Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω γκαραζόπορτα τύπου ρολό,που έδινε κατά περιόδους κάποια σημάδια ότι έχει κάποιο πρόβλημα στο κατέβασμα.Μερικές φορές δεν κατέβαινε καθόλου και από το κουμπί και από το τηλεκοντρολ.Το πρόβλημα διορθωνόταν από μόνο του.

Σήμερα προσπαθήσαμε να την κατεβάσουμε χειροκίνητα και δεν κατέβαινε..

Έχετε κάποια άποψη ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα?

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά!

Δημοσ.

Μαλλον εχουν σπασει τα 'δοντια' του γραναζιου. Στο ανεβασμα κολλουσε;

Δημοσ.

Όχι δεν είχε κολλήσει στο ανέβασμα!Την γύρισε ένας χειροκίνητα αλλά δεν κατέβαινε και μου έριχνε την ασφάλεια κάποιες φορές

Δημοσ.

Δεν ειναι ουτε δοντια ουτε γραναζια αν λες οτι ουτε χειροκινητα δεν κατεβαινε.... Το πιο πιθανο ειναι τα ελασματα που "κουρδιζει" το μοτερ.... Αυτα κανουν ολη την δουλεια.... Οι πιο πολλες εκει υποφερουν...

• Like 2
Δημοσ.

Είναι ακριβή ζημιά?Πόσο περίπου? Είναι εύκολη η επιδιόρθωση?

Μου πέρασε και η ιδέα μήπως έχει εμπλοκή ο μηχανισμός που την κατεβάζει χειροκίνητα.Έχει κάτι σαν φρένο?

Δημοσ.

Σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες έχουν ένα σχοινί ή συρματόσχοινο απεμπλοκής από το μοτέρ.

Μπορείς να το κλείσεις και να το ασφαλίσεις έτσι, μέχρι να το δει ο αρμόδιος.

Και στη δική μου, αλλά και σε άλλες που έχω δει έτσι είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Οτι είπε ο Highlander,πρέπει να ξεκομπλαρει απο το συρματόσχοινο για να κατέβει χειροκίνητα, είναι για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικού.

Πιθανό να τα έπαιξε το μοτέρ http://www.nextsystems.eu/moter-gia-rola-acm-unititan-e.html

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το συρματόσχοινο πως ξεμπλοκάρει?Το εστριψα χθες αλλά δεν κατέβαινε,Θέλει κάτι παραπάνω?Το μοτερ ακουγεται.

Δημοσ.

.....και επαναλαμβανω. Ελασματα. Φωναξε καποιον που τοποθετει γκαραζοπορτες. Ακομα καλυτερα αυτον που την τοποθετησε

https://www.google.gr/search?site=webhp&tbm=isch&source=hp&ei=PEqCVraCI4qtsAGOhZuQAg&q=%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82&oq=%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82&gs_l=mobile-gws-hp.3...2384.22535.0.24354.23.21.0.2.2.0.1450.8519.0j7j5j1j1j4j1j2.21.0....0...1c.1.64.mobile-gws-hp..10.13.4136.3.aOq6rUm34wQ#tbm=isch&q=%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82+%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82&imgrc=o1KSMyCJ237LlM%3A

Ετσι ειναι ο αξονας... Το ρολλο πιανει πανω στους κυλινδρους που βλεπεις, οι οποιοι μεσα εχουν το ελασμα αν δεις. Αυτο ειναι παντα υπο ταση ωστε να βοηθαει το μοτερ να ανεβαζει το ρολλο

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το συρματόσχοινο πως ξεμπλοκάρει?Το εστριψα χθες αλλά δεν κατέβαινε,Θέλει κάτι παραπάνω?Το μοτερ ακουγεται.

Το δικό μου τραβώντας το ξεκομπλάρει,η αρχική του κατασκευή ήταν σα φρένο ποδηλάτου που τραβά τη ντίζα.

Το έχω περάσει έξω σε κλειδοκούτι γιατί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν έχω πρόσβαση από αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Ο γκαραζιέρης δεν κατάφερε να κατεβάσει χειροκίνητα το ρολο!Είδα που εστριψε το κλειδάκι που είναι ενσωματωμένο πάνω στο συρματόσχοινο και μετά προσπάθησαν να το κατεβάσουν.Δεν κατέβαινε!

Δεν το τράβηξε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...