Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιος ξερει πραγματικα τι γινεται σημερα και τι ισχυει περι υπηκοοτητας/ιθαγενειας/διαβατηριων κλπ κλπ πληζ ας μου στειλει πμ για μια ερωτηση παιδες

Ανάλογα τη χώρα προφανώς.

Ξεχάστε γερμανική ή σκανδιναβική υπηκοότητα..

Πιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες πιιιιιιιιιιιιιιιιιιπεεεεεεεεεεεεεεεεεεες έχουμε γεμίσει πιιιιιιιιιιιιιπεεεεεεεεεεεεεεεεεεες

http://www.bmi.bund.de/EN/Topics/Migration-Integration/Naturalization/naturalization_node.html

Naturalization requirements

Foreigners who have lived in Germany permanently and lawfully for eight years may be eligible for naturalization. The basic requirements for naturalization:

• right of permanent residence at time of naturalization (ως πολίτες ΕΕ το έχουμε ήδη)
  • renunciation of previous citizenship (ως πολίτες ΕΕ δεν απαιτείται)
  • familiarity with the legal system, society and living conditions in the Federal Republic of Germany (naturalization test)
  • ability to support oneself without recourse to social assistance
  • oral and written German language skills equivalent to level B 1 of the Common European Framework of Reference for Languages
  • no criminal convictions
  • commitment to the constitutional principles of freedom and democracy

Κοινώς: πρέπει να είσαι 8 χρόνια κάτοικος, να μη τη βγάζεις μόνο με επιδόματα, να μην έχεις ποινικό μητρώο, να περάσεις το naturalization test και να ορκιστείς στο σύνταγμα (έτσι "αποδεικνύεις" το τελευταίο). Κατα περίπτωση οι απαιτήσεις αυτές μειώνονται, το παραπάνω είναι το full set δηλαδή το δυσκολότερο σενάριο.

Και το φοβερό naturalization test:

Naturalization test

As a rule, the naturalization test is used to determine whether the applicant has the necessary familiarity with Germany's legal system, society and living conditions. The test consists of 33 questions including three questions which apply only to the German state where the applicant lives. Applicants must choose the correct answer from four possible responses. To pass, applicants must answer 17 questions correctly. In recent years, more than 90% of applicants have passed the test. Persons under age 16 and those who do not meet the testing requirements due to illness, disability or age do not have to take the test. And anyone who has graduated from a German school or from German higher education in law or social, political or administrative sciences does not have to take the test.

Πολύ δύσκολο δικέ μου αύριο γυρνάω πίσω Ελλάδα.

2) ο μετανάστης άσχετα με το επίπεδο μόρφωσης και την επαγγελματική του εμπειρία είναι φτηνό κρέας για εκμετάλευση.. επειδή λοιπόν στην Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στα κόκκινα είναι σίγουρο ότι θα σε αντιμετωπίζουν όλοι ρατσιστικά.. από πολύ ελαφρώς και τυχαίως μέχρι να σε φτήνουν και στο δρόμο.. επομένως είναι καλύτερα να μεταναστεύσεις σε μιά "ανακατεμένη" πληθυσμιακή χώρα..

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Βασικά είναι προφανές και το έχουμε πει ήδη, απλά μου αρέσει να το επαναλαμβάνω. Για το καλό όσων διαβάζουν σκέψου το ενδεχόμενο να σταματήσεις να λες βλακείες για θέματα που προφανώς δε γνωρίζεις.

3) όταν πάς να ζητήσεις δουλειά θα απαιτήσουν συστατικές επιστολές, προηγούμενη εργασιακή εμπειρία από ντόπιες εταιρίες, internships, κτλ. τα οποία εκ των πραγμάτων δέν μπορείς να έχεις.. Επομένως θέλει μακρόχρονη προετοιμασία από πίσω.. να έχεις ξαναεπισκεφτεί τη χώρα στο παρελθον για εποχιακή εργασία.. να έχεις κάνει σεμινάρια.. κάποιο μεταπτυχιακό σε ντόπιο πανεπιστήμιο κτλ. μακακίες δηλαδή αλλά αναγκαίες μακακίες..

Τι λέγαμε; Α ναι.

Πιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες.

• Like 3
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Hi guys,

Τι παίζει γενικά με τη μετανάστευση? Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο πτυχιούχο πανεπιστημίου να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά-σε όχι απαραίτητα αγγλόφωνη χώρα ? 

Δημοσ.

Hi guys,

Τι παίζει γενικά με τη μετανάστευση? Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο πτυχιούχο πανεπιστημίου να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά-σε όχι απαραίτητα αγγλόφωνη χώρα ?

Υπερβολικά γενική ερώτηση

Δημοσ.

