Προς το περιεχόμενο

Ενεργοποίηση ΑHCI σε ssd


giannisTsi7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!Προχτες πήρα έναν samsung 850 evo όπου του έκανα clean instal τα windows 10!Eπισης έχω και έναν μηχανικό WD 1 TERRA για τα υπόλοιπα!Στο bios όταν ενεργοποιώ την επιλογή AHCI από IDE στην επανεκκίνηση το σύστημα δεν μου βλέπει κανένα δίσκο!Όταν το επαναφέρω στο ide είναι μια χαρά!Οι θύρες είναι sata 2 βεβαία και η μητρική μου μια gigasbyte p55 usb3!Επίσης στο samsung magisian στον πρώτο πίνακά μου λέει sata interface N/A kai sto rapid mode μου λέει not yet enable χωρίς να μου δίνει επιλογή να το ενεργοποιήσω!Παίζει κατι με τον sata controler?Apo aupdate έχω κάνει τα τελευταία !!!please help!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Φίλε μου είναι εγκατεστημενοι οι τελευταίοι drivers!!!

Τον IRST τον έχεις κάνει εγκατάσταση δηλαδή?

 

Τότε μπες στο Regedit---> HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CURRENTCONTROLSET / SERVICES

Ανοίγεις το msahci και στο πεδίο start επιλέγεις modify και βάζεις την τιμή 0. Πατάς οκ.

Αλλάζεις μετά στο BIOS το ide σε ahci 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμασα φιλε μου και παλι στην επανεκκίνηση δεν μου βρίσκει τους δισκους και μου λεει οτι αυτό υποστηρίζει μόνο hard disk drives και cdroms!οι δίσκοι όμως ειναι εξαφανισμενοι και πρέπει να το ξαναλλαξω σε ide για να τους δει όλους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καποιες μητρικες ο ssd πρεπει να μπει στην 1η (ή την 2η) SATA υποδοχη της μητρικης, για να δουλεψει σωστα.

 

Δες στο manual πως αριθμει τις SATA υποδοχες ωστε να τον συνδεσεις σωστα στην 1η SATA υποδοχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν παιδιά μετά απο πολλές δοκιμές που έκανα τόσο με updates οσο και με τα BIOS και αφού έβαλα τις συσκευές με την σειρά σύμφωνα με το manual της mobo έβαλα και την επιλογή AHCI απο IDE στα BIOS .

Εδω προσέξτε κάτι , παρατηρησα οτι είχε 2 επιλογές για AHCI ,η πρώτη η κλασσική PCH SATA Control Mode (IDE RAID AHCI) και η δεύτερη Onbord SATA/IDE Ctrl Mode (IDE RAID AHCI).Πήγα λοιπόν στην δεύτερη επιλογή και έβαλα AHCI εκανα restart και είδα μια μικρή διαφορά στην ταχυτητα κατα το bootαρισμα.Τα windows φορτώσαν κανονικά.Μετά ξαναέκανα restart και άλλαξα και την πρώτη επιλογή σε AHCI και εκεί όταν έκανε POST το pc είδε κανονικά τους δίσκους πήγε να φορτώσει τα windows και κατα το φόρτωμα έβγαλε σφάλμα και έκανε restart και repare χωρίς αποτέλεσμα φυσικά!Μόλις το άλλαζα σε IDE έπαιζε κανονικά!Η διαφορά σε σχέση με χτές είναι οτι πλέον βλέπει τους δίσκους ενώ πρίν όχι.Δεν ξεκινάει ομως το λειτουργικό!Καμία ιδέα?Και επίσης η δεύτερη επιλογή τι διαφορά έχει???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον δίσκο+ssd τον κουμπώνεις σε μια από τις 6 πρώτες θύρες. Σε ενδιαφέρει το πρώτο δλδ  PCH SATA Control Mode(AHCI) Εάν έχεις κάνει σωστά την αλλάγή στο registry και έχεις εγκαταστήσει τον IRST Driver όταν είσαι σε κατλασταση IDE τότε εαν το γυρίσεις σε AHCI και δεν δουλέψει θα πρέπει να κάνεις πάλι install τα win. Μερικές φορές αν η αλλαγή στο registry γίνει μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού δεν δουλεύει σωστά. 


Τον δίσκο+ssd τον κουμπώνεις σε μια από τις 6 πρώτες θύρες. Σε ενδιαφέρει το πρώτο δλδ  PCH SATA Control Mode(AHCI) Εάν έχεις κάνει σωστά την αλλάγή στο registry και έχεις εγκαταστήσει τον IRST Driver όταν είσαι σε κατλασταση IDE τότε εαν το γυρίσεις σε AHCI και δεν δουλέψει θα πρέπει να κάνεις πάλι install τα win(με επιλεγμένο το ahci πριν την εγκατάσταση). Μερικές φορές αν η αλλαγή στο registry γίνει μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού δεν δουλεύει σωστά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να περάσεις τους drivers για το chipset της μητρικής αλλα και για τους sata απο το site της μητρικής σου

 

 

 

 

Για να μην ανοίγω νέο θέμα έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.

 

Αγόρασα σήμερα τον Samsung Ενο 850 240gb και το φορητό μου δεν τον αναγνωρίζει, τι μπορεί να φτάiει ?

 

Να πω ότι δεν έχω λειτουργικό σύστημα θέλω τώρα να κάνω καινούργιο clean install , δοκίμασα και με γνήσια windows 7 και με linux mint αλλα δεν βλέπουν τον SSD.

 

p.s

 

Δεν έχω άλλο δίσκο μόνον αυτό και έχει μονο μια σατα 2 θήρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Δεν υπάρχει boot για ssd και μηχανικό δίσκο και τα 2 το ίδιο πράγμα ειναι , αμα δεν στον βλέπει καθόλου στο bios ένωσε τον σε καποιο αλλο pc να σιγουρευτείς οτι λειτουργεί ο δίσκος , αν βάλεις δηλαδη αλλο δίσκο επάνω τον βλέπει κανονικά στο BIOS και με το που βάλεις τον ssd δεν τον βλέπει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει boot για ssd και μηχανικό δίσκο και τα 2 το ίδιο πράγμα ειναι , αμα δεν στον βλέπει καθόλου στο bios ένωσε τον σε καποιο αλλο pc να σιγουρευτείς οτι λειτουργεί ο δίσκος , αν βάλεις δηλαδη αλλο δίσκο επάνω τον βλέπει κανονικά στο BIOS και με το που βάλεις τον ssd δεν τον βλέπει ?

 

ναι ο παλιός που ήταν ένας toshiba hdd τον βλέπει κανονικά, λες να φτάiει ο δίσκος τόσο καντεμιά ήλπιζα να φταίνε τα bios

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας