Προς το περιεχόμενο

Ο Ian Murdock, δημιουργός του Debian Linux, απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο δημιουργός του Debian, της δημοφιλούς διανομής Linux, ο Ian Murdock, απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 42 ετών.

Τόσο ο τελευταίος εργοδότης του, το Docker, όσο και το Debian Project ανάρτησαν δημοσιεύσεις στα blogs τους αναφορικά με τον θάνατό του, στις οποίες μάλιστα κάνουν λόγο και για τα επιτεύγματα του Murdock καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Παρουσίασε το Debian Project το 1993 και παρέμεινε επικεφαλής του μέχρι το 1996, τη χρονιά μάλιστα που έγινε για πρώτη φορά διαθέσιμη στο κοινό η συγκεκριμένη διανομή.

 

Από τότε, το Debian έχει γίνει μία από τις σημαντικότερες διανομές Linux και χρησιμοποιείται ως βάση για άλλες δημοφιλείς διανομές όπως το Ubuntu, το Linux Mint και το SteamOS. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός από τους servers στους οποίους βασίζονται πολλές ιστοσελίδες, τρέχουν Debian Linux.

 

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι το Debian είχε επιλεγεί για χρήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αντικαθιστώντας τα Windows XP.

 

Οι συνάδελφοι του Ian Murdock από το Docker δηλώνουν βαθύτατα συγκινημένοι για τον χαμό του, συμπληρώνοντας ότι είναι τιμή τους που γνώρισαν ένα τόσο έξυπνο, έμπειρο και αφοσιωμένο άτομο και που είχαν την τύχη να εργαστούν μαζί του.

 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναφορικά με τον θάνατό του. Τα τελευταία Tweets του Ian Murdock στο Twitter έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό και κακοποίηση από αστυνομικούς και μάλιστα, ανέφερε ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποια ήταν η αιτία θανάτου, αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε όμως, είναι ότι οι τελευταίες ώρες του ήταν αρκετά δυσάρεστες.

 

Link.png Site: Neowin
Link.png Site: LiveLeak

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

RIP

 

Ενας απο τους πιο σημαντικούς συντελεστές στη GNU/Linux κοινότητα. 

 

Τα τελευταία tweets του:

 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:le7oSCjuRxgJ:https://twitter.com/imurdock+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=nl

 

http://pastebin.com/yk8bgru5

 

Το δελτίο σύλληψης απο την αστυνομία:

 

BGU8KLh.jpg

 

Μια περίληψη απο "πηγές" της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο:

 

According to the San Francisco police, officers were called to Steiner and Union St in the city at 11.30pm on Saturday, December 26, following reports of a man trying to break into a home – that man was identified as Ian Murdock. He reportedly fought with the cops, and was given a ticket for two counts of assault and one for obstruction of an officer. The techie had been drinking, according to the police logs. A medic arrived to treat an abrasion to Murdock's forehead, and he was released so he could be taken to hospital.

A few hours later, on Sunday, December 27 at 2.40am, police were called again to reports of Murdock banging on the door of a neighbor at the very same block. A medic arrived to treat him for any injuries. Officers then took Murdock to the county jail where he was held in a cell.

Murdock was bailed later that day, on Sunday, after a bond, said to be $25,000, was paid. He died the next day.

 

http://www.theregister.co.uk/2015/12/30/ian_murdock_debian_founder/

 

Δεν ξέρω άμα θα μάθουμε ποτέ τι έγινε στη πραγματικότητα.

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως ήταν "λίγο" ρατσιστής ; τι πάει να πει είμαι white και έβγαλα 1.4 μύρια περίσυ; Αυτά είπε στους μπάτσους μάλλον και θα τον σαπίσαν στο ξύλο. Απο τα λεγόμενα στο twitter δεν τη πάλευε και πολύ, θέλω να πιστευώ πως κάτι άλλο συνέβει που μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως ήταν "λίγο" ρατσιστής ; τι πάει να πει είμαι white και έβγαλα 1.4 μύρια περίσυ; Αυτά είπε στους μπάτσους μάλλον και θα τον σαπίσαν στο ξύλο.

Αυτό που εννοεί είναι ότι θύματα του police brutality δεν είναι μόνο μαύροι ή φτωχοί πχ. όπως νομίζουν μερικοί, αλλά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

RIP το ένα χτύπημα μετά το άλλο στο τέλος του 15 όλο συμαντικές απώλειες μας επιφύλαξε αυτή χρονιά. :(

O Ian ήταν και νέος άνθρωπος γμτ. Η υπόθεση του πάντως είναι αρκετά παράξενη.

Τα τελευταία του tweet δείχνουν η έναν άνθρωπο που δεν είσαι σε πολύ καλή ψυχική υγεία η ότι ο λογαριασμός του έχει σπάσει.

Μιλάει για απειλές από την αστυνομία αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί και την απόφαση του να αυτοκτονήσει.

Δεν είναι και ξεκάθαρο και για ποιο λόγο τον απειλούσε η αστυνομία και καθώς είχε συλληφθεί πριν λίγες μέρες όπως επιβεβαιώνετε από αρκετές πηγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...