Η ξενοφοβία βασικά είναι για τους πρόσφυγες και αυτούς που έρχονται τώρα από Συρία και γύρω που ακούμε για φωτιές στα κέντρα υποδοχής κτλ.. δεν είναι για τους άλλους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας περιμένουν με τη και ύδωρ). Επίσης για τη Γερμανία ξέρω ορισμένα περιστατικά που λόγω κακών σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας τους είπαν ατάκες του στυλ κανονικά δεν έπρεπε να μας πληρώνετε επειδή η χώρα σας μας χρωστάει. Για κάποιον με ένα πτυχίο και γνώσεις πιστεύω θα βρει μια ικανοποιητική δουλειά.

Δημοσ.

Η ξενοφοβία βασικά είναι για τους πρόσφυγες και αυτούς που έρχονται τώρα από Συρία και γύρω που ακούμε για φωτιές στα κέντρα υποδοχής κτλ.. δεν είναι για τους άλλους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας περιμένουν με τη και ύδωρ). Επίσης για τη Γερμανία ξέρω ορισμένα περιστατικά που λόγω κακών σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας τους είπαν ατάκες του στυλ κανονικά δεν έπρεπε να μας πληρώνετε επειδή η χώρα σας μας χρωστάει. Για κάποιον με ένα πτυχίο και γνώσεις πιστεύω θα βρει μια ικανοποιητική δουλειά.

Από την πολύ μικρή μου εμπειρία οι Γερμανοί έχουν πιο μεγάλο πρόβλημα με τους άλλους μετανάστες - πρόσφυγες παρά με τους Έλληνες.

Δημοσ.

Επίσης για τη Γερμανία ξέρω ορισμένα περιστατικά που λόγω κακών σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας τους είπαν ατάκες του στυλ κανονικά δεν έπρεπε να μας πληρώνετε επειδή η χώρα σας μας χρωστάει.

Και γώ ξέρω ορισμένα περιστατικά που λόγω κακών σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας τους είπαν ατάκες του στυλ δεύτερη γερμανική κατοχή, ψόφο στο Σόιμπλε κλπ.

Το συμπέρασμα: κρετίνοι υπάρχουν σε όλες τις χώρες, και έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τον κρετινισμό τους.

• Like 1
Δημοσ.

H ξενοφοβία πέρα από τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες από την Ανατολή, είναι κυρίως για τους μουσουλμάνους που η πλειοψηφία τους είναι δεκαετίες εδώ και δεν εχουν ενταχθεί,με το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης να βαραίνει αυτούς.

Δεν μπορεί να είσαι εδώ 30 χρόνια,να μην ξέρεις λέξη γερμανικά και να ζεις όλα αυτά τα χρόνια από τα επιδόματα.

Ατάκες ότι είμαστε κλέφτες λένε μόνο κάτι αγραμματοι Γερμανοί,αλλά το πιο κουλό είναι ότι μας λένε και οι Έλληνες που έχουν πολλά χρόνια εδώ..

Άμα έχεις καλούς κύκλους Γερμανών με αυξημένο μορφωτικό επίπεδο,δεν ακούς τέτοια.

Επειδή έγραψες ξανά για πτυχίο και μεταπτυχιακό..

Όχι,με ένα οποιοδήποτε πτυχίο ή master δε βρίσκεις ικανοποιητική δουλειά.

Η πλειοψηφία των πτυχίων(όχι επειδή είναι ελληνικά) δεν προσφέρουν καμία αποκατάσταση εδώ.

Οι Γερμανοί ζητάνε συγκεκριμένες ειδικότητες και σε μερικές μάλιστα έχουν τεράστιες ανάγκες.

Νηπιαγωγοί,νοσηλευτικό προσωπικό,μηχανικοί,προγραμματιστές,είναι κάποιες από αυτές.

Επίσης ξέρω άτομα που δουλεύουν ειδικά σαν προγραμματιστές που είναι χωρίς κανένα απολύτως πτυχίο,

απλά απέδειξαν ότι ξέρουν το αντικείμενο στον εργοδότη.

Αυτοί απλά πληρώνονται λιγότερο από τους έχοντες ανώτερα πτυχία.

Τέλος,μην πιστεύετε όλα όσα σας λένε οι "ανταποκριτές" σας,αν δεν έχετε πάει οι ίδιοι να κρίνετε.

Ξέρω άτομα που οι γονείς τους νομίζουν ότι δουλεύουν στην ειδικότητά τους,την ώρα που αυτοί καθαρίζουν πατάτες και πλένουν πιάτα..

Η δουλειά δεν είναι σε καμία περίπτωση ντροπή,απλά είναι δύσκολο κάποιες φορές να αποδεχθείς ότι πήγες για καλύτερα και...

• Like 1
Δημοσ.

H ξενοφοβία πέρα από τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες από την Ανατολή, είναι κυρίως για τους μουσουλμάνους που η πλειοψηφία τους είναι δεκαετίες εδώ και δεν εχουν ενταχθεί,με το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης να βαραίνει αυτούς.

Δεν μπορεί να είσαι εδώ 30 χρόνια,να μην ξέρεις λέξη γερμανικά και να ζεις όλα αυτά τα χρόνια από τα επιδόματα.

Ατάκες ότι είμαστε κλέφτες λένε μόνο κάτι αγραμματοι Γερμανοί,αλλά το πιο κουλό είναι ότι μας λένε και οι Έλληνες που έχουν πολλά χρόνια εδώ..

Άμα έχεις καλούς κύκλους Γερμανών με αυξημένο μορφωτικό επίπεδο,δεν ακούς τέτοια.

Επειδή έγραψες ξανά για πτυχίο και μεταπτυχιακό..

Όχι,με ένα οποιοδήποτε πτυχίο ή master δε βρίσκεις ικανοποιητική δουλειά.

Η πλειοψηφία των πτυχίων(όχι επειδή είναι ελληνικά) δεν προσφέρουν καμία αποκατάσταση εδώ.

Οι Γερμανοί ζητάνε συγκεκριμένες ειδικότητες και σε μερικές μάλιστα έχουν τεράστιες ανάγκες.

Νηπιαγωγοί,νοσηλευτικό προσωπικό,μηχανικοί,προγραμματιστές,είναι κάποιες από αυτές.

Επίσης ξέρω άτομα που δουλεύουν ειδικά σαν προγραμματιστές που είναι χωρίς κανένα απολύτως πτυχίο,

απλά απέδειξαν ότι ξέρουν το αντικείμενο στον εργοδότη.

Αυτοί απλά πληρώνονται λιγότερο από τους έχοντες ανώτερα πτυχία.

Τέλος,μην πιστεύετε όλα όσα σας λένε οι "ανταποκριτές" σας,αν δεν έχετε πάει οι ίδιοι να κρίνετε.

Ξέρω άτομα που οι γονείς τους νομίζουν ότι δουλεύουν στην ειδικότητά τους,την ώρα που αυτοί καθαρίζουν πατάτες και πλένουν πιάτα..

Η δουλειά δεν είναι σε καμία περίπτωση ντροπή,απλά είναι δύσκολο κάποιες φορές να αποδεχθείς ότι πήγες για καλύτερα και...

Καλά σίγουρα εννοούσα ένα πτυχίο που να είναι σε κομμάτι που χρειάζεται η χώρα.. γιατί δυστυχώς έχουμε πολλά ηλίθια τμήματα στην Ελλάδα... παράλειψη μου βασικά που δεν το ανεφερα, είχα στο μυαλό μου ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα και βιολογία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

για να μην γράφει ο καθένας τα δικά του και να επαναλαμβανόμαστε.. τί εννοούμε όταν λέμε είναι δύσκολη η μετανάστευση όπου και να πας.. 

1) η γλώσσα είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε δουλειά σκοπεύεις να κάνεις.. η ξένη γλώσσα σε επίπεδο Β2 δέν μαθαίνεται σε 1,2 ή 3 χρόνια... ειδικά όταν είσαι και σε μιά ηλικία 30+ ετών..  επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι μάθαμε αγγλικά απο μικροί οι αγγλόφωνες χώρες είναι οι καλύτερες για μετανάστευση..

2) ο μετανάστης άσχετα με το επίπεδο μόρφωσης και την επαγγελματική του εμπειρία είναι φτηνό κρέας για εκμετάλευση.. επειδή λοιπόν στην Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στα κόκκινα είναι σίγουρο ότι θα σε αντιμετωπίζουν όλοι ρατσιστικά.. από πολύ ελαφρώς και τυχαίως μέχρι να σε φτήνουν και στο δρόμο.. επομένως είναι καλύτερα να μεταναστεύσεις σε μιά "ανακατεμένη" πληθυσμιακή χώρα..

3) όταν πάς να ζητήσεις δουλειά θα απαιτήσουν συστατικές επιστολές, προηγούμενη εργασιακή εμπειρία από ντόπιες εταιρίες, internships, κτλ. τα οποία εκ των πραγμάτων δέν μπορείς να έχεις.. Επομένως θέλει μακρόχρονη προετοιμασία από πίσω.. να έχεις ξαναεπισκεφτεί τη χώρα στο παρελθον για εποχιακή εργασία.. να έχεις κάνει σεμινάρια.. κάποιο μεταπτυχιακό σε ντόπιο πανεπιστήμιο κτλ. μακακίες δηλαδή αλλά αναγκαίες μακακίες..

