Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιά αγγλόφωνη χώρα έχεις ένας προγραμματιστής/μηχανικός τις περισσότερες πιθανότητες να πιάσει καλή δουλειά ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ? 

Η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να κάνω μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και να χωθώ μέσω σπουδών.. οπότε αναγκαστικά θα πάω σαν επαγγελματίας.. 

Σκέφτομαι Αυστραλία ή Καναδά.. 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί δεν σου το επιτρέπει η ηλικία?Ορεξη να έχεις και όλα γίνονται ειδικά έξω που δεν υπάρχουν τέτοια στερεότυπα.Τεσπα οι χώρες που αναφέρεις έχουν απο τα πιο αυστηρά συστήματα βίζας εργασίας οποτε κατά 99% θα πρέπει να έχεις βρει δουλειά πριν πας εκεί.Δες καμια Αγγλία επίσης Τσεχία υπάρχουν αρκετές αγγλόφωνες θέσεις εργασίας σε αυτό το αντικείμενο αν και τα λεφτά είναι προφανώς λιγότερα (αλλά ζεις πολύ άνετα εκεί)

Δημοσ.

Στην Ευρώπη μόνο η Γερμανία έχει δουλειές για αλλοδαπούς προγραμματιστές/μηχανικούς αλλά θέλουν να ξέρεις άριστα γερμανικά και να έχεις γερμανικές ή σκανδιναβικές σπουδές.. επειδή τους αρέσει πολύ η γραφειοκρατία θέλουν χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι γράφεις στο βιογραφικό σου.. και φυσικά δυνατές συστατικές επιστολές..

Σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει μεγάλη κρίση παρόλο που το κρύβουν.. για τον τομέα μου μιλάω πάντα και για θέσεις σε εταιρίες -όχι τίποτε φοιτητικές ή διδακτορικές θέσεις σε πανεπιστήμια.. ειδικά στην Αγγλία γίνεται χαμός..

Άσχετα με το πόσο αυστηρό είναι το σύστημα βίζας άν δέν έχεις ήδη βρεί δουλειά -ακόμα και δουλειά επιβίωσης- πρίν πάς δέν έχει νόημα να κουράζεσαι.. πολύ δύσκολο να βρείς κάτι από πόρτα σε πόρτα..   

Δημοσ.

Σε ποιά αγγλόφωνη χώρα έχεις ένας προγραμματιστής/μηχανικός τις περισσότερες πιθανότητες να πιάσει καλή δουλειά ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ? 

UK.

Η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να κάνω μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και να χωθώ μέσω σπουδών.. οπότε αναγκαστικά θα πάω σαν επαγγελματίας.. 

Δεν ισχυει , πουθενα δεν υπαρχει καποιο (εστω και θεωρητικο οριο) ηλικιας. Μια χαρα κανεις και διδακτορικο στα 30-40 . Ποσο μαλλον στις χωρες που εισαι εργαζομενος στο πανεπιστημιο ταυτοχρονα

Άσχετα με το πόσο αυστηρό είναι το σύστημα βίζας άν δέν έχεις ήδη βρεί δουλειά -ακόμα και δουλειά επιβίωσης- πρίν πάς δέν έχει νόημα να κουράζεσαι.. πολύ δύσκολο να βρείς κάτι από πόρτα σε πόρτα..   

Βασικα οχι , στις 2 χωρες που ανεφερες το θεμα της βιζας ερχεται πρωτο με διαφορα. Εκτος αν εχεις ορεξη να πας Αυστραλια και να σε ριξουν σε κεντρο κρατησης παρανομων μεταναστων και καπακι να σε απελασουν .

Στην Ευρώπη μόνο η Γερμανία έχει δουλειές για αλλοδαπούς προγραμματιστές/μηχανικούς αλλά θέλουν να ξέρεις άριστα γερμανικά και να έχεις γερμανικές ή σκανδιναβικές σπουδές.. επειδή τους αρέσει πολύ η γραφειοκρατία θέλουν χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι γράφεις στο βιογραφικό σου.. και φυσικά δυνατές συστατικές επιστολές..

