Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχα. Μιας και δε μπορω να κοιμηθω λογω ανεξηγητου κοιλοπονου να πω οτι σε ενα πανεπιστημιο στην Αμερικη υπαρχει εδρα μεταφυσικου.

Γνωρίζουμε όνομα;

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Άλλο ένα thread για να βγάλουν τον πόνο τους άθεοι θρήσκοι επιστήμονες λιακοπουλέοι χαρδαβελιστές και λοιποί.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ψαχνόμαστε αν υπάρχει κάτι που πέραν από βιβλία γραφές μύθους διδαχές και προφητίες, θα το μάθουμε πραγματικά μόνο αν και όταν πεθάνουμε.

Δημοσ.

Φαινεται πως ειναι πολυ μπαναλ καποιος νεος να πιστευει στις Αγιες γραφες κ σε ολα αυτα που ειπε ο Χριστος,μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως.Ειμαστε ενα ειδος που δεν ξερει τιποτα για τιποτα και ομως λειτουργουμε και φερομαστε σαν να ξερουμε τα παντα,γιαυτο οι "επιστημονες" - "παντογνωστες" θα ταπεινωθουν,οι τελευταιοι θα γινουν πρωτοι,οι ανοητοι και οι μωροι θα γινουν οι αρχοντες μονο και μονο γιατι ποτε δεν το θελησαν.

Φαίνεται πολύ μπανάλ ο νέος του 2016 που, ενώ έχει ελεύθερη πρόσβαση στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη γνώσης που έχει δημιουργήσει ποτέ το ανθρώπινο είδος, επιλέγει να ερμηνεύει το κόσμο και να πορεύεται στη ζώη βάση των διδαγμάτων κάτι αρχαίων γιδοβοσκών. Μου κάνει εντύπωση πάντως. Είμαστε ένα είδος που την ελάχιστη γνώση που έχει κατακτήσει μες την απεραντοσύνη του σύμπαντος, την έχει κατακτήσει αμφισβητώντας δόγματα και εφαρμόζοντας την επιστημονική μέθοδο, αλλά παρ'όλα αυτά εξακολουθούμε να θεωρούμε αρετή το να κατεβάζουμε ιδέες χωρίς καμία βάση και να τις υπερασπιζόμαστε με σθένος σαν να πρόκειται για προσωπικά επιτεύγματα. Κλείνοντας να πω πως θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει κι ο μωρός.

• Like 6
Δημοσ.

Φαίνεται πολύ μπανάλ ο νέος του 2016 που, ενώ έχει ελεύθερη πρόσβαση στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη γνώσης που έχει δημιουργήσει ποτέ το ανθρώπινο είδος, επιλέγει να ερμηνεύει το κόσμο και να πορεύεται στη ζώη βάση των διδαγμάτων κάτι αρχαίων γιδοβοσκών. Μου κάνει εντύπωση πάντως. Είμαστε ένα είδος που την ελάχιστη γνώση που έχει κατακτήσει μες την απεραντοσύνη του σύμπαντος, την έχει κατακτήσει αμφισβητώντας δόγματα και εφαρμόζοντας την επιστημονική μέθοδο, αλλά παρ'όλα αυτά εξακολουθούμε να θεωρούμε αρετή το να κατεβάζουμε ιδέες χωρίς καμία βάση και να τις υπερασπιζόμαστε με σθένος σαν να πρόκειται για προσωπικά επιτεύγματα. Κλείνοντας να πω πως θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει κι ο μωρός.

Κάτι το οποίο με εκνευρίζει πολύ σε όλους όσους λένε τα παραπάνω, είναι πως αρκετοί δεν κατανοούν οτι ο άνθρωπος μπορεί να πιστεύει και στα δυο, άλλο πράγμα οι θεολογικές γνώσεις και αντιλήψεις και άλλο οι επιστημονικές, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για τον θεό χρησιμοποιούμε τα θρησκευτικά τις γραφές και την θεολογία, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για επιστημονικά θέματα χρησιμοποιούμε την επιστήμη. Εξακολουθείτε να επιμένετε κάποιοι οτι ή μαύρο ή άσπρο και γίνεστε ισοπεδωτικοί. Τα περι βιβλιοθηκών και απεραντοσύνης του σύμπαντος είναι γραφικότητες, όποιος είναι φυσικός αστρονόμος και ασχολείται ας κάτσει να βγάζει τα λεφτά του από την επιστήμη του, εμένα δεν αλλάζει κάτι στην ζωή μου από ανακαλύψεις μέσα στο σύμπαν, και επίσης η επιστήμη έχει τα όριά της ενώ μερικοί την έχουνε θεοποιήσει. Ο επιστημονικός απολυταρχισμός και η άκριτη αποδοχή επιστημονικών πληροφοριών από τις μάζες είναι τα ίδια σκατά με τα δόγματα που καταριέστε κάποιοι. Να μην μιλήσω για άθεους που δεν έχουν διαβάσει καν την αγία γραφή αλλά κατά τα άλλα έχουνε άποψη για τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα οι ανθρωποι πιστευουν πως η πιστη στον Θεο αυτοματα ακυρωνει την επιστημη η και αντιστροφα,γιαυτο γινονται γραφικοι και αρνητικοι.Το γνωριζω αυτο γιατι θυμαμαι τον εαυτο μου!Απο κει και περα η πιστη δεν εχει σχεση με την θρησκεια,η πιστη δεν μπορει να ειναι καποιος οργανισμος η να στεγαζεται σε κτιρια.

Οι πιστοι (αυτοι δηλαδη που εχουν πιστη) δεν ειναι τιποτα ανοητοι που δεν εχουν ανοιξει ποτε τους βιβλιο και βρισκονται σε σκωτος,εχουν παει και εκεινοι σχολειο,εχουν διδαχθει Ομηρο και εχουν βιαβασει απο Νιτσε μεχρι τηλεθεατη.Τους βλεπω καθημερινα να παραχωρουν τα ονειρα τους για τα ονειρα των αλλων και να σηκωνουν αναστημα εκει που εμεις σκυβουμε το κεφαλι,παντα για τους αλλους και ποτε για τους ιδιους.Ποτε δεν συναντησα θαρραλαιο  ανθρωπο χωρις πιστη,και οταν τους ρωτας πως το αντεχεις σου απαντανε πως εχουν καλο δασκαλο,τον καλυτερο.Τον Ιησου Χριστο!

• Like 2
Δημοσ.

Στο θέμα της γνώσεως του θεού,θα σας αναφέρω μόνο την θέση της ορθοδόξου εκκλησίας εν συντομία(ελπίζω μόνο να την διατυπώσω σωστά):

Υπάρχει διάκριση μεταξύ ουσίας και ενεργειών του θεού.Τον θεό τον γνωρίζουμε μέσω των ενεργειών του στο κόσμο.Η ουσία του θεού είναι αμέθεκτος,είναι πέρα απο κάθε ανθρώπινη νόηση και λογική.Είναι αδύνατον να αναλυθεί με επιστημονικές μεθόδους.Μια απο τις ενέργειες του,ήταν η αποστολή του Υιού του στον κόσμο,ώστε να κατανοήσουμε στο μέτρο του εφικτού το άπειρον και το τέλειον Του.

Δημοσ.

Κάτι το οποίο με εκνευρίζει πολύ σε όλους όσους λένε τα παραπάνω, είναι πως αρκετοί δεν κατανοούν οτι ο άνθρωπος μπορεί να πιστεύει και στα δυο, άλλο πράγμα οι θεολογικές γνώσεις και αντιλήψεις και άλλο οι επιστημονικές

Για πες κι από που ήρθαν αυτές οι θεολογικές "γνώσεις".

Γενικα οι ανθρωποι πιστευουν πως η πιστη στον Θεο αυτοματα ακυρωνει την επιστημη η και αντιστροφα,γιαυτο γινονται γραφικοι και αρνητικοι.Το γνωριζω αυτο γιατι θυμαμαι τον εαυτο μου!Απο κει και περα η πιστη δεν εχει σχεση με την θρησκεια,η πιστη δεν μπορει να ειναι καποιος οργανισμος η να στεγαζεται σε κτιρια.

Οι πιστοι (αυτοι δηλαδη που εχουν πιστη) δεν ειναι τιποτα ανοητοι που δεν εχουν ανοιξει ποτε τους βιβλιο και βρισκονται σε σκωτος,εχουν παει και εκεινοι σχολειο,εχουν διδαχθει Ομηρο και εχουν βιαβασει απο Νιτσε μεχρι τηλεθεατη.Τους βλεπω καθημερινα να παραχωρουν τα ονειρα τους για τα ονειρα των αλλων και να σηκωνουν αναστημα εκει που εμεις σκυβουμε το κεφαλι,παντα για τους αλλους και ποτε για τους ιδιους.Ποτε δεν συναντησα θαρραλαιο  ανθρωπο χωρις πιστη,και οταν τους ρωτας πως το αντεχεις σου απαντανε πως εχουν καλο δασκαλο,τον καλυτερο.Τον Ιησου Χριστο!

Εγώ πάλι δε γνώρισα ποτέ πιστό που να μην αφήνεται στη μοίρα του.

Δημοσ.

Πάντοτε σε τέτοιες συζητήσεις συνειδητοποιείς την ασημαντότητα του ανθρώπου απέναντι στην φύση ή στον θεό και την μικρότητά του απέναντι στον συνάνθρωπο του...

Δημοσ.

Μπορει να εφτιαξες ενα Tulpa. :P

δεν ηταν tulpa γιατι είχε και δύο άλλους μαζί του . Μου έδωσε την εντύπωση πως ήταν φτιαγμένος απο σκιά και με μια αναζήτηση στο google είχα βρει παρόμοιες αναφορές και φωτογραφίες 

αυτή ταιριάζει μπαμ , είναι λες κ τον βλέπω , ντυμένος σαν πράκτορας ή gangster μιας άλλης εποχής 

latest?cb=20130501074210

δεξιά του είχε έναν άλλο διπλάσιο απο αυτόν και σε ύψος και σε πλάτος , λες κ ήταν bodyguard 

δεξιά μου στο κρεβάτι έσκυψε μια άλλη σκιά που είχε την μορφή γυναίκας και πήρε την θέση με τα χέρια λες και προσεύχεται ή παρακαλούσε εμένα για κάτι , αυτή ήταν που με τρόμαξε γιατι είχε κάτι περίεργο κ ήρθε σε απόσταση αναπνοής 

αυτό^ είχε γίνει μια εποχή που παρακολουθούσα έναν youtuber σχετικά με την άποψη του για τις οντότητες που αποκαλούμε "δαίμονες" και είχα προσπαθήσει με μια τεχνική που αναφερόταν στο δωρεάν ηλεκτρονικό του βιβλίο να ζητήσω απο έναν να με επισκεφτεί επειδή είχα περιέργεια να δω αν υπάρχει τίποτα εκει όξω 

Δημοσ.

Χειμερία νάρκη; Kαλή φάση.. Και καλό χειμώνα τότε γλυκέ αρκούδε, c u soon in June.

Βλέπω υπάρχει ακόμα το νήμα. Χαίρομαι. :)

Θα χάσεις την ιστορία, θα την ποστάρει και θα τη σβήσει! :P

Ελπίζω να μην την έχασα. :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...