4) σπίτι.. είναι πολύ δύσκολο να σου νοικιάσουν σπίτι χωρίς να μπορείς να αποδείξεις με χαρτιά ότι εργάζεσαι και μπορείς να πληρώσεις το ενοίκιο.. αμα έχεις γνωστούς να σε σπιτώσουν καλώς, διαφορετικά το παίζεις φοιτητής.. στη Σουηδία βέβαια είναι καλύτερα να αγοράσεις δικό σου σπίτι..

5) όσο καλή προετοιμασία να έχεις κάνει για να μεταναστεύσεις θα σου πάρει πολύ χρόνο να βρείς δουλειά.. πχ στη Σουηδία που πήγα ζητούσαν αβέρτα γιατρούς και νοσοκόμες αλλα οι περισσότεροι κάνανε 1 χρόνο κατα μέσο όρο να βρούν κάτι.. θές κομπόδεμα γερό.. και επειδή το κόστος ζωής είναι υψηλό στην Ευρώπη θές ένα μπαμπάκα να σου τα σκάει από πίσω.. που οι περισσότεροι δέν τον έχουμε..

6) το κυριότερο.. να έχεις δικούς σου ανθρώπους να σε βοηθήσουν.. χωρίς δικούς σου ανθρώπους να σε στηρίξουν είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.. ακόμα και μιά απλή εγγραφή στο δημαρχίο να κάνεις θα χρειαστείς διευκρινήσεις..

σε πολύ γενικές γραμμές αυτό είναι το έργο     

Ως νιουφης ξενιτεμενος να πω την εμπειρια μου (απο USA).

1. γενικα συμφωνω.

2. θα αναφερω ενα παραδειγμα. τελευταια εταιρια που δουλεψα στην ελλαδα, λογω λαθους υπολογισμου μου στα μεικτα μου εδωσαν λιγοτερα επειδη αυτο εγραψα στο αντιστοιχο πεδιο του application μου. πρωτη δουλεια εδω USA, μου δωσανε τα διπλα (!) απο αυτα που ζητησα γιατι θεωρουν πως αυτο ειναι το budget της θεσης και θελουν ο υπαλληλος να ειναι ευχαριστημενος, οχι να φυγει με την πρωτη ευκαιρια. σα να λεμε, επενδυουν στον εργαζομενο ενα πραγμα.. θελουν να μεινει. επισης πολλες εταιριες θελουν να θεωρουνται equal opportunity employers (δηλαδη προσλαμβανουν ατομα ανεξαρτητως ρατσας, εθνικοτητας, disability κλπ), οποτε δεν παιζει discrimination. σχεδον σε ΟΛΕΣ τις αγγελιες θα δεις οτι η εταιρια που προσφερει τη θεση ειναι equal opportunity employer.

3. ουτε συστατικες ουτε τιποτα. εδω τρεξανε ενα criminal background check και βαλανε εταιρια να το τρεξει για ελλαδα. αν δεν εχεις να κρυψεις κατι, τοτε εισαι ΟΚ. σε 2-3 ιντερβιους που πηγα ολοι θεωρησαν αυτονοητο οτι ειναι η πρωτη φορα που ερχομαι USA. αναλογα με το πεδιο που εργαζεσαι ισχυει. πχ στο ΙΤ, αν εχεις certifications δεν τους νοιαζουν τα ντοπια πανεπιστημια. για αλλα πεδια (πχ law, accounting κλπ) τους νοιαζει..

4. πηγα σε 2 πολυκατοικιες, και οι 2 με δεχτηκανε χωρις δευτερη σκεψη, αρκει να εχω αρκετα λεφτα για το ενοικιο. για να το πιστοποιησουν αυτο μου ζητησαν συμβολαιο απασχολησης που να δειχνει οτι το ενοικιο ειναι το πολυ 1/3 του μεικτου μισθου μου. καποιοι μπορει να ζητησουν συστατικες επιστολες απο προηγουμενους νοικαρηδες, οποτε ισως δειξουν μια μικρη δυσπιστια αν εισαι νιουφης στη χωρα..

5. 14 οκτωβρη ηρθα USA. στις 3 βδομαδες ξεκινησα να ψαχνω γιατι νομιζα οτι πρεπει να εχω την πρασινη καρτα πρωτα (τελικα δε χρειαζεται. κι απο την πρωτη μερα μπορουσα να στειλω). εστειλα 8 βιογραφικα συνολο (για 7 ανοιχτες θεσεις, 1 ηταν για οποιοδηποτε μελλοντικο job opening), πηρα 3 αρνητικες απαντησεις, 3 offers και ενας δεν απαντησε ποτε. επελεξα αυτο που ηθελα. πρωτο offer στη 1 μερα αφοτου εστειλα το βιογραφικο

6. γενικα συμφωνω. μπορουν να σε βοηθησουν με τα γραφειοκρατικα οπως και το που να μεινεις χωρις να πληρωνεις ξενοδοχειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...