Σε ολη την κεντρικη ευρωπη (πχ Γερμανια , Ολλανδια , Τσεχια ,Βελγιο) μπορεις να βρεις δουλεια στο ΙΤ sector αν εισαι σοβαρος επαγγελματιας. Ναι προφανως η γλωσσα ειναι ΠΑΡΑ πολυ σημαντικη για Γερμανια , αλλα σε καποιες χωρες (πχ Ολλανδια) ή σε καποιους τομεις που δυσκολευονται να βρουν ειναι ανοικτοι στο να παρουν καποιον με αγγλικα. Επισης πρεπει να κατανοησεις καποια βασικα πραγματα.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ το οτι γραφεις στο βιογραφικο σου πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις / υποστηριξεις.

Δεν εχει καμια σχεση με λατρεια της γραφειοκρατιας (βασικα ακριβως το αντιθετο) ειτε με προσωπικα γουστα των γερμανων ή των σουηδων.

Αλλιως δηλαδη τι περιμενεις οτι θα τους πεις " γεια χαρα μαγκες εγω εκανα αυτο και αυτο " και αυτοι να σου πουν "ψηλε μου αφου το λες ετσι θα ναι ".

Ο κοσμος θελει facts και οχι θεωρια , αν λες οτι δουλεψες Χ χρονο εκει και Ψ χρονο στο ταδε προτζεκτ και το προβαλλεις ως εμπειρια θα πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις , αλλιως ολοι θα σκαγανε μυτη με βιογραφικα βγαλμενα απτις ταινιες

Δημοσ.

Σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει μεγάλη κρίση παρόλο που το κρύβουν.. για τον τομέα μου μιλάω πάντα και για θέσεις σε εταιρίες -όχι τίποτε φοιτητικές ή διδακτορικές θέσεις σε πανεπιστήμια.. ειδικά στην Αγγλία γίνεται χαμός..

Μιλώντας για προγραμματιστές συγκεκριμένα, είμαι ενάμισι χρόνο Βερολίνο και αυτά που βλέπω εδώ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μ' αυτά που περιγράφεις. Άσπρο/μαύρο.

• Πάρα πολλές δουλειές για τις οποίες δε χρειάζεσαι καθόλου γερμανικά.
  • Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει πού σπούδασες.
  • Δε ζήτησαν ούτε σε μένα ούτε σε κανέναν άλλο που γνωρίζω οποιοδήποτε χαρτί ή συστατική επιστολή.

Με τι δεδομένα τα λες αυτά; Από πού έχεις πληροφορηθεί;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ το οτι γραφεις στο βιογραφικο σου πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις / υποστηριξεις.

Δεν εχει καμια σχεση με λατρεια της γραφειοκρατιας (βασικα ακριβως το αντιθετο) ειτε με προσωπικα γουστα των γερμανων ή των σουηδων.

Αλλιως δηλαδη τι περιμενεις οτι θα τους πεις " γεια χαρα μαγκες εγω εκανα αυτο και αυτο " και αυτοι να σου πουν "ψηλε μου αφου το λες ετσι θα ναι ".

Ο κοσμος θελει facts και οχι θεωρια , αν λες οτι δουλεψες Χ χρονο εκει και Ψ χρονο στο ταδε προτζεκτ και το προβαλλεις ως εμπειρια θα πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις , αλλιως ολοι θα σκαγανε μυτη με βιογραφικα βγαλμενα απτις ταινιες.

Το μόνο που χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος αν τα φαντασιώνεσαι αυτά που γράφεις ότι έκανες είναι να σου πιάσει την κουβέντα στο interview.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος αν τα φαντασιώνεσαι αυτά που γράφεις ότι έκανες είναι να σου πιάσει την κουβέντα στο interview.

συμφωνω (ειδικα αν μιλαμε για technical θεματα) αλλα οχι απολυτα.

Ξερεις ομως πολυ καλα οτι πχ. μια συστατικη (ειτε ενα Arbeitszeugnis) που μπορει σε μενα και σε σενα να φαινεται σχετικα καλη (και οι οποιες πχ στη δικη μου περιπτωση ηταν σημαντικες μιας και δεν κουβαλαω και 15 χρονια εμπειρια) στα ματια ενος εμπειρου που ξερει να διαβαζει πισω απτις λεξεις μπορει και να εχει αλλο νοημα , ακομα και να δηλωνει καπως συγκαλυμμενα αν σε σουταραν ή αν εφυγες on good terms

Δημοσ.

