Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να βάλω εκτυπώσιμους ελληνικούς χαρακτήρες στο codeblocks για ένα προγραμματάκι που θέλω να φτιάξω σε c και κατά το compiling μου βγάζει το ακόλουθο error:

post-339287-0-64679600-1450964732_thumb.png

αυτό συνέβη αφού πρόσθεσα τα: -finput-charset=cp1253 και -fexec-charset=cp737 στον compiler

Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Δημοσ.

Προφανώς πρέπει να επιλέξεις τη σωστή γραμματοσειρά στη κονσόλα. Δηλαδή κάνεις μια συντόμευση και δηλώνεις γραμματοσειρά. Στα Xp Μπορούσες να δηλώσεις ότι σε dos (command prompt) η κωδικοσελίδα πώς θα είναι!

Κοίτα όμως εδώ https://gcc.gnu.org/onlinedocs/cpp/Character-sets.html

δεν βάζεις καθόλου -finput-charset και σώνεις το αρχείο σου σε utf-8 (άρα θα διαβάζεται και σε linux). Μετά αν θες πρόγραμμα σε Dos βάζεις το cp737. Το ότι δεν το βλέπεις είναι επειδή δεν βλέπεις έτσι και αλλιώς ελληνικά στην κονσόλα (αν δεν ορίσεις κωδικοσελίδα και δεν δώσεις και γραμματοσειρά που την υποστηρίζει)!

Αν έγραφες το κείμενο σε διορθωτή που δούλευε σε cp1253 (αν βρεις πια πες μου και μένα), τότε να έβαζες το cp1253 για την εισαγωγή στο gcc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε αυτον τον ετοιμο κωδικα, ως εισαγωγη στον κωδικα σου. Θυμαμαι μου ειχε παρει ωρες για να το "βρω".

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <locale.h>
#include <string.h>

#if __MINGW32__ || _MSC_VER
#define LOCALE_GR "greek"
#elif __GNUC__
#define LOCALE_GR "Greek_Greece.1253"
#elif __POCC__
#define LOCALE_GR "GR"
#endif

int main(void)
{
char oldlocale[100+1]={0};
strncpy(oldlocale, setlocale(LC_ALL, NULL), 100 );
char * cp = setlocale(LC_ALL, LOCALE_GR);

/* Here starts the program. */

printf("Γεια!!\n\n");

system("pause");
	return 0;
}
Επεξ/σία από stavrosyomafias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

stavrosyomafias δοκίμασα τον κώδικά σου αλλά μου βγάζει error στο printf("Γεια!!\n\n");

attachicon.gifUntitled.png

Παιζει να μην ξερει το code:blocks το system("pause"); για κανε μια δοκιμη να το αφαιρεσεις ειναι μετα το printf("Γεια!!\n\n");  και ασε μονο το return 0; Τωρα ειδα και το screenshot με το σφαλμα, στο int main(void) δοκιμασε να αφιρεσεις το void που ειναι μεσα στην παρενθεση.

Σου παραθετω τον νεο κωδικα.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <locale.h>
#include <string.h>

#if __MINGW32__ || _MSC_VER
#define LOCALE_GR "greek"
#elif __GNUC__
#define LOCALE_GR "Greek_Greece.1253"
#elif __POCC__
#define LOCALE_GR "GR"
#endif

int main()
{
char oldlocale[100+1]={0};
strncpy(oldlocale, setlocale(LC_ALL, NULL), 100 );
char * cp = setlocale(LC_ALL, LOCALE_GR);

/* Here starts the program. */

printf("Γεια!!\n");

return 0;
}
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως τι να πω εμενα σε code:blocks τελευταια σταθερη εκδοση μου δουλεβε κανονικα... Τωρα εχω το Dev C++ (δυστηχως δεν εχω το desktop μαζι μου με το Code:Blocks, και ειμαι απο λαπτοπ με Dev-C++) και δουλεβει κανονικα...

image.jpg

Δημοσ.

Αξίζει να το κατεβάσω; Αν γίνεται γράψε πώς το κάνω setup να δείχνει και ελληνικούς χαρακτήρες.

Η δικια μου εκδοση ειναι απο τον orwell, μπορεις να την κατεβασεις απο Link.png Site: εδω η εγκατασταση ειναι πολυ απλη, οπως καθε προγραμμα στα windows. Οσο για τους ελληνικους χαρακτηρες, δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη ρυθμηση, απλα προσθετεις τον κωδικα που σου εδωσα πιο πανω στο προγραμμα σου.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα!Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα συνεχίζω εδώ..έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση του CodeBlocks στο mac.Κατεβάζω το codeblocks και το xcode (για το osx 10.9.3 που έχω) και new project--->main.cpp και δεν το ανοίγει.Κάνω και restart αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Καλημέρα!Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα συνεχίζω εδώ..έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση του CodeBlocks στο mac.Κατεβάζω το codeblocks και το xcode (για το osx 10.9.3 που έχω) και new project--->main.cpp και δεν το ανοίγει.Κάνω και restart αλλά τίποτα.

Εννοείς ότι δεν το ανοίγει, ενώ υπάρχει? Δοκίμασε να φτιάξεις "Empty project" και να προσθέσεις χειροκίνητα το main.cpp, μπορεί να templates να έχουν χαλάσει για κάποιο λόγο.

Δημοσ.

Εννοείς ότι δεν το ανοίγει, ενώ υπάρχει? Δοκίμασε να φτιάξεις "Empty project" και να προσθέσεις χειροκίνητα το main.cpp, μπορεί να templates να έχουν χαλάσει για κάποιο λόγο.

e5YZnF

Αυτό μου βγάζει.Δεν τρέχει ο compiler προφανώς..

edit: Τώρα μου το διάβασε αλλά το terminal μου το τρέχει.

Δημοσ.

edit: Τώρα μου το διάβασε αλλά το terminal μου το τρέχει.

Ωραία, άρα δουλεύει τώρα? Να θυμάσαι ότι το αρχείο πρέπει να έχει κατάληξη *.cpp ή *.cc για C++.

Δημοσ.

Ωραία, άρα δουλεύει τώρα? Να θυμάσαι ότι το αρχείο πρέπει να έχει κατάληξη *.cpp ή *.cc για C++.

Ναι μια χαρά!ουσιαστικά το xcode ειναι απο πίσω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...