδα να γινει στεκι εμενα προσωπικα μου ακουγεται πολυ δυσκολο

Δημοσ.

Μπορει να δουλεψει πολυ καλα και χωρις delivery αρκει να ειναι σε καταλληλο σημειο (κεντρο, κοντα σε μερη με νυχτερινη διασκεδαση κλπ)

 

Επισης και το στυλ με stand ή στα ορθια, χωρις πολλα τραπεζια, το εχω δει να πετυχαινει σε αρκετα σουβλατζιδικα. Και εδω προυποθεση το καταλληλο μερος.

 

Αν εχεις βρει το σωστο μερος μπορεις να βγαλεις καλα λεφτα.

Α και μια προυποθεση ακομα. Χαμηλες τιμες! Δηλαδη σουβλακι σκετο 1 ευρω, με πιτα 1,5. Δεν ξερω και σε ποια περιοχη εισαι γιατι τα σουβλατζιδικα διαφερουν απο μερος σε μερος...

 

Αλλα τα 6000 ευρω νομιζω δεν σου φτανουν ουτε για να ξυθεις...

Θες παγκους, σκαμπω, ταμειακες, ψησταριες, φριτεζες, εξαερισμο, ψυγεια και πολλα αλλα.

Αν πας σε καινουργιο εξοπλισμο ιδιως δεν βγαινει...

Δημοσ.

 

Το μέρος που σκέφτομαι ειναι στο κέντρο μιας πόλης πανω απο 100.000 κατοίκους. Όντως τα περισσότερα χρήματα θα φύγουν στον εξοπλισμό, μεταχειρισμενο εννοείται. Ένας πάγκος- ψυγείο, όπου πάνω θα είναι το γριλλ, το πλατό και η διπλή φριτέζα. Με τον εξαερισμό δεν ξερω καθόλου τις τιμές. Ο πάγκος μπροστά θα ειναι κατασκευή απο γύψο. Η κουζίνα, μια διπλή λατζα με πάγκο και ενα ψυγείο ακόμη. Η διαμόρφωση του χώρου έμεινε όπου πάλι μπορώ να βρω καλα πράγματα σε καλες τιμές. Οι τιμές κάπου εκεί θα παιξουν..

 

Για επιδότηση δεν το έχω ψάξει καθόλου...

Δημοσ.

Το μέρος που σκέφτομαι ειναι στο κέντρο μιας πόλης πανω απο 100.000 κατοίκους. Όντως τα περισσότερα χρήματα θα φύγουν στον εξοπλισμό, μεταχειρισμενο εννοείται. Ένας πάγκος- ψυγείο, όπου πάνω θα είναι το γριλλ, το πλατό και η διπλή φριτέζα. Με τον εξαερισμό δεν ξερω καθόλου τις τιμές. Ο πάγκος μπροστά θα ειναι κατασκευή απο γύψο. Η κουζίνα, μια διπλή λατζα με πάγκο και ενα ψυγείο ακόμη. Η διαμόρφωση του χώρου έμεινε όπου πάλι μπορώ να βρω καλα πράγματα σε καλες τιμές. Οι τιμές κάπου εκεί θα παιξουν..

 

Για επιδότηση δεν το έχω ψάξει καθόλου...

αξιζει να το ψαξεις. γιατι μιλαμε για επιδοτηση 100% και αμεσα. δεν ειναι οπως παλιοτερα που επρεπε πρωτα να παρουσιασεις τα εξοδα και μετα απο καποιους μηνες να σου δωσουν το 40%. δεν ξερω ομως αν επιδοτει για τομεα παραγωγης τροφιμων....

Δημοσ.

Δεν νομίζω να επιδοτούν καφέ/σουβλακερί, γιατί το 99% τέτοιες επιχειρήσεις σκέφτεται να ανοίξει.

δεν το εχω ψαξει αλλα το ιδιο πιστευω και εγω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...