Αν στο θεμα Εργασια στη Γερμανία μου παραθέτεις το Βερολίνο που είναι χειρότερο και από την Ελλάδα άστο.. Στην Ανατολική Γερμανία λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονάχου οι κοπελίτσες περιμένουν να κλείσουν τα 18 για να γκαστρωθούν και να δικαιούνται κρατικό επίδομα! Μόνο οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες παίρνουν αλλοδαπούς με αγγλικά (κυρίως Μόναχο) αλλά για να μπείς εκεί πρέπει να είσαι συγγενής του Χριστοφοράκου.. όσο για τους καλοπληρωμένους αλλοδαπούς διδακτορικούς μετά το phd τους στέλνουν από κεί που ήρθαν.. άσε να γνωρίζουμε καλύτερα..   

Λοιπόν έχω καταλήξει για Αυστραλία.. ζυγισα τις δυσκολίες (έξοδα, βίζα, πιστοποίηση, ειδικότητα, εύρεση κατοικίας, κτλ) και τις προοπτικές καριέρας αφού γίνει το πρώτο βήμα.. και αποφάσισα ότι αξίζει τον κόπο.. Χαμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς, τί έχουμε να χάσουμε????   

Δημοσ.

Εχεις ζησει γερμανια η απλα εχεις ενα ξεχασμενο ξαδερφο που ζει εκει και στα μεταφερει?

Μην τα τραγικοποιείς πουθενα δεν ειναι παραδεισος

Δημοσ.

Έχεις πάει ποτέ στο εξωτερικό ή διάβασες  κάπου,κάποτε,κάτι και το αναπαραγάγεις? Ο defacer σου λέει οτι ΜΕΝΕΙ 1ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ εκεί..Οπότε έστω και με μικρή εμπειρία έχει παραπάνω πειθώ από το  "Στην Ανατολική Γερμανία λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονάχου οι κοπελίτσες περιμένουν να κλείσουν τα 18 για να γκαστρωθούν και να δικαιούνται κρατικό επίδομα!" :-(

Θα σου πρότεινα πριν κάνεις σπασμωδικές κινήσεις(Να πάρεις μια βαλίτσα και να πας Αυστραλία λες και είμαστε στο '50 δεν γίνεται) να ακούς άλλους που το έκαναν πριν από εσένα και ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρουν κάτι παραπάνω από εσένα..

Δημοσ.

όσο για τους καλοπληρωμένους αλλοδαπούς διδακτορικούς μετά το phd τους στέλνουν από κεί που ήρθαν.. άσε να γνωρίζουμε καλύτερα..

Sorry, but no. Άμα το καλύτερο επιχείρημα που έχεις να παραθέσεις είναι "άσε να γνωρίζουμε καλύτερα" γίνεσαι γραφικός.

Ήδη δεν έχει καμία λογική συνέχεια αυτό που λες (ποιός μίλησε για καλοπληρωμένους αλλοδαπούς διδακτορικούς και τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα ακόμα το ψάχνουμε), οπότε πίστωση σε επιχειρήματα δεν κάνω.

Όσο γι' αυτά που λέω εγώ, ορίστε ένα job search για μόνιμες θέσεις "developer" στο Βερολίνο. MunichHamburg. Frankfurt. Πες μου μετά ότι δε βρίσκεις χωρίς γερμανικά. Χωρίς να χρειάζεται ούτε καν να περάσω σε δεύτερο και μεγαλύτερο site, ούτε να ψειρίσω το search, ούτε να μιλήσω για δεδομένα που έχω από προτάσεις που μου γίνονται ή από συναδέλφους που ξέρω οι οποίοι δε μιλάνε γερμανικά. Δε χρειάζεται να είναι μεγάλες εταιρίες, η πλειοψηφία των startups προσλαμβάνει ο,τι βρει.

• Like 1
Δημοσ.

Νταξ ο τυπος απλα τρολλαρει.

Ανατολικη γερμανια λεει εκει λιγα κμ ανατολικα του .....Μοναχου. Εχεις δει χαρτη που ειναι το Μοναχο; ξερεις που ηταν η ανατολικη γερμανια;

Το βερολινο λεει χειροτερα απο ελλαδα. Φιλε ο ταξιτζης που θα σε παει στο ελβενιζελος πιο κοντα θα ειναι στην πραγματικοτητα απτο παραμυθι που ζεις, κοιτα να ακουσεις τι θα χει να σου πει.

Καλη τυχη στην αυστραλια .

Σαφηνω τωρα παω να παιξω ταβλι με τον χρηστοφορακο

• Like 3
Δημοσ.

Νταξ ο τυπος απλα τρολλαρει.

Ανατολικη γερμανια λεει εκει λιγα κμ ανατολικα του .....Μοναχου. Εχεις δει χαρτη που ειναι το Μοναχο; ξερεις που ηταν η ανατολικη γερμανια;

Το βερολινο λεει χειροτερα απο ελλαδα. Φιλε ο ταξιτζης που θα σε παει στο ελβενιζελος πιο κοντα θα ειναι στην πραγματικοτητα απτο παραμυθι που ζεις, κοιτα να ακουσεις τι θα χει να σου πει.

Καλη τυχη στην αυστραλια .

Σαφηνω τωρα παω να παιξω ταβλι με τον χρηστοφορακο

Ποια Αυστραλία; Μέχρι το αεροδρόμιο της Αυστραλίας θέλεις να πεις. Γιατί απλά αν πεις στο immigration ότι έχεις έρθει για δουλειά και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον sponsor σου και από σένα, στη χώρα μέσα δεν μπαίνεις. Και φυσικά όλα αυτά αποδεδειγμένα με χαρτιά. Ειδικά αν έχεις tourist viza και πεις ότι είσαι τουρίστας θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις κλείσει ξενοδοχείο, για x ημέρες, (εκτός αν έχεις συγγενείς, άρα θα δηλώσεις φιλοξενία στη διεύθυνσή τους) να έχεις εισιτήριο επιστροφής σχετικό με τις μέρες που θα μείνεις, μετρητά για να καλύψεις τις ανάγκες σου, και πιστωτική κάρτα. Τόσο απλά. Όλα αυτά εμένα μου τα ζήτησαν. Και επικοινώνησαν και με τους συγγενείς μου όσο ήμουν στο αεροδρόμιο για να το επιβεβαιώσουν. Το έκανα το ταξιδάκι και είδα με τα μάτια μου ότι κάθε άλλο παρά μπάτε σκύλοι αλέστε είναι.

• Like 1
Δημοσ.

ναι γιατί εσύ πήγες στην Αυστραλία να βρείς δουλειά με τουριστική βίζα.. και να την έβρισκες την δουλειά δέν θα μπορούσες να εργαστείς.. για να εργαστείς στην Αυστραλία πρέπει να βγάλεις ειδική βίζα επαγγελματία με συγκεκριμένη ειδικότητα.. να σε αναγνωρίσουν από το Engineers Australia.. να σου έχουν στείλει από την εταιρία επιστολή-πρόσκληση κτλ. 

Εγώ έχω πειστεί οτί αξίζει τον κόπο η Αυστραλία γιατί ότι ταλαιπωρία και να φάς στην αρχή μετά αμοίβεσαι πολλαπλάσια τον κόπο σου.. Δεν είναι σά την Αγγλία ή τη Γερμανία που σου δίνουν μια δουλίτσα για λίγα χρόνια και μετά σε πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.. Και μου αρέσει πολύ που θέλουν να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις μόνιμα εκεί..  

Δημοσ.

ναι γιατί εσύ πήγες στην Αυστραλία να βρείς δουλειά με τουριστική βίζα.. και να την έβρισκες την δουλειά δέν θα μπορούσες να εργαστείς.. για να εργαστείς στην Αυστραλία πρέπει να βγάλεις ειδική βίζα επαγγελματία με συγκεκριμένη ειδικότητα.. να σε αναγνωρίσουν από το Engineers Australia.. να σου έχουν στείλει από την εταιρία επιστολή-πρόσκληση κτλ.

Εγώ έχω πειστεί οτί αξίζει τον κόπο η Αυστραλία γιατί ότι ταλαιπωρία και να φάς στην αρχή μετά αμοίβεσαι πολλαπλάσια τον κόπο σου.. Δεν είναι σά την Αγγλία ή τη Γερμανία που σου δίνουν μια δουλίτσα για λίγα χρόνια και μετά σε πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.. Και μου αρέσει πολύ που θέλουν να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις μόνιμα εκεί..

Wth?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...